-
-
Ιστορίες τέτοιες με GPS, πάμπολλες. Ακόμα και μέσα στην πόλη... Αλλά πολλοί δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους. Από το Λεφόκαστρο στην Άφησο ο δρόμος έχει ταμπέλες και στα αγγλικά ότι είναι στενός και επικίνδυνος. Και ότι απαγορεύονται τα φορτηγά, τα πούλμαν, τα τρέιλερ, τα τροχόσπιτα. Και τι έκανε ένας πρόπερσι; Μπήκε με το τροχόσπιτο και σφήνωσε σε μια στροφή ανάμεσα στους μαντρότοιχους. Πήγε γερανός να το σηκώσει για να το ξεσφηνώσει!
Αλλά και οι χάρτες είχαν λάθη, επίτηδες, για να μην τους αντιγράφουν. Κάποτε είχε μοιράσει δωρεάν χάρτες η Καθημερινή. Μια φορά στη Θράκη έφτασα σε έναν χωματόδρομο που ήταν καλυμμένος από τη θάλασσα. Μου είπαν οι ντόπιοι ότι τον χειμώνα με το κύμα απλά δεν υπάρχει δρόμος. Λίγο παραπέρα στο βουνό, γέλαγαν, μόνο με τρακτέρ περνάει. Και στη Μάνη ακολουθώντας τον χάρτη βρέθηκα παράλληλα σε ένα γκρεμίδι 100-200 μέτρα και το πήρα όλο με την όπισθεν. Γύρω στα 15 λεπτά με την ψυχή στο στόμα. Ο χάρτης έδειχνε γέφυρα που περνούσε στο χωριό απέναντι...
Προσωπικά εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το Here Maps. Αν και η εφαρμογή στο Android είναι ακόμα χειρότερη από την εφαρμογή στο Windows Phone, προτιμώ την ποιότητα των χαρτών του.
-
@tgd said in Συμβαίνουν ακόμα...:
Ιστορίες τέτοιες με GPS, πάμπολλες. Ακόμα και μέσα στην πόλη... Αλλά πολλοί δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους. Από το Λεφόκαστρο στην Άφησο ο δρόμος έχει ταμπέλες και στα αγγλικά ότι είναι στενός και επικίνδυνος. Και ότι απαγορεύονται τα φορτηγά, τα πούλμαν, τα τρέιλερ, τα τροχόσπιτα. Και τι έκανε ένας πρόπερσι; Μπήκε με το τροχόσπιτο και σφήνωσε σε μια στροφή ανάμεσα στους μαντρότοιχους. Πήγε γερανός να το σηκώσει για να το ξεσφηνώσει!
Αλλά και οι χάρτες είχαν λάθη, επίτηδες, για να μην τους αντιγράφουν. Κάποτε είχε μοιράσει δωρεάν χάρτες η Καθημερινή. Μια φορά στη Θράκη έφτασα σε έναν χωματόδρομο που ήταν καλυμμένος από τη θάλασσα. Μου είπαν οι ντόπιοι ότι τον χειμώνα με το κύμα απλά δεν υπάρχει δρόμος. Λίγο παραπέρα στο βουνό, γέλαγαν, μόνο με τρακτέρ περνάει. Και στη Μάνη ακολουθώντας τον χάρτη βρέθηκα παράλληλα σε ένα γκρεμίδι 100-200 μέτρα και το πήρα όλο με την όπισθεν. Γύρω στα 15 λεπτά με την ψυχή στο στόμα. Ο χάρτης έδειχνε γέφυρα που περνούσε στο χωριό απέναντι...
Προσωπικά εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το Here Maps. Αν και η εφαρμογή στο Android είναι ακόμα χειρότερη από την εφαρμογή στο Windows Phone, προτιμώ την ποιότητα των χαρτών του.
Και εγω Here WeGo, εδω και μια δεκαετια, την εχω ήδη απο την εποχη των Nokia Lumia .Μεγαλο πλεονέκτημα οτι μπορεις να κατεβαζεις χάρτες ολοκληρων χωρών και να χρησιμοποιείς την εφαρμογη χωρις data.
Tη χρησιμοποιω απο το κινητο , ταμπλετ, ρολοι samsung .
H εφαρμογή είναι συνιδιοκτησια Audi,BMW,Mercedes.... -
Σε βόλτα για καφέ με τα μηχανάκια, ο μπροστινός μου έχει βάλει το GPS για ένα παραλιακό χωριό του Κορινθιακού κόλπου.
Έχουμε πιάσει μια ωραία διαδρομή δίπλα στην θάλασσα όπου μεσολαβεί γκρεμι με βράχια και πάμε σε αρκετά σβέλτο ρυθμο ώσπου σε μια στιγμή βλέπω τον μπροστινό να πλακωνεται στα φρένα και να κάνει τιμονιά προς τον γκρεμό και στιγμιαία να διορθώνει.
Όταν φτάσαμε στο καφέ,τον ρώτησα τι έπαθε πρίν και αντέδρασε έτσι,γιατί δεν είδα κάποιο ζώο που να δικαιολογεί τον ελιγμό και μου απάντησε ότι το GPS του είπε να στρίψει δεξιά στο πουθενά...... -
Αυτό είναι πρόβλημα όπου δεν έχει περάσει άνθρωπος για να κάνει την καταγραφή. Στο νότιο Πήλιο συμβαίνει ακόμα αυτό. Είσαι κανονικά στον δρόμο και σου λέει "στρίψε αριστερά". Και τελευταία στιγμή βλέπεις ότι ο δρόμος πάει έτσι κι αλλιώς αριστερα και δεξιά υπάρχει ένα μονοπάτι, που μπορεί και να μην χωράει αυτοκίνητο.
Με την HereMaps έχω υπογράψει σύμβαση για χρήση των χαρτών της (και των δορυφορικών φωτογραφιών) online. Επιτρέπει πολύ μεγαλύτερο δωρεάν όγκο δεδομένων από την Google, αρχίζει να σε χρεώνει αν περάσεις το όριο μεσοσταθμικά τρεις συνεχόμενους μήνες, κι επιπλέον δεν θέλει να έχει προκαταβολικά την πιστωτική σου κάρτα μπας και χρειαστεί να σε χρεώσει.
-
Προ κόβιντ, διαδρομή Αθήνα Καρπενήσι.
Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που φτάνω σε μια διασταύρωση λίγο πριν το Καρπενήσι. Ευθεία ήταν ένα τούνελ, δεξιά ήταν μια ανηφόρα. Το γπς μου είπε να πάρω την ανηφόρα. Κοιτάζω, ξανακοιτάζω. Περίεργο σκέφτομαι. Στο μεταξύ όλα τα αυτοκίνητα μπαίνουν μέσα στο τούνελ.
Δε γ@μιέται, θα πάω με το γπς, δεν μπορεί να είναι τόσο λάθος. Και πήγα...
Ανηφόρα, ανηφόρα ανηφόρα στροφές φουλ. Ήταν και χειμώνας είχε πολλά χιόνια παντού. Έπεσα δυο φορές και σε πάγο ή μαύρο χιόνι, τσουλίθρα ο ΄"Μήτσος". Πλακώθηκα στα ανάποδα τιμόνια, το έσωσα με δυσκολία παρόλο που πήγαινα με πρώτη παρόλο που δεν έτρεχα, παρόλο που πήγαινα με 4χ4.
Κάαααααπια στιγμή κατεβαίνω από τη διαδρομή και βλέπω την άλλη άκρη του τούνελ μπροστά μου.
ωωω ανάθεμά σε για τεχνλογία, έχασα σχεδόν μια ώρα για το κω#$%^!@# γπς... -
Nαι αλλα γυμνάστηκες οδηγικά, "αχάριστε"
-
@megane98hp said in Συμβαίνουν ακόμα...:
Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που φτάνω σε μια διασταύρωση λίγο πριν το Καρπενήσι. Ευθεία ήταν ένα τούνελ, δεξιά ήταν μια ανηφόρα. Το γπς μου είπε να πάρω την ανηφόρα. Κοιτάζω, ξανακοιτάζω. Περίεργο σκέφτομαι. Στο μεταξύ όλα τα αυτοκίνητα μπαίνουν μέσα στο τούνελ.
Ανηφόρα, ανηφόρα ανηφόρα στροφές φουλ. Ήταν και χειμώνας είχε πολλά χιόνια παντού. Έπεσα δυο φορές και σε πάγο ή μαύρο χιόνι, τσουλίθρα ο ΄"Μήτσος". Πλακώθηκα στα ανάποδα τιμόνια, το έσωσα με δυσκολία παρόλο που πήγαινα με πρώτη παρόλο που δεν έτρεχα, παρόλο που πήγαινα με 4χ4.
Κάαααααπια στιγμή κατεβαίνω από τη διαδρομή και βλέπω την άλλη άκρη του τούνελ μπροστά μου.
ωωω ανάθεμά σε για τεχνλογία, έχασα σχεδόν μια ώρα για το κω#$%^!@# γπς...μανουελ. πηγες ομως στη σωστη μερια.
ειδες και το αγαλμα του μπακογιαννη....χαχαχαχ
απο εκειθε ειναι καλυτερα, αμα ξερεις κιολας τα μερη ειναι και γαματα. -
@megane98hp said in Συμβαίνουν ακόμα...:
ωωω ανάθεμά σε για τεχνλογία, έχασα σχεδόν μια ώρα για το κω#$%^!@# γπς...Έχει πολύ χιόνι εκεί, όντως.
Εμένα κάτι παρόμοιο μου έκανε το καλοκαίρι. Πήγαινα παραλιακά κομπλέ και μου λέει στρίψε δεξιά σε άσχετο σημείο. Λέω ρε γμτ, δεν είμαι σίγουρος, ας πάω. Με πάει όχι σε επαρχιακό, αλλά δρομάκο χωριού που δε χωράει 2ος, τρύπες, κλπ, ψυχή. Αφού ανηφορίζω σε ένα χωριό, αρχίζω να κατεβαίνω από την άλλη και ξανακατεβαίνω παραλία. Είμαι σίγουρος ότι βγήκα στον ίδιο παραλιακό, λίγο παρακάτω. -
@tgd said in Συμβαίνουν ακόμα...:
Στο νότιο Πήλιο συμβαίνει ακόμα αυτό.
Νομίζω και στα χωριά πάνω στο πήλιο κάνει κάτι τέτοιες βλακείες. Αντί να σε πάει από τον κεντρικό, σου δίνει δρομολόγηση από καλντερίμια. (έχω χρόνια να ανέβω, ίσως έχει βελτιωθεί)
-
Άσχετο, είχα πάθει πλάκα Εύβοια, ήταν τόση η καταπάτηση παραλιακά που είχαν καταπατήσει κανονικούς δρόμους! Όλο όπισθεν και πίσω.. πολύ ξενερωμα.. ήθελα να μιλήσω σε κάποιον από αυτούς αλλά τι θα κέρδιζα;!
Ένας γέρος ειδικά είχε βάλει πόρτα στο καταπατημένο, και με κοίταγε το ζώο..μου ήρθε να του πω άνοιξε την πόρτα να βγω στον κεντρικό (50 μετρα απόσταση).. έκανα αναστροφή σε δρόμο που δεν χωραγαν 2 αυτοκίνητα (λόγω καταπάτησης και των υπολοίπων) και έχασα 20-30 λεπτά..
Συμβαίνουν ακόμα...