-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ήταν πολλά τα ατμοκινητα αυτοκίνητα που αντικατασταθηκαν; υπήρξε και σχετική νομοθεσία;
Για δείτε το βίντεο του Λέτο που οδηγεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο, και πείτε μου αν δεν πήγαν τρέχοντας να τα αλλάξουν. Είχα ανώτερη ποιότητα κύλησης κλπ από τα ΜΕΚ. Αλλά όταν το μάνουαλ δίνει οδηγίες στον υπηρέτη πώς να προθερμάνει το καζάνι και να το ετοιμάσει ώστε ο κύριός του νατο βρει έτοιμο για να οδηγήσει, καταλαβαίνεται σε πόσο περιορισμένο κοινό απευθύνονταν!
-
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έλεγαν ότι οι πολυεθνικές πετρελαίου προωθούν το νέο καύσιμο, ότι θα είναι δύσκολο να γεμίζει όπου μπορεί, δεν φτάνει το πετρέλαιο κτλ
Ήταν πολλά τα ατμοκινητα αυτοκίνητα που αντικατασταθηκαν; υπήρξε και σχετική νομοθεσία;
Τι σχέση έχει ο πληθυσμός των αυτοκινήτων με την σταδιακή αλλαγη τεχνολογίας. Ίσα ίσα όσο περισσότερα οχήματα τόσο πιο επιτακτική η αλλαγή στις πόλεις
Για παράδειγμα.....
Νομοθεσίες του 1861
https://sites.google.com/site/motormiscellany/motoring/law-and-the-motorist
The requirement that vehicles must not emit smoke must have been difficult for many designers to abide by. The Act appears to distinguish between steam emitted from the boiler and smoke generated in heating the water, but to an opponent of the concept of steam-power on the roads, would they see much difference?
Και τότε υπήρχαν οι ίδιες αντιδράσεις και οι ίδιοι τύποι χαρακτήρων που είτε έφερναν την καταστροφή είτε έβλεπαν το μέλλον.
-
Δηλαδή ήταν πλήρως λειτουργικά πρακτικά «αυτοκινούμενα» που είχε ο καθένας να κάνει τη δουλειά του, τα ατμοκίνητα πειραματικά οχήματα πριν από 200 χρόνια σε καρόδρομους, αλλά τα αντικατέστησαν με εσωτερικής καύσης αυτοκίνητα για να μη ρυπαίνουν τη Βικτωριανή Αγγλία και το Παρίσι του 1800τόσο που ακόμη δεν είχαν ρεύμα, αποχέτευση και τρεχούμενο νερό και δεν είχαν ακόμη ούτε πενικιλίνη στα σπίτια με τα μαγκάλια...
γι αυτό και τα φέρατε ως παράδειγμα της σημερινής απροθυμίας των περισσοτερών μας, να ξοδέψουν τα διπλά λεφτά για ένα λιγότερο πρακτικό όχημα.έλεος, έστω και σπορέλαιος...
-
Οι εποχές αλλάζουν τα μυαλά μένουν ίδια.
Δεν είναι ίδια η συνθήκη υπάρχει όμως αναλογία. Ούτε ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν ίδιος τι πάει να πει αυτό;
Η ανάγκη για βελτίωση σταματά στην εποχή μας; Οι αλλαγές έχουν δύσκολες φάσεις αλλά τις αναλαμβάνουμε για ενα καλύτερο μέλλον.
Πως γίνεται όλοι οι αριστεροί της παρέας να φοβάστε τις αλλαγές και το κόστος τους αλλά παραλληλα να τις προβάλλετε σε κάθε συζήτηση σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Ιδού λοιπόν. Μηδέν ρύπανση στις πόλεις. Καλό για τον λαο.
-
Οι αριστεροί θέλουν τζάμπα οικολογική θέρμανση στα σπίτια και δωρεάν ΜΜΜ. Αν σου λένε ότι θέλουν ατομικά αυτόκινητα των 50Κ € και λογαριασμό ρεύματος 500€ το μήνα, μην τους πιστεύεις, ΔΕΝ είναι αριστεροί.
-
Υπόψιν ότι πλέον τα ηλεκτρικά που εμφανίζονται είναι κάτω των 30Κ και εμφανίστηκαν τα πρώτα με 15Κ
Έχουμε πει 1000 φορές πως επέλεξαν να πουλήσουν ακριβά αυτοκίνητα για να γίνει απόσβεση της τεχνολογίας από μια αγοραστική ομάδα που έχει μικρότερες αντιστάσεις στο να πληρώσει το κόστος απόσβεσης. Δεν είναι παιχνίδι πλουσίων. Είναι ο τρόπος που η βιομηχανία επιταχυνει τις αποσβέσεις κόστους ανάπτυξης
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε...... Βασικά οικονομικά.
-
επέλεξαν να πουλήσουν ακριβά αυτοκίνητα για να
βρεθεί κάποιος με λεφτά να τα αγοράσει και να δημιουργήσουν εντυπώσεις και «ρεύμα ανωτερότητας», γιατί αν τα έφτιαχναν εξαρχής να κοστίζουν τα μισά λεφτά, τότε θα είχαν 60 ίππους και θα έβγαζαν 150χλμ σε κάθε φόρτιση, όπως τα «φθηνά» που θα βγάλουν τώρα για τους πολλούς-φτωχούς, και θα τα έκραζες και συ ακόμα, αντί να τα θαυμάζεις...
-
Δεν είναι ίδια η συνθήκη υπάρχει όμως αναλογία. Ούτε ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν ίδιος τονίζει να πει αυτό;
Η ανάγκη για βελτίωση σταματά στην εποχή μας; Οι αλλαγές έχουν δύσκολες φάσεις αλλά τις αναλαμβάνουμε για ενα καλύτερο μέλλον.
Πως γίνεται όλοι οι αριστεροί της παρέας να φοβάστε τις αλλαγές και το κόστος τους αλλά παραλληλα να τις προβάλλετε σε κάθε συζήτηση σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Ιδού λοιπόν. Μηδέν ρύπανση στις πόλεις. Καλό για τον λαο.
Θέλουμε αλλαγές που να βελτιώνουν ουσιαστικά @lap !!!
Παρκάρω στο δρόμο! Γενικά όταν κάνω ταξίδια κάνω μεγάλα ταξίδια και ακόμα και εκεί παρκάρω στον δρόμο. Αν χρειαστεί να κινηθώ έκτακτα με το αμάξι δεν μου περισσεύουν 1-2 ώρες να πάω να φορτίσω!!! Δεν έχω τα 38000+ (με την επιδότηση) να πάρω model 3 (αν αλλάξω αυτοκίνητο όταν πεθάνει το αουρις, δεν ξέρω σε τη κατάσταση θα είμαι οικονομικά για να σχεδιάσω τι θα πάρω)
Η ηλεκτροκίνηση έχει να λύσει αυτά τα ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ ζητήματα να λύσει πρώτα!!!Προτιμώ να παλέψω για καλύτερές συνθήκες στα ΜΜΜ (λεωφορεία, χρόνους αναμονής, μέρη που μπορώ να πάρω κλπ κλπ) παρά για φορτιστές!!!
Μηδέν ρύπανση στις πόλεις, ΑΛΛΑ καταστροφή δασών για αιολικά πάρκα, καλλιεργούμενων εκτάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα.
Ο σχεδιασμός του που και τι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα κατασκευαστούν πρέπει να μπει σε συνολικό σχέδιο και όχι είμαι ο Νίκος εχω 500 στρέμματα στον Θεσσαλικό κάμπο (και δεν κερδίζω οσα θέλω) οπότε φτιαχνω φοτοβολταϊκο πάρκο!!!
-
@piliourits Λάθος, μπαίνεις σε νερά που δεν γνωρίζεις.
Εάν παρατήρησες πωλούσαν τεχνολογία σε αυτοκίνητα με πολλά hype στοιχεία για να αποδυναμώσουν τις αντιστάσεις τους.
Αυτό ονομάζεται ελαστικότητα προσφοράς ως προς την τιμή. Ψάξε και δες τι σημαίνει και πώς μπορεί να την εκμεταλλευτεί η βιομηχανία και κατά επέκταση και εμείς σε δεύτερο χρόνο.
Με αυτόν τον τρόπο έχει ύπαρξη η επιταγχυνση της τεχνολογίας τον τελευταίο αιώνα.
Πριν 4-5 έτη ήταν αδιανόητο να έχουμε ηλεκτρικα με 15-20Κ ....πλέον με νέες μπαταρίες νατρίου παρουσιάστηκε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα πάντα μέσα και 15Κ, όχι τετρακυκλο. Αλλά κανονικό αυτοκίνητο και με μεγάλους χώρους
-
@nickthetrib said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μηδέν ρύπανση στις πόλεις, ΑΛΛΑ καταστροφή δασών για αιολικά πάρκα, καλλιεργούμενων εκτάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα.
Λαικιζεις αγριως.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ύπαρξη η καταστροφή που αναφέρεις.
-
Λαικιζεις αγριως.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ύπαρξη η καταστροφή που αναφέρεις.
Φεύγοντας από Αμφιλοχία προς Αθήνα στην κορυφογραμμή, πάνω από την Πάτρα στην κορυφογραμμή, ακριβώς απέναντι πάνω από Ναύπακτο και στα χωριά πάνω από το Αντίρριο, κάποια που βλέπω πολύ συχνά!!
Και σαφέστατα και το άνοιγμα των δρόμων για να στηθούν και να συντηρηθούν!!! -
Και εγώ τα βλέπω, μέχρι στιγμής δεν είναι σε τραγικό βαθμό. Όντως το μέλλον τους είναι στην θάλασσα αλλά δεν θεωρώ πως έχει καταστραφεί στον βαθμό που περιγράφεις.
-
Και εγώ τα βλέπω, μέχρι στιγμής δεν είναι σε τραγικό βαθμό. Όντως το μέλλον τους είναι στην θάλασσα αλλά δεν θεωρώ πως έχει καταστραφεί στον βαθμό που περιγράφεις.
Πάνω από την Ναύπακτο τα κενά από χώμα τα βλέπεις;;; Θα ήταν πρασινα!!!
-
Δεν είναι ίδια η συνθήκη υπάρχει όμως αναλογία. Ούτε ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν ίδιος τονίζει να πει αυτό;
Θέλουμε αλλαγές που να βελτιώνουν ουσιαστικά @lap !!!
Παρκάρω στο δρόμο! Γενικά όταν κάνω ταξίδια κάνω μεγάλα ταξίδια και ακόμα και εκεί παρκάρω στον δρόμο. Αν χρειαστεί να κινηθώ έκτακτα με το αμάξι δεν μου περισσεύουν 1-2 ώρες να πάω να φορτίσω!!! Δεν έχω τα 38000+ (με την επιδότηση) να πάρω model 3 (αν αλλάξω αυτοκίνητο όταν πεθάνει το αουρις, δεν ξέρω σε τη κατάσταση θα είμαι οικονομικά για να σχεδιάσω τι θα πάρω)
Η ηλεκτροκίνηση έχει να λύσει αυτά τα ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ ζητήματα να λύσει πρώτα!!!Προτιμώ να παλέψω για καλύτερές συνθήκες στα ΜΜΜ (λεωφορεία, χρόνους αναμονής, μέρη που μπορώ να πάρω κλπ κλπ) παρά για φορτιστές!!!
Ο σχεδιασμός του που και τι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα κατασκευαστούν πρέπει να μπει σε συνολικό σχέδιο και όχι είμαι ο Νίκος εχω 500 στρέμματα στον Θεσσαλικό κάμπο (και δεν κερδίζω οσα θέλω) οπότε φτιαχνω φοτοβολταϊκο πάρκο!!!
Αυτό έχει ένα point, είχα πάει Λίμνη Πλαστήρα και συζητούσα με ντόπιους μου είπαν παλιά ήταν καλλιεργήσιμες εκτάσεις μετά από τη λίμνη ερήμωσαν τα χωριά και μείναν λιγοστοί κάτοικοι.
Εντάξει παράγονται 129,9 MWatt από το υδροηλεκτρικό αλλά χάθηκαν οι καλλιέργειες.
Τώρα πόσο οικολογικό είναι να κυκλοφορεί 1 άτομο να πάει στη δουλειά του με όχημα 1,5- 2 τόνων είναι ένα θέμα. -
Καταφύγιο άγριας ζωής Ζαλόγγου γράφει, έτσι!!
-
Καταφύγιο άγριας ζωής Ζαλόγγου γράφει, έτσι!!
-
Ε τότε να καταργήσουμε το ρεύμα για να γίνουν τα μονοπάτια πράσινα. Πόσα μονοπάτια ισούνται με τα εργοστάσια ενέργειας;
Εγώ προσωπικά προτιμώ να χαλάσουμε λίγα μονοπάτια τα οποία λειτουργούν και ως ζώνες πυροπροστασίας από το να μην αναπνέει ο κόσμος τοξικές ουσίες στις πόλεις που ζούν.
Στο μέλλον θεωρώ και εγώ πως πρέπει να είναι μικρότερες, από αλουμίνιο ή άλλο κράμα και στην θάλασσα. Προς το παρόν δεν με πειράζει καθόλου το μονοπάτι
-
Να φύγουν και τα άλογα από εκεί που έδειξε ο @nickthetrib στο Σούλι,να μπούνε κάτω από το καπό του model 3
-
Ε τότε να καταργήσουμε το ρεύμα για να γίνουν τα μονοπάτια πράσινα. Πόσα μονοπάτια ισούνται με τα εργοστάσια ενέργειας;
Εγώ προσωπικά προτιμώ να χαλάσουμε λίγα μονοπάτια τα οποία λειτουργούν και ως ζώνες πυροπροστασίας από το να μην αναπνέει ο κόσμος τοξικές ουσίες στις πόλεις που ζούν.
Στο μέλλον θεωρώ και εγώ πως πρέπει να είναι μικρότερες, από αλουμίνιο ή άλλο κράμα και στην θάλασσα. Προς το παρόν δεν με πειράζει καθόλου το μονοπάτι
Ρε λαπ δει είναι μονοπάτι, έχεις καταλάβει τι μέγεθος έχει η ανεμογεννήτρια;;;
Σαν άνθρωπος λεγκο είσαι μπροστά της!
Δρόμος που περνάει τεράστια νταλίκα είναι!
Ευτυχώς δεν έστρωσαν άσφαλτο!Δεν είπαμε να καταργηθούν, ούτε το να μη γίνουν!!! Να ελεγχθεί το ποιος και που θα τα στήσει! (λέμε οι αριστεροί, μιας και το ξεκίνησες από εκεί!!!)
Ότι δεν είναι φιλικές στο περιβάλλον οι ΑΠΕ λέμε, οκ τοξικές ουσίες δεν εκπέμπουν, αλλά έχουν άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις!Αααα, ενα screenshot είναι πιο εύκολο από το να βρεις συνδυασμό σε 1500 σάιτ (που επιμελώς το αποκρύπτουν) την σύνδεση μεταξύ αποτελεσμάτων αξιολόγησης pisa και χρηματοδότησης σχολικής μονάδας!
Θα βρω όμως τον συνδυασμό που δεν θα αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης!!!
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση