-
Αν βρεις v8-v12 στο μέλλον μάλλον θα βρίσκεσαι σε μουσείο της αυτοκίνησης.
Δεν θα μπορείς να πας στην δουλειά σου με ήχο v12
Μη ξεχνάς πως είναι πραγματική εξάτμιση. Πετάει αέρα και έχει σκασιματα. Δεν είναι μονάχα ένα ηχείο.
Κάτι χάνεις κατι κέρδιζες με αυτά τα σούπερ ηλεκτρικά.
Δηλαδή όπως έγραψα κερδίζεις χαμηλό κέντρο βάρους επιπέδου formula 3 και ακαριαία και κολοσσιαία ροπή.
Χάνεις σε ήχο κινητήρα.Κάποιος που κοιτά την οδήγηση θα επιλέξει το χαμηλότερο κέντρο βάρος.
-
Εμένα μου αρέσει αλλά θέλει λίγη δουλειά είναι η αλήθεια. Δίνει η Μάζντα μια άλλη εξάτμιση στα accessories, θέλω να το ψάξω πως ακούγεται για μελλοντική αναβάθμιση. Still, better than nothing που έχει το κάθε ηλεκτρικό, εδώ περνας δίπλα από Toyota σε ηλεκτρικό mode και βγάζει ένα πένθιμο συριγμό.
-
Εγώ πιστευω ότι στο μέλλον θα το βάζουν οι ίδιες οι εταιρίες. Για παράδειγμα αν κάποια έρευνα μάρκετινγκ αναδείξει το θέμα που θίγεις, ότι δηλαδή οκ θα αγόραζαν ένα ηλεκτρικό αλλά τους λείπει ο ήχος, τότε με ένα τέτοιο σύστημα θα έδιναν λύσεις.
Θέλει βελτίωση φυσικά αλλά με τον καιρό όλο και κάποιος κατακσευαστης θα το τελειοποιήσει. Για παράδειγμα αν είναι διπλάσιο σε μέγεθος ο ήχος και τα σκασιματα θα είναι ακόμα πιο ρεαλιστικά. Άκουσες τα σκασιματα στο βίντεο στο πρώτο αυτοκίνητο. Σαν wrc ήταν.
Και μόλις μπαίνεις στην πόλη, αμέσως το χαμηλώνεις ή το απενεργοποιείς και κινείσαι σε απόλυτη ησυχία.
Σκέψου το εξής απλό για να ξεκλειδώσεις την σκέψη σου. Φυσικά μια live συναυλία είναι καλύτερη όσον αφορά την αίσθηση αλλά οκ, εμείς ακούμε τα τραγούδια και από καλά ηχεία και ευχαριστιόμαστε. Θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε ζωντανή ορχήστρα οπότε θέλουμε να ακούσουμε μουσική.
-
Δε χρειάζεται να "ξεκλειδώσω" τίποτα στη σκέψη μου γιατί πολύ απλά βλέπω οτι τα έχουμε τώρα όλα. Έχουμε κινητήρες που κάνουν θόρυβο, έχουμε V8 (καλά λίγοι έχουν) κτλ. Και θα πρέπει να τα παραδώσουμε και στη θέση τους να έχουμε ένα υποκατάστατο. Γιατι; Επειδή και καλά η ΕΕ κόπτεται για την ευημερία μας. Σορυ δεν τους πιστεύω.
Προσωπικά δε γουστάρω τη "νέα" εποχή που όλα είναι ξενέρωτα application σε ένα τάμπλετ ή σε ένα κινητό και ό,τι μα ό,τι θες θα πρεπει να παλεύεις με μια οθόνη. Δε θελω driving modes, ούτε ήχους κλανιάς στα καθίσματα, ούτε να παίζω παιχνίδια στην οθόνη ούτε καμία από αυτές τις ηλιθιότητες. Αν ήθελα υπολογιστή πήγαινα να παίξω κατευθείαν παιχνιδάκια εκεί, το αυτοκίνητο είναι διαφορετικό για μένα.
Σου δίνω οτι σίγουρα παντως κάποιες εταιρείες αναγκαστικά θα εξελίξουν συστήματα ήχου γιατί μια...άηχη Ferrari είναι good for nothing και ας κάνει το 0-100 σε 2''. Θα είναι απλά ένα γρήγορο και όμορφο σκουπάκι. Το ίδιο βασικά για όλους τους σπορ κατασκευαστές, αν δεν υπάρχει ήχος έχουν χάσει τη μισή ομορφιά. Οπότε θα ψαχτούν όπως κάνει η Dodge με το νέο Charger που και πάλι όμως, δε συγκρίνεται με την πραγματικότητα.
-
Μια διόρθωση. Όλα τα κράτη του κόσμου θα οδηγηθούν στην ηλεκτροκίνηση, εκτός ίσως από αυτά την υποσαχάριας Αφρικής.
Κάποιοι από το 2035, κάποιοι από το 2040-2050. Έχουν παρθεί αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώσουν τους παραγόμενους ρύπους. Στον τομέα των αυτοκινήτων η λύση θα είναι τα ηλεκτρικά και τα βιοκαύσιμα. Μέχρι τότε, το ενδιάμεσο είναι τα υβριδικά κτλ.
Οπότε επειδή δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσε το.
-
Προφανώς είναι μια χυδαία πολιτική απόφαση την οποία πήραν οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και την επέβαλλαν στους κατασκευαστές χωρίς να τους ρωτήσουν πως πιστεύουν αυτοί από την πλευρά τους οτι πρέπει να κινηθούν. Καμία τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε με μοναδικό λόγο την ευημερία μας, προφανώς κάποιοι ευνοούνται από αυτή τη μετάβαση.
Από εκεί και πέρα αυτοκίνητο προσωπικα πήρα και αν τα καταφέρω θα κοιτάξω και για κάτι πιο οικογενειακό με ΚΕΚ προφανώς. Μακάρι η λύση να ήταν τα βιοκαύσιμα ωστε σπορ μοντέλα να συνεχίσουν να προσφέρονται αλλά δεν το βλέπω σε ευρεία κλίμακα. Ως τότε και την αναγκαστική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, ευτυχώς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε συμβατικά αυτοκίνητα στο δρόμο, και μετά θα υπάρχουν και στις αγορές μεταχειρισμένων.
-
Με τα θερμικά ποια συμφέροντα ευνοούνται;
Τα θερμικα και τα ορυκτά καύσιμα είναι θέσφατα;
Τα συμφέροντα όπου βρουν ευκαιρία ευνοούνται. Άρα αυτό δεν είναι επιχείρημα.
Εάν πάμε σε βιοκαύσιμα τότε δεν θα έχουμε όπως μας λένε φαγητό να φάμε. Θα πεινάσουν δισεκατομμύρια κόσμος. Όλοι αυτοί θα μεταναστεύσουν στο σπίτι σου. Δεν θα έχεις διαθέσιμο χώρο να παρκάρεις το roadster σου. Χριστέ μου τι ντε καντανς
Άρα μήπως θα ήταν καλύτερο να φορτίζουμε ας πούμε από ΑΠΕ;
Εάν το κρέας δεν είχε ορμόνες κτλ θα κόστιζε άνω των €1000/kg για να τραφεί μονάχα ο δυτικός κόσμος.
Μάλλον δεν θα έτρωγες ποτέ κρέας. Θα ήσουν βιγκαν εξ ανάγκης.
Βάζεις στοίχημα ότι θα παρακαλάς να φας κρέας από εργαστήριο παρά από ορμόνες;
-
Προφανώς ευννοούνται όλες οι Big Oil εταιρείες, δεν τίθεται θέμα και οι κατασκευαστές ανταλλακτικών κτλ. Αλλά με την ηλεκτροκίνηση μπαίνουν ξαφνικά στο παιχνίδι νέοι παίκτες όπως η Xiaomi ας πούμε ή η Apple ή οτιδήποτε. Για το κέρδος γίνεται καθαρά η φάση όχι για να μας "σώσουν" από τα κακά καυσαέρια. Αν κόπτονταν τόσο πολύ για την ευημερία και την υγεία μας για αρχή θα είχαμε...δημόσια υγεία και διάφορα άλλα όπως επαρκή και σωστή δικαστική λειτουργία, αστυνόμευση, πυροσβεστική κτλ. Σε όλη την Ευρώπη αυτά όχι μόνο στην Ελλάδα που είναι έτσι και αλλιώς worst offender λόγω ιδιοσυγκρασίας. Παρόλα αυτά το μόνο που τους νοιάζει είναι η ηλεκτροκίνηση και οι sustainable @@ριες για να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο και να μαζεύουν ψήφους.
Μ@λακίες οτι δε θα έχουμε φαγητό να φάμε αν πάμε στα βιοκαύσιμα, έλεος με την τρομολαγνεία. Δε θα μας σώσει ετσι και αλλιώς η ηλεκτροκίνηση και αύριο να πηγαίναμε σε 100% ηλεκτρικά γιατι ευθύνονται μόνο για το 8-12% της ρύπανσης. Θα βοηθούσαν (αν ήταν από ΑΠΕ το ρεύμα) αλλά μέχρι εκεί. Θες να μου πείς οτι θα καθαρίσει ο αέρας στο κέντρο των πόλεων; Το δέχομαι. Αλλά ανοησίες που μας πασάρουν οτι χάρη στην ηλεκτροκίνηση θα σωθούμε γενικά και θα φτιάξουμε έναν αγγελικό κόσμο κτλ ποτέ. Ας κοιτάξουν να μαζέψουν πρώτα τα κωλοεργοστάσια που βγάζουν ντουμάνια, τους στρατούς με τις ΗΠΑ πρώτα, τα σκατόπλοια 20ετίας, τα χρέπια ΜΜΜ, τα φορτηγά που κάνουν τις μεταφορές παγκοσμίως και είναι παλιά και ασυντήρητα και ας αφήσουν τα Euro 6 και Euro 6d temp που τα πολεμούν δίχως αύριο.
Βήγκαν δε γίνομαι μια η άλλη, δε γουστάρω καθόλου αυτές τις αηδίες. Μόνο αν απαγορευτεί δια νόμου η κατανάλωση κρέατος θα αναγκαστώ να ψάξω άλλες λύσεις. Προιόντα εργαστηρίου επίσης δε γουστάρω, ορμόνες θα έχει και αυτό εξάλλου εκτός και αν το θεωρείς "φυσικό" που απλά το μοσχαράκι έτυχε να μην είναι ποτέ....μοσχαράκι αλλά δημιουργήθηκε εξ' αρχής ως μπιφτέκι πχ.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και υπερβολικά χαμηλο κέντρου βάρους που ούτε supercars δεν μπορούν να τα φτάσουν.
Άρα κατά την οδήγηση έχεις ακαριαία τεράστια ροπή σε κάθε πάτημα στην έξοδο των στροφών και χαμηλο κεντρο βάρους σε επιπεδο formula 3.Σε ήχο χάνουν, δεν έχουν τον ήχο που έχουν οι μεκ. Σε όλα τα άλλα αν δεις βίντεο των ιδιοκτητών τους το πώς διασκεδάζουν σε στριφτερες διαδρομές θα καταλάβεις ότι δεν ειναι ψυγεία.
Ένα ρολόι κάνει ένα πολύ απλό πράγμα, να λεει την ώρα κουνώντας 3 τρεις δείκτες. Το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνει αυτό με την μπαταρία όπως και αυτό με τον ελβετικό μηχανισμό η μεγάλη διαφορά είναι στον τρόπο που τον κάνουν.
Η μηχανική για κάποιους έχει μεγαλύτερη ουσία. Μικροί είχαμε τηλεκατευθυνόμενα μπαταρίας αλλά τα βενζινοκίνητα ποθούσαμε.
Πιστεύω ότι μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές στην αίσθηση ενός κάτι εντελώς μηχανικού από κάτι εντελώς ηλεκτρικό. -
Εγώ πάντα θερμικά είχα! Tamiya και HPI, τα άλλα τα έβρισκα σαν πολύ γρήγορα παιχνίδια! Ασε που με το θερμικό γέμιζα σε μισό λεπτό και συνέχιζα και οι άλλοι μπορούσαν να παίξουν μόνο αν είχαν έξτρα μπαταρία φορτισμένη μαζί!
-
-
@panos2171 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και υπερβολικά χαμηλο κέντρου βάρους που ούτε supercars δεν μπορούν να τα φτάσουν.
Άρα κατά την οδήγηση έχεις ακαριαία τεράστια ροπή σε κάθε πάτημα στην έξοδο των στροφών και χαμηλο κεντρο βάρους σε επιπεδο formula 3.Σε ήχο χάνουν, δεν έχουν τον ήχο που έχουν οι μεκ. Σε όλα τα άλλα αν δεις βίντεο των ιδιοκτητών τους το πώς διασκεδάζουν σε στριφτερες διαδρομές θα καταλάβεις ότι δεν ειναι ψυγεία.
Ένα ρολόι κάνει ένα πολύ απλό πράγμα, να λεει την ώρα κουνώντας 3 τρεις δείκτες. Το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνει αυτό με την μπαταρία όπως και αυτό με τον ελβετικό μηχανισμό η μεγάλη διαφορά είναι στον τρόπο που τον κάνουν.
Η μηχανική για κάποιους έχει μεγαλύτερη ουσία. Μικροί είχαμε τηλεκατευθυνόμενα μπαταρίας αλλά τα βενζινοκίνητα ποθούσαμε.
Πιστεύω ότι μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές στην αίσθηση ενός κάτι εντελώς μηχανικού από κάτι εντελώς ηλεκτρικό.Το καταλαβαίνω, ίσως πολύ καλύτερα από πολλούς από εσας. Αλλά πίστεψέ με σε αυτά τα σούπερ ηλεκτρικά η μηχανική είναι σε άλλο επίπεδο. Απλά δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου.
Όσον αφορά το ρολόι ατυχές το παράδειγμα. Και ένα ami θα σε πάει σε μια απόσταση με τέσσερις ρόδες όπως και μια Φερράρι. Υπάρχει όμως σημαντική διαφορά στο πώς θα σε πάει.
Έτσι και εδώ το χαμηλό κέντρο βάρους και η άμεση ροπή δίνει άλλη οδηγική αίσθηση. Χάνεις σε ήχο. Αυτό το έχουμε πει ισα με χίλιες φορές.
-
Δεν είναι μόνο το κέντρο βάρους αλλά και το βάρος ως σύνολο που σε αυτή τη φάση παίζει εύκολα 200 κιλά πάνω από το αντίστοιχο θερμικό. Πολλά χάνεις, όχι μόνο τον ήχο, χάνεις και την αλλαγή των ταχυτήτων.
-
Αυτό θα ήταν κακο αν το κέντρο βάρους ήταν στο ίδιο ύψος. Εφοσον όμως έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στο κέντρο βάρους στην πράξη αλλάζει πολλά. Ναι προσθέτει περισσότερη μάζα αλλά και το αντίστοιχο θερμικό που έχει λιγότερη την έχει πολύ πιο υψηλά.
Μεταξύ guilia quadrifoglio και tesla η διαφορά τους είναι 150 κιλά και το tesla είναι και awd.
-
Πάλι είναι κακό. Βασικός κανόνας της αυτοκίνησης οτι όσο ελαφρύτερο τόσο το καλύτερο.
-
Καλά αφού είναι. Πάρε ένα ελαφρύ Τζίμνυ εσύ και πάνε τρέξε σε πίστες.
-
Αν είχα λεφτά να τρέξω σε πίστες μάλλον ένα Murray T50 θα έπαιρνα και θα άφηνα τις μαούνες στους φαν των τροχήλατων ψυγείων.
-
Αμαξαρα συμφωνώ....
-
Pagani Utopia, αλλά 6.000cc δηλαδή φόρος πολυτελείας, τεκμήρια και καίει τα άντερα του. Όποτε παίρνεις ένα Tesla που είναι για τη πλεμπα και απολαμβάνεις την πενιχρότητα που προσφέρει (και αξίζει στον καθένα)…
-
Αυτο που μου προκαλει το απολυτο γελιο ειναι πως συζηταμε τα 50χιλιαρα που θελει ενα αξιοπρεπες ηλεκτρικο ως να ηταν μαρουλοφυλλα. Το οτι δεν εχει τον ηχο του θερμικου μου ειναι αδιαφορο. Θα με ετσουζε ομως πολυ να εχω δωσει τοσα για αυτοκινητο και να προβληματιζομαι αν θα παω Βολο ή Καρπενησι και που θα βρω καταλλυμα να το φορτισω.
Να γκουγκλαρω μηπως βρω φορτιστη στο Κρικελο, το Βουτίρο ή τα Φιδάκια? Κανω συχνα πολλα χλμ εκτος Αθηνας και τα κανω απροσκοπτα. Αυτο δε θελω να το χασω με τπτ. Ναι μου αρεσουν οι μη προγραμματισμενες βολτες. Αν θελησω να πεταχτω μεχρι το Λαυριο για μεζε, θελω να το κανω διχως δευτερη σκεψη. Οχι, κατσε να δω το επιπεδο της μπαταριας. Σορρυ μαγκες μα θελω να γουσταρω αυτο που θα παρω. Για την Χ1 που ακουστηκε πριν την επαιρνα στα χρηματα μια χαρά. Γιατι ειναι αμαξαρα και μπορει να με καλυψει ποικιλοτροπως. Με την Gla επισης εχω ενθουσιαστει. 163 αλογα θερμικος και υπεραρκετα. Δε κανω κοντρες στα φαναρια ουτε τρεχω μεσ στην Αθηνα. Φερτε μου ηλεκτρικο με αυτονομια 800 χλμ τιμη σοβαρα υπολογισιμη και το συζητω. Οχι κατι αντικινητρα του κωλου που εφτασαν τα αυτοκινητα οπως το φοκους και το λεον στα 30000. Για να συζηταμε ταχα μου σοβαρα την αμερικλανια με τα πλαστικα της ντοτζ και την εργονομια σεβρολετ. Καταντια!
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση