-
@nolimit14 said in VW Polo check engine:
Τελικώς το πρόβλημα διορθώθηκε μετά από καιρό...έγινε ρεκτιφιέ και το αμάξι πάει πιο στρωτά πλέον...ΟΚ ψιλοτρέμει μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα μέχρι να πέσουν οι στροφές,αλλά αυτό νομίζω είναι φυσιολογικό...
Δυο τελευταίες ερωτήσεις για να κλείσουμε μια και καλή το τόπικ...
1ον)Τα μπουζί που φοράει τώρα έχουν διάκενο 1,1...λένε πως για να δουλεύει σωστά με υγραέριο πρέπει να βάλεις με διάκενο 0,7 αλλά υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει να καίει πολλαπλασιαστές κλπ....τι κάνουμε εδώ?Να τα αφήσω όπως είναι,να τα αλλάξω με 0,7 ή να βάλω κάτι ενδιάμεσο πχ 0,9?Αν βάλω 0,7 να είναι ειδικά για υγραέριο ή και τα απλά κάνουν?
Αν αφήσω τα ίδια μπορεί να μου κάνει πάλι κόλπα πχ να αναβοσβήνει/ανάβει το τσεκ έντζιν και να τρέμει το αμάξι?
2ον)Μου είπαν ότι για τουλάχιστον 1 μήνα να το δουλεύω μόνο με βενζίνη για να μην ξαναγ@μήσει τις βαλβίδες το υγραέριο...τελευταία φορά είχα βάλει υγραέριο σε πρατήριο 30 Νοεμβρίου(του 22)και τελευταία φορά που το δούλεψα 15 Γενάρη...Η δεξαμενή είναι στη μέση.Αν το ξαναδουλέψω από αρχές Μάρτη και μετά,με υγραέριο που μπήκε το Νοέμβρη θα υπάρχει πρόβλημα?Πχ η βενζίνη αν μείνει μέσα πάνω από 3 μήνες ή πάνω από 6 μήνες χαλάει...με το υγραέριο δεν ξέρω τι παίζει....Τελικά τι έκανε στο αυτοκίνητο στα πλαίσια του ρεκτιφιέ? Τι βρήκε και τι άλλαξε?
-
@andya3 said in VW Polo check engine:
Τελικώς το πρόβλημα διορθώθηκε μετά από καιρό...έγινε ρεκτιφιέ και το αμάξι πάει πιο στρωτά πλέον...ΟΚ ψιλοτρέμει μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα μέχρι να πέσουν οι στροφές,αλλά αυτό νομίζω είναι φυσιολογικό...
1ον)Τα μπουζί που φοράει τώρα έχουν διάκενο 1,1...λένε πως για να δουλεύει σωστά με υγραέριο πρέπει να βάλεις με διάκενο 0,7 αλλά υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει να καίει πολλαπλασιαστές κλπ....τι κάνουμε εδώ?Να τα αφήσω όπως είναι,να τα αλλάξω με 0,7 ή να βάλω κάτι ενδιάμεσο πχ 0,9?Αν βάλω 0,7 να είναι ειδικά για υγραέριο ή και τα απλά κάνουν?
Αν αφήσω τα ίδια μπορεί να μου κάνει πάλι κόλπα πχ να αναβοσβήνει/ανάβει το τσεκ έντζιν και να τρέμει το αμάξι?
2ον)Μου είπαν ότι για τουλάχιστον 1 μήνα να το δουλεύω μόνο με βενζίνη για να μην ξαναγ@μήσει τις βαλβίδες το υγραέριο...τελευταία φορά είχα βάλει υγραέριο σε πρατήριο 30 Νοεμβρίου(του 22)και τελευταία φορά που το δούλεψα 15 Γενάρη...Η δεξαμενή είναι στη μέση.Αν το ξαναδουλέψω από αρχές Μάρτη και μετά,με υγραέριο που μπήκε το Νοέμβρη θα υπάρχει πρόβλημα?Πχ η βενζίνη αν μείνει μέσα πάνω από 3 μήνες ή πάνω από 6 μήνες χαλάει...με το υγραέριο δεν ξέρω τι παίζει....Τελικά τι έκανε στο αυτοκίνητο στα πλαίσια του ρεκτιφιέ? Τι βρήκε και τι άλλαξε?
Βαλβίδες,οδηγοί βαλβίδων,έδρες βαλβίδων...αλλάχτηκαν και φλάντζες,σετ χρονισμού(με αντλία νερού),αντιψυκτικό κλπ κλπ και γενικά ότι περιλαμβάνει ένα συνηθισμένο ρεκτιφιέ...
Η 1 ή 2 βαλβίδες στον δεύτερο κύλινδρο είχε(ή είχαν) στραβώσει γι αυτό έκανε ότι έκανε.Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα σταματήσουν τα προβλήματα...Μόνο να δω τι κάνω με τα μπουζί και είμαστε εντάξει...
Υ.Γ.Μου είπαν ότι όλα είναι ΟΚ,του έκαναν γενικό έλεγχο,εκτός από το ρουλεμάν του εμπρός αριστερού τροχού που σε κανά 6μηνο,το πολύ 1 χρόνο θέλει αλλαγή...Μάλλον θα το αλλάξω νωρίτερα μην κοπεί και φύγει η ρόδα... -
@w202-amg said in VW Polo check engine:
2ον)Μου είπαν ότι για τουλάχιστον 1 μήνα να το δουλεύω μόνο με βενζίνη για να μην ξαναγ@μήσει τις βαλβίδες το υγραέριο...τελευταία φορά είχα βάλει υγραέριο σε πρατήριο 30 Νοεμβρίου(του 22)και τελευταία φορά που το δούλεψα 15 Γενάρη...Η δεξαμενή είναι στη μέση.Αν το ξαναδουλέψω από αρχές Μάρτη και μετά,με υγραέριο που μπήκε το Νοέμβρη θα υπάρχει πρόβλημα?Πχ η βενζίνη αν μείνει μέσα πάνω από 3 μήνες ή πάνω από 6 μήνες χαλάει...με το υγραέριο δεν ξέρω τι παίζει....Το υγραέριο χρειάζεται υψηλότερη τάση από τους πολλαπλασιαστές. Με ίδιο διάκενο με τη βενζίνη οι πολλαπλασιαστές ζοριζονται. Για αυτό συνήθως τα μπουζί για υγραέριο έχουν μικρότερο διάκενο για να απαιτείται μικρότερη τάση.
Εγώ χρησιμοποιώ με 4 ακίδες στο γκόλφ , λιγότερη φθορά δεν κάνει misfires όπως με τα απλά.Στο Μερσεντές βάζω ιρίδιου denso tt ένα νούμερο πιο ψυχρά , είναι ευγενικό με τα μπουζί.
Το υγραέριο βάση λογικής είναι αδύνατο να έπαθε κάτι.
Υ.γ. το αμάξι πρέπει να πάει σε εγκατάστατη να ελέγξει ότι το υγραέριο δουλεύει οκ.Οπότε πρέπει να βάλω με διάκενο 0,7...ειδικά για υγραέριο ή μπορώ και τα κλασσικά,χωρίς να ενδείκνυνται για υγραέριο?
Είναι λίγο ακριβά βέβαια τα ειδικά για LPG/CNG αλλά τι να κάνεις...
Εννοείται θα το πάω σε εγκαταστάτη να το τσεκάρει... -
Επανέρχομαι.Αυτή την φορά δεν νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό αλλά θέλω να το εξακριβώσω...
Χτες,μετά από 2-3 μέρες ακινησίας,με το που έβαλα μπροστά το πρωί έτρεμε ολόκληρο για 10-15 δευτερόλεπτα αλλά αμέσως μετά σταμάτησε.Οι στροφές έπεσαν κανονικά,χωρίς αυξομειώσεις.
Στην πορεία δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.Μόνο καμιά φορά στο ρελαντί έτρεμε ελάχιστα,αν και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό νομίζω(το έχω δει και σε άλλα).
Σήμερα μετά από 1 μέρα ακινησίας πάλι το ίδιο.10-15 δεύτερα λες και γίνονταν σεισμός(που λέει ο λόγος)και μετά όλα καλά.
Προβλήματα στην απόδοση δεν έχουμε,τσεκ εντζιν δεν άναβε/αναβόσβηνε.
Βέβαια η μπαταρία δεν είναι και φρέσκια(4 ετών)και με το που του βάζω μπροστά το πρωί στην εκκίνηση τρεμοπαίζει το λαμπάκι ABS.Το ράδιο είναι συνδεδεμένο να ανοίγει με το που γυρνάς διακόπτη,οπότε ίσως επιβαρύνει την κατάσταση(το κλείνω αμέσως).
Αν πχ κάνω μια διαδρομή 30 λεπτά,το σβήσω και το ξανανάψω δεν υφίστανται.Ξεκινάει χωρίς να τρεμοπαίζει το λαμπάκι ABS και χωρίς να τρέμει το αμάξι.
Τι να κοιτάξω?Μπαταρία,Βενζίνη ή κάτι άλλο?
Μπουζι,μπεκ,πολλαπλασιαστές έχουν ελεγχτεί όπως έχω πει παραπάνω και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Από τις βαλβίδες δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.1 μήνας και 400 χιλιόμετρα πέρασαν από το ρεκτιφιέ,αν είναι δυνατόν να κάνει πάλι κόλπα...
Το φίλτρο βενζίνης θέλει αλλαγή σε 2 μήνες ή 10000 χιλιόμετρα,ότι έρθει πρώτο(η αλλαγή είναι κάθε 4 χρόνια/60000 χιλιόμετρα και αλλάχτηκε Απρίλιο του 2019 με 133000,τώρα έχει 183000).Ο ανεφοδιασμός γίνεται από την αρχή στο ίδιο βενζινάδικο,τους πρώτους 2 μήνες με 95 και τους τελευταίους 2 με 98 και δεν υπήρξε πρόβλημα μέχρι στιγμής... -
Ή δυναμο ή πολλαπλασιαστης ή αντλια βενζινης. Κατι απο αυτα πρεπει να ειναι . Ρωτα τον μαστρορα που στο επισκευασε
Δε μας ειπες ομως. Ποσο πηγε η ολη επισκευη ? -
@alexandros-k said in VW Polo check engine:
Ή δυναμο ή πολλαπλασιαστης ή αντλια βενζινης. Κατι απο αυτα πρεπει να ειναι . Ρωτα τον μαστρορα που στο επισκευασε
Δε μας ειπες ομως. Ποσο πηγε η ολη επισκευη ?Το δυναμό δεν νομίζω γιατί τελευταία φορά που το μέτρησα πριν καμιά 15αριά μέρες έβγαζε από 14.00-14.40...θα το ξαναμετρήσω για σιγουριά...πιο πολύ μπαταρία υποψιάζομαι
Γιατί δεν γίνεται να το κάνει το πρωί και μετά από μια διαδρομή 30 λεπτών,πάνω-κάτω 15 χιλιόμετρα,να σβήνεις και να ξεκινάει κανονικά,χωρίς τρέμουλο και χωρίς να τρεμοπαίζει το λαμπάκι abs στην εκκίνηση.
Πολλαπλασιαστής παίζει...
Αντλία βενζίνης πάλι δεν νομίζω...από όσο μου είπαν είχε αλλαχτεί το καλοκαίρι οπότε δεν γίνεται σε 7-8 μήνες να χάλασε...φίλτρο βενζίνης μπορεί γιατί 50000χλμ είναι πολλά,άσχετα που (υποθετικά) αντέχει άλλες 10000...και πάλι όμως,όταν κινηθεί λίγο,μετά ξεκινάει κανονικά όπως είπα και παραπάνω και δεν κάνει κοψίματα,σβησίματα κλπ...αν υπήρχε πρόβλημα με αντλία βενζίνης ή δυναμό θα δυσκολευόντανε να πάρει μπροστά,θα έσβηνε εύκολα κλπ και με πολλαπλασιαστή θα έκοβε νομίζω.
Στο μεταξύ μιας και το αναφέραμε για την αντλία...μια φορά με το που άναψε το λαμπάκι βενζίνης,μετά από 1 χιλιόμετρο έβαλα βενζίνη 40 ευρώ(την εποχή που είχε 2 ευρώ η απλή 95)και γέμισε...είναι δυνατόν με 20 λίτρα να γεμίζει?Το συγκεκριμένο γεμίζει με 45 νομίζω....Αυτό τι παίζει να είναι?
Για την επισκευή τώρα θα σε γελάσω γιατί το κανόνισε ένας συγγενής μου.Μπορώ να ρωτήσω και να μάθω.Αν και νομίζω πάνω-κάτω αυτή η δουλειά πάει 500-600 ευρώ(εκτός αντιπροσωπειας). -
Όταν βάζεις μπροστά και ρεταρει η εξάτμιση βρωμάει άκαυτη βενζίνη? Στάθμη νερού είδες?
-
@w202-amg said in VW Polo check engine:
Όταν βάζεις μπροστά και ρεταρει η εξάτμιση βρωμάει άκαυτη βενζίνη? Στάθμη νερού είδες?
Για την εξάτμιση δεν το έχω προσέξει...γενικά όμως δεν μυρίζει...θυμάμαι πριν την επισκευή,τελευταία φορά που αναβόσβηνε το τσεκ βρώμαγε ο τόπος βενζίνη...ούτως η άλλως για 10-15 δεύτερα το κάνει,μετά ως δια μαγείας επανέρχεται και δεν ακούγεται καν,λες και είναι σβηστό.
Η στάθμη του νερού είναι ΟΚ.Επειδή είναι χειμώνας έχω βάλει λίιγο παραπάνω,με αποτέλεσμα κρύο να είναι λίγο παραπάνω από το ενδιάμεσο ΜΙΝ-ΜΑΧ και ζεστό λίγο παραπάνω από το ΜΑΧ. -
Ξαναέκανα δοκιμή σήμερα...το ράδιο είναι συνδεδεμένο να ανοίγει μαζί με διακόπτη...μόλις άνοιξε το έκλεισα και μετά έβαλα μπροστά...το λαμπάκι abs δεν τρεμόπαιζε(που σημαίνει ότι το ανοιχτό ράδιο πριν ξεκινήσει η μηχανή ψιλοζορίζει την μπαταρία)...κλασσικά μετά από λίγο ξεκίνησε το ρετάρισμα(άνοιξα καπό και ο κινητήρας έτρεμε ολόκληρος)και μετά από 10-15 δευτερόλεπτα ησυχία...δεν ακούγονταν το παραμικρό και ο κινητήρας δεν κουνιόνταν καθόλου...όπως λέω και εγώ θα το πέρναγες για σβηστό αν δεν έβλεπες στροφόμετρο...η εξάτμιση δεν βρώμαγε βενζίνη ούτε έβγαζε καπνό,λαμπάκι τσεκ ούτε για αστείο...μάλλον από βδομάδα πρέπει να δω κάποιο συνεργείο προληπτικά...
VW Polo check engine