-
Σε VW Polo 1.4 16V του 2004 που αγοράστηκε πρόσφατα σαν μεταχειρισμένο συνέβη το εξής...
Σήμερα το πρωί πήγα μια διαδρομή 15 χιλιόμετρα.Ενδιάμεσα σταμάτησα και έβαλα 30 ευρώ βενζίνη 98 οκτανίων.Μετά το πάρκαρα για να κάνω κάτι δουλειές.Με το που ξαναβάζω μπροστά,άρχισε και αναβόσβηνε το check engine επι 5 χιλιόμετρα και μετά έμεινε μόνιμα αναμμένο.
Μπορεί να είναι πολλαπλασιαστής,μπεκ,αισθητήρας Λ,καταλύτης?Τι από όλα?Ξέρω βέβαια πως αν δεν μπει σε διαγνωστικό δεν βγάζουμε άκρη...
Υποψιάζομαι βέβαια ότι έκανα και εγώ ένα λάθος.Στην τάπα της βενζίνης γράφει 95 RON και εγώ πήγα και έβαλα 98,αν παίζει ρόλο...
Υπόψιν ότι εκτός απο μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ αυξομείωση στροφών στο ρελαντί(πχ απο 700 πάει 690,μετά ξανά 700,μετά 710 κλπ κλπ)δεν έχει κανένα άλλο θέμα.Ούτε σβήνει/κάνει διακοπές ούτε κάνει κάποιο θόρυβο.
Αν είναι καταλύτης,την γ@@σαμε..Υπόψιν το αμάξι έχει 180000 χιλιόμετρα... -
@nolimit14 said in VW Polo check engine:
Σε VW Polo 1.4 16V του 2004 που αγοράστηκε πρόσφατα σαν μεταχειρισμένο συνέβη το εξής...
Σήμερα το πρωί πήγα μια διαδρομή 15 χιλιόμετρα.Ενδιάμεσα σταμάτησα και έβαλα 30 ευρώ βενζίνη 98 οκτανίων.Μετά το πάρκαρα για να κάνω κάτι δουλειές.Με το που ξαναβάζω μπροστά,άρχισε και αναβόσβηνε το check engine επι 5 χιλιόμετρα και μετά έμεινε μόνιμα αναμμένο.
Μπορεί να είναι πολλαπλασιαστής,μπεκ,αισθητήρας Λ,καταλύτης?Τι από όλα?Ξέρω βέβαια πως αν δεν μπει σε διαγνωστικό δεν βγάζουμε άκρη...
Υποψιάζομαι βέβαια ότι έκανα και εγώ ένα λάθος.Στην τάπα της βενζίνης γράφει 95 RON και εγώ πήγα και έβαλα 98,αν παίζει ρόλο...
Υπόψιν ότι εκτός απο μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ αυξομείωση στροφών στο ρελαντί(πχ απο 700 πάει 690,μετά ξανά 700,μετά 710 κλπ κλπ)δεν έχει κανένα άλλο θέμα.Ούτε σβήνει/κάνει διακοπές ούτε κάνει κάποιο θόρυβο.
Αν είναι καταλύτης,την γ@@σαμε..Υπόψιν το αμάξι έχει 180000 χιλιόμετρα...Δεν παθαίνει τίποτα που έβαλες 98άρα. Αν ήταν πολλαπλασιαστής θα το καταλάβαινες, δεν θα πήγαινε τ' αμάξι. Αφού δεν διαπιστώνεις αλλαγή στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου μπορεί να είναι κάτι απλό.
Βάλτο σε διαγνωστικό σ' ένα συνεργείο να μάθεις τι έγινε. -
Μην αγχώνεσαι,,το πιο πιθανό να είναι κάποιο παροδικό σφάλμα λόγω βενζίνης, έτσι δουλεύουν αυτά τα φαου βε.
Πλησιάζουν και οι γιορτές, όλο και κάποιο λαμπάκι θα ανάψει.
-
Στο γιαρις που είχα 1.3 87ps μια φορά είχα βάλει 98αρα βενζίνη και είχε ανάψει λαμπάκι μηχανής.
Όταν ξαναγέμισα με 95αρα έσβησε. -
Να'μαστε πάλι!
Το πρωί της Παρασκευής του έβαλα μπροστά και το λαμπάκι είχε σβήσει.Σάββατο,Κυριακή,Δευτέρα κομπλέ.Σήμερα το ξεκίνησα με βενζίνη και σε μια φάση το γύρισα σε υγραέριο(ξέχασα να αναφέρω ότι έχει after-market σύστημα υγραερίου).Μετά από 1 χιλιόμετρο άρχισε πάλι να αναβοσβήνει το check engine.Σέρβις στο σύστημα υγραερίου έγινε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη πριν από 4 μήνες και 4000 χιλιόμετρα(είναι κάθε χρόνο ή 15000 χιλιόμετρα,ότι έρθει πρώτο).Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
Παρασκευή,Σαββατοκύριακο και χτες το κυκλοφορούσα με βενζίνη.Την Πέμπτη το είχα ξεκινήσει με υγραέριο αλλά στην διαδρομή το έκλεισα και γύρισα σε βενζίνη(μετά άρχισε να αναβοσβήνει το λαμπάκι).Τότε είχε 1/4 υγραέριο και του έβαλα χτες 10 ευρώ(άσχετα που δεν το χρησιμοποίησα)και έφτασε 2/4,στη μέση δηλαδή. -
Ένα ένα μας τα βγάζεις. Έχεις και υγραέριο λοιπόν, πιο πολύπλοκη η κατάσταση.
Αγαπητέ μου θα πρέπει να βάλεις το αυτοκίνητο σε διαγνωστικό όταν είναι αναμμένο το λαμπάκι.
Όσο καλή διάθεση και να έχουμε να σε βοηθήσουμε, διαγνωστικό δεν είμαστε... -
@andya3 said in VW Polo check engine:
Ένα ένα μας τα βγάζεις. Έχεις και υγραέριο λοιπόν, πιο πολύπλοκη η κατάσταση.
Αγαπητέ μου θα πρέπει να βάλεις το αυτοκίνητο σε διαγνωστικό όταν είναι αναμμένο το λαμπάκι.
Όσο καλή διάθεση και να έχουμε να σε βοηθήσουμε, διαγνωστικό δεν είμαστε...Αν δεν μπει το διαγνωστικό όντως δεν ξέρεις τι μπορεί να φταίει...
Το πρόβλημα μου είναι αν το κάνει η μηχανή ή το κάνει το υγραέριο.
Αν είναι αισθητήρας λ ή πολλαπλασιαστής ΟΚ...εγώ τον καταλύτη φοβάμαι γιατί είναι ακριβός και στο συγκεκριμένο με 180000 χλμ αμφιβάλλω αν έχει αλλαχτεί ποτέ.
Βέβαια και για το υγραέριο έχω ακούσει ότι κάνει νερά με check engine,ειδικά σε vag.
Κάτι τελευταίο.Αν αποφασίσω να το δουλεύω με βενζίνη,το υγραέριο πόσο καιρό μπορώ να το έχω αποθηκευμένο αλλά χωρίς να το χρησιμοποιώ?
Για την βενζίνη ξέρω ότι μπορείς να την κρατήσεις 3 μήνες(άλλοι λένε 6 μήνες)μετά τον τελευταίο ανεφοδιασμό.Μετά αρχίζουν προβλήματα με αντλία κλπ,αν δεν ανανεωθεί το καύσιμο.Στο υγραέριο κίνησης τι ισχύει? -
Λογικά κάτι με την ανάφλεξη παίζει (πολλαπλασιαστής πιθανόν) , αν έχεις θέμα με την ανάφλεξη στη βενζίνη μπορεί να μη φαίνεται , αλλά στο αέριο θα φανεί κατευθείαν
-
Τελικώς το βάλαμε σήμερα σε διαγνωστικό.
Έβγαλε σφάλμα στον δεύτερο κύλινδρο(ή πολλαπλασιαστής ή μπεκ ή μπουζί).
Μου είπαν τα παιδιά αν ξαναανάψει να ξαναπάω. -
Μου είπαν τα παιδιά αν ξαναανάψει να ξαναπάω.Ποιον κωδικό κινητήρα έχεις?
-
@w202-amg said in VW Polo check engine:
Ο κινητήρας είναι ο ΒΒΥ...
1400 κυβικά,16 βαλβίδες,75 ίπποι... -
1400 κυβικά,16 βαλβίδες,75 ίπποι...Μπουζί άλλαξες?εγώ έχω τον AHW ή AWH που είναι αρχαία εκδοχή του δικού σου
-
1400 κυβικά,16 βαλβίδες,75 ίπποι...Μπουζί άλλαξες?εγώ έχω τον AHW ή AWH που είναι αρχαία εκδοχή του δικού σου
Τα μπουζί αλλάχτηκαν πριν 200 χιλιόμετρα(μαζί με λάδι,όλα τα φίλτρα,υγρό φρένων και υαλοκαθαριστήρες)
Στο μεταξύ που μπορώ να βρω τους γνήσιους κωδικούς για αναλώσιμα;Φίλτρα λαδιού-αέρα-καμπίνας-,βενζίνης,μπουζί,σετ ιμαντών χρονισμού και εναλλακτήρα,τακάκια,δίσκοι,υαλοκαθαριστήρες,αμορτισέρ κλπ?
Και τι προδιαγραφών λάδι να βάζω?501 01,502 00,504 00;
Ιξώδες μου είπαν 10w40 και 75w90 για βαλβολίνες... -
Παιδιά τα προβλήματα δυστυχώς δεν έχουν τέλος.
Σήμερα το πρωί πάω να βάλω μπροστά και ακούω ένα δυνατό σφύριγμα.Σβήνω αμέσως και ανοίγω το καπό και τι να δώ;
Ο εξωτερικός ιμάντας είχε βγει από τη θέση του σε ένα σημείο και έχει ψιλοκαβαλήσει προς τη μεριά του κινητήρα.
Πήρα τηλέφωνο το συνεργείο και μου είπαν να μην το βάλω μπροστά γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρασύρει τον ιμάντα χρονισμού,να τον κόψει και μετά...μηχανή τέλος.
Ξέχασα όμως να τους πω ότι πριν τους πάρω τηλέφωνο,το είχα βάλει μπροστά και μόλις άκουσα το σφύριγμα μετά από 1-2 δευτερόλεπτα το έσβησα...
Πως λύνεται αυτό;Yπάρχει κίνδυνος με το που έκανε το σφύριγμα και το έσβησα αμέσως να μου έκοψε ιμάντα χρονισμού;
Παίζει να το έκανε καμιά γάτα αυτό με τον εξωτερικό ιμάντα;Αν και πάντα βαράω καπό και μετά 2-3 φορές κόρνα ωστέ αν μπει καμία μέσα να φύγει... -
Παιδιά τα προβλήματα δυστυχώς δεν έχουν τέλος.
Σήμερα το πρωί πάω να βάλω μπροστά και ακούω ένα δυνατό σφύριγμα.Σβήνω αμέσως και ανοίγω το καπό και τι να δώ;
Ο εξωτερικός ιμάντας είχε βγει από τη θέση του σε ένα σημείο και έχει ψιλοκαβαλήσει προς τη μεριά του κινητήρα.
Πήρα τηλέφωνο το συνεργείο και μου είπαν να μην το βάλω μπροστά γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρασύρει τον ιμάντα χρονισμού,να τον κόψει και μετά...μηχανή τέλος.
Ξέχασα όμως να τους πω ότι πριν τους πάρω τηλέφωνο,το είχα βάλει μπροστά και μόλις άκουσα το σφύριγμα μετά από 1-2 δευτερόλεπτα το έσβησα...
Πως λύνεται αυτό;Yπάρχει κίνδυνος με το που έκανε το σφύριγμα και το έσβησα αμέσως να μου έκοψε ιμάντα χρονισμού;
Παίζει να το έκανε καμιά γάτα αυτό με τον εξωτερικό ιμάντα;Αν και πάντα βαράω καπό και μετά 2-3 φορές κόρνα ωστέ αν μπει καμία μέσα να φύγει...Edit:Τελικώς το πρόβλημα λύθηκε με την βοήθεια ενός γείτονα.Με 16αρι πολύγωνο,5η στο κιβώτιο και χειρόφρενο κάτω βγάλαμε το λουρί(είχε μαγκώσει στην τροχαλία)το καθαρίσαμε και το ξαναβάλαμε.Ξεκινάει πάλι κανονικά.Ευτυχώς τα λουριά του εκκεντροφόρου δεν έπαθαν κάτι.Πάλι καλά!
Μου είπε ο γείτονας πως μάλλον κάτι μπήκε μέσα.Στο μεταξύ το λουρί είχε πάνω κάτι σαν τρίχωμα.Κατα 99% μπήκε κάποιο γατάκι και πριν φύγει κάπου μάγκωσε και στη προσπάθεια του να βγει μετατόπισε το λουρί.Στο νετ διάβασα ότι σε Πολο 2001-2009,Ιμπιζα 2002-2008 και Φαμπια 2000-2007 ήταν πολύ συνηθισμένο αυτό το πρόβλημα.Κάποιο άνοιγμα υπάρχει από κάτω και τα γατιά μπαίνουν εύκολα.Σε ορισμένα που ξεκίνησε ο οδηγός τη μηχανή χωρίς να το πάρει χαμπάρι,εκτός ότι το γατί έγινε μπαρμπεκιου,κόπηκαν λουριά δυναμό και χρονισμού,στράβωσαν βαλβίδες κλπ.Πάλι καλά που δεν έχει τύχει σε εμένα αυτό.Και με τη βαλβιδόσουπα και με τις λιωμένες γάτες.Επειδή μένω επαρχία,έχω και εγώ γάτες και σκύλους και δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. -
Αγαπητέ φίλε με όλο τον σεβασμό στο πολάκι σου
2004 μοντελο με υγραέριο σε VW είναι πραγματικά σαν να τρυπάς το πορτοφόλι σου
Αν μπορείς πούλα το το συντομότερο να σωθείς στην τιμή που το πήρες.
Πάρε κάτι άλλο σε γιαπωνέζικο σε τόσο παλιό αμάξι και κατα προτίμηση χωρίς υγραεριο.
Μιας και μένεις επαρχία αρα όχι κίνηση πάρε κάτι σε πετρέλαιο αν θες οικονομία
Τα παραπάνω είναι απλά η γνώμη μου. Μπορεί να βγει καλό αλλά οι πιθανότητες δεν είναι μαζί σου.
Πραγματικά φιλικά τα λέω δεν το παίζω έξυπνος
-
@cirus said in VW Polo check engine:
Πάρε κάτι άλλο σε γιαπωνέζικο σε τόσο παλιό αμάξι και κατα προτίμηση χωρίς υγραεριο.
Τα παραπάνω είναι απλά η γνώμη μου. Μπορεί να βγει καλό αλλά οι πιθανότητες δεν είναι μαζί σου.
Μια χαρά είναι το αμάξι ,τα δε ανταλλακτικά στα vw είναι πολύ φθηνά. Απλά δεν είναι αυτοκίνητα που δεν θα σε προβληματίσουν. Και λάδια να καίει υπάρχει λύση ( συμπίεση έχουν κανονική).
Άλλαξα σασμάν 120-130€(δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή) ,ταπωσα την egr , έδωσα υποπίεση στον στροφαλοθαλαμο με κόστος 3€ και πλέον καίει 200-300μλ στα 1000κμ ( με πολύ engine brake) και λάδι 5-30 .το μοτέρ έχει 260.000 και ο προηγούμενος έβαζε 20-50....
Αν ήταν αυτόματο και δεν έτρεχα γενικά θα το κρατούσα μέχρι να σαπίσει. -
Κανένα πρόβλημα όλα τα σχόλια δεκτά.
Ουσιαστικά είναι μια προσωρινή λύση(το πολύ για 2-3 χρόνια)μέχρι να μπορέσω να πάρω κάτι καλύτερο.
Δεν σκοπεύω να το κρατήσω 10 χρόνια ακόμα ξέρω γω.
Η αλήθεια είναι ότι έχει μια ηλικία και θέλει και κάποια φτιαξίματα(λουριά,αμορτισέρ,εμπρός φανάρια γιατί είναι θαμπωμένα και μάλλον και αυτό που λέγαμε παραπάνω με πολλαπλασιαστή κλπ)αλλά δεν έβρισκα κάτι καλύτερο.
Τώρα τι θα μου βγει είναι σχετικό.Ελπίζω μόνο αυτά τα 2-3 χρόνια να μην το πληρώσω για καινούριο,με επισκευές κλπ...
-
Μια χαρά είναι το αμάξι ,τα δε ανταλλακτικά στα vw είναι πολύ φθηνά. Απλά δεν είναι αυτοκίνητα που δεν θα σε προβληματίσουν. Και λάδια να καίει υπάρχει λύση ( συμπίεση έχουν κανονική).
Άλλαξα σασμάν 120-130€(δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή) ,ταπωσα την egr , έδωσα υποπίεση στον στροφαλοθαλαμο με κόστος 3€ και πλέον καίει 200-300μλ στα 1000κμ ( με πολύ engine brake) και λάδι 5-30 .το μοτέρ έχει 260.000 και ο προηγούμενος έβαζε 20-50....
Αν ήταν αυτόματο και δεν έτρεχα γενικά θα το κρατούσα μέχρι να σαπίσει.Εμένα για λάδι μου είπαν μόνο 10w40(και βαλβολίνες 75w90).
Μιας και λες για 260000 χλμ,έχει βγάλει πολλά προβλήματα σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα? -
Το πρόβλημα του αυτοκινήτου είναι η μετατροπή σε υγραέριο. Και τι φθορές έχει προκαλέσει τόσα χρόνια. Αλλιώς αυτά τα polάκια έχουν βγει σκυλιά.
VW Polo check engine