-
Σε ποιό μοντέλο polo, είχαν ως όριο για αλλαγή τα 100k αλλά μετά από αστοχίες, το κατέβασαν στα 50k;
Eιχε συζητηθεί πολύ παλιά το θέμα αυτό, αλλά άντε βρέστο. -
@bassstarlet said in VW Polo check engine:
Σε ποιό μοντέλο polo, είχαν ως όριο για αλλαγή τα 100k αλλά μετά από αστοχίες, το κατέβασαν στα 50k;
Eιχε συζητηθεί πολύ παλιά το θέμα αυτό, αλλά άντε βρέστο.Μιλάμε για το Πόλο τέταρτης γενιάς(9Ν)2001-2009.
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το προ-facelift(2001-2005).
Μοντέλο 2004 ακόμα πιο συγκεκριμένα.
Ο κινητήρας είναι ο ΒΒΥ,1.4 με 75 άλογα,16βάλβιδος.
Από όσο έψαξα στο βιβλίο του και σε διάφορα sites πχ autodoc,η αλλαγή του ιμάντα χρονισμού είναι για πρώτη φορά στις 90 χιλιάδες και μετά κάθε 30 χιλιάδες.Για τον εξωτερικό δεν αναφέρουν κάτι ούτε το βιβλίο,ούτε τα sites.
Σε συνεργείο VW μου είπανε ότι όλοι οι ιμάντες αλλάζονται κάθε 4 χρόνια ή 60 χιλιάδες χιλιόμετρα και ο συμφορουμίτης w202-amg μου λέει 30 χιλιάδες για τον εξωτερικό και 60 χιλιάδες για του χρονισμού...
Στο συγκεκριμένο,σε περίπτωση που δεν έχεις δει παλιότερα ποστς,αλλάχτηκαν και οι 2 πριν 50 χιλιάδες χιλιόμετρα,πριν από περίπου 4 χρόνια.Τον Απρίλη συγκεκριμένα κλείνουν τετραετία. -
@nolimit14 said in VW Polo check engine:
Eιχε συζητηθεί πολύ παλιά το θέμα αυτό, αλλά άντε βρέστο.Μιλάμε για το Πόλο τέταρτης γενιάς(9Ν)2001-2009.
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το προ-facelift(2001-2005).
Μοντέλο 2004 ακόμα πιο συγκεκριμένα.
Ο κινητήρας είναι ο ΒΒΥ,1.4 με 75 άλογα,16βάλβιδος.
Από όσο έψαξα στο βιβλίο του και σε διάφορα sites πχ autodoc,η αλλαγή του ιμάντα χρονισμού είναι για πρώτη φορά στις 90 χιλιάδες και μετά κάθε 30 χιλιάδες.Για τον εξωτερικό δεν αναφέρουν κάτι ούτε το βιβλίο,ούτε τα sites.
Σε συνεργείο VW μου είπανε ότι όλοι οι ιμάντες αλλάζονται κάθε 4 χρόνια ή 60 χιλιάδες χιλιόμετρα και ο συμφορουμίτης w202-amg μου λέει 30 χιλιάδες για τον εξωτερικό και 60 χιλιάδες για του χρονισμού...
Στο συγκεκριμένο,σε περίπτωση που δεν έχεις δει παλιότερα ποστς,αλλάχτηκαν και οι 2 πριν 50 χιλιάδες χιλιόμετρα,πριν από περίπου 4 χρόνια.Τον Απρίλη συγκεκριμένα κλείνουν τετραετία.30.000 χλμ για αλλαγη ιμαντα χρονισμου ειναι παρα πολυ λιγα. Και για τον εξωτερικο λιγα ειναι. Εκτος κι αν εχουν καποια ιδιαιτεροτητα οι κινητηρες αυτοι που δεν την ξερω.
Χοντρικα καθε 60.000 χλμ ή 4-5 χρονια αλλαζονται, παμτως σιγουρα οχι καθε 30.000, ιδιως ο χρονισμου. -
Δεν θυμάμαι αν μου είχαν πει, πως θέλει κάθε 3 χρόνια αλλαγή στα σταρλετάκια.
Έγραψα τις «οδηγίες» κανονικά... -
Δεν θυμάμαι αν μου είχαν πει, πως θέλει κάθε 3 χρόνια αλλαγή στα σταρλετάκια.
Έγραψα τις «οδηγίες» κανονικά...Στο προτελευταίο και το τελευταίο στάρλετ ήταν κάθε 70000 αν θυμάμαι καλά..
-
Και με τα δύο αυτά ξεπέρασα τη δεκαετία, και τα 100k έκαστο.
Στο ep70 ο ιμάντας ήταν σαν καινούργιος αλλά ήταν ο γνήσιος. -
@andya3 said in VW Polo check engine:
Έχει ένας μπάρμπας μου ένα ΜΒ 2λιτρο με κομπρέσορα και του 'καψε φλάντζα πριν λίγες μέρες. Μετά από μόλις ... 25 χρόνια και 550k χιλιόμετρα. Άνοιγμα και επισκευή κυλινδροκεφαλής τζάμπα, 600€ σε ανεξάρτητο συνεργείο.
Αλλά...
Του χάλασε το air-condition, το αναλαμβάνει μόνο η αντιπροσωπεία και του ζητάνε μόλις... 2k για να το φτιάξουν. Πρέπει λέει να βγάλουν το ταμπλώ.
Οπότε, σούπερ τα Mercedes, αλλά επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να σου κάτσει και πόσο θα το πληρώσεις, ας επανέλθουμε στα vag που είναι πιο διαχειρίσιμα από οικονομικής πλευράς...Νταξει και μένα τρύπησε ψυγείο ac από πέτρα Εγνατία, παίζει να ξέρω και το πότε έγινε.δεν το φτιαξα, δεν αξίζει πλέον .
Ο Μ111 είναι πιθανόν ο πιο αξιόπιστος βενζινοκινητήρας που έβγαλε η μερκ . Τα vag είναι σχέση μίσους και πάθους -
@w202-amg said in VW Polo check engine:
Έχει ένας μπάρμπας μου ένα ΜΒ 2λιτρο με κομπρέσορα και του 'καψε φλάντζα πριν λίγες μέρες. Μετά από μόλις ... 25 χρόνια και 550k χιλιόμετρα. Άνοιγμα και επισκευή κυλινδροκεφαλής τζάμπα, 600€ σε ανεξάρτητο συνεργείο.
Αλλά...
Του χάλασε το air-condition, το αναλαμβάνει μόνο η αντιπροσωπεία και του ζητάνε μόλις... 2k για να το φτιάξουν. Πρέπει λέει να βγάλουν το ταμπλώ.
Οπότε, σούπερ τα Mercedes, αλλά επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να σου κάτσει και πόσο θα το πληρώσεις, ας επανέλθουμε στα vag που είναι πιο διαχειρίσιμα από οικονομικής πλευράς...Νταξει και μένα τρύπησε ψυγείο ac από πέτρα Εγνατία, παίζει να ξέρω και το πότε έγινε.δεν το φτιαξα, δεν αξίζει πλέον .
Ο Μ111 είναι πιθανόν ο πιο αξιόπιστος βενζινοκινητήρας που έβγαλε η μερκ . Τα vag είναι σχέση μίσους και πάθουςΟύτε ο μπάρμπας το έφτιαξε το a/c. Φυσικά δεν αξίζει πια. Πάντως το αυτοκίνητο στο δρόμο είναι απίστευτο, ειδικά στην Εθνική. Ακούς 25 ετών και δεν το πιστεύεις ότι πάει έτσι.
Και μετά συζητάμε σήμερα για ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης και nvh. Τα έχουν λυμένα αυτά οι αυτοκινητοβιομηχανίες εδώ και δεκαετίες. Από κει και πέρα ότι πληρώνεις παίρνεις.
-
Αλλά...
Ο Μ111 είναι πιθανόν ο πιο αξιόπιστος βενζινοκινητήρας που έβγαλε η μερκ . Τα vag είναι σχέση μίσους και πάθουςΟύτε ο μπάρμπας το έφτιαξε το a/c. Φυσικά δεν αξίζει πια. Πάντως το αυτοκίνητο στο δρόμο είναι απίστευτο, ειδικά στην Εθνική. Ακούς 25 ετών και δεν το πιστεύεις ότι πάει έτσι.
Και μετά συζητάμε σήμερα για ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης και nvh. Τα έχουν λυμένα αυτά οι αυτοκινητοβιομηχανίες εδώ και δεκαετίες. Από κει και πέρα ότι πληρώνεις παίρνεις.
- Το degradation που έχουν φάει τα ηχομόνωτικα...... Τεσπά όλοι πως θα βρουν το υψηλότερο κέρδος ψάχνουν. Η μπροστά ανάρτηση π.χ. της 203 20 χρόνια μετά παραμένει ακατανόητη επιλογή ...... Χαλάω κ το τοπικ
-
Στο polo νομίζω ανά 90k είναι όλοι οι ιμάντες αν δεν κάνω λάθος , αλλά μπορεί να έχει οδηγία για δυσμενείς συνθήκες να αλλάζονται στα 60k...στο golf vi tsi ο εξωτερικός είναι κάθε 90k , αλλά εγώ τον άλλαξα στα 120k γιατί ήταν οκ στα 90k...επειδή το πήρες μεταχειρισμένο καλό είναι να τα βάλεις στο πρόγραμμα
-
@thodoris91 said in VW Polo check engine:
Στο polo νομίζω ανά 90k είναι όλοι οι ιμάντες αν δεν κάνω λάθος , αλλά μπορεί να έχει οδηγία για δυσμενείς συνθήκες να αλλάζονται στα 60k...στο golf vi tsi ο εξωτερικός είναι κάθε 90k , αλλά εγώ τον άλλαξα στα 120k γιατί ήταν οκ στα 90k...επειδή το πήρες μεταχειρισμένο καλό είναι να τα βάλεις στο πρόγραμμα
Παίζουν ρόλο και τα χρόνια?Πχ στα Renault που ξέρω,σε Megane II είναι κάθε 5 χρόνια ή 90000 χιλιόμετρα.Στα VW ισχύει το ίδιο(πχ 4 χρόνια/60000 χλμ,5 χρόνια/90000χλμ ή 6 χρόνια/120000χλμ)ή ξέρω γω τους αλλάζεις πχ στις 90000 είτε "γράψεις" αυτά τα χιλιόμετρα σε 2 χρόνια είτε τα "γράψεις" σε 10 χρόνια?
-
Έχω και clio iii tce και τα αλλάζω ανά 5 χρόνια ή 90.000km που είναι για δυσμενείς συνθήκες (κανονικά θέλει ανα 120.000km/6 χρόνια)...στο συγκεκριμένο polo πρέπει να είναι ανά 90.000km/5 χρόνια κι αν οδηγείται σε δυσμενείς συνθήκες ανά 4 αν δεν κάνω λάθος
-
@thodoris91 said in VW Polo check engine:
Έχω και clio iii tce και τα αλλάζω ανά 5 χρόνια ή 90.000km που είναι για δυσμενείς συνθήκες (κανονικά θέλει ανα 120.000km/6 χρόνια)...στο συγκεκριμένο polo πρέπει να είναι ανά 90.000km/5 χρόνια κι αν οδηγείται σε δυσμενείς συνθήκες ανά 4 αν δεν κάνω λάθος
Δυσμενείς συνθήκες είναι λογικά μέσα στην πόλη(το συχνό σταμάτα-ξεκίνα κλπ).Οπότε εγώ που κυκλοφορώ στην επαρχία και 1 άντε 2 μέρες το μήνα να πάω σε πόλη δεν το πάω σύμφωνα με δυσμενείς συνθήκες...
Αλλά τώρα επειδή όλα τα λουριά έχουν ήδη 50 χιλιάδες,πρέπει να ετοιμάζομαι σιγά-σιγά... -
Στο δικό μου είχα βάλει πλήρες σετ της ina με ιμάντα- τεντωτηρα και τρόμπα νερού...μετά από 5 χρόνια και 60.000 km ο ιμάντας με τον τεντωτηρα ήταν σε πολύ καλή καλή κατάσταση, αλλά η τρόμπα είχε ήδη διαρροή...τώρα τα έβαλα όλα γνήσια renault για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο
-
Χρόνια πολλά σε όλη την ομάδα!
Λοιπόν εδώ και μερικές μέρες,όσο κινούμαι σε ανοιχτό δρόμο δεν φτάνει ποτέ η θερμοκρασία στους 90(να πάει η βελόνα μέχρι την μέση δηλαδή).Αν το αφήσεις όμως στο ρελαντί πάει μέχρι 90 βαθμούς και σταματάει,δεν υπερθερμαίνεται.Αν πάλι φτάσει στους 90 στο ρελαντί και ξεκινήσεις πάλι σε ανοιχτό δρόμο,αρχίζει και πέφτει,χωρίς όμως να μηδενίσει.Ουσιαστικά κυμαίνεται κάπου μεταξύ 50 και 75 βαθμών.Νομίζω πως πρέπει να ετοιμάζομαι για θερμοστάτη...Μάλλον κόλλησε ανοιχτός. -
Λοιπόν εδώ και μερικές μέρες,όσο κινούμαι σε ανοιχτό δρόμο δεν φτάνει ποτέ η θερμοκρασία στους 90(να πάει η βελόνα μέχρι την μέση δηλαδή).Αν το αφήσεις όμως στο ρελαντί πάει μέχρι 90 βαθμούς και σταματάει,δεν υπερθερμαίνεται.Αν πάλι φτάσει στους 90 στο ρελαντί και ξεκινήσεις πάλι σε ανοιχτό δρόμο,αρχίζει και πέφτει,χωρίς όμως να μηδενίσει.Ουσιαστικά κυμαίνεται κάπου μεταξύ 50 και 75 βαθμών.Νομίζω πως πρέπει να ετοιμάζομαι για θερμοστάτη...Μάλλον κόλλησε ανοιχτός.Άλλαξε θερμοστάτη αλλά κατά 99% πάλι το ίδιο θα συμβαίνει. Είναι λόγω του υγραέριου, είναι και μικρός κινητήρας. Βάλε τίποτα μπροστά από το ψυγείο ανάλογα την κρίση σου
-
Το υγραέριο γιατί επηρεάζει την ολη φαση;
Στο δικο μου δεν ειχα ποτέ τετοιο θεμα, μαλλον για θερμοστάτη το κοβω. -
Λοιπόν εδώ και μερικές μέρες,όσο κινούμαι σε ανοιχτό δρόμο δεν φτάνει ποτέ η θερμοκρασία στους 90(να πάει η βελόνα μέχρι την μέση δηλαδή).Αν το αφήσεις όμως στο ρελαντί πάει μέχρι 90 βαθμούς και σταματάει,δεν υπερθερμαίνεται.Αν πάλι φτάσει στους 90 στο ρελαντί και ξεκινήσεις πάλι σε ανοιχτό δρόμο,αρχίζει και πέφτει,χωρίς όμως να μηδενίσει.Ουσιαστικά κυμαίνεται κάπου μεταξύ 50 και 75 βαθμών.Νομίζω πως πρέπει να ετοιμάζομαι για θερμοστάτη...Μάλλον κόλλησε ανοιχτός.Άλλαξε θερμοστάτη αλλά κατά 99% πάλι το ίδιο θα συμβαίνει. Είναι λόγω του υγραέριου, είναι και μικρός κινητήρας. Βάλε τίποτα μπροστά από το ψυγείο ανάλογα την κρίση σου
Τις τελευταίες μέρες το δουλεύω μόνο με βενζίνη.Ή δεν παίζει ρόλο?
-
Αν ο θερμοστάτης έχει κολλήσει ανοιχτός, προκαλείς φθορά στη μηχανή γιατί δεν την αφήνει να ζεσταθεί.
Βάλε μπρος το αυτοκίνητο από κρύο και άναψε το air-condition στο ζεστό. Εντός 5-10 λεπτών το πολύ πρέπει να βγάλει ζεστό αέρα. Αλλιώς ο θερμοστάτης είναι κολλημένος ανοιχτός.Αν έχεις ακόμα αμφιβολίες και πιάνουν τα χέρια σου, βάλε μπρος τη μηχανή από κρύα και βγάλε την τάπα από το ψυγείο και κοίτα μέσα από το σωλήνα να δεις αν κινείται το ψυκτικό.
Αν δε βγάλεις άκρη τελικά, πήγαινέ το σ' ένα συνεργείο να τα δουν αυτοί.
-
Αν ο θερμοστάτης έχει κολλήσει ανοιχτός, προκαλείς φθορά στη μηχανή γιατί δεν την αφήνει να ζεσταθεί.
Βάλε μπρος το αυτοκίνητο από κρύο και άναψε το air-condition στο ζεστό. Εντός 5-10 λεπτών το πολύ πρέπει να βγάλει ζεστό αέρα. Αλλιώς ο θερμοστάτης είναι κολλημένος ανοιχτός.Αν έχεις ακόμα αμφιβολίες και πιάνουν τα χέρια σου, βάλε μπρος τη μηχανή από κρύα και βγάλε την τάπα από το ψυγείο και κοίτα μέσα από το σωλήνα να δεις αν κινείται το ψυκτικό.
Αν δε βγάλεις άκρη τελικά, πήγαινέ το σ' ένα συνεργείο να τα δουν αυτοί.
Το παράδοξο είναι πως βγάζει ζεστό αέρα κανονικά(από το καλοριφέρ και το air condition).Απλώς μου φαίνεται παράξενο ότι άμα είναι σταματημένο πάει κανονικά στους 90 ενώ όταν κινείται είναι μεταξύ 50-75.Το ψυκτικό θα το δώ,αν και η στάθμη είναι καλή.
Στο μεταξύ έχω και άλλη μια απορία που σχετίζεται με την βενζίνη.Όταν είναι μέχρι την μέση την καταναλώνει σε λογικά πλαίσια.Όταν όμως πέσει κάτω από τη μέση σαν να την τρώει πιο γρήγορα.Είναι φυσιολογικό αυτό?Υπόψιν ότι η αντλία βενζίνης είχε αλλαχτεί πριν κανά 6μηνο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Επίσης,η τάπα γράφει πάνω 95/91 ron/roz ή κάτι τέτοιο.Σημαίνει ότι θέλει μόνο 95 οκτανίων ή βάζω και παραπάνω?Γιατί όπως είχα πει στην αρχή του τόπικ,μια φορά έβαλα 98 και αναβόσβηνε το check engine(μετά έμεινε σταθερό και την άλλη μέρα έσβησε από μόνο του).Μπορεί όμως να ήταν και κάτι άλλο.Η διάγνωση είχε βγάλει σφάλμα σε κύλινδρο,δηλαδή μπουζί ή μπεκ ή πολλαπλασιαστής.Τέλος,ισχύει αυτό που μου είπε ένας φίλος που έχει ταξί Skoda Octavia?Ότι στα VW-Audi-Skoda-Seat καλό είναι να βάζουμε μόνο BP και ΕΚΟ?
Όταν του είπα αυτό με το check engine που αναβόσβηνε(είχα βάλει 98 V-Power από Shell)μου είπε ότι αν βάζω μόνο BP και ΕΚΟ δεν θα έχω ποτέ πρόβλημα,αυτός τόσα χρόνια μόνο από εκεί βάζει(πετρέλαιο όμως).
VW Polo check engine