-
@a65 said in Renault captur lpg:
Κάπου ακούγεται υπερβολικό αυτό περί του μη σταθερού, γιατί δε γίνεται το 2023 να μη μπορεί να ταξιδέψει ένα renault με 140-160 χλμ.
Από προσωπική εμπειρία είχε ο πατέρας μου ένα renault 5 προ αμνημονεύτων χρόνων και το οδηγούσα πιτσιρικάς και μετά είχα πάρει ένα clio, είχα πάει μονοκοπανιά Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Αθήνα για δουλειές και ήταν πολύ ευχάριστο και σταθερό στο δρόμο.
Εντάξει για το captur δε με εντυπωσίασαν τα specs και έκανα άλλη επιλογή.
Στο θέμα τώρα μπορείς να νοικιάσεις ένα captur να πας μια εκδρομή να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα αν σου κάνει.Δεν ειπαμε ότι θα είναι βάρκα το Captur, αλλά σίγουρα (και όχι μόνο λόγο κέντρου βάρους) το Λεόν θα είναι πιο σταθερό.
Δεν είπαμε ότι το Captur θα είναι και c3 aircross!!!
Ο @storm το είχε χαρακτηρίσει έτσι και το πούλησε για να πάρει μια fabia!!! @storm καλά δεν θυμάμαι??? -
Ανάποδα τα λες. Το φάμπια πούλησε για να πάρει το αιρκρος που το πούλησε για να πάρει ένα από τα τελευταία λεόν της προηγούμενης γενιάς.
Οντως στις στροφές το αιρκρος γέρνει και δεν δίνει πληροφορίες, το καπτούρ είναι λίγο πιο σφικτό. Το 2008 είναι περισσότερο σφικτό.
Αντίστροφα είναι στην άνεση και στους χώρους, όπου το αιρκρός είναι καλύτερο από τα άλλα.
Οπότε είναι θέμα επιλογής.
-
@nickthetrib said in Renault captur lpg:
Κάπου ακούγεται υπερβολικό αυτό περί του μη σταθερού, γιατί δε γίνεται το 2023 να μη μπορεί να ταξιδέψει ένα renault με 140-160 χλμ.
Από προσωπική εμπειρία είχε ο πατέρας μου ένα renault 5 προ αμνημονεύτων χρόνων και το οδηγούσα πιτσιρικάς και μετά είχα πάρει ένα clio, είχα πάει μονοκοπανιά Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Αθήνα για δουλειές και ήταν πολύ ευχάριστο και σταθερό στο δρόμο.
Εντάξει για το captur δε με εντυπωσίασαν τα specs και έκανα άλλη επιλογή.
Στο θέμα τώρα μπορείς να νοικιάσεις ένα captur να πας μια εκδρομή να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα αν σου κάνει.Δεν ειπαμε ότι θα είναι βάρκα το Captur, αλλά σίγουρα (και όχι μόνο λόγο κέντρου βάρους) το Λεόν θα είναι πιο σταθερό.
Δεν είπαμε ότι το Captur θα είναι και c3 aircross!!!
Ο @storm το είχε χαρακτηρίσει έτσι και το πούλησε για να πάρει μια fabia!!! @storm καλά δεν θυμάμαι???Ok δε διαφωνώ άλλη η κατανομή βάρους σε ένα hatch και άλλη σε b-suv, το καλύτερο είναι να το δοκιμάσει ο ίδιος αν του κάνει πριν βάλει το χέρι στη τσέπη.
Εντάξει τα renault και γενικά τα γαλλικά τα είχα σε εκτίμηση πιο πολύ για τις αναρτήσεις. -
Πρέπει να το δοκιμασω οντως. Το κακο είναι οτι μενω επαρχία και η αντιπροσωπεία εδω δεν το φέρνει για δοκιμή. Οποτε πρέπει να παω ειτε Αθήνα ειτε σε καποια αλλη πολη. Θα γίνει ομως έτσι αναγκαστικά. Δεν ειχα ποτε φανταστεί οτι θα έχω τέτοιους προβληματισμούς για ενα αμαξι και πως θα πρέπει να το δοκιμάσω κιολας. Πίστευα πως ολα είναι καλα...και απλά διαλεγεις εμφάνιση !
-
Δεν είναι καθόλου έτσι. Έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Ας πούμε το Captur με το Yaris Cross Hybrid είναι πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα. Να τα οδηγήσεις για να είσαι σίγουρος τι σου ταιριάζει. Αυτός είναι ο βασικός λόγος κι όχι να δεις αν είναι ασταθές. Όπως σου λέμε τρεις μέρες τώρα, μια χαρά ταξιδεύει το Captur.
-
@winspert said in Renault captur lpg:
Πρέπει να το δοκιμασω οντως. Το κακο είναι οτι μενω επαρχία και η αντιπροσωπεία εδω δεν το φέρνει για δοκιμή. Οποτε πρέπει να παω ειτε Αθήνα ειτε σε καποια αλλη πολη. Θα γίνει ομως έτσι αναγκαστικά. Δεν ειχα ποτε φανταστεί οτι θα έχω τέτοιους προβληματισμούς για ενα αμαξι και πως θα πρέπει να το δοκιμάσω κιολας. Πίστευα πως ολα είναι καλα...και απλά διαλεγεις εμφάνιση !
Τα test drive με τον πωλητή δίπλα δε θεωρώ ότι μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Δες καλύτερα στις ενοικιάσεις μήπως βρεις ένα, το κρατάς ένα 3ημέρο και μετά αποφασίζεις.
Τεράστιες διαφορές το υβριδικό που θέλει ένα οδηγό να εκπαιδεύεται συνέχεια στο υβριδικό σύστημα για να το πάει πιο αποδοτικά με ένα turbo που πατάς το γκάζι και όσο κάψει έκαψε. -
Δεν τα συγκρινω αυτα τα δυο αυτοκίνητα. Δεν ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο λογω εμφανισης . Απλα ανεφερα πως μου αρεσε πολυ το κρος αλλα πηγα στο καπτουρ λογω αεριου. Αν το αμαξι πάει καλα οπως μου λετε θα το συνηθισω. Μενω επαρχια και επειδη ανεβαινω Αθήνα με το αεριο που εχω τώρα παω και γυρναω με 30€... Με οποιοδήποτε αλλο αυτοκίνητο θελω σχεδον τα διπλα. Και καθημερινά κάνω χιλιόμετρα. Οποτε ειναι σχετικά μονόδρομος. Αν παρ ολα αυτα μου λεγατε και εβλεπα κ εγω οτι εχει θεμα στο δρομο,θα επαιρνα το κρος και θα το έκανα αέριο με οσα αρνητικά θα ειχε αυτο...
-
Το Cross θα έχει λίγο μικρότερο κόστος κίνησης στην πόλη και λίγο μεγαλύτερο στο ταξίδι. Δεν πρέπει να είναι αυτό που θα καθορίσει την επιλογή σου.
-
Μου φαίνεται κάτι δε λες καλά, το yaris cross αέριο ?
Ίσως το σκέτο βενζίνη να γίνεται αλλά με τι κόστος και αν θα το αποσβέσεις? για το υβριδικό απλά ξέχνα το.
Μια χαρά είναι το captur άμα κάνεις τη δουλειά σου, το πολύ πολύ του βάζεις πιο καλά λάστιχα γιατί τα eco contact που βάζουν στο TCe 100 LPG δε τα έχω σε εκτίμηση, -
Ίσως το σκέτο βενζίνη να γίνεται αλλά με τι κόστος και αν θα το αποσβέσεις? για το υβριδικό απλά ξέχνα το.
Μια χαρά είναι το captur άμα κάνεις τη δουλειά σου, το πολύ πολύ του βάζεις πιο καλά λάστιχα γιατί τα eco contact που βάζουν στο TCe 100 LPG δε τα έχω σε εκτίμηση,Μα για το κρος με βενζινη μιλαω....οχι το υβριδικό...Αφου μιλαω για μετατροπή...Το κοστις είναι στο χιλιάρικο...
-
@dimsabas said in Renault captur lpg:
Το Cross θα έχει λίγο μικρότερο κόστος κίνησης στην πόλη και λίγο μεγαλύτερο στο ταξίδι. Δεν πρέπει να είναι αυτό που θα καθορίσει την επιλογή σου.
Σε σύγκριση με το αεριο και παλι μεγαλύτερο κοστος.. Το κρος ειναι πιο οικονομικό σε σύγκριση με αυτοκίνητα της κατηγορίας του...το ξερω...Αλλα το αεριο δεν παίζεται. Οποιος εχει ξερει...Θεωρω οτι ειναι βασικος λόγος για να καθορίσει το τι θα αγοράσει κάποιος. Ειναι σα να πεταω τα λεφτα μου στο δρομο...
-
Μια χαρά είναι το captur άμα κάνεις τη δουλειά σου, το πολύ πολύ του βάζεις πιο καλά λάστιχα γιατί τα eco contact που βάζουν στο TCe 100 LPG δε τα έχω σε εκτίμηση,Μα για το κρος με βενζινη μιλαω....οχι το υβριδικό...Αφου μιλαω για μετατροπή...Το κοστις είναι στο χιλιάρικο...
Ωραία αφού έχεις πάρει την απόφαση σου και θέλεις αέριο μη μπλέκεις με μετατροπές σε toyota με κύκλο atkinson που δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.
Δες καλύτερα το renault και άμα δεν είσαι ικανοποιημένος με τη σταθερότητα του βάζεις κανένα αμορτισέρ bilstein και κάποιο σοβαρό λάστιχο και είσαι κομπλέ. -
Ωραία αφού έχεις πάρει την απόφαση σου και θέλεις αέριο μη μπλέκεις με μετατροπές σε toyota με κύκλο atkinson που δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.
Δες καλύτερα το renault και άμα δεν είσαι ικανοποιημένος με τη σταθερότητα του βάζεις κανένα αμορτισέρ bilstein και κάποιο σοβαρό λάστιχο και είσαι κομπλέ.Χρησιμη πληροφορία...σε ευχαριστώ... Ναι...θέλω αεριο οπωσδήποτε...
-
Σε σύγκριση με το αεριο και παλι μεγαλύτερο κοστος.. Το κρος ειναι πιο οικονομικό σε σύγκριση με αυτοκίνητα της κατηγορίας του...το ξερω...Αλλα το αεριο δεν παίζεται. Οποιος εχει ξερει...Θεωρω οτι ειναι βασικος λόγος για να καθορίσει το τι θα αγοράσει κάποιος. Ειναι σα να πεταω τα λεφτα μου στο δρομο...
Μια που πιάσαμε τα υπερυψωμένα με χώρους, το Jogger της Dacia, πώς σου φαίνεται;
-
Εντωμεταξυ το Renault που είναι turbo μπορείς να του βάλεις κανένα πρόγραμμα στο μέλλον και να γίνει πιο σπιρτοζικο...σε οδική συμπεριφορά πάντα είναι στην αφρόκρεμα της κατηγορίας τα Renault αποκλείεται να μην είναι σταθερό
-
@ibiza95 said in Renault captur lpg:
Μια που πιάσαμε τα υπερυψωμένα με χώρους, το Jogger της Dacia, πώς σου φαίνεται;
Δεν το εχω δει καθόλου. Δεν τα εχω σε μεγαλη υπόληψη τα ντατσια...Νομιζω υστερουν σε σύγκριση με τα Ρενό...Θα το κοιταξω απο περιέργεια
-
Πολυ ασχημο αυτοκίνητο για τα γουστα μου
-
@thodoris91 said in Renault captur lpg:
Εντωμεταξυ το Renault που είναι turbo μπορείς να του βάλεις κανένα πρόγραμμα στο μέλλον και να γίνει πιο σπιρτοζικο...σε οδική συμπεριφορά πάντα είναι στην αφρόκρεμα της κατηγορίας τα Renault αποκλείεται να μην είναι σταθερό
Αυτό του λέω και εγώ και του έβαλα video elk test, πιο πολύ υποψιάζομαι ότι φταίνε τα ecocontact για τις εντυπώσεις του φίλου του, από ότι είδα στις άλλες εκδόσεις φοράνε t005 ή goodyear eg2 ενώ στην έκδοση lpg eco.
-
Χρησιμη πληροφορία...σε ευχαριστώ... Ναι...θέλω αεριο οπωσδήποτε...
Το elk test και το slalom πρέπει να είναι η ποιο άχρηστη πληροφορία που υπάρχει για αυτοκίνητα μη πίστας.
Τι να το κάνει ο χριστιανός το elk test με το Captur?
Οκ σου δίνει ένα μπούσουλα αλλά μόνο για τα χαρτιά.
Εκτός του ότι η δοκιμή είναι με 215/55 R18 το lpg φοράει 215/60 R17.
JOGGER? 🤮🤮Έλεος...
Αν είναι για εργοστασιακό αέριο να πάει στο sandero είτε το streetway είτε το stepway
-
Καλά , μη βαράατε!
Renault captur lpg