-
@katafractos17 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
@dublin said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Επίσης το θέμα είναι "Αναζήτηση μικρού SUV", δεν ξέρω ποια μικρά suv είναι plug in..
Ένα άρθρο το οποίο έχει μέσα αρκετά "μπορεί" & "ίσως", καθώς και μία μελέτη για κακή χρήση των PHEV (τι δουλειά έχει άραγε η κακή χρήση η οποία αφορά τον στόκο ιδιοκτήτη, με την τεχνολογία που προσφέρει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να το χαρακτηρίσουμε δεινόσαυρο) η οποία λέει βασίστηκε σε βάσεις δεδομένων εταιρικών αυτοκινήτων και σε ιστοσελίδες παρακολούθησης καυσίμων καταναλωτών.
Τρέχα γύρευε δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα, κτλ, κτλ...
Από εκεί κατάλαβαν δηλαδή ότι κάποιοι δεν τα φορτίζουν. Έρευνες είτε χωρίς σοβαρές παραμέτρους, είτε κατευθυνόμενες.Ας πω κι εγώ λοιπόν κάτι, το οποίο ούτε το έχω διαβάσει, ούτε το έχω ακούσει, ούτε έχω κάνει έρευνα, ούτε μελέτη, ούτε τίποτα, απλά με το ξερό μου το κεφάλι έχω καταλάβει ότι κάποιοι και για κάποιους λόγους, προσπαθούν με μεγάλη πρεμούρα να σπρώξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα πράγματα προς την ηλεκτροκίνηση, χωρίς όμως οι υποδομές που θα την υποστηρίξουν να μπορούν να προχωρήσουν τόσο γρήγορα, χωρίς να έχει έχει λυθεί το θέμα του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο σοβαρές έρευνες (μέσα σε αυτές και αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Volvo) έχουν δείξει ότι δεν είναι και τόσο χαμηλό όσο μπορεί να φανταζόμαστε και χωρίς η ίδια η ηλεκτροκίνηση να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να καλύψει σε πλήρες βαθμό τις ανάγκες και τη χρήση που καλύπτουν τα αυτοκίνητα με τεχνολογία των θερμικών κινητήρων.
Ακριβώς, και μέσα σε αυτό έχουμε και τα PHEV, γιατί να τα αγιοποιησουμε; Με την κριτική ικανότητα που επεξεργάζεσαι και την ηλεκτρο-μανια, επεξεργασου και τις άλλες πτυχές.
Αυτή είναι μια πρόσφατη έκθεση, είχα ποσταρει διάφορες κατά το παρελθόν.
Θα σπρώξουν τόσο πολύ τα ηλεκτρικά, που τα PHEV σε 10 χρόνια θα είναι ξεπερασμένα εξελικτικά σαν τους δεινόσαυρους, ανέφερα μερικά points, αλλά φαίνεται ότι δεν διαβάστηκαν από κανέναν, ή ο καθένας τα έκανε αυτό που ακριβώς ήθελε να κάνει.
Π.χ ότι το range των PHEV σε ηλεκτρισμό είναι πολύ μικρό, και λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές αστικές διαδρομές για πήγαινε-ελα, όπου όμως, οι περισσότεροι έχουμε το μικρότερό μας αυτοκίνητο για αστικές διαδρομές, γιατί υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως της στάθμευσης, συχνών τσαλακωματων και γρατζουνιων, οπότε δεν ενδείκνυται γι' αυτό το ρόλο ένα πανάκριβο - μεγάλο αυτοκίνητο (εδώ εγώ έχω ένα μικρό Β suv και δουλειά πάω με απλό Β γιατί βολεύει).
Σε αυτή τη φάση/μορφή, κάνει μόνο για Γάτους, με προσωπικό πάρκινγκ και φορτιστές δουλειά/σπίτι, φορολογικά/ leasing οφέλη (σόρρυ που σε αναφέρω Γατε μου, για να τους το κάνω νιανια). Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, θα έχεις ήδη PHEV, οπότε δεν σε νοιάζει τίποτα από αυτά που αναφέρουμε. Yolo!
Αν δεν ανήκεις όμως, κρατάς ή παίρνεις το τελευταίο σου θερμικό, και βλέπεις στο επόμενο πρόγραμμα σε 5-6 χρόνια τι έχει βγει, και αν σε συμφέρει τότε να πάρεις ηλεκτρικό. Και τότε για τους περισσότερους, πάλι ΟΧΙ θα είναι ψυχανεμιζομαι.
-
Έρχονται και νέες μπαταρίες στερεάς μορφής. Αυτές για μια μπαταρία με τα ίδια κιλοβάτ με τις σημερινές ενός phev σε ταχυφορτιστη ίσως να χρειάζονται 20 λεπτά.
Είναι αστείο να συζητούμε από τώρα για τα phev ως δεινόσαυρους όταν όλα τα θερμικά αντίστοιχα θα είναι κοτέτσια.
Όταν για παράδειγμα ένα diesel θα εκπέμπει co2 σε μικτό κύκλο όσο 7-8 plug ins και μέσα στην πόλη δεν θα μπορεί καν να μπει ενώ τα plug ins θα εισέρχονται κανόνικα ...δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε προς το παρόν με τα plug ins.Άλλωστε το ανέφερα πως η νέα γερμανική κυβέρνηση έκανε προγραμματικές δηλώσεις και ανέφερε πως θα επιδοτήσει και θα διευκολύνει την παραγωγή μπαταριών και συστήματα plug ins καθότι ανέφερε θα είναι η νέα νόρμα τις επόμενες δεκαετιες που θα έρθουν. Είναι προφανές πως όλα πάνε προς αυτήν την τεχνολογία και με παράλληλη πώληση των full ηλεκτρικων. Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι τα ηλεκτρικά θα κυριαρχήσουν, ίσως περιμένουν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και στο ενδιάμεσο απλά υπάρχουν παράλληλα με τα plug ins και hybrids.
-
Επίσης το θέμα είναι "Αναζήτηση μικρού SUV", δεν ξέρω ποια μικρά suv είναι plug in..
Ένα άρθρο το οποίο έχει μέσα αρκετά "μπορεί" & "ίσως", καθώς και μία μελέτη για κακή χρήση των PHEV (τι δουλειά έχει άραγε η κακή χρήση η οποία αφορά τον στόκο ιδιοκτήτη, με την τεχνολογία που προσφέρει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να το χαρακτηρίσουμε δεινόσαυρο) η οποία λέει βασίστηκε σε βάσεις δεδομένων εταιρικών αυτοκινήτων και σε ιστοσελίδες παρακολούθησης καυσίμων καταναλωτών.
Τρέχα γύρευε δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα, κτλ, κτλ...
Από εκεί κατάλαβαν δηλαδή ότι κάποιοι δεν τα φορτίζουν. Έρευνες είτε χωρίς σοβαρές παραμέτρους, είτε κατευθυνόμενες.Ας πω κι εγώ λοιπόν κάτι, το οποίο ούτε το έχω διαβάσει, ούτε το έχω ακούσει, ούτε έχω κάνει έρευνα, ούτε μελέτη, ούτε τίποτα, απλά με το ξερό μου το κεφάλι έχω καταλάβει ότι κάποιοι και για κάποιους λόγους, προσπαθούν με μεγάλη πρεμούρα να σπρώξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα πράγματα προς την ηλεκτροκίνηση, χωρίς όμως οι υποδομές που θα την υποστηρίξουν να μπορούν να προχωρήσουν τόσο γρήγορα, χωρίς να έχει έχει λυθεί το θέμα του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο σοβαρές έρευνες (μέσα σε αυτές και αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Volvo) έχουν δείξει ότι δεν είναι και τόσο χαμηλό όσο μπορεί να φανταζόμαστε και χωρίς η ίδια η ηλεκτροκίνηση να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να καλύψει σε πλήρες βαθμό τις ανάγκες και τη χρήση που καλύπτουν τα αυτοκίνητα με τεχνολογία των θερμικών κινητήρων.
Ακριβώς, και μέσα σε αυτό έχουμε και τα PHEV, γιατί να τα αγιοποιησουμε; Με την κριτική ικανότητα που επεξεργάζεσαι και την ηλεκτρο-μανια, επεξεργασου και τις άλλες πτυχές.
Αυτή είναι μια πρόσφατη έκθεση, είχα ποσταρει διάφορες κατά το παρελθόν.
Θα σπρώξουν τόσο πολύ τα ηλεκτρικά, που τα PHEV σε 10 χρόνια θα είναι ξεπερασμένα εξελικτικά σαν τους δεινόσαυρους, ανέφερα μερικά points, αλλά φαίνεται ότι δεν διαβάστηκαν από κανέναν, ή ο καθένας τα έκανε αυτό που ακριβώς ήθελε να κάνει.
Επειδή με την ίδια κριτική ικανότητα προσπαθώ να τα επεξεργαστώ όλα, θεωρώ ότι τα υβριδικά αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη λύση.
Αυτή τη στιγμή όμως. Το τι θα γίνει σε δέκα χρόνια, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, οπότε είναι λίγο άστοχο θεωρώ να προβλέπουμε τη θέση και το ρόλο της κάθε τεχνολογίας μετά από κάποια χρόνια.@dublin said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Π.χ ότι το range των PHEV σε ηλεκτρισμό είναι πολύ μικρό, και λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές αστικές διαδρομές για πήγαινε-ελα, όπου όμως, οι περισσότεροι έχουμε το μικρότερό μας αυτοκίνητο για αστικές διαδρομές, γιατί υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως της στάθμευσης, συχνών τσαλακωματων και γρατζουνιων, οπότε δεν ενδείκνυται γι' αυτό το ρόλο ένα πανάκριβο - μεγάλο αυτοκίνητο (εδώ εγώ έχω ένα μικρό Β suv και δουλειά πάω με απλό Β γιατί βολεύει).
Έχεις κάποια έγκυρα στοιχεία στα οποία βασίζεσαι και συμπεραίνεις ότι "οι περισσότεροι" έχουμε και το μικρότερο μας αυτοκίνητο για τις μικρές αστικές διαδρομές;
Εγώ δεν έχω, οπότε δεν μπορώ να πω αν ισχύει ή όχι.
Αν το βασίζεις σε εικόνα που μπορεί να έχεις από τη γειτονιά σου, τον περίγυρο, τους γνωστούς, φίλους και συγγενείς, θα σου πω για παράδειγμα ότι στη δική μου πολυκατοικία, από τα 10 διαμερίσματα, μόνο τα δύο έχουν 2ο μικρό αυτοκινητάκι (εγώ δεν είμαι σε αυτούς). Από τη γειτονιά και απ' όσο μπορεί να είναι έγκυρη ως παρατήρηση, άντε να είναι το 30%. Από συγγενείς, φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, κτλ, ψάχνω και δεν έχω βρει πάνω από τρεις.
Παρόλα αυτά όμως, ακόμη και "όλοι εμείς οι περισσότεροι" να έχουμε 2ο μικρό αυτοκίνητο για τις αστικές μετακινήσεις, θα μπορούσε λοιπόν να είναι αυτό το υβρικό μας αυτοκίνητο ή και ηλεκτρικό αν το αντέχει η τσέπη κάποιου και το "μεγάλο" βενζινο/πετρελαιο-κίνητο για τις εκδρομές και τις διακοπές.
Για όλους τους υπόλοιπους λοιπόν που ΔΕΝ μπορούν να έχουν 2ο αυτοκίνητο, μια χαρά θα καθόταν ένα PHEV, καθότι και οικολογικά/οικονομικά θα κινηθούν μέσα στην πόλη και τη δουλειά τους θα κάνουν για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων με ελαφρώς χαμηλότερη ρύπανση απ' ότι με ένα συμβατικό.@dublin said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Σε αυτή τη φάση/μορφή, κάνει μόνο για Γάτους, με προσωπικό πάρκινγκ και φορτιστές δουλειά/σπίτι, φορολογικά/ leasing οφέλη (σόρρυ που σε αναφέρω Γατε μου, για να τους το κάνω νιανια). Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, θα έχεις ήδη PHEV, οπότε δεν σε νοιάζει τίποτα από αυτά που αναφέρουμε. Yolo!
Αν δεν ανήκεις όμως, κρατάς ή παίρνεις το τελευταίο σου θερμικό, και βλέπεις στο επόμενο πρόγραμμα σε 5-6 χρόνια τι έχει βγει, και αν σε συμφέρει τότε να πάρεις ηλεκτρικό. Και τότε για τους περισσότερους, πάλι ΟΧΙ θα είναι ψυχανεμιζομαι.
Αν μου βάλεις δίλλημα αυτή τη στιγμή EV ή θερμικό (και μάλιστα εγώ σου λέω να κόστιζαν το ίδιο) εγώ να έπαιρνα θερμικό.
Αν όμως μου βάλεις δίλλημα PHEV ή θερμικό, τότε σου λέω ότι θα πάρω το PHEV.
Άλλωστε το έχω κάνει αν έχεις διαβάσει το topic του 3008 και του leasing. Σε leasing λοιπόν μέσω της εταιρείας στην οποία εργάζομαι, έβγαινε το ίδιο μίσθωμα για 3008 ACTIVE PLUS | 1.2 PURETECH 130 S&S EAT8 και για GT | HYBRID4 300HP 4X4 E-EAT8.
Ε, παρήγγειλα το PHEV. -
Διαβλέπω από τις συζητήσεις μια τεράστια αισιοδοξία για τη γρήγορη εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που δε συμμερίζομαι καθόλου. Κυρίως λόγω της τεχνολογίας των μπαταριών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες να αποθηκευτούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε μπαταρίες και η ανθρωπότητα τρώει πόρτα. Πολλά χρόνια προσπαθούν να κάνουν το ίδιο και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να μη χάνεται η ενέργεια που παράγεται όταν δεν τη χρειάζεται το δίκτυο. Και εδώ έχουν πέσει πολλά λεφτά, αλλά δεν υπάρχει καμιά σημαντική εξέλιξη τόσα χρόνια.
Δεν υπάρχει ιστορικό στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των μπαταριών που να προκαλεί αισιοδοξία. Έστω κι αν τώρα πέφτουν πολύ περισσότερα χρήματα στην περίπτωση των αυτοκινήτων.
Και μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, όπως και οι περισσότερες Ευρωπαικές. Ο πολίτης στη ΗΠΑ, την Κίνα, τη Νότιο Αφρική, την Αυστραλία κλπ θα ακούει αυτονομία 400 Km και θα τον πιάνουν τα γέλια.
Γι' αυτό πιστεύω κι εγώ ότι τα PHEV θα επικρατήσουν σα μορφή αυτοκίνησης τα επόμενα χρόνια. Είναι ιδανικά για να "εξαστρακίσουν" τα θερμικά, μειώνουν τη ρύπανση στις πόλεις, σε πάνε μακριά και έχουν να λένε και οι πολιτικοί, ε δεν πετύχαμε ακόμα το στόχο του πλήρους εξηλεκτρισμού αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.
Το μόνο πρόβλημα είναι η τιμή, ή θα τη μειώσουν ή θα συνεχίσουν αυτό που κάνουν τώρα, να ανεβάζουν τιμές στα θερμικά. -
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/sfiggei-o-kloios-gia-ta-plug-in-yvridika/
..και από το μέσο που μας φιλοξενεί η είδηση.
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/sfiggei-o-kloios-gia-ta-plug-in-yvridika/
βρε συ δουβλη, πως να το κανουμε.
οτι απατεωνια και να κανουν οι εταιρειες, δειχνει να ειναι τα μπριζωτα με βενζινα η καλυτερη λυσις.
περνας τη βδομαδα σου στη πολη τσαμπα και πας οπου γουσταρεις εκδρομουλα με χαρτη για πετρινα γεφυρια και οχι για σταθμους φορτισης. αν καποιος επιλεξει να πληρωνει και στη πολη και το αφηνει απριζωτο, κλαιν, πρωτιστα δικο του το προβλημα. εδω ακομη δεν απαγορευσανε τα μαζουτ για μολυνση και θα μας πειραξουν τα φεβ που τουλαχιστον εχουν και πολυ πιο νεες τεχνολογιες απο τα μπουρια? -
Προσωπικά έχω τοποθετηθεί για το άρθρο.
Δεν αλλάζει κάτι αν το φιλοξενούν και οι 4Τ.
Είναι μια έρευνα (αν είναι*) που περισσότερο αφορά τη χρήση και όχι την ίδια την τεχνολογία.
Πάμε λοιπόν πάλι.
Μιλάμε για έρευνα ενός ινστιτούτου η οποία βασίστηκε σε κάποια στοιχεία εταιρειών, για τη χρήση εταιρικών επαγγελματικών οχημάτων τα οποία προφανώς δεν ανήκουν στους υπαλλήλους αλλά αποκλειστικά στις εταιρείες και οι οποίοι υπάλληλοι (πέραν ότι δεν πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος κίνησης, δεν κάνουν και ιδιωτική χρήση) γράφουν στα @@ τους την ορθή χρήση των PHEV οχημάτων, όπως πιθανόν και οι ίδιες οι εταιρείες και τα λειτουργούν όπως γουστάρουν.
Και αυτό τώρα είναι κριτήριο για να συμπεράνουμε ότι συνολικά τα PHEV είναι για τον π.... και ότι μολύνουν την ατμόσφαιρα και όχι ότι η τεχνολογία τους είναι μια χαρά αλλά πρέπει να γίνεται και ορθή χρήση.
Και αντί η ΕΕ να κοιτάξει να θεσπίσει κανόνες και ποινές στις εταιρείες που το κάνουν αυτό (άλλωστε με την ευκολία που υποτίθεται ότι τις βρήκε το ινστιτούτο για την έρευνα του, μπορούν να τις βρουν και οι αρμόδιες αρχές του κάθε κράτους) ώστε να περιορίσει το πραγματικό πρόβλημα των συγκεκριμένων περιπτώσεων, το εξετάζει και καλά ως πρόβλημα της PHEV τεχνολογίας και προσανατολίζεται στο να πάρει αυστηρότερα μέτρα για τα PHEV.
Και όλο αυτό δεν σε κάνει να αναρωτιέσαι ότι κάτι δεν κολλάει και ότι υπάρχουν κενά σημεία πίσω του.
*Είπαμε. Με κάθε τρόπο πρέπει να τα βγάλουμε όλα πλην των EV ότι είναι προβληματικά και να πάμε προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση όσο πιο άρων άρων γίνεται.
Εμένα αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί. -
*Είπαμε. Με κάθε τρόπο πρέπει να τα βγάλουμε όλα πλην των EV ότι είναι προβληματικά και να πάμε προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση όσο πιο άρων άρων γίνεται.
Εμένα αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί.+1. Aυτός είναι ο στόχος τους (δεν κρίνουμε αν είναι σωστό ή λάθος,αλλά έτσι είναι).
Κι όπως ξαναέγραψα,αν αυτό το συζητάν αμυδρά για τα phev, σκέψου τι ετοιμάζουν για diesel,βενζίνη, mild, full και τέλος τα phev. Κάπως έτσι σε γενικό πλαίσιο θα είναι η σειρά.. Με τι χρονικά διαστήματα κι ορίζοντα αναλόγως τη χώρα, παραμένει εν μέρη άγνωστο..
-
@gatoz said in Αναζήτηση μικρού SUV:
βρε συ δουβλη, πως να το κανουμε.
οτι απατεωνια και να κανουν οι εταιρειες, δειχνει να ειναι τα μπριζωτα με βενζινα η καλυτερη λυσις.
περνας τη βδομαδα σου στη πολη τσαμπα και πας οπου γουσταρεις εκδρομουλα με χαρτη για πετρινα γεφυρια και οχι για σταθμους φορτισης. αν καποιος επιλεξει να πληρωνει και στη πολη και το αφηνει απριζωτο, κλαιν, πρωτιστα δικο του το προβλημα. εδω ακομη δεν απαγορευσανε τα μαζουτ για μολυνση και θα μας πειραξουν τα φεβ που τουλαχιστον εχουν και πολυ πιο νεες τεχνολογιες απο τα μπουρια?Δεν είπα ότι μας πειράζει κάτι, απλά έδωσα και την άλλη πλευρά, γιατί πολύ σίγουροι είναι κάποιοι για το τι θα συμβεί σε 10χρονια, και νομίζω ούτε ο Bill Gates και ο Soros δεν ξέρουν!
Ενώ στον πραγματικό κόσμο συμβαίνουν αυτά:
"Η εμπορικότητα του προγενέστερου Qashqai σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει ντίζελ καινούργιο, έχουν ως αποτέλεσμα να κρατήσουν πολύ ψηλά τις τιμές του απελθόντος μοντέλου. Qashqai 1.5 diesel του 2018 διαθέτουν υψηλή μεταπωλητική αξία, αφού μετά από μια 5ετία και με αρκετά χιλιόμετρα στο οδόμετρό τους (τα περισσότερα), έχουν υποστεί μικρή απαξίωση, της τάξεως των 2.000-3.000 ευρώ περίπου."
-
Dublin γίνονται επενδυσεις 100δων δις ευρώ προς μια κατευθυνση.
Εσυ δηλαδή τι πιστευεις πως θα γίνει;Και να μη συμφέρει θα παμε προς αυτήν την κατεύθυνση έστω με το ζόρι για να γίνουν οι κατάλληλες αποσβεσεις.
Ψάχνεις να βρεις παραθυρακια. Το άμεσο μέλλον είναι τα plug ins. Τελος. Γίνονται επενδύσεις προς αυτήν την κατάσταση.
Το μέλλον κανεις δεν το ξέρει αλλά μπορεί να αξιολογήσει την τάση προς ένα μέλλον.
-
Εγώ πάντως πιστεύω πως στην παρούσα φάση τα μη plugin μεν, full hybrid δε, είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν.
Στο μέλλον, βλέπω τεράστια προοπτική για τέτοια hybrid, όπου το θερμικό τους τμήμα θα καίει υδρογόνο και θα λειτουργεί απλά σαν γεννήτρια.
-
Κάπου εκεί το πανε μάλλον αλλά μιλάμε πολυ μακριά Μόνο μπαταρίες.... δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν.
Στο άμεσο παρον ναι τα υβριδικά είναι η τάση και τα plug in πιο future proof.Σκέτο diesel και βενζίνη.... Χμμμ μάλλον όχι.
Σκέψου ότι ένα diesel εκπεμεει όσο 10 plug in κατά μέσο όρο και μεση χρήση εφόσον το φορτίζουν.
Δεν υπάρχει καμία επαφή στα νουμερα -
@lap said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Κάπου εκεί το πανε μάλλον αλλά μιλάμε πολυ μακριά Μόνο μπαταρίες.... δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν.
Στο άμεσο παρον ναι τα υβριδικά είναι η τάση και τα plug in πιο future proof.Σκέτο diesel και βενζίνη.... Χμμμ μάλλον όχι
Plugin μόνο αν έχεις σπίτι δικό σου με χώρο στάθμευσης όπου μπορείς να βάλεις πρίζα. Ή στη δουλειά αντίστοιχα. Αλλιώς το θεωρώ άσκοπο... Εκτός αν διπλασιάσουν την ηλεκτρική τους αυτονομία κάποια στιγμή...
Για ρύπους δεν έχει νόημα να μιλάμε, εκτός αν η χώρα φτάσει πάνω από 80% της παραγωγής ρεύματος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας... Καλά κρασά! Επίσης ας μη ξεχνάμε πως η κατασκευή μπαταριών (της ευρείας σημερινής τεχνολογίας) είναι επίσης ιδιαίτερα επιβλαβής.
-
Έτσι, μια απλή μπριζα να έχεις είτε σπίτι είτε στο γραφείο ή δουλειά μπορείς άνετα να αποκτησεις ένα plug in
Οι ρυποι είναι πονεμένη ιστορία. Μετρουμε co2. Οι αγελάδες ξέρεις ποσο co2 παραγουν;;;; αν γίνουμε vegan ;;;;; οεο;;;
Οι μπαταριες αν φορτίζουν με χαμηλή τάση μια 10 ετια την βγάζουν ψηλό άνετα -
Οι επενδύσεις που αναφέρεις lap γίνονται για τα ηλεκτρικά, όχι για τα phev, οτιδήποτε έχει θερμικό κινητήρα θα αντικατασταθεί.
Τα plug ins are as dead as a dodo!
-
Δεν νομίζω να γίνει η ολική αντικατάσταση των θερμικών με τα πλήρη ηλεκτρικά άμεσα ή στα επόμενα 5-8 χρόνια.
Μέχρι τότε και επειδή δεν θα θέλουν αν εξαφανίσουν τους θερμικούς κινητήρες θα εμφανίσουν τους κινητήρες υδρογόνου ή και κάτι άλλο! (Λες και κανέναν κινητήρα πυρηνικής τήξεως να πάρουμε μπουρλότο όλοι??? ) -
Dublin ένα απλό googlaρισμα να κάνεις σε μελέτες για την είσοδο και ανάπτυξη των plug ins στην αγορά θα δεις ότι προβλέπουν γεωμετρική αύξηση για τουλάχιστον μέχρι το 2040-2050.
Κάνε καλύτερη έρευνα.
Σου είπα, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και παραγωγός αυτοκινήτων ανέφερε στο πρόγραμμα της πως θα δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στα plug ins με οικονομικά κίνητρα στην ανάπτυξη και κατασκευή.Για ποιο λόγο δεν το εντοπίζεις και εσύ; Τι έχεις πάθει με τα plug in και τα βλέπεις ως εχθρούς των θερμικών diesel ; Είναι σαφέστατα ανώτερα.
-
@lap said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Dublin ένα απλό googlaρισμα να κάνεις σε μελέτες για την είσοδο και ανάπτυξη των plug ins στην αγορά θα δεις ότι προβλέπουν γεωμετρική αύξηση για τουλάχιστον μέχρι το 2040-2050.
Γι' αυτό έχουν αρχίσει "και καλά οι διάφορες μελέτες" περί ρύπων κτλ.
Βλέπουν ότι παίρνουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς και θέλουν να τα φορολογήσουν για να κονομήσουν.
Αναζήτηση μικρού SUV