-
Fiesta mk7 υγραεριο, ρεταρει μόνο όταν είναι κρύο. Δηλαδή το πρωί και αν μείνει για πάνω από 4 με 5ωρες παρκαρισμένο.
Παίρνει αμέσως μπροστά, ρελαντί σταθερότατο αλλά αν πας να ξεκινήσεις όσο είναι κρύο δεν ανεβάζει στροφές.
Για να καταλάβετε παρκάρω σε ημιυπόγειο και αν ξεκινήσω αμέσως ανεβαίνει με δυσκολία τη ράμπα.Αν το αφήσεις 1 λεπτό να ζεσταθεί ή ξεκινήσεις και διανύσεις 300μ εξαφανιζονται όλα ως δια μαγείας. Στο συνεργείο μου είπαν για πολλαπλασιαστη ή μπουζοκαλωδια αλλά δεν είναι σίγουροι και παίζει να τα αλλάξω τσάμπα.
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Υγ. Διακενα βαλβίδων εχουν ελεγχθεί.
-
@georgemit
Φαντάζομαι οτι δουλεύει ακόμη βενζίνη και δεν έχει προλάβει να γυρίσει υγραέριο τη στιγμή που ρετάρει,σωστά?
Αν ναι τσέκαρε τα fuel trims κάτι πρέπει να παίζει με τη ρύθμηση. -
@gike
Σωστά είναι ακόμα στην αναμονή.Ακόμα κι αν το γυρίσεις χειροκίνητα στη βενζίνη πάλι τα κάνει όσο είναι κρύο.
-
@georgemit
Μου κάνει για μικρή απόκληση στο χάρτη υγραερίου που σου έχει χαλάσει τα trims της βενζίνης και σε μπουκώνει στην κρύα εκκίνηση,ποντάρω σε λίγο φτωχό χάρτη υγραερίου... -
@gike Θα το κοιτάξω, ευχαριστώ.
-
@georgemit
Αν θές,πρίν μπείς σε έξοδα και συνεργεία,δούλεψέ το για λίγες μέρες με κλειστό το υγραέριο μόνο βενζίνη,κάνε 150 με 200 χλμ σε διαδρομές που κινήσε συνήθως και με τον τρόπο που οδηγείς καθημερινά.
Αν δείς οτι το πρόβλημα μέρα με τη μέρα στρώνει θα πει οτι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου επαναφέρει τα trims του στίς σωστές για την καύση της βενζίνης τιμές και το θέμα σου έχει να κάνει σίγουρα με τον χαρτη του υγραερίου....αν οχι τότε κοιτάς τι άλλο μπορεί να είναι. -
@georgemit said in Ρεταρισμα σε κρύο fiesta mk7 αεριο:
Fiesta mk7 υγραεριο, ρεταρει μόνο όταν είναι κρύο. Δηλαδή το πρωί και αν μείνει για πάνω από 4 με 5ωρες παρκαρισμένο.
Παίρνει αμέσως μπροστά, ρελαντί σταθερότατο αλλά αν πας να ξεκινήσεις όσο είναι κρύο δεν ανεβάζει στροφές.
Για να καταλάβετε παρκάρω σε ημιυπόγειο και αν ξεκινήσω αμέσως ανεβαίνει με δυσκολία τη ράμπα.Αν το αφήσεις 1 λεπτό να ζεσταθεί ή ξεκινήσεις και διανύσεις 300μ εξαφανιζονται όλα ως δια μαγείας. Στο συνεργείο μου είπαν για πολλαπλασιαστη ή μπουζοκαλωδια αλλά δεν είναι σίγουροι και παίζει να τα αλλάξω τσάμπα.
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Υγ. Διακενα βαλβίδων εχουν ελεγχθεί.
Με βενζίνη πώς δουλεύει ; Συνήθως δείγμα για μπουζοκαλώδια ή πολλ/στη είναι οτι θα σου κάνει κοψίματα . Πιο έντονα στο υγραέριο βέβαια γιατί απαιτεί καλό ρεύμα .
Μέχρι να ζεσταθεί και να γυρίσει σε υγραέριο τι σου κάνει ; Τη βενζίνη τήν έχεις ανανεώσει ; -
@margm
Το αμάξι αφού ζεσταθεί ελάχιστα, δουλεύει άψογα τόσο στο αέριο όσο και στη βενζίνη.
Δε κάνει καθόλου κοψίματα.
Κομπιαζει να ανεβάσει στροφές όταν είναι κρύο και για 1 - 2 λεπτά. Μετά όλα καλά.
Τη βενζίνη την ανανεώνω συχνά. -
@margm
Το αμάξι αφού ζεσταθεί ελάχιστα, δουλεύει άψογα τόσο στο αέριο όσο και στη βενζίνη.
Δε κάνει καθόλου κοψίματα.
Κομπιαζει να ανεβάσει στροφές όταν είναι κρύο και για 1 - 2 λεπτά. Μετά όλα καλά.
Τη βενζίνη την ανανεώνω συχνά.
Σε διαγνωστικό να φανταστώ το έχεις βάλει , και έχει παρακολουθήσει και το live data του .
Θα κοίταζα τη βαλβίδα θερμοκρασίας ψυκτικού , το μαφ εάν έχει μαφ και δεν έχει map sensor και το 1ο λ.
Τα fuel trims υγραεριού συμβαδίζουν με της βενζίνης ;
Θέλει ψάξιμο γενικά . -
@margm
Το αμάξι έχει μπει σε διαγνωστικό πρόσφατα, δε μου είπαν κάτι.
Διάβαζα χτες σε άλλο φόρουμ ότι για κάτι αντίστοιχο βρήκε κάποιος ότι ευθυνόταν μια βαλβίδα αναθυμιασεων του στροφαλοθαλάμου. Περνούσε κρύος αέρας κατά την κρύα εκκίνηση και γι αυτό το ρεταρισμα.
Πως το βλέπετε; μπορεί να στέκει; -
@margm
Διάβαζα χτες σε άλλο φόρουμ ότι για κάτι αντίστοιχο βρήκε κάποιος ότι ευθυνόταν μια βαλβίδα αναθυμιασεων του στροφαλοθαλάμου. Περνούσε κρύος αέρας κατά την κρύα εκκίνηση και γι αυτό το ρεταρισμα.
Πως το βλέπετε; μπορεί να στέκει;Δεν νομίζω. Εάν ήταν η βαλβίδα αναθυμιάσεων θα είχες αστάθεια στο ρελαντί ακόμα και με το μοτέρ σε θερμοκρασία λειτουργίας
-
@anestis-m said in Ρεταρισμα σε κρύο fiesta mk7 αεριο:
@margm
Πως το βλέπετε; μπορεί να στέκει;Δεν νομίζω. Εάν ήταν η βαλβίδα αναθυμιάσεων θα είχες αστάθεια στο ρελαντί ακόμα και με το μοτέρ σε θερμοκρασία λειτουργίας
Εμένα μου έρχεται για αισθητήρας στροφαλου
Ρεταρισμα σε κρύο fiesta mk7 αεριο