-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν έχω να προτείνω κάτι αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι πρόκειται να γίνει αν 'μπορούσα' να σε καταγγείλω έτσι απλά για υποθετική ή μη παράβαση που έκανες : οποιανού δεν μου άρεσε η φάτσα του θα του τράβαγα μια μήνυση γιατί '- λέει' - πέταξε αναμμένο τσιγάρο ή κουτάκι αναψυκτικού = προγραφές του Σύλλα
Εδώ για πολύ σοβαρότερα πράγματα (ξυλοδαρμούς, απειλές κτλ)και οφείλεις να τεκμηριώσεις σοβαρά την κατηγορία - μήνυσή σου εναντίον συμπολίτη σου - αλλιώς πάει στο καλάθι των αχρήστων -και θα γίνονται δεκτές μηνύσεις για κουτάκια αναψυκτικών?
(έχω μια μικρή προσωπική σχετική ιστοριούλα από τη Γαλλία που ίσως τη γράψω )Αυτά που γράφεις τα γνωρίζω και άλλωστε δεν είχα σκοπό να κάνω μήνυση αλλά απλά να καταγγείλω ένα γεγονός ευελπιστώντας σε περισσότερη αστυνόμευση. Όμως και αυτό μου το απέκλεισαν «γιατί δεν υπάρχει επαρκής δύναμη».
ΥΓ Ένα κουτάκι αναψυκτικών μπορεί να φαίνεται αθώο όμως όταν κάποιος το πετάξει με 120 χιλιόμετρα την ώρα επάνω σου μπορεί να γίνει φονικό όπλο.
-
Με τον νέο ΚΟΚ τι γίνεται όταν σε πιάσουν να μην έχεις μαζί το δίπλωμα; Μπορείς να το πας την επόμενη μέρα να το δουν χωρίς επιπτώσεις;
Κάτι τέτοιο έλεγε χτες ένας τύπος και με ενδιαφέρει διότι βαριέμαι να κουβαλάω το δίπλωμα σε κάθε αυτοκίνητο και μηχανή που οδηγώ!
Α, και κατι άλλο σχετικά με το κράνος: Φορούσα (καλό) κράνος από το 1980 αλλά έχω τη γνώμη ότι κανείς δεν ασχολείται με την άθλια ποιότητα που έχουν κάποια κράνη που κυκλοφορούν στην αγορά...
Τα καλά κράνη είναι πολύ ακριβά. Εχουν μάλιστα και ημερομηνία λήξης όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Το υλικό τους χάνει την δυνατότητα καλής απόσβεσης του χτυπήματος περρίπου στα 5 χρόνια!
Αλλά στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε μόνο για το τυπικό μέρος και όχι για την ουσία...
Δεν λέω να μην φοράτε κράνος. Κάθε άλλο! Λέω ότι πρέπει να προσέχουμε να αγοράζουμε ποιοτικό κράνος (και επίσης όχι μεγαλύτερο νούμερο απόσο πραγματικά χρειαζόμαστε!). -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Με τον νέο ΚΟΚ τι γίνεται όταν σε πιάσουν να μην έχεις μαζί το δίπλωμα; Μπορείς να το πας την επόμενη μέρα να το δουν χωρίς επιπτώσεις;Κάτι τέτοιο έλεγε χτες ένας τύπος και με ενδιαφέρει διότι βαριέμαι να κουβαλάω το δίπλωμα σε κάθε αυτοκίνητο και μηχανή που οδηγώ!
Α, και κατι άλλο σχετικά με το κράνος: Φορούσα (καλό) κράνος από το 1980 αλλά έχω τη γνώμη ότι κανείς δεν ασχολείται με την άθλια ποιότητα που έχουν κάποια κράνη που κυκλοφορούν στην αγορά...
Τα καλά κράνη είναι πολύ ακριβά. Εχουν μάλιστα και ημερομηνία λήξης όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Το υλικό τους χάνει την δυνατότητα καλής απόσβεσης του χτυπήματος περρίπου στα 5 χρόνια!
Αλλά στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε μόνο για το τυπικό μέρος και όχι για την ουσία...
Δεν λέω να μην φοράτε κράνος. Κάθε άλλο! Λέω ότι πρέπει να προσέχουμε να αγοράζουμε ποιοτικό κράνος (και επίσης όχι μεγαλύτερο νούμερο απόσο πραγματικά χρειαζόμαστε!).Είπες μεγάλη κουβέντα τώρα. Πέρα από την κακή ποιότητα που λες έχεις δεί ότι πολλοί μοτοσυκλετιστές (έως πάααρα πολλοί) φορούνε το κράνος λυμένο? Δηλαδή το χρησιμοποιούν σαν καπέλο για τον ήλιο! Η γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από το να μη φοράς καθόλου κράνος καθώς σου δίνει μια πλασματική αίσθηση ασφάλειας και προσέχεις λιγότερο - τρέχεις περισσότερο.
Αλήθεια η τροιχαία τους γράφειο όλους αυτούς? Δηλαδή αν στο αυτοκίνητο φοράω μια μπλούζα με μία ζώνη ζωγραφισμένη επάνω είναι νόμιμος...
-
Αρκεί να πούμε ότι το αν το κράνος είναι μεγαλύτερο νούμερο (και άρα έχει πολλά 'μπόσικα') είναι φοβερά επικίνδυνο. Σπας λαιμό...
Θυμήθηκα και ένα θείο μου που τον είχαν γράψει για κράνος προ 30 ετών! Για να τους τη σπάσει άρχισε να φοράει ένα αυστραλέζικο στρατιωτικό κράνος (αυτά που είναι πολύ ρηχά) και αυτοί έμειναν ευχαριστημένοι!
Νομίζω ότι σε γράφουν για κράνος όχι βέβαια για την ασφάλειά σου αλλά ούτε μόνο για να μαζέψουν χρήμα. Το να μην φοράς υποδηλώνει γι αυτούς μιά απείθια προς το σύστημα το οποίο υπηρετούν! Ετσι κι αλλιώς αντι να φροντίσει η πολιτεία ώστε να αρχίσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί δίκυκλα γενικά, θεωρεί τους δικυκλιστές αλήτες... Ετσι βλέπεις να κινούνται στο κέντρο οχήματα 5μ και 1500 κιλά με 1 επιβάτη! Έλεος!
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Ετσι κι αλλιώς αντι να φροντίσει η πολιτεία ώστε να αρχίσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί δίκυκλα γενικά, θεωρεί τους δικυκλιστές αλήτες... Ετσι βλέπεις να κινούνται στο κέντρο οχήματα 5μ και 1500 κιλά με 1 επιβάτη! Έλεος!Καλό θα ήταν να ξεχωρίσεις για ποια δίκυκλα και για ποιους δικυκλιστές μιλάς. Αρκετά δίκυκλα μολύνουν περισσότερο από 50 αυτοκίνητα και ελάχιστα δίκυκλα μολύνουν λιγότερο από ένα αυτοκίνητο. Κοίταξε πρώτα τα ΝΟΥΜΕΡΑ - κατανάλωση και ρύπους. Επίσης κοίταξε τη τρομακτική ρύπανση στη ΝΑ Ασία όπου κυκλοφορούν 100 εκατομμύρια δίχρονα δίκυκλα και τρίκυκλα.
Η κίνηση στο δρόμο καθώς και το παρκάρισμα των δικυκλιστών μόνο τους δικυκλιστές εξυπηρετεί. Ποια η διαφορά να βλέπω 2 αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο από το να καταλαμβάνουν το ίδιο πεζοδρόμιο 7 δίκυκλα; - οι δικυκλιστές μόνο τον εαυτό τους εξυπηρετούν σε βάρος αυτών που παρκάρουν κανονικά ή χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε δρομο με ΜΙΑ λωριδα ανα κατευθυνση, οπως ειναι η 'εθνικη οδος' κορινθου-πατρων,α) ΔΕΝ μπορει να υπαρχει ΛΕΑ (ΚΟΚ)
β) Η μιση λωριδα στα δεξια ΔΕΝ ειναι ΛΕΑ αλλα λεγεται ερισμα (ΚΟΚ)
γ) ο αργος οχι μονο μπορει αλλα υποχρεουται να την χρησιμοποιησει ωστε να διευκολυνει την προσπεραση του γρηγορου (ΚΟΚ)να μου πεις οτι δεν τα εχουμε γραψει...
Μιας και αναφέρθηκες:
Ερεισμα: Η πέραν του οδοστρώματος ακραία λωρίδα της οδού
ΛΕΑ: Η επί αυτοκινητοδρόμου λωρίδα που βρίσκεται μεταξύ της ακραίας δεξιάς συνεχούς διαγράμμισης και του άκρου της οδού.Ποια η διαφορά γιατί δεν καταλαβαίνω
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποια η διαφορά να βλέπω 2 αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο από το να καταλαμβάνουν το ίδιο πεζοδρόμιο 7 δίκυκλα;μα ότι με τα 7 δίκυκλα μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 7 άτομα ενώ με τα 2 αυτοκίνητα μπορεί μόνο 2...
-
Και για να κάνουν τη δουλειά τους 7 άτομα ταλαιπωρούνται δεκάδες περαστικοί. Όπως σωστά διώχνει η τροχαία τα 2 αυτοκίνητα, να διώξει και τα δίκυκλα. Δηλαδή αν στα αμάξια υπήρχαν μέσα από 4 άτομα, δικαιολογείται να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο;
-
Mα γιατί επικεντρώνεσαι στο παρκάρισμα;
Οταν κατεβαίνουν στο κέντρο όλοι με αυτοκίνητο (και όχι με μηχανάκια ή ποδήλατα) δεν γίνεται χαμός στους δρόμους; Το ίδιο θα ήταν αν όλοι πήγαιναν στη δουλειά με δίκυκλα + μέσα μαζικής μεταφοράς; -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Σε δρομο με ΜΙΑ λωριδα ανα κατευθυνση, οπως ειναι η 'εθνικη οδος' κορινθου-πατρων,
α) ΔΕΝ μπορει να υπαρχει ΛΕΑ (ΚΟΚ)
β) Η μιση λωριδα στα δεξια ΔΕΝ ειναι ΛΕΑ αλλα λεγεται ερισμα (ΚΟΚ)
γ) ο αργος οχι μονο μπορει αλλα υποχρεουται να την χρησιμοποιησει ωστε να διευκολυνει την προσπεραση του γρηγορου (ΚΟΚ)να μου πεις οτι δεν τα εχουμε γραψει...
Μιας και αναφέρθηκες:
Ερεισμα: Η πέραν του οδοστρώματος ακραία λωρίδα της οδού
ΛΕΑ: Η επί αυτοκινητοδρόμου λωρίδα που βρίσκεται μεταξύ της ακραίας δεξιάς συνεχούς διαγράμμισης και του άκρου της οδού.Ποια η διαφορά γιατί δεν καταλαβαίνω
Η διαφορα ειναι απλη.Η ΛΕΑ ειναι μια λωριδα ΜΟΝΟ για αυτοκινητα αμεσου βοηθειας και οταν ο δρομος εχει τουλαχιστον ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ λωριδες, ενω η ονομαζομενη ερεισμα ειναι λωριδα- τσοντα στη μια υπαρχουσα και ειναι βατη δια ολους.Στην Κορινθου Πατρων μονο σε ορισμενα σημεια υπαρχει ΛΕΑ,στο μεγαλυτερο μερος ειναι ερεισμα.
-
Οτι ειπε.
-
Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί στις προηγούμενες 38 σελίδες, αλλά αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει στον νέο ΚΟΚ είναι τα υπέρογκα ποσά που χρεώνεσαι για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια κίνησης.
Και αναφέρομαι ειδικότερα στο πρόστιμο για έλλειψη πινακίδας.
Χθες 'έφαγα' 300 ευρώ πρόστιμο για έλλειψη μπροστινής πινακίδας.
Δέχομαι την παραβίαση του ΚΟΚ (εις γνώση μου), αλλά θεωρώ ότι το να επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο απλά αποδεικνύει τον όρο 'εισπρακτικά μέτρα'!
Μου εξήγησε με πολύ ευγενικό τρόπο το παιδί της ομάδας Ζ που με έγραψε ότι αυτοκίνητα με ελλιπή πινακίδες είναι 'ύποπτα' για παράνομες πράξεις και γι'αυτό δεν γίνεται να μην με γράψει.
Και αν και μου φαίνεται υπερβολή, ερωτώ (χωρίς να θεωρηθώ 'μαζόχας'), γιατί δεν με γράψατε κύριε και για το ασφαλιστήριο που είχα ξεχάσει στο σπίτι?
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά με πληροφόρησε πως η έλλειψη του ασφαλιστηρίου είναι πρόστιμο 20 ευρώ.....Τα συμπεράσματα δικά σας.
-
Ο χρήστης gvang έγραψε:
Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί στις προηγούμενες 38 σελίδες, αλλά αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει στον νέο ΚΟΚ είναι τα υπέρογκα ποσά που χρεώνεσαι για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια κίνησης.
Δέχομαι την παραβίαση του ΚΟΚ (εις γνώση μου), αλλά θεωρώ ότι το να επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο απλά αποδεικνύει τον όρο 'εισπρακτικά μέτρα'!
Μου εξήγησε με πολύ ευγενικό τρόπο το παιδί της ομάδας Ζ που με έγραψε ότι αυτοκίνητα με ελλιπή πινακίδες είναι 'ύποπτα' για παράνομες πράξεις και γι'αυτό δεν γίνεται να μην με γράψει.
Και αν και μου φαίνεται υπερβολή, ερωτώ (χωρίς να θεωρηθώ 'μαζόχας'), γιατί δεν με γράψατε κύριε και για το ασφαλιστήριο που είχα ξεχάσει στο σπίτι?
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά με πληροφόρησε πως η έλλειψη του ασφαλιστηρίου είναι πρόστιμο 20 ευρώ.....Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δεν είναι τόσο λίγο το πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα (αν δεν το φέρεις μαζί θεωρήσε ανασφάλιστος μέχρι να το προσκομίσεις).
Κανονικά σου παίρνει επιτόπου τις πινακίδες (μπορείς για ένα 2ωρο να το μετακινήσεις) και πρέπει εντός 3 ημερών να πας όπου τις καταθέσει (νομίζω στην Αλεξάνδρας στο κτίριο της Ασφάλειας) να δείξεις το ασφαλιστήριο, να πληρώσεις ένα παράβολο 15-20€ να τις πάρεις πίσω. Και μόνο η ταλαιπωρία δηλαδή φτάνει (έχεις χάσει ένα ολόκληρο πρωινό). Τουλάχιστον το χαρτάκι του ειδικού σήματος (που μπαίνει στο παρμπριζ) πρέπει να το έχεις πάντα μαζί σου (έστω στο ντουλαπάκι).
-
Ο χρήστης gvang έγραψε:
... αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει στον νέο ΚΟΚ είναι τα υπέρογκα ποσά που χρεώνεσαι
για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια κίνησης. Και αναφέρομαι ειδικότερα
στο πρόστιμο για έλλειψη πινακίδας.Χθες 'έφαγα' 300 ευρώ πρόστιμο για έλλειψη μπροστινής πινακίδας.
Δέχομαι την παραβίαση του ΚΟΚ (εις γνώση μου), αλλά θεωρώ ότι το να επιβάλλεται
τέτοιο πρόστιμο απλά αποδεικνύει τον όρο 'εισπρακτικά μέτρα'!Είναι 300
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
... αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει στον νέο ΚΟΚ είναι τα υπέρογκα ποσά που χρεώνεσαι
για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια κίνησης. Και αναφέρομαι ειδικότερα
στο πρόστιμο για έλλειψη πινακίδας.Χθες 'έφαγα' 300 ευρώ πρόστιμο για έλλειψη μπροστινής πινακίδας.
-
Ο χρήστης gvang έγραψε:
Ειδικά το παράδειγμα που αναφέρεις είναι αποτυχημένο...΄ΠΡΕΠΕΙ η έλλειψη πινακίδων να τιμωρείται παραδειγματικά...Φαντάσου αν εγώ απόψε το βράδυ, κατέβω, βγάλω τις πινακίδες μου και αρχίσω να μπαίνω σε λεωφορειολωρίδες, πάω κάνω μια ληστεία και φύγω μετά με αυτό και χτυπήσω έναν πεζό με το αμάξι μου....αυτομάτως χωρίς πινακίδες δυσκολεύω πολύ το να με εντοπίσουν....Πολύ σωστά λοιπόν σου απάντησε ο αστυνομικός ότι τα αμάξια που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες θεωρούνται ύποπτα....
-
Άλλο να μην έχεις καθόλου πινακίδες και άλλο να έχεις αφαιρέσει τη μπροστινή για αισθητικούς ή και πρακτικούς λόγους. Τα φωτοραντάρ φωτογραφίζουν την πίσω πινακίδα.
-
εδώ ήταν που εξυπηρετούσαν οι παλιές μικρές μπροστινές πινακίδες...
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.