Ο χρήστης gvang έγραψε:
Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί στις προηγούμενες 38 σελίδες, αλλά αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει στον νέο ΚΟΚ είναι τα υπέρογκα ποσά που χρεώνεσαι για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια κίνησης.
Και αναφέρομαι ειδικότερα στο πρόστιμο για έλλειψη πινακίδας.
Χθες 'έφαγα' 300 ευρώ πρόστιμο για έλλειψη μπροστινής πινακίδας.
Δέχομαι την παραβίαση του ΚΟΚ (εις γνώση μου), αλλά θεωρώ ότι το να επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο απλά αποδεικνύει τον όρο 'εισπρακτικά μέτρα'!
Μου εξήγησε με πολύ ευγενικό τρόπο το παιδί της ομάδας Ζ που με έγραψε ότι αυτοκίνητα με ελλιπή πινακίδες είναι 'ύποπτα' για παράνομες πράξεις και γι'αυτό δεν γίνεται να μην με γράψει.
Και αν και μου φαίνεται υπερβολή, ερωτώ (χωρίς να θεωρηθώ 'μαζόχας'), γιατί δεν με γράψατε κύριε και για το ασφαλιστήριο που είχα ξεχάσει στο σπίτι?
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά με πληροφόρησε πως η έλλειψη του ασφαλιστηρίου είναι πρόστιμο 20 ευρώ.....
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δεν είναι τόσο λίγο το πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα (αν δεν το φέρεις μαζί θεωρήσε ανασφάλιστος μέχρι να το προσκομίσεις).
Κανονικά σου παίρνει επιτόπου τις πινακίδες (μπορείς για ένα 2ωρο να το μετακινήσεις) και πρέπει εντός 3 ημερών να πας όπου τις καταθέσει (νομίζω στην Αλεξάνδρας στο κτίριο της Ασφάλειας) να δείξεις το ασφαλιστήριο, να πληρώσεις ένα παράβολο 15-20€ να τις πάρεις πίσω. Και μόνο η ταλαιπωρία δηλαδή φτάνει (έχεις χάσει ένα ολόκληρο πρωινό). Τουλάχιστον το χαρτάκι του ειδικού σήματος (που μπαίνει στο παρμπριζ) πρέπει να το έχεις πάντα μαζί σου (έστω στο ντουλαπάκι).