Ο χρήστης dimitris74 έγραψε:
Μήπως τελικά ο χαρακτηρισμός ΑΜΕΑ είναι επιεικής ?
Με μια παράβαση ανά δευτερόλεπτο μέσο όρο, ούτε στο Video σε Slow Motion δεν μπορούμε να μετρήσουμε τις παραβάσεις που έκανε.
Παρόλα αυτά βέβαια είναι προσεκτικός οδηγός αφού έφτασε αρτιμελής και σωος στον προορισμό του.
Αυτούς λοιπόν ονομάζω ΑΜΕΑ με αρκετή δόση Χιούμορ και Επιείκειας.
επειδη έχεις σκαλώσει με το συγκεκριμενο χαρακτηρισμο ΑΜΕΑ,
να σε πληροφορήσω οτι το σωστό ειναι ατομο με ειδικές ικανότητες.
δεν ξέρω ποσους ειχες την τιμή να γνωρίσεις. εγω παντως ειχα την τιμή να γνωρίσω αρκετούς.
για το δε βιντεο που ανακάλυψες μετα την προβολή του απο τα δελτία ειδήσεων να ξέρεις οτι ειναι αρκέτα παλιο.
ελπιζω να χαρακτηρίζεις με τον ιδιο τρόπο και τον τυπα με την bmw που θα ειδες να παίξει και αυτος στα δελτία και δοθηκε και με περιοδικό οπως και το βιντεο που αναφέρεις.
αυτα προς αποκατασταση μερικών θεμάτων.
το να ξεκινήσω την αντιπαράθεση μαζί σου η με οποιονδήποτε αυτοκινητάκια ειναι το ιδιο με το να ζητήσω απο τον σκύλο μου να κατουρήσει στην λεκάνη. βιώνεις διαφορετικά την κυκλοφορία στους δρομους και απλά αδυνατείς να καταλάβεις τα παραπάνω ερεθίσματα και την περισσοτερο ανεπτυγμένη αντίληψη που οφείλεται να έχεις για να οδηγήσεις μηχανή.
ελπιζω το κείμενο που εβαλα στο προηγούμενο ποστ να σε βοηθήσει να καταλάβεις οτι οπως και εγώ ειμαι αόρατος για σενα και θα σωσεις τον πεζό χτυπώντας με (προηγούμενη ερώτηση σου) ετσι και εσύ εισαι αόρατος στον οδηγο του λεωφορείου η του φορτηγού που απλά θα σε χτυπήσει.
Μετά λύπης μου και εγώ θα σε πληροφορήσω ότι ο χαρακτηρισμός ΑΜΕΑ ή ΑμεΑ σημαίνει Άτομα ΜΕ Αναπηρία και περιλαμβάνει όλα τα Άτομα με Αναπηρίες, ειδικές Ανάγκες, ειδικές Ικανότητες κλπ, όπου αποτελούν μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού, αδιαφορίας, και άνισης μεταχείρισης από το κοινωνικό περιβάλλον, εξαιτίας προκαταλήψεων σε βάρος τους. Πολλές φορές δε παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι συγγενείς αυτών αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό και κυρίως λόγω προκαταλήψεων.
Έχω την Τιμή να γνωρίζω πολύ περισσότερους από εσένα που δεν έχεις ούτε την Τιμή να γνωρίζεις πως ονομάζονται ή ποιους περιλαμβάνει ο Όρος ΑμεΑ, και όχι μόνο να τους γνωρίζω απλός αλλά και να τους βοηθώ οικονομικά, ψυχολογικά και με προσωπική εργασία.
Πιο εύκολο είναι να μην ξεκινήσεις αντιπαράθεση μαζί μου ή με κάποιον άλλον και να αποφύγεις τον διάλογο και την κριτική και μην ζητήσεις από τον σκύλο σου να κατουρησει καλύτερα βοήθησε ένα ΑμεΑ να κάνει το ίδιο μια που είσαι και φιλόζωος ίσως να είσαι και Άτομο με Κοινωνικές Ευαισθησίες.
Τώρα ποιους και γιατί Ονομάζω ΑΜΕΑ το έχω απαντήσει και εγώ και τον έχουν καταλάβει και οι υπόλοιποι, όσοι διαβάζουν τα Post, εσύ προφανώς δεν διαβάζεις όλα τα Post αλλά μερικά από αυτά.
Δηλαδή πιστεύεις ότι όσοι οδηγούν μηχανή έχουν ανεπτυγμένη αντίληψη ? και οι οδηγοί όχι ?
Οφείλεται να έχεις ανεπτυγμένη αντίληψη, όπως είπες, αλλά την έχεις ?
Και στο παράδειγμα που ανέφερα, ποιος κινείται με μειωμένη αντίληψη ΕΓΩ, που αφήνω όσο χώρο μπορώ από τα δεξιά για τους πεζούς, το ΜΗΧΑΝΑΚΙ που κινείται πάνω στην διαχωριστική γραμμή και σε απόσταση αναπνοής αριστερά-δίπλα από εμένα ή πάει αντίθετα στο δρόμο για να γλιτώσει κίνηση, ή ο ΠΕΖΟΣ που για άγνωστο για μένα λόγω πετάχτηκε μπροστά μου ανάμεσα από τα παρκαρισμένα ?
Τι πρέπει να κάνω ΕΓΩ για να σταματήσεις ΕΣΥ να είσαι Αόρατος για Μένα για να μην καταλήξεις ΑΟΡΑΤΟΣ ?
Αλλά κάτι δεν πρέπει να κάνεις και Εσύ για τον Εαυτό σου ?
Γιατί καταναλώνεις όλη σου την αντίληψη στο να καταλογίζεις ευθύνες και τρόπο κίνησης-συμπεριφοράς στους Άλλους ?
Σου δίνω προτεραιότητα, κοιτάω μπροστά, δεξιά, αριστερά, πίσω, προσπαθώ να σε εντοπίσω, αποφύγω, βοηθήσω και όταν κάποια στιγμή δεν τα καταφέρω έρχεσαι και μου την λες και από πάνω.
Δεν έχετε απλός μειωμένη αντίληψη είστε ΑΜΕΑ και οδηγείται σαν ΑΜΕΑ, (όπως ανέφερες ότι ΑΜΕΑ είναι άτομα με ειδικές ικανότητες, ο τρόπος που οδηγείται θέλει ειδικές ικανότητες) αλλά δεν το'χεται καταλάβει, και όταν το καταλάβετε θα είναι ΑΡΓΑ.