Ο χρήστης kasel έγραψε:
οταν λες τετοια,τι να σκεφτω δηλαδη;
2 κωλοπαιδα ληστευουν μια ανημπορη γυναικα,
και εσυ νοιωθεις αηδια που φαγαν μερικες σφαλιαρες απο τους μπατσους.
εγω νοιωθω αηδια που αυτα τα καθηκια,ληστεψαν μια αθωα γυναικα,
και αν η αστυνομια δεν τους τριξει λιγο τα δοντια,
οταν θα βγουν πολυ συντομα,
θα ξανακανουν τα ιδια.
δεν εχεις να κανεις με αθωους πολιτες,αλλα με ατομα που δεν σεβονται τιποτα.
Αριστερές απόψεις δεν έχω, η συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών όμως είναι όχι απλά κατακριτέα, αλλά και εγκληματική.
Αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε δημοκρατική χώρα με σύνταγμα, νόμους, δικαστήρια, κτλ δε πα να σκότωσαν και εν ψυχρώ κάποιον ΚΑΝΕΙΣ, είτε αυτός λέγεται απλός πολίτης, είτε αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα να απλώσει χέρι, πόδι, ξύλο, ... πάνω τους για τιμωρία, παραδειγματισμό ή δε ξέρω και γω τι άλλο.
Αν μπούνε σπίτι μου για να με ληστέψουν θα αμυνθώ αν μπορώ. Αν τους χτυπήσω πολύ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τρέχω και γω στα δικαστήρια, άσχετα με το εάν το έκανα για να προστατέψω τη σωματική μου ακεραιότητα και την περιουσία μου και άσχετα με το εάν κατά πάσα πιθανότητα θα αθωωθώ μετά. Αν μάλιστα αποδειχτεί ότι τους χτυπούσα και ενώ πχ είχαν αδρανοποιηθεί, τότε ναι μπορεί να καταδικαστώ και εγώ.
Αντίστοιχα, ο αστυνομικός οφείλει να συλλαμβάνει τους εγκληματίες, ακόμα και με τη χρήση βίας αν ΔΕΝ γίνεται αλλιώς, ΔΕΝ έχει όμως ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να ασκεί βία στους συλληφθέντες από τη στιγμή που τους συνέλαβε. Παραδειγματισμοί και άλλες τέτοιες λαλακίες είναι αυτά που κάνουν και οι Αμερικανοί στο Ιράκ και δε ξέρω και γω πού άλλου και τους βρίζει όλος ο κόσμος.
Το αν οι συγκεκριμένοι ληστές έκλεψαν μια γριούλα δεν έχει καμία σχέση με το πώς θα έπρεπε να τους συμπεριφερθεί η αστυνομία. Το δικαστήριο είναι αυτό που αποφασίζει το πώς θα πληρώσουν για το έγκλημά τους και όχι ο εκάστοτε Judge Dredd. Μπορεί να μην τους λυπάμαι καθόλου ως προς την τιμωρία που θα τους επιβάλλει το δικαστήριο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι νομιμοποιείται η χρήση βίας προς το μέρος τους.