-
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
@kubiak.
To Plus θα το δω .
Για το Touran αν και θα καλυπτε πολλες αναγκες
ειναι απαγορευτικες οι διαστασεις για την πυλωτη μου.
Αν ειναι καθε πρωι να κανω καμμια 10ρια μανουβρες για να βγω δεν λεει...
και απο πλευρας ψυχικης υγειας.Το Touran θα βγει και με σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Στις χειροκίνητες εκδόσεις πατάς γκάζι/φρένο κι αλλαγή από 1η-όπισθεν, στη DSG αυτόματα
Για την αξιοπιστία υπάρχει κι η προαιρετική επέκταση εγγύησης δύο ετών που καλύπτει ότι κι η εργοστασιακή -κι όχι ναι μεν αλλά/θα δούμε/δεν ξέρω/ίσως/θα κάνει η μάνα
-
καλησπερα σας....εγω θα επαιρνα το Γκολφ...ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενο....σχεδον σε ολους τους τομεις ειναι το καλυτερο.
ετσι απλα. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όχι πάλικαλά το ειπε ο εγκάθετος ...οχι άλλο καρβουνο...
-
[quote='frankzer0']
η διαφορα αναμεσα στο Auris 1.6 MMT εκδοση Premium (ανευ vsc) και το Golf 1.4 TSI DSG εκδοση Sportline ειναι περιπου στα 2.600 -
Ωραίος στα μαθηματικά πόσο είχα λέει;
2600-900=1500;O.k 1700 ευρώ διαφορά.Πάλι Golf
-
[quote='frankzer0']Nα ευχαριστησω καταρχην ολους σας για την γρηγορη ανταποκριση.
@gatoz.Θα δω και το Plus.Θες να πεις οτι δεν σου 'καθεται ' η προσαρμογη των πλαστικων?Εχεις το 1.4 TSI? Aπο ηχομόνωση πως ειναι??
Παντως ρωτωντας για το TSI Sportline μου ειπαν οτι ερχεται με υποβραχιονιο .
Οσο για τα gadgets επειδη και εμενα μου αρεσουν (το auris δεν εχει και πολλα) τι θα μπορουσε να εχει?
[quote]- Οταν μιλάω για προσαρμογή, εννοώ ότι για παράδειγμα το πλαστικό κάτω από το πίσω παρπρίζ δεν είναι απόλυτα ίσιο και έχει περίεργη διαμόρφωση. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλα τα 'κρυφά' καλύματα. Οι αποστάσεις βέβαια ανάμεσα στα πλαστικά είναι παντού ίδιες χωρίς ανοίγματα κτλ, απλά με προβληματίζουν οι περίεργες γωνίες τους, πράγμα που δεν συναντάς σε ένα toyota.
- Τεμπέλης = cruise control, ρώτα εάν το sportline έχει!!!! Υποβραχιόνιο το δικό μου δεν είχε αλλά έβαλα aftermarket, πολύ καλό με 150 euro.
- Ηχομόνωση στο PLUS, αρκετά καλή, η μηχανή δεν ακούγεται καθόλου, αλλά υπάρχουν αεροδυναμικοί θόρυβοι από τους καθρέπτες μετά τα 160 km. Επίσης θορυβούν τα ελαστικά σε δρόμους με πολύ άγριο οδόστρωμα και ακούγονται, καθώς δεν υπάρχει άλλος θόρυβος από μηχανή/καμπίνα. Πάντως σπάνια χρειάζεται να ανεβάσεις την ένταση του RCD πάνω από 2/10....
- Gadjets που θα ήθελα: 2 παροχές ρεύματος στην καμπίνα, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, ίσως αυτόματα φώτα, bluetooth, Multimedia player, GPS με destinator, αισθητήρες παρκαρίσματος
Σε σχέση με το TΟURAN, πάντως το προτίμησα λόγω μικρότερου μεγέθους και εμφάνισης, ενώ σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς είχα υπόψιν μου και τα Civic (βασικά δεν μου άρεσε!!!), Focus (το απέρριψα λόγω κινητήρα αλλά και τιμής ως μεταχειρισμένου), Mazda 3 (το απέρριψα λόγω τιμής κτήσης - μεταπώλησης), Astra (πολύ μπλιμπλικωτό - περίεργη αισθητική για τα γούστα μου), την σειρά των γαλλικών-ιταλικών (αλλά ως παλαιότερος κάτοχος Citroen BX, 309, Tipo ήμουν προκατειλλημένος πολύ!!! αρνητικά)
Το toyota δεν υπήρχε πριν 2 μήνες που πήρα το Golf....ναί, έχω το 1.4 TSI
Καλή επιλογή
-
Ψάχνω για αυτόματο αυτοκίνητο μικρομεσαίο (Focus, Golf, Astra κλπ) μέχρι 21.000 ευρώ. Ποιο έχει το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο και value for money; Τι διαφορές έχουν μεταξύ τους, οι επιδόσεις περιορίζονται; Υπάρχει τρόπος να επιλέξεις το αν θες πχ να πας του σκοτωμού με κόφτες ή να διαλέξεις ήρεμη οδήγηση;
(Είμαι τελείως άσχετος από αυτόματα και δεν ήθελα να ανοίξω νέο thread για να μην επιβαρύνω το forum )
-
DSG.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
DSG.Oh yes!
-
Ο χρήστης M3lkor έγραψε:
Ψάχνω για αυτόματο αυτοκίνητο μικρομεσαίο (Focus, Golf, Astra κλπ) μέχρι 21.000 ευρώ. Ποιο έχει το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο και value for money;Το golf όποιο και να αγοράσεις (plus, απλό) αρκεί να έχει αυτόματο κιβώτιο DSG.
Τι διαφορές έχουν μεταξύ τους, οι επιδόσεις περιορίζονται;
Στο DSG όχι. Μάλιστα από στάση έχεις καλύτερες επιδόσεις με το DSG και η εταιρεία υποστηρίζει πως καταναλώνει λιγότερο.
Υπάρχει τρόπος να επιλέξεις το αν θες πχ να πας του σκοτωμού με κόφτες ή να διαλέξεις ήρεμη οδήγηση;
Ναι, φυσικά και υπάρχει.
(Είμαι τελείως άσχετος από αυτόματα και δεν ήθελα να ανοίξω νέο thread για να μην επιβαρύνω το forum )
Δεν είσαι άσχετος, είσαι ωραίος.
-
Από τα 3 θα έλεγα το Golf αλλά θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να ζητήσεις και την επέκταση της εγγύησης. Το DSG είναι πανάκριβο (γιατί είναι καλύτερο) και μία βλάβη εκεί θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.
ΙΜΗΟ το Plus είναι πολύ καλύτερο του απλού Golf και θεωρώ ότι το Auris περισσότερο συγκρίνεται με αυτό παρά με το απλό GOLF.
όχημα χωρίς ESP θα σου συνιστούσα να μην αγοράσεις καθώς σε 5 χρόνια από σήμερα δεν θα μπορείς να το πουλήσεις. Έτσι και αλλιώς τα 140 άλογα σε συνθήκες με χαμηλό συντελεστή ολίσθησης χρειάζονται και βοήθεια.
-
Ξεχάσατε να πείτε ότι το DSG έχει και Launch Control...
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Ξεχάσατε να πείτε ότι το DSG έχει και Launch Control...Tι σημαινει αυτο ρε παιδια??
Ως προς το θεμα της εγγυησης κανοντας σημερα test drive στο Golf η επεκταση της γινεται για αλλα 2 χρονια με 300 κατι ευρω.Αυτα ειναι ανα ετος η εφαπαξ ???(ξεχασα να ρωτησω στην αντιπροσωπεια.Βιαζομουν για το test drive )
ΙΜΗΟ το Plus είναι πολύ καλύτερο του απλού Golf και θεωρώ ότι το Auris περισσότερο συγκρίνεται με αυτό παρά με το απλό GOLF.
christo αν εννοεις οτι εχει περισσοτερους χωρους το Auris ...δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
Τουλαχιστον στα δικα μου ματια οι χωροι του Auris και του Golf ερχονται μια η αλλη.Και ειδικα μπροστα νομιζω οτι υπερισχυει το Golf.
Απλα η κονσολα του Auris ....σε βαζει πιο πολυ στον δρομο.Μετα και το test drive του 1.4 TSI (με χειροκινητο κιβωτιο) τα πραγματα πραγματικα εχουν δυσκολεψει.
Στο auris νιωθεις οτι o οδηγος εχει την τιμητικη του .
Κι ας μην ειναι και τελεια η θεση οδηγησης.Ο κινητηρας ειναι δυνατος και νευρικος .
Αν τον μαθεις πως δουλευει ...το αμαξι σκιζει.
(αυτο το λεω γιατι αν και δεν εχω πολλες γνωσεις και μεγαλη εμπειρια στα αυτοκινητα και αυτο που ειχα μεχρι τωρα το δουλευα στις μεσοχαμηλες )
κανοντας test drive με το Auris -και μαλιστα μονος μου-ειδα πειραματιζομενος την διαφορετικη φιλοσοφια στις ψηλες στροφες.
Εκει μ@αμαει.
Η τελος παντων ετσι μου φανηκε εμενα.
Η ολη φιλοσοφια του Auris νομιζω οτι βρισκεται γυρω απο τον οδηγο.
Αυτην την αισθηση μου εδωσε.
Απο την αλλη το Golf οταν πρωτομπηκα μου αφησε αμεσως μια αισθηση οικειοτητας .
Μαλιστα οταν το ειπα στον πωλητη αυτο, μου ειπε οτι 'παντα καποιος κοντινος μας ανθρωπος εχει Golf'.
Και η αληθεια αυτη ειναι .
Απο τον παλιο μου συγκατοικο και νυν κουμπαρο ,απο τον αδερφο μου μεχρι τον κουνιαδο μου ,ολοι ειχαν καποια στιγμη στην ζωη τους Golf.
Το μοτερ ...αγριο.
Τα φρενα του πολυ ευαισθητα .
Αργησα να τα συνηθισω .
Αλλά....μου φανηκαν καλυτερα απο το auris.
Βεβαια το test drive ηταν ,και συντομο ,και δεν ανεπτυξα και μεγαλες ταχυτητες (μεχρι 115) .
Παντως αρπαζει για πλακα .
Σαν να λεει 'πατα ρε μ@λ@κα μη φοβασαι ...εχω κι αλλο!!.'
Πρωτη φορα στην ζωη μου εκανα προσπερασεις σε κινηση και τοοοσο γρηγορα μες στην Αθηνα!!
Ενυπωσιαστηκα .
Αυτη ειναι η αληθεια.
Oμως δεν σου βγαζει αυτο το νευρο οταν το βλεπεις η εισαι μεσα (μεχρι να πατησεις το γκαζι ).
Ειναι αλλη η φιλοσοφια του αυτοκινητου.
Ειναι πιο 'χαλαρο' μεσα.
Η κονσολα του ...αμα εχεις δει του Auris ...χμμμμ. Νταξει.
Οι χωροι του ,λιγο καλυτεροι απο του Γιαπωνεζου.
Απο πλαστικα ομως ...Super.
Τα περι συναρμογης δεν τα πολυκαταλαβα η δεν εδωσα και σημασια.
Το τιμονι ειναι λιγο πιο ελαφρυ απο το Auris.
Παιδια ...δυσκολα τα πραγματα.
Και τα 2 μου αρεσαν.
Και τα 2 εχουν + ,και τα 2 εχουν -.Το ΣΚ προβλεπεται δυσκολο.
Thanx για αλλη μια φορα !!! -
Τα 300
-
Για το Auris που λες...πιστεύω ότι το Golf αν και κάπως 'κουτί'...είναι πιο όμορφο από το Auris...τώρα αυτό για τις υψηλές στροφές...να ξέρεις ότι ψηλές στροφές=μεγάλη κατανάλωση!
Με το DSG θα ΠΑΘΕΙΣ τη πλάκα σου...
Κοίτα ένα βίντεο από το GTI DSG για να καταλάβεις πόσο γρήγορα αλλάζει...
Επιταχύνσεις με DSG...
0-160 με DSG
Πιστεύω πήρες μια ιδέα για το ΠΟΣΟ γρήγορο είναι το DSG!
-
Αγαπητέ, απορώ με το δίλημμά σου...
Τα πράγματα είναι απλά...
Η ερώτησή σου (και οι σωστές απαντήσεις σε αυτές βεβαίως), πρέπει να είναι οι εξής:
-
Θέλω να κάνω λάθος και να το μετανιώσω; (Απ. Παίρνω Auris ή Focus)
-
Θέλω να μακαρίζω τον εαυτό μου για την επιλογή μου, να νιώθω τυχερός και συνάμα πραγματικά ευτυχισμένος με το auto που οδηγώ και να παθαίνω κράμπες στα μάγουλα από το διαρκές χαμόγελο μέχρι τα αυτιά ενώ θα καταπίνω τα άλλα δυο που σκεφτόμουν να αγοράσω κλπ κλπ; (Απ. Παίρνω Golf TSI)
Απλά τα πράγματα...
P.S. Και να μη μιλήσουμε για κατανάλωση σε σχέση με την ιπποδύναμη ε... Θα κλάψουνε πολλοί... Ενδεικτικά με GT Αθήνα - Κόρινθος 6,7 lt/100 km με 120 km/h σταθερά στην εθνική.. και το γνωστο red - green της Αθήνας...
-
-
Ευχαριστώ πολύ (κι εγώ) για τη βοήθεια παιδιά.
Οκ, έκλεισε. Πάω να παραγγείλω το 3d TSi DSG μου έκδοση Highline
-
νομίζω πως χωρίς δεύτερη σσκέψη θα πρέπει να καταλήξει στο golfακι...
-
@Kid.Ok mate.
@Nikos147.Εντυπωσιακα τα video που παρεθεσες.
Για τις υψηλες και την καταναλωση πραγματικα δεν το ηξερα.Thanx@sonath.Θα ηθελα να μιλησουμε για την καταναλωση.
Αλλα μεσα στην Αθηνα.Εχεις καποια μεση τιμη ???
Οσο για το διλλημα ,ακομα παραμενει.
Δεν μπορω να πω οτι περνα απαρατηρητο το Auris σαν αυτοκινητο.
Ουτε το ονομα της Toyota στο θεμα Αξιοπιστια.
Ουτε τα 2.700 λιγοτερα euros που κοστιζει.
Τα 16 παραπανω αλογα για καθημερινη χρηση στην κινηση της Αθηνας
δεν νομιζω οτι θα φανουν η θα φανουν χρησιμα.
Η αληθεια ειναι ομως οτι ακομα εχω την αισθηση του Golf.
Γμτ. -
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
Ξεχάσατε να πείτε ότι το DSG έχει και Launch Control...
Tι σημαινει αυτο ρε παιδια??
Το Launch Control είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται κυρίως σε πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα για να πετύχουν κορυφαίους χρόνους στην εκκίνηση από στάση. Πρακτικά ενεργοποιώντας το Launch Control το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να πατήσει τέρμα το γκάζι και να αφήσει το κουμπί του Launch Control και το αυτοκίνητο φροντίζει από μόνο του να επιταχύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναζητώντας τη χρυσή τομή μεταξύ σπινιαρίσματος και πρόσφυσης. Αυτό το πετυχαίνει ελέγχοντας την παροχή ισχύος κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, ανεξάρτητα του αν ο οδηγός πατάει τέρμα το γκάζι. Μπορεί δηλαδή να πατάει τέρμα το γκάζι και να ξεκινήσει το αυτοκίνητο από τις π.χ. 5000 στροφές/λεπτό και όχι από τον κόφτη και αν αντιληφθεί ότι δε βρίσκει πρόσφυση να ρίξει μόνο του και άλλο τις στροφές μέχρι να πετύχει τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση.
Αυτά πάνω κάτω...
Auris 1.6 MMT or Golf 1.4 TSI DSG or Focus 1.6 αυτοματο????