-
Μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα το video δηλώνει την εφηβηκή άνοια που διακατέχει τον οδηγό.
Το καλό θέαμα θα ήταν εάν το έκανε μεσημέρι.
(Ομοίως και για την ΒΜW Μεταμόρφωση- ΣΕΦ= dt)Αν πετύχεις κανα τέτοιο στο διάβα σου, κεντράρεις πίσω τροχό και εκεί που γλυτώνεις με ελαφρά απόκλιση της πορείας σου, τα απανωτά τετακέ του άλλου σίγουρα θα τον συνεφέρουν.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Αν πετύχεις κανα τέτοιο στο διάβα σου, κεντράρεις πίσω τροχό και εκεί που γλυτώνεις με ελαφρά απόκλιση της πορείας σου, τα απανωτά τετακέ του άλλου σίγουρα θα τον συνεφέρουν. -
Οπως ειχα γραψει πολλες σελιδες πριν,αν η μ@λ@κι@ εδινε λεφτα,θα ηταν πολλοι εκατομυριουχοι στην Ελλαδα....
-
wagner 669,
μια ερωτηση λιγο.σε κυκλικη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που μπαινει η αυτος που βρισκεται ηδη στη κυκλικη πλατεια;
στη κατερινη αλλα και στη γερμανια στοπ εχει αυτος που παει να μπει στο κυκλο και αυτος που βρισκεται στο κυκλο εχει προτεραιοτητα.
εκτος αν δεν καταλαβα καλα και εννοεις αλλο ειδος κυκλικης πλατειας. -
Σε κυκλικη πορεια (δηλ στις πλατειες) προτεραιοτητα εχουν αυτοι που εισερχονται στον κομβο, εκτος κι αν εχουν STOP.
H συγκεκριμενη πλατεια ειναι μια περιεργη περιπτωση, που αν δεν το ξερεις ειναι πολυ ευκολο να την πατησεις. Εχει πολλες εισοδους, καποιες με πρωτεραιοτητα και καποιες με στοπ, πολυ κοντα μεταξυ τους. Ειδικα στο σημειο που λεει ο φιλος Wagner ειναι αρκετα μπερδεμενο και θελει προσοχη... -
Αν δεν υπαρχουν stop, αυτος που μπαινει εχει προτεραιοτητα.-
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
wagner 669,μια ερωτηση λιγο.σε κυκλικη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που μπαινει η αυτος που βρισκεται ηδη στη κυκλικη πλατεια;
στη κατερινη αλλα και στη γερμανια στοπ εχει αυτος που παει να μπει στο κυκλο και αυτος που βρισκεται στο κυκλο εχει προτεραιοτητα.
εκτος αν δεν καταλαβα καλα και εννοεις αλλο ειδος κυκλικης πλατειας.Στην Ελλαδα, προτεραιοτιτα εχει αυτος που μπαινει στην πλατεια.
Αυτος που κινειτε κυκλικα στην πλατεια οφειλει να σταματισει.
Το παραπανω ισχυει μονο οταν δεν οριζετε αλλιως απο την συμανση.
Ισχυει δηλ. η προτεραιοτιτα απο δεξια.Αν εχεις ΣΤΟΠ σταματας....
Δεν ειναι λογικο;;;;
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Αυτος τωρα δειχνει στους φιλους του ενα βιντεακι το οποιο εχει τραβηξει μονος του (κρατωντας το κινητο με το ενα χερι) και περναει εξι κοκκινα στη σειρα;;;;; Δηλαδη ποσο ζωο πρεπει να εισαι; Τι προστιμο προπει να φαει για να καταλαβει τη που εκανε; Την οποια σιγουρα δεν την κανει πρωτη φορα...
Δηλαδη αν τον πετυχεις στο δρομο σου, τι πρεπει να κανεις;;;
Δεν ξερω, απλα ρωταω...Την προσευχη σου.....
Αν πεσει πανω σου...την φουτσισες....
Εγω απλα ευχωμαι να μη του ρθει κανας κακομοιρης.
Μονο με νταλικα θα μαθει αυτος....Ασχετο.... αλλα αργα το βραδυ εκτος απο τα φαναρια σε κεντρικους κομβους, τα υπολοιπα....θα επρεπε να ειναι παλλωμενα....
Σταματαω, ελεγχω κ αν δεν ερχεται κανενας..... περναω.Το να καθεσαι 5-10 λεπτα μες στη μεση του πουθενα..... και να περιμενεις να αναψει το πρασινο.... ενω δεν υπαρχει ψυχη σε ακτινα 4 χιλιομετρων...
Ειναι παραλογο και επικινδυνο....
Η θα πεσει κανας μαλ...κας οπως ο κυριος στο βιντεο πανω σου....
Η θα σε γδυσουν τιποτα 'καλα' παιδια.... -
Ξέρεις πολλούς που περιμένουν;
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Στην Ελλαδα, προτεραιοτιτα εχει αυτος που μπαινει στην πλατεια.
Αυτος που κινειτε κυκλικα στην πλατεια οφειλει να σταματισει.
Το παραπανω ισχυει μονο οταν δεν οριζετε αλλιως απο την συμανση.
Ισχυει δηλ. η προτεραιοτιτα απο δεξια.
Αν εχεις ΣΤΟΠ σταματας....
Δεν ειναι λογικο;;;;Αυτός ο κανόνας είναι ελληνική πρωτοτυπία.
- Αν σταματάει η κίνηση στην πλατεία για να μπουν κι άλλα αυτοκίνητα δεν θα βγουν ποτέ.
- Αν κινείσαι στην πλατεία, πώς ξέρεις ότι ο άλλος έχει STOP. Δεν ξέρεις, επομένως πρέπει να σταματάς πάντα.
- Σχεδόν όλες οι πλατείες έχουν στην πράξη STOP στην είσοδο. Οι εξαιρέσεις μετριούνται στα δάχτυλα. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο άσχετη είναι η διάταξη.
-
Αναρωτιέμαι πότε θα μάθουμε στην Ελλάδα να βάφουν σε κύκλο. Έχετε δει ποτέ πλατεία με διαγράμμιση λωρίδων; Όχι; Ούτε κι εγώ.
Αναρωτιέμαι πότε θα μάθουμε στην Ελλάδα ότι οι πλατείες έχουν λωρίδες (ακόμα κι αν δεν έχουν διαγράμμιση) και πρέπει στοιχειωδώς να τις ακολουθούμε. Δεν στρίβουμε σαν να περνάμε σικέιν.
-
@TGD:
3) Το σημείο που λέει ο Wagner669 δεν έχει STOP στην είσοδο. Πάντως άλλες είσοδοι της πλατείας αυτής έχουν (π.χ. η επόμενη και η προηγούμενη σίγουρα).
2) Αν κινείσαι στην πλατεία βλέπεις αν υπάρχει πινακίδα στη διασταύρωση. Το ίδιο γίνεται και στις απλές διασταυρώσεις.- Δίκιο έχεις, αλλά όταν έγραφαν τον ΚΟΚ αποφάσισαν πως καλύτερο θα ήταν να ακολουθηθεί η εκ δεξιών προτεραιότητα για να μη μπερδεύονται οι οδηγοί.
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
@- Δίκιο έχεις, αλλά όταν έγραφαν τον ΚΟΚ αποφάσισαν πως καλύτερο θα ήταν να ακολουθηθεί η εκ δεξιών προτεραιότητα για να μη μπερδεύονται οι οδηγοί.
Μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό που αποφάσισαν. Εδώ κάποιοι αγνοούν (εκούσια ή ακούσια) την εκ δεξιών προτεραιότητα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν η προτεραιότητα ακολουθεί τον κανόνα:
IF δρόμος='ΠΛΑΤΕΙΑ'. προτεραιότητα='ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ'. ELSEIF δρόμος='...'. προτεραιότητα='...'. ELSE. προτεραιότητα='ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ'. ENDIF.
ΧΑΜΟΣ-ΠΑΝΙΚΟΣ-...!!!
EDIT: Είχα ξεχάσει 2-3 τελείες στον κώδικα!
-
Που να 'βαζες και GOTO!
-
Ζώο εγώ, που εχθές, ενώ είχα στοπ, με είχε κλείσει ένας καραγκιόζης με μια 5άρα μπέμπα και δεν είδα αυτόν που ερχόταν από δεξιά και πήγα να ξεκινήσω.
Ευτυχώς πρόλαβα, και πάτησα φρένο, το ίδιο και αυτός… με αποτέλεσμα απλά να περάσει 5 εκατοστά εμπρός μου… πάλι καλά. Δεν μου έφταιγε σε τίποτα ο άνθρωπος.
Ειλικρινά συγνώμη αν το διαβάζει…
Υ.Γ: και να προσέχουμε σε αυτό το σημείο… είναι γνωστό στον Γέρακα…
-
IF δρόμος='ΠΛΑΤΕΙΑ' THEN προτεραιότητα='ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ'. ELSEIF δρόμος='...' THEN προτεραιότητα='...' ELSE προτεραιότητα='ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ'. ENDIF.
Αν θυμάμαι καλά έτσι είναι το σωστό...
Τουλάχιστον στην basic... -
Πάντως με την παραβίαση του STOP (το οποίο ουκ ολίγοι το αγνοούν ή το παίζουν 'αφηρημένοι') έχω πραγματικά απορία πότε κόβουν κλήσεις οι τροχαίοι???
Προσωπικά δεν έχω δει ΠΟΤΕ μου αστυνομικός να κόβει κλήση για παραβίαση STOP. Τρανό παράδειγμα και η περίπτωση που περιγράφει ο Wagner και έγινε η παράβαση μπροστά στα μάτια τους!
Επίσης εχω δει πάμπολες φορές τρακαρίσματα από παραβίαση STOP, αλλά πάντα το περιπολικό που κατέφθανε περιοριζόταν στο να καταγράψει το συμβάν και τα στοιχεία των εμπλεκομένων οχημάτων, και ούτε μια φορά να 'τιμωρήσει' τον παραβάτη οδηγό για το τροχαίο που προκάλεσε. Γιατι?
-
Οι πλατίες σε Ηλιούπολη και Αργυρούπολη είναι αλλού, ειδικά η συγκεκριμένη πλατεία, δεν παίζεται, οι 2 απο τις εισόδους-εξόδους έχουν στοπ και οι άλλες 2 δεν έχουν.......
Τα κανάρια είναι ωραία-γλιστερή και έχουν στοπ αυτοί που μπαίνουν....να είχε στοπ και η πλατεία πάνω απο τη Σιτροέν...αυτή που κάνουν τέρμα κάτι λεωφορεία γμτ δεν ξέρω πως λέγεται
-
Ζώο ο οδηγός + οι επιβάτες Nissan Sunny της δεκαετίας του 80 που πήγαν να μας χαλάσουν τη βραδυνή βόλτα με τ' αυτοκίνητο με κάτι φίλους. Όπως πηγαίναμε ήσυχα και ωραία σε κάτι στενά στην Πάτρα, κοντά στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, τον είδα ξαφνικά από τον καθρέφτη να βγαίνει από την προηγούμενη στροφή με πλαγιολίσθηση και να έρχεται κατά πάνω μου με επικίνδυνους ελιγμούς. Περιττό να πω ότι 50 μέτρα πιο κάτω που είχε χώρο σταμάτησα και τον άφησα να περάσει. Ύστερα ξαναξεκίνησα και τον παρακολουθούσα από απόσταση ασφαλείας γελώντας με την παρέα μου να επιδίδεται σε πλαγιολισθήσεις μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με παρκαρισμένα αυτοκίνητα γύρω του και με ελάχιστο έως μηδενικό φωτισμό.
Τελικά μερικοί άνθρωποι είναι εντελώς καμμένοι... -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Ξέρεις πολλούς που περιμένουν;Εμένα.
Ζώα ζώα ζώα [#2]