Jul 25, 2006, 8:41 PM

Πολύ ομορφη ιστορία

Ας κάνω και εγώ ένα ( ) offtopic post:

Εδώ και χρόνια δίνω αγώνα για την κατάργηση της βασιλόπιτας, το έθιμο λέει πως η βασιλόπητα είναι ένα είδος υβριδίου μεταξύ άνοστου κέηκ και ψωμιού. Καταφθάνει στο τραπέζι μετά την πρωτοχρονιάτικη κρεπάλη όπου όλοι πλέον έχουνε σκάσει απο το φαί.

Αφού τονίσουνε το πόσο ωραίο είναι το φρικαλέο ψωμοειδές κατασκέυασμα αρχίζουν να το θρυμματίζουν διακριτικά (αρχικά) και με μανία (αν αργήσει να βρεθεί το φλουρί) ώσπου να καταλήξουμε σε ένα βουνό απο ψίχουλα.

Το πλαίσιο-ΙΚΕ για το πρωτοχρονιάτικο αυτό μακελιό με τα ψίχουλα προστάζει την αντικατάσταση της βασιλόπιτας απο την βασιλότουρτα © η οποία δεν είναι παρά μια τούρτα με ενσωματωμένο φλουρί.

Έτσι και το έθιμο του φλουριού θα τηρηθεί και θα απαλαγούμε απο το φρικαλέο κατασκέυασμα ενώ μετα το πρωτοχρονιάτικο φαγητό μπορούμε να απολάυσουμε ενα ωραίο κομμάτι τούρτα (αντί να το παιζουμε τρογλωδήτες ψωμιού).

ΥΟ