Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Είναι ιδανικό αυτοκίνητο για project παντως! Με ένα turbo-kit και 100 αλογάκια θα πάει τέζα! Η αρχαία μετάδοση θα αντέξει όμως; έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;
Πείραγμα ενός PANDA; Θα με ενδιέφερε να ακούσω!
Ελάτε να θαυμάσετε τετρακούνητους μάγκες (=ΕΓΩ έχω 4x4, ΔΕΝ χρειάζομαι αλυσίδες ΠΟΤΕ) να χορεύουν τσάμικο, να κάνουν πιρουέτες στον πάγο και άλλα όμορφα ....
Επίσης ΔΩΡΕΑΝ μικρή και μεγάλη αράχνη (για όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν).
Καιρού θέλοντος, στον Διόνυσο και στην Εκάλη. Ανοιχτά πρωι και βράδυ...
Ελάτε να θαυμάσετε τετρακούνητους μάγκες (=ΕΓΩ έχω 4x4, ΔΕΝ χρειάζομαι αλυσίδες ΠΟΤΕ) να χορεύουν τσάμικο, να κάνουν πιρουέτες στον πάγο και άλλα όμορφα ....
pou kai pote?
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
pou kai pote?
Όταν έχει πάγο ο δρόμος......
Σήμερα το πρωι για παράδειγμα γινότανε χαμός. Μπροστά μου δύο φύγανε για φαναρτζήδες.....
Κάποιοι άλλοι τα σώσανε(;) τελευταία στιγμή......
Σοβαρά τώρα, υπάρχουν πολλοί πολύ άσχετοι, που νομίζουν ότι είναι κάτι σαν Γκρόνχολμ, επειδή έχουν 4x4. Γι' αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! όταν κυκλοφορείτε στα Βόρεια.....με τέτοιο καιρό.[/b]
Τί μου θυμήσατε τώρα Πραγματικά,η υπόθεση έχει πολύ πλάκα εκεί πανω.Οι άνθρωποι,δεν έχουν ιδέα από δύσκολους χειρισμούς!!Ανεβείται με δικίνητο και τρελλάνεται τους.
merikoi nomizoun polla
ειδικά αυτοί που πλήρωσαν 30.000+ ευρω για τζιπ που πάει παντού
και μετά του ψαρεύουν από τα ποτάμια, ζωντανούς αν είναι τυχεροί
έχει πλάκα να ψάχνεις την πρόσφυση....
merikoi nomizoun polla
και μετά του ψαρεύουν από τα ποτάμια, ζωντανούς αν είναι τυχεροί
Όλοι αυτοί που λες έχουν την εντύπωση ότι τα τζιπ δεν κολλάνε ποτέ.
Έχει πολύ γέλιο να βλέπεις τα μούτρα κάποιου που κάρφωσε στην άμμο με το τζιπ του, αναρωτώμενος το, γιατί????
έχει πλάκα να ψάχνεις την πρόσφυση....
Πολύ μεγάλη πλάκα και πολλά χαμόγελα....
Αλλά αν δεν ξέρεις να το μαζέψεις, τότε δεν έχει καθόλου, μα καθόλου πλάκα και στο πρόσωπό σου, αντί για χαμόγελο, σχηματίζεται η έκφραση του πανικού....
merikoi nomizoun polla
και μετά του ψαρεύουν από τα ποτάμια, ζωντανούς αν είναι τυχεροίέχει πλάκα να ψάχνεις την πρόσφυση....
Καλημέρα παιδιά.
Το τι νομίζουν όλοι αυτοί οι ασχετίλες με τα ακριβά ή φτηνά τζιπ, SUV κ.λ.π. είναι ασύλληπτο.
Πρόπερσι τα Χριστούγεννα που στην Ατική γινόταν χαμός με τα χιόνια και τον πάγο εμείς είχαμε πάει Νυμφαίο, στην Φλώρινα. 1300 μέτρα υψόμετρο, πάγος, χιόνι, κ.λ.π. Με το RAV4, 4 άτομα κι αποσκευές δεν κολλήσαμε πουθενά. Δεν βάλαμε αλυσίδες, όμως με ΜΕΓΑΛΗ προσοχή και σιγά-σιγά (όχι χελωνίσια) ανεβήκαμε και κατεβήκαμε και όλα τα γύρω χωριά. Μέχρι στις παγωμένες Πρέσπες φτάσαμε άνετα.
Το τρελλό είναι ότι στον δρόμο έβλεπες τζιπ των 20 εκατομμυρίων δρχ. να φοράνε αλυσίδες στο ίσωμα και άλλοι αντίστοιχοι να μην ξέρουν πως να πάνε. Κι όταν λέω δεν ήξεραν - ούτε κι εγώ ήξερα στην αρχή - εννοώ πως δεν στροφάριζαν καθόλου να βάλουν αργό ή να οδηγήσουν όπως ο δρόμος σου έλεγε να οδηγήσεις (σιγά κι ερευνητικά).
Για να μην με περάσετε για παντογνώστη (κοινώς ξερόλα) σας λέω ότι όλοι μας χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο προσαρμογής για τα πάντα και ότι ο καθένας θέλει τον χρόνο του για όλα, όμως μία ερώτηση τριγυρνάει στο μυαλό μου.
Αφού δεν το κάνουν κέφι το off-roading (έστω light όπως εγώ) τι τα σκάνε τα ρημάδια τα ευρώ για Cherokee, κ.λ.π. ? Και με ένα Terios τα ίδια σχεδόν θα έκαναν και με λιγότερο άγχος !!!
Που πάτε ρε Καραμήτροι ???
Υ.Γ. Το 'έργο' με τα παντιλίκια στην κεντρική πλατεία του Διόνυσου το έχω δει πριν από 7 περίπου χρόνια. Το γελοίο είναι ότι αυτός είναι δημόσιος δρόμος που τυχαίνει να κυκλοφορούν άνθρωποι, παιδιά, κ.λ.π.
Που είναι η αστυνομία και ο δήμαρχος να βάλουν λίγη τάξη ??
Δεν ηθικολογώ αλλά άν θες παντιλίκια τρελλά με ασφάλεια, ανέβα Πεντέλη σε χωράφια κι αλάνες και παίξε
Υ.Γ.2 Εύχομαι να μην έθιξα κανέναν. Ας παίζουμε όλοι με το χιόνι και τον πάγο, αλλά με ασφάλεια για τους ανύποπτους
Υ.Γ.3 Το μόνο σημείο που έχει ψιλοκολλήσει το RAV4 είναι σε παχιά άμμο. Το ξεκόλλησα με τα χίλια ζόρια κάνοντας μπρος-πίσω, απότομα αφημένο συμπλέκτη με όπισθεν και με λίγη καλή τύχη βέβαια!
Φιλικά,
Όντως έχω παρατηρήσει πως μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τους νόμους της φυσικής με τα λεφτά που επενδύουν αγοράζοντας ένα καλό αυτοκίνητο!!!
Όντως έχω παρατηρήσει πως μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τους νόμους της φυσικής με τα λεφτά που επενδύουν αγοράζοντας ένα καλό αυτοκίνητο!!!
Ακριβώς! Και κοιτάνε σαν χάνοι όταν το Φίατ Πάντα 4Χ4 με σωστό χειρισμό πάει περίπατο και αυτοί για παγωμένες βρούβες!!
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ακριβώς! Και κοιτάνε σαν χάνοι όταν το Φίατ Πάντα 4Χ4 με σωστό χειρισμό πάει περίπατο και αυτοί για παγωμένες βρούβες!!
πλάκα πλάκα αυτό το Πάντα με το πανάρχαιο σύστημα 4κίνησης της Steyr είναι όλα τα λεφτά. Ακόμα και σε σχετικά άπειρα χέρια δύσκολα θα κολλήσει (ακόμα και εκεί που κάτι τέρατα παρκάρουν και καλούν τις αρχές χεχεχεχεχεχεχεχε). Καλό εργαλειάκι. Πωλείται ακόμα? Ξέρει κανείς?
Σπύρος
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
πλάκα πλάκα αυτό το Πάντα με το πανάρχαιο σύστημα 4κίνησης της Steyr είναι όλα τα λεφτά. Ακόμα και σε σχετικά άπειρα χέρια δύσκολα θα κολλήσει (ακόμα και εκεί που κάτι τέρατα παρκάρουν και καλούν τις αρχές χεχεχεχεχεχεχεχε). Καλό εργαλειάκι. Πωλείται ακόμα? Ξέρει κανείς?Σπύρος
Bγαίνει ακόμα!!
Ένας γνωστός μου το αγόρασε πριν από 6 περίπου μήνες (ναι,ολοκαίνουριο) γύρω στα 9.000 Ε όπως έβγαινε παλιότερα.Το πήρε όπως μου είπε για να πηγαίνει άνετα σε ένα σπίτι που έχει σε νησί(πολύ άσχημος δρόμος).
Δεν θα ξεχάσω πως ένα PANDA 4X4 είχε ξευτιλίσει πολλά ισχυρότερα και 'πανεξυπνότερα' συστήματα τετρακίνησης πριν από 3 περίπου χρόνια στον Παρνασσό για χιον.κέντρο.....είχαν χ α ζ έ ψ ε ι ΟΛΟΙ με την ευκολία που ξεκόλλαγε(βάρος γαρ...και πολύ λεπτά αγριεμένα(!)ελαστικά)
Το IQ που κουβαλάνε αυτά τα άτομα, είναι αντιστροφως ανάλογο του τραπεζικού τους λογαριασμού.
Γιατί πως αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις το θέαμα μιας κυράτσας 60 χρονών που καβαλάει το Cherokee η το Χ-5 στο Κολωνάκι, που δεν χωράει ούτε smart? ΜΑΛΛΟΝ ΨΩΝΑΡΕΣ?
ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ JEEP! ΑΕΙ ΠΛΥΝΕ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ! LOL!
Ο χρήστης gatony έγραψε:
πλάκα πλάκα αυτό το Πάντα με το πανάρχαιο σύστημα 4κίνησης της Steyr είναι όλα τα λεφτά. Ακόμα και σε σχετικά άπειρα χέρια δύσκολα θα κολλήσει (ακόμα και εκεί που κάτι τέρατα παρκάρουν και καλούν τις αρχές χεχεχεχεχεχεχεχε). Καλό εργαλειάκι. Πωλείται ακόμα? Ξέρει κανείς?
Σπύρος
Bγαίνει ακόμα!!
Ένας γνωστός μου το αγόρασε πριν από 6 περίπου μήνες (ναι,ολοκαίνουριο) γύρω στα 9.000 Ε όπως έβγαινε παλιότερα.Το πήρε όπως μου είπε για να πηγαίνει άνετα σε ένα σπίτι που έχει σε νησί(πολύ άσχημος δρόμος).Δεν θα ξεχάσω πως ένα PANDA 4X4 είχε ξευτιλίσει πολλά ισχυρότερα και 'πανεξυπνότερα' συστήματα τετρακίνησης πριν από 3 περίπου χρόνια στον Παρνασσό για χιον.κέντρο.....είχαν χ α ζ έ ψ ε ι ΟΛΟΙ με την ευκολία που ξεκόλλαγε(βάρος γαρ...και πολύ λεπτά αγριεμένα(!)ελαστικά)
Λογικό! Εδώ το Panda 750S και πάει παντού! Πραγματικά, μπορεί να φαίνεται 'κουβάς' καιμε τα πολύ απαραίτητα, όμως αυτό κάνει υπέροχη δουλειά! Ότι πρέπει δε για επαρχία!
Μια που μιλάτε για το Παντα να σας ενημερώσω ότι σε όλες τις βίλες του Ανιέλλι υπήρχαν ανάμεσα στα πολυτελή αυτοκίνητα και 2 PANDA 4X4 μόνιμα!! Πέρα από το γεγονός ότι ήταν το αγαπημένο του αμάξι ήταν πραγματικό εργαλείο για βόλτα στην εξοχή ή για ψώνια κτλ
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
Πέρα από το γεγονός ότι ήταν το αγαπημένο του αμάξι ήταν πραγματικό εργαλείο για βόλτα στην εξοχή ή για ψώνια κτλ
Το 4Χ4 το πουλάει ακόμη η αντιπροσωπεία προς 9200 περίπου ευρώ.
Είναι ιδανικό αυτοκίνητο για project παντως! Με ένα turbo-kit και 100 αλογάκια θα πάει τέζα! Η αρχαία μετάδοση θα αντέξει όμως; έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
πολλές φορές κάτι τόσο αρχαίο και απλοϊκό είναι και πολύ ανθεκτικό. Γιατί να μην αντέξει? Η Στάγιερ αποδεδειγμένα βγάζει χέβι ντιούτι μηχανήματα.
εμένα η ένστασή μου θα ήταν στο μοτέρ. Λες να σηκώνει τούρμπισμα? Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι το κλασικό fire 1,1 του gruppo? Καλό μοτέρ δε λέω, αλλά συνήθως πεθαίνει από μόνο του στα 100-150 χιλιάδες km, φαντάσου να είναι και τουρμπισμένο...
ίσως με πολύ light turbo και καμιά 80αριά άτια να ήταν μια χαρά. Και πάλι αέρα θα πήγαινε...
αλήθεια έχει κανείς εμπειρία από κάτι τέτοιο?
Σπύρος