Ο χρήστης kyan έγραψε:
Από 150 πάει 190 με ΦΠΕ;!
Πολλοί θα σκίσουν τα πτυχία τους εδώ μέσα!
Και εγώ το έχω ακούσει ότι με πρώτο στάδιο παίρνει πολλά το fiesta. Όχι από τον fiestapower φυσικά.
Αν βάλεις και ένα χταποδάκι (δεν είναι πρώτο στάδιο αυτό!!) θα πας σίγουρα στα 170...
Όντως, υπάρχουν κινητήρες που παίρνουν πολλά με ΦΠΕ, κλασσικό παράδειγμα ο 1.6 του Rallye που με μία σκούπα έπαιρνε 12-15 άλογα (εξακριβωμένο). Αλλά άλλο 12% αύξηση και άλλο 30%.
Δες το αλλιώς: Με ΦΠΕ ο δίλιτρος της Φορντ σχεδόν κοιτάει στα μάτια τον δίλιτρο της Χόντα (Type-R), που έχει VTEC και είναι κατά γενική ομολογία ήδη αρκετά 'ακραίος'; Δεν έχω δίκιο να είμαι δύσπιστος;
O 2L του TypeR δεν είναι ακραίος.
Ο 2λιτρος του S2000 είναι ακραίος.
Για να μην το πολυλογούμε, ακούστε τα νούμερα όπως έχουν, και όσοι δυσπιστούν πρόβλημα τους.
Milltek full exhaust inc. 4-2-1 manifold 150 --> 167 ps
Milltek + K&N 57i cone filter ---> 171 ps
Αυτά είναι αποδεδειγμένα.
Τα παραπάνω + Βluefin --> 185 ps
Tα παραπάνω + Coswotrh Inlet manifold --> 195 ps
Aυτά είναι υποσχόμενα απο την Pumaspeed αλλά κανείς δεν τα έχει δοκιμάσει, καθώς δεν είναι ακομα διαθέσιμα.
Tα 200 άλογα είναι απολύτως εφικτά από 1ο στάδιο, αρκεί να γίνουν σωστές μετατροπές.
Βέβαια, ο καθένας έμπειρος - tuner - που έχει φάει τα μούτρα του με βλακείες μετατροπές βγαίνει και λέει ότι τα άλογα δεν είναι στραγάλια κλπ,
αλλά δεν μπορεί να καταλάβει, ότι ο λόγος που το fiesta έχει μόνο 150 άλογα είναι επιειδή η ford ΘΕΛΕΙ να έχει μόνο 150 άλογα, και όχι επειδή δεν μπορεί να βγάλει 180 ή 200.
Αυτό συμβαίνει κυρίως για λόγους ρύπων, αλλά και λόγω προτιμησης της εταιρίας να διαθέτει κινητήρες με τα άλογα που το πλαίσιο- ανάρτηση μπορεί άνετα να διαχειριστεί (και όχι παραπάνω βλ. SEAT)