Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Μεταξυ pajero sport kai cherokee crd
    1. Home
    2. Εκτός Δρόμου
    3. Μεταξυ pajero sport kai cherokee crd
    • 1
    • 2
    • 1 / 2
    Εκτός Δρόμου
    10
    22
    318
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      vassilisg last edited by

ειμαι σε διλημα μεταξυ των 2 παραπανω αυτοκινήτων ποιο προτείνετε και αν υπάρχει απο κανεναν εμπειρια σε κάποιο απο τα μοντέλα.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • V
        vassilisg last edited by

ειμαι σε διλημα μεταξυ των 2 παραπανω αυτοκινήτων ποιο προτείνετε και αν υπάρχει απο κανεναν εμπειρια σε κάποιο απο τα μοντέλα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • V
          vassilisg last edited by

• M
            michailbm last edited by

Ανεπιφύλακτα το πατζερο, είναι πιο αξιόπιστο ,καίει αρκετά λιγότερο, είναι πιο γρήγορο και σταθερό , πιο αποτελεσματικό εκτός!
            Μην επηρεαστείς από σχόλια του είδους ότι έχει σχεση με το L200 δεν αποκόμισα καμία τέτοια εντύπωση όταν το είχα για 15 ημέρες στην διάθεση μου ,απεναντίας είναι αρκετά άνετο και σταθερό χωρίς να έχει απότομες αντιδράσεις και γενικά η συμπεριφορά του και στην άσφαλτο και στο χώμα είναι κορυφαία για όχημα αυτής της κατηγορίας!
            Το θεωρώ άψογο και πραγματικά είναι μια πολύ τίμια και συμφέρουσα αγορά!
            Μην νομίζεις ότι υποβαθμίζω το Jeep ,που είναι αρκετά καλο και αξιόλογο αυτοκίνητο , απλά θεωρώ το Pajero sport καλύτερο !!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • V
              vassilisg last edited by

η αλήθεια ειναι οτι και εγω προς πατζερο γέρνω μιας και ειναι και πολυ πιο πλουσια εξοπλισμενο για τα λεφτά του ενω αντίθετα το jeep ειναι γυμνό

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • T
                techadmin admin last edited by

vassilisg μιλάς για το pajero sport 2.5TD ή το βενζινοκίνητο 3λιτρό?

• G
                  giannis-athanasiou last edited by

Αν ξεχάσεις ότι υπάρχει διαφορά 2,5 γενιών ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, το Pajero είναι μία πολύ καλή λύση, ιδίως αν ζητάς κάτι με καλή οδική συμπεριφορά σε άσφαλτο και καλό χώμα. Και βέβαια υπερέχει σε αξιοπιστία. Μόνο πρόβλημα η ελληνική αντιπροσωπία.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • M
                    meco last edited by

Aν εννοείς το Cherokee 2.8 crd εγώ θα προτιμούσα το cherokee...

• L
                      leonp last edited by

Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
                      Μόνο πρόβλημα η ελληνική αντιπροσωπία.

Επειδή δίνει 7 χρόνια εγγύηση ή επειδή είναι φραγκοφονιάδες και δεν ξοδεύουν σε διαφήμιση των αυτοκινήτων τους;

• T
                        tasos953 last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:

Μόνο πρόβλημα η ελληνική αντιπροσωπία.

Επειδή δίνει 7 χρόνια εγγύηση ή επειδή είναι φραγκοφονιάδες και δεν ξοδεύουν σε διαφήμιση των αυτοκινήτων τους;

Υπάρχει γενικώτερο πρόβλημα μεταξύ του κ. Αθανασίου και της Mitsubishi
                        Από τον δικτυακό του τόπο που σε τμήμα του παρουσιάζει όλα τα 4κίνητα της Ελληνικής Αγοράς όπου
                        *'Πληροφορίες για τα περισσότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς.

Με λίγα λόγια η περιγραφή και τα γενικά χαρακτηριστικά για τα περισσότερα απο τα αυτοκίνητα εκτός δρόμου που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε πριν αγοράσετε τετρακίνητο, αλλα δεν βρίσκατε κάποιον να σας τα πει.*

αντιγράφω τα εξής κατατοπιστικά

Pajero Sport
                        Η έκδοση αυτή, Modero στο εξωτερικό, βασίζεται στο Pajero της προ-προηγούμενης γενιάς, το V20. Δεν διαθέτει μάλιστα ούτε την προηγμένη μετάδοση Super Select εκείνου του μοντέλου, παρά είναι τετρακίνητο κατ’ επιλογή, με αργές, σχέσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ο 24βάλβιδος κινητήρας, το μικρό βάρος και η χαμηλή σιλουέτα, που του προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις. Εκτός δρόμου οι σφιχτές αναρτήσεις και η μετάδοση περιορίζουν τις δυνατότητες, παρόλο που το γεροδεμένο σασί τύπου θα μπορούσε περισσότερα. Διατίθεται μόνο με έναν κινητήρα, V6, 3 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους.

Τόσο αναλυτικά και τόσο αμερόληπτα αναφορικά με τις εκτός δρόμου (που είναι και το ζητούμενο) ικανότητές του.

Αντίστοιχα για τον αντίπαλο αναφέρει

Cherokee KJ

Η νέα εποχή για την Jeep ξεκίνησε ουσιαστικά το 2001 με την παρουσίαση του νέου Cherokee, που πωλείται σαν Liberty στις ΗΠΑ. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους καθαρόαιμο τετρακίνητο. Έχει ξεχωριστό σασί τύπου σκάλας, το οποίο είναι κολλημένο πάνω στο αμάξωμα, προσφέροντας στιβαρότητα και στρεπτική ακαμψία. Διατίθεται με δύο κινητήρες, 3,7 λίτρων και 211 ίππων και 2,4 λίτρων και 150 ίππων. Το μεγάλο μοντέλο διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση ενώ το μικρό μόνο κατ’ επιλογή. Και τα δύο μοντέλα έχουν αργές σχέσεις. Έχει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός, για πρώτη φορά στην ιστορία της Jeep και άκαμπτο άξονα πίσω με ελατήρια. Έχει σπορτίφ χαρακτήρα και πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητες. Πρόβλημα η κατανάλωση (στο 3.7) και οι χώροι.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                        • G

Ρε Τάσο - ηθελημένο το ρε -

ούτε στο σακί χωράς, ούτε στο σακούλι. Γράφω κακά για τα Mitsubishi, φταίω. Γράφω καλά, πάλι φταίω. Μεγάλο κόλλημα δεν έχεις; Επειδή σου είπαμε ότι αγόρασες λάθος του-του θα μας κάνεις ντα; Έλεος πλέον.

Ζούμε σε μία ελεύθερη χώρα και ο καθένας έχει το θάρρος και την ελευθερία της γνώμης του. Αν έχεις να πεις κάτι άλλο, πες το. Αν ζητάς απο εμένα επιβεβαίωση της επιλογής σου, μάλλον ψάχνεις σε λάθος άτομο.

Έχω πελάτες με Mitsubishi που έχουν βλαστημίσει δεκάδες φορές στη σχέση τους με την αντιπροσωπεία. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, το σέρβις είναι φρικτό, οι τίμες στα ύψη. Αν θες χάδια για τ΄ αυτιά σου, αφήνοντας τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο λάθος, τί να πώ;

ΥΓ. Και όσο για το μεροληπτικό ΑΠΑΙΤΩ να το διορθώσεις ΑΜΕΣΑ, γιατί το θεωρώ προσβολή. Έχεις οδηγήσει Pajero Sport εκτός για να έχεις γνώμη ή αναφέρεσαι σε αυτό ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ;

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                          • T

2 παρατηρήσεις:

1).Για πάνω απο 20 χρόνια που είχαμε Honda στην οικογενειά μου ΠΟΤΕ δεν είχαμε πρπόβλημα με την αντιπροσωπεία και τα εξουσιοδοτημένα σέρβις ενω πχ με Renault μας έβγαλαν το λάδι. Οπότε σε εμένα προσωπικά και μέχρι να ακούσω κάτι τεκμηριωμένο που να μου αλλάξει γνώμη ο σαρακάκης δεν είναι μειονέκτημα.

2)Ο vassilisg δεν έχει διευκρινίσει για ποιο μοντέλο μιλάει, το sport βγαίνει 3.0 βενζινοκίνητο και 2,5 ντίζελ, τα οποία έχουν εντελώς διαφορετική απόδοση και επιδόσεις.

• T
                              tasos953 last edited by

Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
                              Ρε Τάσο - ηθελημένο το ρε -

ούτε στο σακί χωράς, ούτε στο σακούλι. Γράφω κακά για τα Mitsubishi, φταίω. Γράφω καλά, πάλι φταίω. Μεγάλο κόλλημα δεν έχεις; Επειδή σου είπαμε ότι αγόρασες λάθος του-του θα μας κάνεις ντα; Έλεος πλέον.

Ζούμε σε μία ελεύθερη χώρα και ο καθένας έχει το θάρρος και την ελευθερία της γνώμης του. Αν έχεις να πεις κάτι άλλο, πες το. Αν ζητάς απο εμένα επιβεβαίωση της επιλογής σου, μάλλον ψάχνεις σε λάθος άτομο.

Έχω πελάτες με Mitsubishi που έχουν βλαστημίσει δεκάδες φορές στη σχέση τους με την αντιπροσωπεία. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, το σέρβις είναι φρικτό, οι τίμες στα ύψη. Αν θες χάδια για τ΄ αυτιά σου, αφήνοντας τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο λάθος, τί να πώ;

ΥΓ. Και όσο για το μεροληπτικό ΑΠΑΙΤΩ να το διορθώσεις ΑΜΕΣΑ, γιατί το θεωρώ προσβολή. Έχεις οδηγήσει Pajero Sport εκτός για να έχεις γνώμη ή αναφέρεσαι σε αυτό ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ;

Λυπάμαι για το αγοραίο ύφος το οποίο υπέστησαν οι αναγνώστες του φόρουμ το οποίο ήταν αποτέλεσμα των ερωτημάτων που έβαλα.
                              Δεν είναι δυνατόν (δεν μου το επιτρέπουν ούτε η ηλικία μου ούτε η αξιοπρέπειά μου) να σας ακολουθήσω κ. Αθανασίου (πληθυντικός ευγενείας) στον κατήφορο που οι εμμονές ( ; ) σας σας έχουν οδηγήσει.
                              Απλά υπενθυμίζω πως εγώ είμαι απλός εραστής της τετρακίνησης ενώ εσείς βγάζετε χρήματα από αυτήν, πουλώντας και διαφημίζοντας οχήματα και εξαρτήματά τους.
                              Όσον αφορά το μεροληπτικό ή όχι των αναφορών και περιγραφών σας αφήνω στους αναγνώστες να το κρίνουν αφού τις διαβάσουν και φυσικά θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμά μου να θεωρώ μεροληπτική μια άποψη πίσω από την οποία διακρίνω συμπλέγματα.
                              Σαν να λέμε Mitsubishi = κομμουνιστικός (τουλάχιστον) κίνδυνος.

• H
                                hunter last edited by

Μεγάλο κόλλημα.
                                Γιατί έτσι;

• T

H γνώμη του καθενός είτε εκφέρεται μέσα απο φόρουμ είτε απο προσωπικές σελίδες βαραίνει ανάλογα με το τι εμπεριέχει.

Αν κάποιος μένειο στις εντυπώσεις και κατα καιρούς λέει ανακρίβειες ή ακόμα χειρότερα επιμένει σε αυτές προβαίνοντας σε προσωπικές επιθέσεις για να τις στηρίξει είναι άξιος άγνοιας και φυσικά σε ενα ευνομούμενο φόρουμ περιορίζεται και περιθοριοποιείται.

πχ στο παρών τόπικ ο michailbm λέει: 'Ανεπιφύλακτα το πατζερο, είναι πιο αξιόπιστο ,καίει αρκετά λιγότερο,' πράγμα που αν κάποιος κάνει τον κόπο να τσεκάρει δεν ισχύει*, πόσο μάλλον οταν δεν ξέρουμε καν για ποια έκδοση του sport ενδιαφέρεται ο vassilisg.

Oπότε εγω προσωπικά θεωρώ την γνώμη πχ του michailbm αναξιόπιστη εφόσον αναφέρει λάθος στοιχεία, εκτός φυσικά αν ανακαλέσει ή αν τα τεκμηριώσει.

Το παράδειγμα το έφερα σαν χαρακτηριστικό αλλα και επειδή είναι πρόχειρο μιας και υπάρχει σε αυτό το τόπικ.

Ομοίος στην εν λόγω διαμάχη ο Giannis Athanasiou αναφέρει κάποια στοιχεία για τα 2(?) μοντέλα, όποιος διαφωνεί ας στηρίξει τη γνώμη του και όσοι διαβάζουν είναι αρκετά έξυπνοι ελπίζω για να κρίνουν.

Εγω το μόνο που ζητάω σαν μέλος του φόρουμ αυτού είναι να μην ισχύεί το δίκιο του τραμπουκισμού, οπου όποιος φωνάζει περισσότερο έχει και δίκιο.Ευτηχώς στο εν λόγω φόρουμ όλα βαίνουν καλώς.

*= με βάση της επίσημες τιμές κατανάλωσης απο το αγγλικό CAR 9/05 (oi 4T δεν είχαν στους πίνακές τους το CRD)

ΥΓ. συγγνώμη για το εκτός θέματος ποστ, απλώς ελπίζω να επαναφέρει το τόπικ στη σωστή κατεύθηνση.

• B
                                    bugsbunny last edited by

Καθώς η Mitsubishi ετοιμάζει τον διάδοχο του Pajero, τώρα ο Σαρακάκης το δίνει προσφορά (-

• G

Κύριε Τάσο

εγώ ο κατάπτυστος εκμεταλευτής των ιδιοκτητών 4Χ4 επιμένω να σας ρωτάω αν έχετε οδηγήσει το Pajero Sport ή βγάζετε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συμπεράσματα για τις εκτός δρόμου δυνατότητες του.

Και θα παρακαλούσα να μας εξηγήσετε το λόγο για τον οποία θα έγραφα και θα έστηνα 20 και σελίδες στο Internet για να κατηγορήσω - όπως ισχυρίζεστε - μία εταιρία. Και βέβαια πώς η θέση μου εναντίον της αγαπημένης σας εταιρίας προωθεί τις πωλήσεις της Τετρακίνησης, η οποία πουλά εξοπλισμό 4Χ4 και όχι αυτοκίνητα. Αν η επαγγελματική ενασχόληση απαξιώνει τα γραφόμενα, ζητώ συγνώμη που δεν είμαι ένας αργόσχολος πληκτρολόγος, για να με παίρνεται στα σοβαρά κύριε Τάσο.

Συμπληρώνω λοιπόν ότι το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι κάποια στιγμή σας είπα ότι το αυτοκίνητό σας δεν κάνει για το βουνό. Εχοντας λοιπόν θήξει την επιλογή σας, αποκτήσατε μία επι προσωπικού αρνητική στάση, η οποία σας οδηγεί στην απαίτηση για παραπληροφόρηση των υπόλοιπων, μόνο και υποστήριξη της προσωπικής σας θέσης. Αυτό το εγωκεντρικό συμφέρον είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτή τη συζήτηση. Γεγονός το οποίο σας οδηγεί σε ειρωνίες και άδικες κρίσεις.

Μπορείτε να συνεχίσετε να λιβελολογείτε όσο θέλετε. Έχετε απλά θέσει εαυτόν ανάμεσα σε αυτούς που δεν χρήζουν απάντησης.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                      • M
                                        michailbm last edited by

Δεν ξέρω τι γράφει το Αγγλικό περιοδικό αλλά το Pajero sport σε διαδρομή Χανια Ηράκλειο έκαψε 13.3 lt/100km ενώ το Jeep (2.4) 15.4 lt/100km διαδρομή που έκαναν μαζί !
                                        Ρωτώντας για το 3.7 μας είπε γνωστός που το έχει ότι καίει στην ίδια διαδρομή περί τα 16 lt/100km!

• V
                                          vassilisg last edited by

αναφέρομαι στο 3 λιτρο κινητήρα του πατζερο , πάντως γενικά αν διαβάσει κανείς τα τεστ αυτου του μοντέλου παθαίνει πλάκα απο τις εντελώς διαφορετικές απόψεις.Παραδειγμα στο περιοδικό autotriti ειδική έκδοση αξιολόγησης 4χ4 το βγάζει σχέδον τέλειο αντίθετα οι 4τροχοί το θάβουν δεν ξέρω έχω μπερδευτει λιγάκι , το cherokee αντίθετα το βγάζουν σχεδόν ολοι καλό με μειονέκτημα μόνο στην κατανάλωση , υπάρχει κανείς που να έχει οδηγήσει το crd ;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • V
                                            vasdaris last edited by

Να υποθέσουμε ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εκτός δρόμου επίδοση?
                                            Ενδιαφέρουν οι χώροι?

Η εμπειρία μου απο Mitsubishi είναι απο ένα παλιό Lancer που είχα για 5-6 χρόνια. Το αγόρασα μεταχειρισμένο 12ετίας τότε , και δεν έβγαλε πραγματικά ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Ηταν εντυπωσιακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και κανένα φοβερό αυτοκίνητο βέβαια.
                                            Απο πλευράς αξιοπιστίας λοιπόν θα έλεγα ότι η Mitsubishi μάλλον είναι πολύ μπροστά όχι μόνο σε σχέση με την Jeep αλλά και σε σχέση με πολλά άλλα μοντέλα της αγοράς. Υποθέτω ότι εαν μπλέξεις με ανταλλακτικά όντως είναι πανάκριβα κτλ.
                                            Το ίδιο ισχύει και στην Jeep. Τα ανταλλακτικά είναι ακριβά και μάλλον το ίδιο θα ισχύει σιγά-σιγά για όλα τα αυτοκίνητα αφού απο κει βγάνει το κέρδος για την αντιπροσωπεία.
                                            Κάποιος μου έλεγε ότι εαν αγοράσει κάποιος ένα αυτοκίνητο βίδα-βίδα και το συναρμολογήσει μόνος του θα του κοστίσει τουλάχιστον 10 φορές πάνω στην τιμή !

Η κατανάλωση στο diesel γενικά δεν είναι πρόβλημα. Πιστεύω ότι η καλύτερη έκδοση του Cherokee είναι η CRD 2.8
                                            Συνδιάζει την σχετική οικονομία του diesel, τις πολύ καλές επιδόσης και στήσιμο 'εκτός', είναι όμοργο και αρκετά συμμαζεμένο. Ακόμα και σε στενούς δρόμους είναι πολύ ευέλικτο αν και δεν του φαίνεται.
                                            Εαν ζητάς μεγάλους χώρους κτλ δεν θα τους βρείς στο Jeep.
                                            Τα προβλήματα που 'υποτίθεται' βγαίνουν στα Jeep εγώ δεν τα έχω δεί ακόμα και πάω συχνά 'εκτός'. (φτού φτού...)

Απο την άλλη, αν και δεν έχω οδηγήσει το Pajero θεωρώ ότι με την έκπτωση που έχει, είναι μάλλον πολύ καλή η τιμή του. Δεν μου αρέσει όσο το Jeep, περισσότερο επειδή είναι πολύ μακρόστενο. Αυτή την αίσθηση μου δίνει. Λογικά δεν θα σου βγάλει προβλήματα και θα σε πάει όπου και το Cherokee. Στο δρόμο μάλλον το Jeep θα έχει καλύτερες επιδόσεις και συμπεριφορά.

Οικονομία στα καύσιμα δεν περιμένει κανείς υποθέτω απο τόσα κυβικά. Μην γελιόμαστε.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ