-
Συμφωνώ με το Astra-Focus. Κοίτα όμως και το Corolla. Η πιθανότητα να τρίζει είναι πολύ μικρότερη από τα άλλα ενώ και η ηχομόνωσή του είναι καλύτερη. Έχει καλύτερο κινητήρα (παρά τις μακριές σχέσεις έχει καλύτερες επιδόσεις από τα άλλα!). Και βέβαια (εφόσον όπως είπες προέρχεσαι από Γαλλικό) για 6 χρόνια δεν σε απασχολεί τίποτα πέρα από το ετήσιο σέρβις και τις βενζίνες.
-
Θα σου προτεινα C4 1600.
Ενας γνωστος μου που εχει ενα εταιρικo εχει κανει απο αρχες ιουλιου 15000 σκληρα χλμ και ολα οκ μεχρι τωρα!
Αν δωσεις παραπανω απο 16000 υπαρχουν και αλλες επιλογες που προαναφερθηκαν σε αλλα post. -
16000 χιλιαρικα κανει και το c2 vts που τα κανει ολα πανω απο το μεσο ορο
οσο για προβληματα με το συγκεκριμενο μοτερ δεν θα εχεις ,παλια καλη συνταγη
το μονο κακο αν θες να το ταξιδευεις σωνει και καλα με 160, το κοντο του σασμαν(αν κι αυτο τον ορο που εθεσες δεν τον πολυκαταλαβα)
το λεον αστο αν δεν ειναι 20vt
για τα αλλα που εθεσες για μεταχειρισμενα ,απλα βαρετα και αχρωμα..
-
Astra 1.6 με κλειστά μάτια!! Από χθες μάλιστα παίζει και τσίλικο χρηματοδοτικό με 50% προκαταβολή και 60 άτοκες, έκπτωση 1.500€ και κάτι τέτοια. Στα λέω γιατί κοίταζα την περασμένη βδομάδα για Astra (έκανα και test drive) και χθες με πήρε ο πωλητής που είχαμε μιλήσει για να με ενημερώσει για τα νέα!!!
-
Πάντως οι βασικές προϋποθέσεις που έθεσες στην πρώτη σου δημοσίευση καλύπτονται από όλα τα καινούρια μικρομεσαία. Δε ζητάς δα και κάτι εξειδικευμένο. Όλα έχουν καλή οδική συμπεριφορά, ταξιδεύουν άνετα στα 160, εχούν σαφώς καλύτερη ηχομόνωση σε σχέση με το παρελθόν και σίγουρα δεν τα παίρνει ο αέρας.
Υπάρχει κάποιο από τα Megane, Golf, 3, Astra, Focus, C4 κτλ που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτές?
Μάλλον θέμα τιμής και χρηματοδοτικού είναι από δω και πέρα.
Ή προσωπικού γούστου...Υ.Γ. Το κατά πόσο αξιόπιστο είναι θα το μάθεις όταν είναι αργά μάλλον
-
Δεν ξέρω τί εκπτώσεις ισχύουν αλλά απ'όσα έχουν αναφερθεί πιο πάνω θα επέλεγα Focus αν πρόκειται για 1.6 και Megane αν είναι για 1.4.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Συμφωνώ με το Astra-Focus. Κοίτα όμως και το Corolla. Η πιθανότητα να τρίζει είναι πολύ μικρότερη από τα άλλα ενώ και η ηχομόνωσή του είναι καλύτερη.Τα toyota δεν παλευονται στα πολλα,πολυ φασαρία ο κινητήρας
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Συμφωνώ με το Astra-Focus. Κοίτα όμως και το Corolla. Η πιθανότητα να τρίζει είναι πολύ μικρότερη από τα άλλα ενώ και η ηχομόνωσή του είναι καλύτερη.
Τα toyota δεν παλευονται στα πολλα,πολυ φασαρία ο κινητήρας
Δεν θα εχεις μπει σε FSI φαινεται...
-
Μην τον αποπροσανατολίζετε τον άνθρωπο, αφού είπε προς τα που κλίνει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μην τον αποπροσανατολίζετε τον άνθρωπο, αφού είπε προς τα που κλίνει....ναι μην χάσεις εσύ... ...αφού δεν θέλει Accent!
Φίλε μου έχω C4 και απλά σου λέω καμία σχέση με Xsara, Xantia κτλ.
Αλλη καλή λύση είναι κ το Κορολάκι στα 1400 ελέω δυνατού μοτέρ και 6 ετούς εγγυήσεως! -
Αν κοιτάξεις στην πρώτη σελίδα, θα διαπιστώσεις ότι ήμουν ουδέτερος και δεν προσπάθησα να τον παρασύρω, όπως πάνε να κάνουν κάποιοι άλλοι.
Το ένστικτό του όμως τον οδήγησε στον ορθό δρόμο.
-
το μονο κακο αν θες να το ταξιδευεις σωνει και καλα με 160, το κοντο του σασμαν(αν κι αυτο τον ορο που εθεσες δεν τον πολυκαταλαβα)
Θέλω να πώ ότι με 160χλμ σαν σημειο αναφοράς βλέπεις ''ακους'' θόρυβο
που προέρχετε από αεροδυναμική,κινητήρα,κατευθηντικότητα. -
Σχετικά με το Corolla θα γράψω εμπειρία ενός φίλου το οποίο είναι και ζωντανή διαφήμηση για την Toyota και για αρκετούς αιτία να αγοράσεις Toyota.
Φίλος με προηγούμενης γενιάς Corolla αγορασμένη το 2000 (καινούργια τότε 1400 VVTi) έχει κάνει 180.000 χλμ κυρίως σε επαρχιακές και εθνικές οδούς, αλλά μετά το στρώσιμο για περίπου 5000 χλμ και ειδικά μετά τα 10000 το αυτοκίνητο κόφτες αρκετά συχνά (τελική).
Προβλήματα μέχρι τον περασμένο Ιούλιο ΚΑΝΕΝΑ και επισκέψεις στα συνεργεία μόνο για την τακτική συντήρηση (μάλιστα 1η φορά άλλαξε τακάκια στα 120.000 χλμ !!!! κουφό έτσι)
Τέλσος πάντων τον Ιούλιο διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο ήθελε συμπλήρωμα λάδι στον κινητήρα (περίπου 3/4 του λίτρου). Πάει στο εξουσιοδοτημένο το ελέγχουν και δεν βρίσκουν κάτι. Του είπαν όμως πρόσεχε την στάθμη μην το ξανακάνει, αν το ξανακάνει εδώ για έλεγχο.
Φεύγει πάει ταξίδι και γυρνώντας διαπιστώνει το λαμπάκι του λαδιού να ανάβει (μόλις έιχε πέσει η στάθμη λαδιού κάτω απο το low).
Γυρνάει πάει πάλι στο εξουσιοδοτημένο το αφήνει (του έδωσαν ένα για να κινείτε καινούργιο 1400άρι Corolla) και μετά απο 2 μέρες τον πέρνουν τηλέφωνο και του λένε:
'Το αυτοκίνητο δυστηχώς έχει πρόβλημα με το καπάκι του μοτέρ (αν θυμάμαι καλά) και επειδή σας έμεινε και χωρίς λάδι (όταν μετά το ταξίδι το πήγε αμέσως συνεργείο δεν είχε σταγόνα μέσα) θα σας αντικαταστήσουμε τον κινητήρα με νέο για να μην έχετε κανένα πρόβλημα στο μέλλον.
Βέβαια θα αργήσει λίγο η επισκευή αφού ο νέος κινητήρας πρέπει να έρθει απο Ιαπωνία, αλλά μέχρι τότε κρατήστε το αυτοκίνητο εξυπηρέτησης.'Τελικά μετά απο 4 εβδομάδες παρέλαβε την Corolla του με νέο μοτέρ και έτοιμη για στρώσιμο κινητήρα!
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Μιλάμε αντικατάσταση εντός εγγύησης σε αυτοκίνητο με κλεισμένα 5 έτη απο την ημερομηνία αγοράς και 180.000 χλμ στο κοντέρ.
Μετά απο αυτό συγνώμη κιόλας αλλά και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω Toyota διότι αποδυκνείετε έμπρακτα η πλήρης κάλυψη της 6-ετούς εγγύησης και όχι σαν κάτι άλλους (Γερμανούς και Γάλλους) με 2 χρόνια που σου βγάζουν και το λάδι για να καλύψουν κάτι εντός εγγύησης (κάτι σημαντικό γιατί για διακοπτάκια κτλ τα καλύπτουν)
Απο εμένα συγχαρητήρια στην TOYOTA και είναι λίγο θα έλεγα με τα όσα βλέπουμε να γράφονται εδώ μέσα απο συμ-φορουμίτες για καλύψεις εντός εγγύησης.
Α! Ας σημειωθεί ότι ο φίλος άσχετος με το τι σημαίνει εξυπηρέτηση πελατών και το τι καλύπτει η εγγύηση και όταν του είπαν για αλλαγή κινητήρα σττα πλαίσια της εγγύησης και να πάρει το αυτοκίνητο εξυπηρέτησης όσο χρειαστεί τους είπε ωραία πόσα πρέπει να πληρώσω για τον κινητήρα και πόσα για το αυτοκίνητο ;
Βέβαια του απάντησαν τίποτα κύριε καλύπτονται όλα απο την εγγύηση.Οπότε συνάδελφε (και εγώ μια Xantia έχω) λάβε σοβαρά υπόψιν τον παράγοντα εγγύηση, ειδικά εφόσον πρόκειται να κρατήσεις το αυτοκίνητο αρκετά χρόνια.
Α! και επειδή τον Ιούλιο πήγα αρκετές βόλτες με την Corolla εξυπηρέτησης πελατών (μοντέλο 2005, 1400, ασημί η πλούσια έκδοση με την ασημί επένδυση στο ταμπλό και τον καθρέπτη εσωτερικά που σκουραίνει αυτόματα) θα σου πω ότι αν την συγκρινούμαι με το Xantia για την ποιότητα κύλισης κτλ δεν θα έλεγα ότι χάνει το αντίθετο.
Α! Άσε που την είδα να πηγαίνει και μια χαρά σε ταχύτητες γύρω στα 140 (αρκετά ήσυχη, τουλάχιστον πιο ήσυχη αρκετά απο το Xantia). -
Συνάδελφε ευχαριστώ γιά την εμπεριστατομένη απαντησή σου και την έχω
λάβει υπόψην την εγγύηση πρώτα απόλα με προβληματίζει μόνο ο πίσο άξονας μήπως ακούγετε (χτυπάει) αλλά την έχει ο κουμπάρος μου από την εταιρεία και θα την ξεσκίσω λείαν συντόμος.Y.Γ. το Αστρα έχει 6 χρόνια εγγύηση;
-
Για μηχανή, κιβώτιο ταχυτήτων, εγκέφαλο και δυναμό. Τα υπόλοιπα δύο χρόνια.
'*Εγγύηση Καινούργιου Αυτοκινήτου (2 + 4 Χρόνια)
Α. 2ετής εγγύηση καινούργιου αυτοκινήτου:
Η εγγύηση αυτή ισχύει για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα Opel, για 24 μήνες από την ημερομηνία της ταξινόμησής τους ή της παράδοσής τους στον πελάτη από τον Διανομέα, χωρίς χιλιομετρικό όριο.
Β. 4ετής πρόσθετη εγγύηση αυτοκινήτου:
Μετά την λήξη της 2ετούς εργοστασιακής εγγύησης, παρέχεται δωρεάν πρόσθετη εγγύηση διάρκειας 4 ετών, η οποία καλύπτει τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα τον εγκέφαλο του κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, τον στροφαλοφόρο και εκκεντροφόρο άξονα, τα έμβολα και ελατήρια, των οποίων η συντήρηση ή / και επισκευή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Η Opel θέλοντας να προσφέρει μία ουσιαστική κάλυψη στα πλαίσια της πρόσθετης εγγύησης, συμπεριέλαβε όλα τα παραπάνω ανταλλακτικά, καθώς και την αντίστοιχη εργασία επισκευής / αντικατάστασής τους, στα πλαίσια της πρόσθετης εγγύησης που προσφέρει. Προϋπόθεση για την ισχύ της πρόσθετης εγγύησης: Όλα τα service και οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι κατά την περίοδο της 2ετούς εργοστασιακής εγγύησης του αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης σε μέλος του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel.
2ετής Εγγύηση Opel Για Γνήσια Ανταλλακτικά Και Αξεσουάρ
Οι συνεργάτες της Opel σας παρέχουν εγγύηση δύο ετών για τα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ Opel. Η εγγύηση αυτή ισχύει χωρίς χιλιομετρικό όριο ή χρέωση εργασιών, με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες επισκευής / τοποθέτησης επί του αυτοκινήτου έχουν εκτελεστεί από Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Opel.
12ετής Εγγύηση Αντιδιαβρωτικής Προστασίας (ανάλογα με το μοντέλο)
Η Opel σας προφέρει αξιόπιστη, μακροχρόνια εγγύηση κατά της διάβρωσης. Προϋπόθεση για την ισχύ της εγγύησης: Όλα τα service και οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι να γίνονται σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης.*'
-
Αύριο πάω Σπανό και το τσεκάρο
-
Την Xantia θα την δώσεις ή θα την κρατήσεις για 2ο ;
Ρωτάω γιατί έχω δει κάτι τιμές πώλησης κάτω απο 5000 Ευρώ
-
Την Xantia θα την δώσεις ή θα την κρατήσεις για 2ο ;
Ρωτάω γιατί έχω δει κάτι τιμές πώλησης κάτω απο 5000 Ευρώ
Θα την δώσω για ανταλλαγή στή citroen αλλά θα ήθελα κάποια άλλη μάρκα για αλλαγή γι'αυτό το ψάχνω ακόμη.
Η πλάκα είναι γιά να πάρω παρόμοιο αυτοκίνητο θέλω 20000 ευρά και άνω.
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΧ