-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
Καλησπέρα παίδες, είμαι στο ψάξιμο για αγορά μεταχειρισμένου μέχρι €8000 max.
Κάποια κριτήρια:
-Κάνω αποστάσεις καθημερινά 130-150km, τα 130km σε αυτοκινητόδρομο (120km/h) και τα άλλα 20km στην πόλη, άρα πάω για diesel ?
-οικονομικό-αξιόπιστο σκυλί-οδηγική απόλαυση-λογικό κόστος συντήρησης
-δεν με ενδιαφέρει το μέγεθος, και διθέσιο μια χαρά μου κάνει
-manual, auto, δεν με ενδιαφέρει*Το μόνο που με 'προβήματίζει' με το diesel, είναι εάν στο μέλλον (σε 6-12 μήνες) αλλάξουν τα δεδομένα (δεν εξαρτάται από εμένα) και οι αποστάσεις μου αλλάξουν και είναι μόνο εντός πόλης δηλαδή 30-40km max την ημέρα
Περιμένω τις απόψεις και τις συμβουλές σας, ευχαριστώ.
-
Καρφί για VW Up - Seat Mii - Skoda Citigo με φυσικό αέριο. Βρίσκεις με 7 χιλιάρικα, θα έχεις το μισό κόστος κίνησης από το πετρέλαιο χωρίς τις ακριβές βλάβες και τον κίνδυνο απαγόρευσης. Υπολόγισε 2,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
Όμως, θα ανεφοδιάζεσαι κάθε δύο μέρες και θα πρέπει να σε βολεύουν τα πρατήρια. Πες μας πού μένεις και προς τα πού κινείσαι. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καρφί για VW Up - Seat Mii - Skoda Citigo με φυσικό αέριο. Βρίσκεις με 7 χιλιάρικα, θα έχεις το μισό κόστος κίνησης από το πετρέλαιο χωρίς τις ακριβές βλάβες και τον κίνδυνο απαγόρευσης. Υπολόγισε 2,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
Όμως, θα ανεφοδιάζεσαι κάθε δύο μέρες και θα πρέπει να σε βολεύουν τα πρατήρια. Πες μας πού μένεις και προς τα πού κινείσαι.οικονομικό-αξιόπιστο σκυλί-οδηγική απόλαυση-λογικό κόστος συντήρησης
2 στα 4 κριτήρια δεν τα καλύπτει όμως....τώρα το πόσο σημαντικά ειναι για τον νηματοθέτη, δεν γνωρίζω.
-
Παίδες συγνώμη, δεν διευκρίνισα, μένω Κύπρο, και απ'όσο γνωρίζω δεν είδα κάπου για φυσικό αέριο
-
E, που κολλας;
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καρφίν για VW Up - Seat Mii - Skoda Citigo με φυσικόν αέριον. Βρίσκεις με 7 χιλιάρικαν, θα έχεις το μισό κόστος κίνησης από το πετρέλαιον -
αφού δεν υπάρχει φυσικό αέριο!
-
Κάποια άλλη γνώμη ?
-
Φτάσε τα 11.000 και πάρε καινούριο, είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείς τα 5 χρόνια εγγύηση ακόμα και αν ζοριστείς λιγάκι στην αρχή. Σκέψου ότι και το καλύτερο μεταχειρισμένο να βρεις, όλο και κάτι θα βγάλει.
Δες τον φθηνότερο/βασικότερο κινητήρα βενζίνης, αφού κυρίως αυτοκινητόδρομο κινείσαι ούτως ή άλλως. Όλα τα μοτέρ λίγο καίνε σε αυτές τις συνθήκες.
-
Η αλήθεια το σκεφτόμουν, απλά δυσκολέυομαι λίγο να πάω στις 11.000 αυτή την στιγμή.
Δεν θα πρότεινες να πάω σε diesel ? Σε αυτοκινητόδρομο δεν είναι αρκετά πιο οικονομικό ? Και με τα χιλιόμετρα που θα κάνω θα ξεπερνώ τα 20.000 τον χρόνο.
Ενοικιάζω ένα mazda demio 1.3 2010 αυτή την στιγμή και στον αυτοκινητόδρομο και πάααρα πολύ. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
E, που κολλας;Καρφίν για VW Up - Seat Mii - Skoda Citigo με φυσικόν αέριον. Βρίσκεις με 7 χιλιάρικαν, θα έχεις το μισό κόστος κίνησης από το πετρέλαιον
(θα μπορούσες και το '7' να το κάνεις 'εφτάν' )
Φίλε νηματοθέτη, το ιδανικό για εσένα θα ήταν κάποιο σενταν (για καλύτερη αεροδυναμική) ντίζελ. Τι μεταχειρισμένα βρίσκεις στα χρήματα σου;
-
Μεχρι αυτα τα χρηματα με ενα γρηγορο ψαξιμο που εκανα για χρονολογια απο 2014+ βρισκω μονο καποια μικρα οπως nissan march/note, toyota aygo κτλ. Ισως να αναθεωρησω την χρονολογια και να βαλω παλαιοτερα ?
Ενας φιλος, εισαγει απο αγγλια, που ειπε για mazda demio skyactiv-d 1.5L diesel, αλλα βγαινει στα 9.000 και δεν ξερω αν εμπιστευομαι και τοσο τα εισαγωγης, μου δινει φυσικα και 1 χρονο εγγυηση.
Τωρα τι αλλο βρισκω σε αυτα τα λεφτα, δεν ειμαι σιγουρος, γι'αυτο ρωτω να μου πειτε καποια γνωμη για καποια συγκεκριμενα μοντελα που πιστευετε αξιζουν να τα ψαξω -
Ο χρήστης Chrisis έγραψε:
Η αλήθεια το σκεφτόμουν, απλά δυσκολέυομαι λίγο να πάω στις 11.000 αυτή την στιγμή.
Δεν θα πρότεινες να πάω σε diesel ? Σε αυτοκινητόδρομο δεν είναι αρκετά πιο οικονομικό ? Και με τα χιλιόμετρα που θα κάνω θα ξεπερνώ τα 20.000 τον χρόνο.
Ενοικιάζω ένα mazda demio 1.3 2010 αυτή την στιγμή και στον αυτοκινητόδρομο και πάααρα πολύ.Το συγκεκριμένο μοτέρ του Demio είναι τετρακύλινδρο 1.3 λίτρων, ατμοσφαιρικό και έμμεσου ψεκασμού. Ενώ ας πούμε του Clio που τα σκοτώνουν αυτή τη περίοδο είναι μόλις 0.9 λίτρα, τρικύλινδρο, τούρμπο και άμεσου ψεκασμού. Μέρα με τη νύχτα η κατανάλωση (ειδικά στον αυτοκινητόδρομο) και όχι μόνο για το Clio αλλά για όλα τα σύγχρονα τρικύλινδρα.
-
Ευχαριστω φιλε @kouladi. Αρα αν παω σε ενα τρικιλινδρο δεν θα καταλαβω μεγαλη διαφορα σε καταναλωση απο ενα diesel ? Εννοω πανω κατω θα ειναι ιδια καταναλωση ? Απλα ισως να μου εμεινε καχυποψια απο αυτο που ενοικιαζω τωρα, αλλα τωρα που μου το εξηγησες σημαινει η διαφορα θα ειναι μεγαλη !
Εκτος απο clio (για καινουριο μιλας?) τι αλλες επιλογες υπαρχουν ?
Απλα ειχα στο μυαλο μου οτι τα μικρα μοτερ οπως το 0.9 ειναι οικονομικα μονο για πολη, και οτι αν παω σε 0.9 μοτερ θα ζοριζετε αυτοκινητοδρομο σε σχεση με ενα 1.4, ειδικα αμα δεν υπαρχει και 6η επιλογη ταχυτητας. -
Κατανάλωση ντίζελ δεν θα φτάσεις ποτέ, αλλά σύμφωνα με τη Renault η διαφορά είναι λιγότερο από 1 λίτρο στα 100 χιλιόμετρα μεταξύ βενζίνης και ντίζελ. Δες εδώ στη σελίδα 5:
https://www.renault.com.gr/CountriesData/Greece/images/brochures/CLIO-CHARACTERISTICS-EQUIPMENT.pdf
4,4 λίτρα κατανάλωση και μάλιστα με μέτρηση WLTP είναι μια εξαιρετικά καλή επίδοση. Απλά θα πρότεινα να πηγαίνεις μέχρι 100, άμα ταξιδεύεις με 120 την επιβαρύνεις κάπως.
Προσφορά το Clio αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα: 11.500 ευρώ με το κλειδί στο χέρι. Πάρε και το μπλεδάκι που είναι ένα φοβερό ελεκτρίκ πολλαπλών στρώσεων και δεν έχει χρέωση (!).
-
Να ένα τυπικό παράδειγμα:
https://www.car.gr/18274585-renault-clio-0-9-tce-75hp-authentic
Σε τέτοιες τιμές μόνη εναλλακτική Opel Corsa μιας και αυτό το μοντέλο αλλάζει συντόμως. Βέβαια όπως όλοι γνωρίζουμε καλύτερα να μην έχεις καθόλου αμάξι παρά να έχεις Opel.
-
Με τοσα χλμ δε παιρμεις βενζινη. Ασε τι λεει η ρενω και η καθε ρενω
-
Σε ευχαριστω παρα πολυ !!
Απο αξιοπιστια γενικα σαν Renault, και κυριως το μοτερακι 0.9 τι λεει ? -
Αν παω σε κατι πιο φτηνο οπως το Twingo ? Κινητηρας ιδιος ειναι λογικα και καταναλωση πιο χαμηλη ?
Αγορά μεταχειρισμένου μέχρι €8000