Στα εκλογικά λέω 40-29-7-5,5 και μετά το ζόρι του 3 % .
Κάπου εκεί παίζουν τα πιο αξιόπιστα γκάλοπ , τα στοιχήματα δηλαδή...
Χτες το βράδυ ήμουν με την παρέα μου συν ένα ζευγάρι ακόμα φίλων κάποιων , εγώ δεν τους ήξερα .
Από τα 10 άτομα της παλαιάς παρέας , οι 7 ήταν φανατικοί πασόκοι .... στο παρελθόν .
Τρείς είμαστε στην ΝΔ . Το ζευγάρι που ήρθε στο ΚΚΕ . Αλλά καμία σχέση με κλασσικό ΚΚΕ .Ηταν από οικογενειακή παράδοση αλλά πολύ ωραίος τύπος και καθόλου φανατικός .
Το ζόρι το τραβάνε οι πρώην πασόκοι , που στην κρίση ψήφιζαν ΝΔ οι περισσότεροι . Κάποιοι φανατικά . 1-2 ήταν σε σκέψη αν θα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ ή ΝΔ ή να μην ψηφίσουν καθόλου .
Στα υπόλοιπα μην τσακώνεστε βρε . Αφήστε όλες τις καμπύλες να ανθίσουν ...
Αν θέλετε να κάνουμε έναν απολογισμό της θητείας Σύριζα , θα πω ότι όπου βολεύουν οι αριστερές ιδεολογίες , δηλαδή στα επιδόματα , στην ασφάλιση των ανασφάλιστων πήγε καλά . Στην γενικότερη βελτίωση και έξοδο από την κρίση , τα πήγε περίπου στο 50 % εκεί που μπορούσε να το πάει , ακόμα και σαν αριστερό κόμμα . Δηλαδή ακολούθησε κάποιες εντολές των δανειστών για μεταρρυθμίσεις , κράτησε τις διαδηλώσεις ελεγχόμενες με αποτέλεσμα να βοηθηθεί ο τουρισμός , αλλά μέχρι εκεί .
Είχε τα αρνητικά των αριστερών στον μέγιστο βαθμό . Δεν μάζεψε τους μπάχαλους , αντίθετα τους άφησε ασύδοτους .
Χτες το βράδυ γύρω στην 1.30 τα ξημερώματα που ανέβαινα την Χ. Τρικούπη , εκεί στα γραφεία του Πασοκ έπεσαν οι κλασσικές μολότωφ , ενώ άρχισαν να χτυπάνε οι σειρήνες των αστυνομικών , με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να περάσουν άλλο ένα ωραίο βράδυ , όπου θα έχουν τον χρόνο να σκεφτούν πως θα πληρώσουν τον τεράστιο ΕΝΦΙΑ για τις απαξιωμένες περιουσίες τους και αν το αμαξάκι τους δεν θα είναι καμένο το πρωί στο πεζοδρόμιο .
Χτύπησε τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας , άφησε τους ξύστες στο δημόσιο ελεύθερους να εκβιάζουν και να τα παίρνουν για να κάνουν το νόμιμο . Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Κυριάκος αυτά θα μπορέσει - θελήσει να τα φτιάξει . Ο πιτσαδόρος εκεί ήταν πιο σύριζα από τον σύριζα ...
Αν λοιπόν θέλουμε ένα συμπέρασμα για τον Τσίπρα , είναι ότι τελικά δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που έκανε ο ΑΓΠ . Από περιθωριακός αριστερός να γίνει κεντρώος πολιτικός . Αν το έκανε , θα είχε ελπίδες να ξαναπάρει τις εκλογές .
Δεν το έκανε και θα συντριβεί .