-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
περίπου οπως τα γραφεις τα σκέφτομαι κι εγω.
Τα crossclimate επεσαν αισθητα μετα το 2ο χρονο και επιπλέον ειχαν σχετικη φασαρια απο την πωτη μερα (κι ας εχουν 69db ετικετα)Αν βρω ζαντες 16' της Subaru θα βαλω 16αρια χειμερινα.
Εχουμε παρόμοιο αυτοκίνητο, διαστάσεις σε λάστιχα, προβληματισμούς και διανυόμενα χιλιόμετρα
Οι 16άρες είναι μία λύση, θα σου γλιτώνει 30-40 ευρώ το έτος, ενώ θα αποθηκεύονται καλύτερα και τα ελαστικά. Επίσης, σε 215/60/16 τα λάστιχα είναι φθηνότερα. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Τα crossclimate επεσαν αισθητα μετα το 2ο χρονο και επιπλέον ειχαν σχετικη φασαρια απο την πωτη μερα (κι ας εχουν 69db ετικετα)Αν βρω ζαντες 16' της Subaru θα βαλω 16αρια χειμερινα.
Εχουμε παρόμοιο αυτοκίνητο, διαστάσεις σε λάστιχα, προβληματισμούς και διανυόμενα χιλιόμετρα
Οι 16άρες είναι μία λύση, θα σου γλιτώνει 30-40 ευρώ το έτος, ενώ θα αποθηκεύονται καλύτερα και τα ελαστικά. Επίσης, σε 215/60/16 τα λάστιχα είναι φθηνότερα.ενας λογος για να παω στις 16αρες ειναι να δοκιμασω και πιο στενο λαστιχο (205), θα ειναι ακομα καλυτερο για χιονι
εσυ τι φορας;
αν θυμαμαι καλα εχεις alfa station 4X4; -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Οι 16άρες είναι μία λύση, θα σου γλιτώνει 30-40 ευρώ το έτος, ενώ θα αποθηκεύονται καλύτερα και τα ελαστικά. Επίσης, σε 215/60/16 τα λάστιχα είναι φθηνότερα.ενας λογος για να παω στις 16αρες ειναι να δοκιμασω και πιο στενο λαστιχο (205), θα ειναι ακομα καλυτερο για χιονι
εσυ τι φορας;
αν θυμαμαι καλα εχεις alfa station 4X4;Ναι, εργοστασιακή διάσταση 225/55/17. Δεν χωράει ζάντα μικρότερη από 17 και θέλει offset.το πολύ 30
Σε 205 πας σε 205/65/16; Μάλλον φορτηγίσια διάσταση, θα έχει λιγότερες επιλογές. -
Άλλαξα ελαστικά στο Kuga (235/55/17) από τα εργοστασιακά Michelin Latitude Τour HP σε Goodyear Efficientgrip SUV. Καμία σχέση, η μέρα με τη νύχτα το αυτοκίνητο βελτιώθηκε πάρα πολύ, ειδικά το σπινάρισμα στο ξεκίνημα που πλέον δεν υφίστατια (με τα Μισλέν ήταν τραγικό, δεν υπήρχε το ποσο πολύ σπινάριζε) και το torque steer που μειώθηκε αισθητά.
Πάντως και στα τεστ που διαβάζω τα συγκεκριμένα Goodyear βγαίνουν στα πρώτα 3 ενώ τα συγκεκριμένα Μισλέν στο τέλος.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στο θεμα μας τωρα:
Michelin Primacy 4 --->550€
Bgridgeston 005 --->520€
Ηankkok 125 (νομιζω) --->470€
Τoyo CF2 --->430€και αν παω (ξανα) σε 4 εποχων Bridgeston A005--->550€
διασταση 215-55-17
θελω ησυχια στο ταξιδι και να αντεχει στα χιλιομετρα
Subaru Outback το αυτοκινητοΣτην εξίσωση προστέθηκαν (προτάθηκαν απο τον λαστιχά) και τα Νexen Nfera SU1 ή SU4 στα 370€, μιας και εχω Nexen στο μικρο αυτοκίνητο απο τα οποία ειμαι ευχαριστημένος.
Δεν βρήκα όμως αξιόλογο ογκο αξιολογήσεων, οπότε τα άφησα εξω.Παρήγγειλα τα Hankook Ventus Prime 3 K125.
Πολύ 'καινούριο' λάστιχο κι αυτο, στα τεστ που βρήκα εχουν το καλύτερο φρενάρισμα και πάρα πολύ καλές κριτικές για τη 'μη φασαρία' τους
Επίσης βλέπω οτι οι Γερμανοί το εχουν στα τεστ με τα (light) SUV;2019 AMS Summer SUV Tyre Test - 4th of 11 tyres
Positive - Good braking performance, good dry handling.
Negative - Average wet performance, sluggish steering reactions.
2019 SUV 4x4 Summer Tyre Test - 2nd of 10 tyresPositive - Good dry handling, good wet and dry braking, good off road, best price / performance ratio.
Negative - None mentioned.
Overall - Exemplary. -
Φοράω σε audi a3 1.8t τα goodyear f1 asymetric 2 225/4/17 91Y από τα οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Τα έχω όμως 6 χρόνια και θέλω να τα αλλάξω.
Τα f1 asymetric 5 κυκλοφορούν στο εμπόριο σε 91 Y (made in poland) και σε 94 Y XL (made in germany). Παρόμοια τιμή. Οπότε λέω να προτιμήσω το γερμανικό αλλά προβληματίζομαι με το δείκτη 94 και με το extra load. Μήπως είναι πολύ σκληρά τα πλαϊνά και χάσει την άνεση στο ταξίδι. Ισχύει; -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Φοράω σε audi a3 1.8t τα goodyear f1 asymetric 2 225/4/17 91Y από τα οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Τα έχω όμως 6 χρόνια και θέλω να τα αλλάξω.
Τα f1 asymetric 5 κυκλοφορούν στο εμπόριο σε 91 Y (made in poland) και σε 94 Y XL (made in germany). Παρόμοια τιμή. Οπότε λέω να προτιμήσω το γερμανικό αλλά προβληματίζομαι με το δείκτη 94 και με το extra load. Μήπως είναι πολύ σκληρά τα πλαϊνά και χάσει την άνεση στο ταξίδι. Ισχύει;Τα φόρεσα πριν μια βδομαδα σε Honda Civic 1.8 Type s, τα Γερμανικα, πριν φορουσα στην ιδια διασταση Dunlop sport max, σε σχεση με τα Dunlop ειναι σαφως σκληροτερα αλλα μου φαινονται καλυτερα σε ολους τους τομεις, στο ταξιδι δεν εχω εντοπισει καποια αισθητη διαφορα μεταξυ τους.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν το αυτοκίνητο δεν απαιτεί XL, δεν βρίσκω τον λόγο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν το αυτοκίνητο δεν απαιτεί XL, δεν βρίσκω τον λόγο.Στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου δεν αναφέρει κάτι.
Στην τάπα του ρεζερβουαρ έχει ταμπελάκι που γράφει τις πιέσεις για 225/45/17 και χωριστά για 225/45/17 XL M+S -
Από την στιγμή που δεν απαιτούνται XL, προσωπικά θα έβαζα τα απλά.
-
Τη βοήθειά σας παρακαλώ...
AUDI A3 1.6, χιλιόμετρα 12-13.000 ετησίως
Εμπειρία σε ContiPremium5 και GoodYear Efficient Grip Performance
Μαλακά πλαϊνά και τα 2, ειδικά τα GoodYear (έχω αλλάξει ήδη 2 λάστιχα στα δύομιση χρόνια, το ένα έσκασε εν κινήσει και αντικαταστάθηκε δωρεάν ως ελαττωματικό στους 4 μήνες από την τοποθέτηση, το άλλο απέκτησε πολύ εύκολα σκίσιμο στο πλαϊνό από κράσπεδο)Σκέφτομαι Bridgestone T005 ή Pirelli P7
Εναλλακτικά Toyo Proxes CF2, Dunlop Sport Maxx RT ή Falken ZX310
Διάσταση 205/55/16
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στο θεμα μας τωρα:
Michelin Primacy 4 --->550€
Bgridgeston 005 --->520€
Ηankkok 125 (νομιζω) --->470€
Τoyo CF2 --->430€και αν παω (ξανα) σε 4 εποχων Bridgeston A005--->550€
διασταση 215-55-17
θελω ησυχια στο ταξιδι και να αντεχει στα χιλιομετρα
Subaru Outback το αυτοκινητοΚαταρχήν θα σε συμβούλευα να πάρεις μια τετράδα μεταχειρισμένες ζάντες 16άρες ή 17άρες για να βάζεις χειμερινά λάστιχα. Υπάρχουν πολλές επιλογές μέχρι τα 200€ η τετράδα.
Δεύτερον μην πάρεις 4 εποχών. Παντού συμβιβασμοί. Βέβαια εσύ έχεις και την τετρακίνηση αλλά θα ήταν κρίμα να κουβαλάς τα μειονεκτήματα των all weather όλο το καλοκαίρι (θόρυβος, μειωμένη απόδοση στην βροχή κλπ).
Τρίτον θα αγοράσεις μια 4άδα χειμερινά που θα τα έχεις 10 χρόνια και θα λύσεις το θέμα του χιονιού και των χιονοδρομικών. Τώρα μπορώ να σου πω τι να πάρεις από χειμερινά καλύτερα από τα θερινά. Τα Goodyear ultra grip 9 είναι κορυφαία στο χιόνι. Επειδή και στα χειμερινά οι κατασκευαστές κάνουν συμβιβασμούς . τ αντίστοιχα michelin είναι μέτρια στο χιόνι λόγω καλύτερης απόδοσης στην βροχή. Άλλωστε μιλάμε για χειμερινά και όχι αμιγώς χιονολάστιχα (δεν κυκλοφορούν τέτοια στην Ελλάδα). Στα χιονολάστιχα θα βρεις καλές επιλογές και σε φθηνότερα λάστιχα ανατολικής Ευρώπης αλλά χάνουν στην βροχή.
ΥΓ Δεν υπάρχουν βροχολάστιχα
ΥΓ 2 http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
ΥΓ3 Κορυφαίο το KLEBER
upload image
upload image
ΥΓ4 Εάν φοράς καρέ 5Χ100 σου ταιριάζουν οι ζάντες από τα παλιά VAG (VW SCODA SEAT κλπ)
https://www.car.gr/parts/view/10119199/
https://www.car.gr/parts/view/11725067- ... -formental -
Ο χρήστης 618RR έγραψε:
Τη βοήθειά σας παρακαλώ...AUDI A3 1.6, χιλιόμετρα 12-13.000 ετησίως
Εμπειρία σε ContiPremium5 και GoodYear Efficient Grip Performance
Μαλακά πλαϊνά και τα 2, ειδικά τα GoodYear (έχω αλλάξει ήδη 2 λάστιχα στα δύομιση χρόνια, το ένα έσκασε εν κινήσει και αντικαταστάθηκε δωρεάν ως ελαττωματικό στους 4 μήνες από την τοποθέτηση, το άλλο απέκτησε πολύ εύκολα σκίσιμο στο πλαϊνό από κράσπεδο)Σκέφτομαι Bridgestone T005 ή Pirelli P7
Εναλλακτικά Toyo Proxes CF2, Dunlop Sport Maxx RT ή Falken ZX310
Διάσταση 205/55/16.
ΕυχαριστώΤα Dunlop είναι ωραία σπορ λάστιχα με τα οποία μειονεκτηματα έχουν τα σπορ σε σχέση με τα τουρισμού,όπως τα υπόλοιπα που προτείνεις.
Τα falken είναι μάλλον τα πιο σπορ από τα υπόλοιπα.
Τα toyo τα πιο φθηνά αλλά όχι κακά,καλά vfm λάστιχα θα έλεγα.
Τα pirelli τα έχω. Οκ λάστιχα με έμφαση στην άνεση,τώρα στα 3μιση χρόνια έχουν ξεραθεί και πάνε προς αλλαγή. Δεν με ενθουσίασαν και θα βάλω άλλη μάρκα. -
Aikibill ευχαριστώ πολύ! Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο σε αυτή τη διάσταση;
Δεν ψάχνω χιλιομετρική απόδοση με 13.000 χλμ το χρόνο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κράτημα-φρενάρισμα και να μην είναι τόσο ευπαθές στα πλαϊνά του (ειδικά το GoodYear μου φάνηκε πολύ χειρότερο από το Continental που όλοι λένε ότι είναι υπερβολικά μαλακό)... -
Ο χρήστης 618RR έγραψε:
Δεν ψάχνω χιλιομετρική απόδοση με 13.000 χλμ το χρόνο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κράτημα-φρενάρισμα και να μην είναι τόσο ευπαθές στα πλαϊνά του (ειδικά το GoodYear μου φάνηκε πολύ χειρότερο από το Continental που όλοι λένε ότι είναι υπερβολικά μαλακό)...Falken και toyo δοκιμασμένες λύσεις σε αυτά που ζητάς.
-
Ο χρήστης 618RR έγραψε:
Δεν ψάχνω χιλιομετρική απόδοση με 13.000 χλμ το χρόνο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κράτημα-φρενάρισμα και να μην είναι τόσο ευπαθές στα πλαϊνά του (ειδικά το GoodYear μου φάνηκε πολύ χειρότερο από το Continental που όλοι λένε ότι είναι υπερβολικά μαλακό)...Εγώ από Σεπτέμβρη θα πάω σε κάτι από τα παρακάτω όποτε κριτικές ευπρόσδεκτες
1 falken,2 conti premium contact 6, 3 hankook ventus prime 3
Ίδια διάσταση με την δικιά σου. -
Από 2 γνωστούς που έχουν βάλει τα conti λένε τα καλύτερα.
Για εμένα βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα όταν έρθει η ώρα της αλλαγής.
Για τα άλλα 2 δεν έχω άποψη.
Για τι αυτοκίνητο και τι στυλ οδήγησης προεκιται;
-
Έβαλα τα Falken ZX310 215/55/216 σε passat 1.4 tsi 2008.
Ευχαριστημένος μετά από 1500 χλμ. Στυλ οδήγησης, θα έλεγα απλά σβέλτο.
Σε γνωστό μου θα τα πρότεινα. -
Έτυχε να οδηγήσεις σε βροχή να μας πεις πως τα πάνε και εκεί;;; Τα σκέφτομαι για το i10 σε 175/65/14 μετά το καλοκαίρι.
Πάντως με έχει μπερδέψει η falken, καθώς τα βγάζει για αυτοκίνητα τύπου ατος,ματιζ κτλ έως 17-18' -
Καλησπερίζω.
Κάτοχος c4 picasso και διάσταση 205/60/16. Οδήγηση όπως καταλαβαίνετε ήρεμη και χιλιόμετρα απο 30κ - 35κ το χρόνο. Τώρα φοράει τα dynaxer hp3 τα οποία έχουν βγάλει χιλιόμετρα αλλά έχουν τώρα θόρυβο και δεν με τρέλαιναν από την αρχή στο βρεγμένο.
Με λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει στα:
1)Hankook k125
2)Proxes cf2
3)Cinturato p7
4) Dynaxer hp4Για το χειμώνα περνάω σε χειμερινά οπότε με ενδιαφέρει η καλή απόδοση στο στεγνό, και διάρκεια. Οποιαδήποτε άλλη άποψη ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]