-
https://nd.gr/sites/ndmain/files/u48/pd ... rh_zwh.pdf
Εδω ειναι το προγραμμα, το βρηκα
Τι πεχτηκε σημερα με τα κεντρα εξετασεων;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τι πεχτηκε σημερα με τα κεντρα εξετασεων;Τα διαγνωστικά κέντρα (αν λες αυτά) ήταν σε απεργία γιατί τους ρούφαγε πολλά το κράτος. Χθες αποφάσισαν από σήμερα να χρεώνουν το 85% (αντί για το συμφωνημένο 15%) των εξετάσεων και το υπόλοιπο να το παίρνει ο ασφαλισμένος από το ταμείο, κάτι που δεν προβλέπεται από πουθενά. Ενώ τα αιτήματα μου φαίνονται θεμιτά, ειλικρινά ο χρόνος των κινητοποιήσεων μου φαίνεται απαράδεκτος. Είναι δυνατόν να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση (εκτός από ασπιρίνη) τώρα;
-
Αυτες οι εξετασεις ειναι πανακριβες, με 500 ευρω συνταξη τι θα γινει;
Δεν τους πληρωνε το κρατος;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αυτες οι εξετασεις ειναι πανακριβες, με 500 ευρω συνταξη τι θα γινει;Δεν τους πληρωνε το κρατος;
Τους επέβαλλε συγκεκριμένη έκπτωση επί των τιμών (rebate) και επιστροφή χρημάτων αν το σύνολο των εξόδων πέρναγε συγκεκριμένο όριο (clawback). Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν τα έχω καταλάβει καλά όπως τα διάβαζα και εγώ τώρα.
-
Mε τα διαγνωστικά -όπως και με τους συμβεβλημένους ιατρούς- κάπως έτσι έχουν τα πράγματα,όπως τα λέει ο emil.
Σου λέει ο ΕΟΠΥΥ, -στην ουσία το εκάστοτε υπουργείο Υγείας-, ότι ένας υπέρηχος καρδιάς τον κοστολογώ π.χ. 60 ευρώ,αλλά ο ασθενής θα σου δώσει το 15% (~10 ευρώ) και το υπόλοιπο θα στο αποζημιώσω εγώ ως κράτος.
Από τότε που ήρθαν τα μνημόνια (κι αλήθεια ήταν ότι και στην υγεία είχε ξεφύγει η κατάσταση γενικώς) μπήκαν τα rebate,clawback (νομίζω από το 2012-2013) γιατί ο προϋπολογισμός δεν έφθανε -πως να ταϊστούν μαζί και τόσα κομματόσκυλα- και έλεγαν στους ιδιώτες και στα διαγνωστικά, ξέρεις δε θα σου τα δώσω όλα,αλλά θα κάνω 30-40-50% περικοπή,ανάλογα τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.Βέβαια,κακώς υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις κι οι ιδιώτες,όμως με τέτοιο πρόεδρο ΙΣΑ τι να περιμένεις...
Το αστείο είναι ότι τα δήλωνες ως έσοδα στην εφορία -δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα- και μετά έκανες τροποποιητική -όπως και στα ανείσπρακτα νοίκια-,για να γλιτώσεις επιπλέον φόρο.
Φυσικά,αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια όπως είπα και σίγουρα είναι λάθος σ'αυτή τη χρονική στιγμή η διεκδίκηση.
Αλλά,πρέπει κι ο κόσμος να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι η δωρεάν δημόσια υγεία που επικαλούνται οι υπουργοί υγείας (και με ιδιαίτερο στόμφο ιδίως οι αριστεροί) δεν υπάρχει.Γιατί δεν είναι 'μαγκιά' να κάνεις κοινωνική πολιτική με τα χρήματα και την ιδιοκτησία των άλλων.Ισχυρίζονται πως κατήργησαν το 5ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο και στο μεταξύ κοροϊδεύουν αφού αύξησαν κατά 6% την εισφορά στον ΕΟΠΥΥ μέσω συντάξεων και μισθών π.χ. σε 500 ευρώ σύνταξη κρατάνε ~30 ευρώ/ΜΗΝΑ δηλ, 6 εισαγωγές το μήνα σε νοσοκομείο!!
Σε χθεσινή συνέντευξη ο Ξανθός είπε πως αν ο ασθενής πληρώσει το 85% δεν θα επιστραφεί το ποσό εκ των υστέρων από τον ΕΟΠΥΥ,γιατί δεν προβλέπεται στη σύμβαση κι αν το κάνουν τα διαγνωστικά σημαίνει καταγγελία σύμβασης.Σωστά. Μετά είπε πως θα εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες δομές με αύξηση του ωραρίου τους(;),ΑΛΛΑ έπειτα απεδέχθει πως δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο όγκο ασθενών και εξετάσεων τα δημόσια νοσοκομεία και χρειάζεται να υπάρχουν και να επαναλειτουργήσουν οι συμβεβλημένοι ιδιώτες!
Και το λέει αυτό ένας αριστερός υπουργός που περηφανεύεται ότι έχει πετύχει δωρεάν κι ελεύθερη δημόσια υγεία και κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία!
Αμ, το θέμα κύριοι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων,δεν είναι να μπαίνεις ελεύθερα από την είσοδο και τον security του νοσοκομείου,αλλά τι υπηρεσίες -και σε τι χρόνο- μπορεί να σου προσφέρει το κάθε νοσοκομείο...
Αλλά για τους χαχόλους καταργούμε το 5εύρω -ή κάποια άλλη ανοησία- κι όλα καλά,κάναμε το καθήκον μας. -
Ο χρήστης emil έγραψε:
Τι πεχτηκε σημερα με τα κεντρα εξετασεων;
Τα διαγνωστικά κέντρα (αν λες αυτά) ήταν σε απεργία γιατί τους ρούφαγε πολλά το κράτος. Χθες αποφάσισαν από σήμερα να χρεώνουν το 85% (αντί για το συμφωνημένο 15%) των εξετάσεων και το υπόλοιπο να το παίρνει ο ασφαλισμένος από το ταμείο, κάτι που δεν προβλέπεται από πουθενά. Ενώ τα αιτήματα μου φαίνονται θεμιτά, ειλικρινά ο χρόνος των κινητοποιήσεων μου φαίνεται απαράδεκτος. Είναι δυνατόν να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση (εκτός από ασπιρίνη) τώρα;
ναι, η αποφαση βγηκε μολις τωρα αφου μολις τωρα ανακοινωθηκαν τα rebate και εγιναν απαιτητα μεχρι τελος 6ου...
για να καταλαβετε το story
απλη εξεταση σαχαρου.
ειχε τιμη καθορισμενη με ΦΕΚ 2.26 ευρω. Απο αυτα 0.34 επρεπε να πληρωσει ο εξεταζομενος σαν συμμετοχη και τα υπολοιπα το ταμειο. ομως οχι. η τιμη αυτη (2.26) ειναι αυτη που αναγραφεται πανω στη συνταγη της ΗΔΙΚΑ. ωστε να φαινεται οτι το διαγνωστικο θα εισπαξει 2.26-0.34=1.92 ευρω και να μην αγανακτει ο πολιτης απο τη πραγματικοτητα. η τιμη ομως εχει αντικατασταθει απο τη λεγομενη 'ασφαλιστική τιμη', καποια δηλαδη τιμη που αποφασισε αυθαιρετα φυσικο ο εοπυυ οτι θα αποζημειωνει. Τι αυθαιρετα κολαει στο οτι το 2.26 ειναι δημοσιευμενο σε ΦΕΚ σαν τιμη διατιμησης.
Η ασφαλιστικη τιμη λοιπον του σαχαρου ειναι 1.15. Και η αναμενομενη να εισπραχθει απο εοπυυ 1.15-15%= 0.98. μπα...
ουτε και αυτη...
Αναλογα με τη κινηση του εργαστηριου μπαινουν τα λεγομενα rebate, δηλαδη εκτωσεις. Για ενα μικρομεσαιο, μεσοσταθμικα στις βιοχημικες καπου στο 35%.
Σε οτι υπολογισθει πληρωνεται το 90% και τα 10% μενει για εκκαθαριση - που δεν γινεται ποτες
Μετα απο το τελος καθε εξαμηνου πρεπει επιπλεον να πληρωθουν ΑΠΟ το Διαγνωστικο ΠΡΟΣ τον ΕΟΠΥΥ τα ποσα του clawback. Παλι μεσοσταθμικα ενα 30%. Αυτο προκυπτει απο τις εκτελεσμενες εξετασεις εαν υπαρβαινουν το κοστος των 370εκ ευρω ετησιως.
Χοντρα-χοντρα το σαχαρακι απο 1.92 ευρω πλερωνεται 0.34 του ασθενη και κατι ψιλα απο ΕΟΠΥΥ
Το μοντελο δεν ειναι βιωσιμο, ειδικα για τους μικρομεσαιους.
Τελευταια μαλιστα επιβαρυνθηκε αδυσωπητα με προσθηκη πολλων εξετασεων και μειωσεις συμμετοχων χωρις αυξηση των 370!!! Δηλαδη κοινωνικη πολιτικη με ξενα κολυβα.
Φυσικα γνωστο ειναι οτι η επιθεση στον συγκεκριμενο χωρο εκπορευεται απο συγκεκριμενη εταιρεια - μονοπωλιο ωστε να ελεγξει αρχικα την αβαθμια και λιγο αργοτερα τη ββαθμια υγεια. Αλλωστε εχει πλεον και εκπροσωπο στην ευρωβουλη -
+1 ο γάτος το περιέγραψε καλύτερα
Η κοροϊδία του ΕΟΠΥΥ και των υπουργών όμως, ισχύει. -
1ον εφόσον δεν προβλέπεται οι ασθενείς να τα λαμβανουν τα παραπανω χρηματα απο τον εοππυ , τοτε γιατι δέχτηκαν ασθενεις;
2ον εγω θυμαμαι ενα χαος σε τεραστιες εξετασεις οι οποιες δεν χρειαζονταν και βουλιαζαν τα ταμεια. Κανω λαθος;
Ποιο κατα μεση σταθμιση το clawback στην ομοδα των μικρπμεσαιων, μηπως μπορει να καλυφθει απο καποια εξτρα αποθεματικα που εχειμτο κρατος για διαφορα τετοια θεματα.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
1ον εφόσον δεν προβλέπεται οι ασθενείς να τα λαμβανουν τα παραπανω χρηματα απο τον εοππυ , τοτε γιατι δέχτηκαν ασθενεις;2ον εγω θυμαμαι ενα χαος σε τεραστιες εξετασεις οι οποιες δεν χρειαζονταν και βουλιαζαν τα ταμεια. Κανω λαθος;
Ποιο κατα μεση σταθμιση το clawback στην ομοδα των μικρπμεσαιων, μηπως μπορει να καλυφθει απο καποια εξτρα αποθεματικα που εχειμτο κρατος για διαφορα τετοια θεματα.
Για το 1ο: ο συμβεβλ. ιδιώτης,διαγν.κέντρο θέλει να πάρει τα χρήματα της εξέτασης και να μην μπλέξει με τον ΕΟΠΥΥ (που ακόμη και στο συμφωνημένο,'κομμένο' κόστος τον εξαπατά).Και σου λέει, δώσε σε εμένα την αμοιβή και μετά βρές τα εσύ με τον ΕΟΠΥΥ (άλλωστε και παλιά έτσι ήταν,πρώτα πλήρωνε ο ασθενής την εξέταση και μετά πήγαινε στο ταμείο του να τα εισπράξει).Τώρα βέβαια αυτό που κάνουν εννοείται πως είναι λάθος,γιατί η σύμβαση που υπογράφανε κάθε χρόνο,δεν έχει τέτοιο όρο.Οπότε δέχθηκαν,-όπως ισχυρίζονται- για να εξυπηρετήσουν με κάποιο τρόπο.
Για το 2ο Σωστά θυμάσαι.
Για το 3ο, άγνωστο τι μπορεί να γίνει,ειδικά για τους μικρομεσαίους. -
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γάτο από εμένα για την εμπεριστατωμένη απάντηση.
Θα ήθελα ονόματα αλλά αντιλαμβάνομαι την δυσκολία εδώ.
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χοντρα-χοντρα το σαχαρακι απο 1.92 ευρω πλερωνεται 0.34 του ασθενη και κατι ψιλα απο ΕΟΠΥΥ
Το μοντελο δεν ειναι βιωσιμο, ειδικα για τους μικρομεσαιους.Βλεποντας τα απεξω,συμφωνω κι εγω.
Ομως βλεπω οτι φυτρωνουν συνεχως νεα διαγνωστικα τα τελευταια χρονια.
Ολοι αυτοι τι σκεφτονταν οταν εριχναν λεφτα;Ολοι ασχετοι; -
Μπράβο στον Γάτο αλλά καλό θα ήταν για εμάς που δεν είμαστε του χώρου να μας έλεγε την εταιρία και τον εκπρόσωπο της στη βουλή, αυτές οι αναφορές και κατηγορίες πολλές φορές χωρίς ονόματα είναι δώρον άδωρον και χάνονται στον αέρα, ονόματα κύριοι να ξέρουμε ποιοί τα οικονομάνε χοντρά σε βάρος των απλών, αθώων, αδαών πολιτών, χωρίς ονόματα δεν σπάνε τα αποστήματα.
-
Και μετά λέει ο LAP να κάτσουμε να γράψουμε απόψεις για το εργασιακό πρόγραμμα του αλέξι.
Μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να πάρει σοβαρά αυτό το μόρφωμα;
Συνεργάστηκε λένε με το κόμμα ΚΟΤΕΣ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) που στηρίζει την εκστρατεία για τους καπνιστές...και κατεβάζει τον ΚΟΤΑ υποψήφιο...
http://www.newpost.gr/parapolitika/5d02 ... -a-athinas
-
Δυστυχώς και στα ιατρικά ισχύει ο,τι και παντού άλλού : το κράτος αντί να κάνει τη δουλειά του και να επιβάλει το νόμο, είναι ανίκανο και τα παίρνει από όσους νόμιμα τα δηλώνουν, ενώ βάζει και τεκμήρια διάφορων τύπων για τους υπόλοιπους, και όποιον πάρει ο χάρος. Τα ίδια στην εφορία, τα ίδια στις οικοδομές. Ώστε τελικά ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις είναι να είσαι κλέφτης. Και επειδή τραβάει χρόνια η καραμέλα, μένουν μόνο οι παρανομούντες. Και όλα αυτά ανεξαρτήτως του ποιός κυβερνά.
Ειδικά στα ιατρικά, με τις σύγχρονες οδηγίες των ιατρικών ειδικοτήτων, οι γιατροί υποχρεώνονται να κάνουν εξετάσεις, αλλιώς κινδυνεύουν για λάθος διάγνωση.Φυσικά, πάντα υπάρχουν και οι χοντροί απατεώνες, που γράφουν εξετάσεις που δεν κάνουν ή που δεν χρειάζονται, αλλά αυτοί θα έπρεπε να πιάνονται, και νομίζω ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης είναι πιο δύσκολο να γίνει.
Από γνωστούς γιατρούς ακούω ότι υπάρχει η τάση να καταργηθούν τα ιδιωτικά ιατρεία/φαρμακεία/διαγνωστικά και να γίνουν μεγάλες μονάδες, με τους γιατρούς να είναι υπάλληλοι. Δεν μου αρέσει σαν προοπτική.
Πάντως, παγκόσμια το θέμα του κόστους υγείας είναι τεράστιο. -
Ναι, στην ευρωπη ετσι ειναι. Μικρες κλινηκες με δυο τρειας γιατρους. Τωρα δεν ξέρω αν ειναι συναιτεροι ή υπάλληλοι
Σωστη παρατηρηση ειναι θεμα συζητησεων ακομα και στον οηε το θέμα της υγειας παγμοσμιως.@καταιγιδα, εγω λεω γιο ολα τα προγραμματα οχι μονο του αλεξη, και της νδ και του κιναλ.
Και αυτο επειδη υπαρχει ενα εθνικο προβλημα υπόγεννητικοτητας το οποιο λυνεται μεσω σταθερων και σύγχρονων συνθηκων εργασιας των γονεων.
Αλλο η ζωη στην επαρχια αλλο στην Αθηνα.Το κιναλ εβλεπα εχει καποιες ωραιες προτασουλες.
Εσυ με τις συνθήκες που σου επεβελαν να δουλευεις ακομα και να ηθελες θα εκανες απο τρια παιδια και ανω;
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γάτο από εμένα για την εμπεριστατωμένη απάντηση.Θα ήθελα ονόματα αλλά αντιλαμβάνομαι την δυσκολία εδώ.
Στάλθηκε από το SM-A530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στην ηπειρο πχ ειναι κοινο μυστικο οτι καποια ιατρικα μηχσνηματα του δημοσιου νοσοκομειου δεν επισκευαστηκσν ποτε σκοπιμα και οι εξετασεις γινονται σε διαγνωστικο βουλευτη του Συριζα.
-
Για τα ιατρικά δεν ξέρω πολλά . Εμπιστεύομαι τον Γάτο που είναι διαχρονικός στον χώρο...
Οι υπόλοιποι μακριά και αγαπημένοι με τα δύσκολα...
Για τις οικοδομές που αναφέρθηκε , δεν κινδυνεύουμε από μοντέλο Ισπανίας . Για πολλούς λόγους . Ο βασικότερος είναι ότι η Ισπανία έχει 800 χλμ ακτογραμμή στην Μεσόγειο και κάτι ακόμα στις Βαλεαρίδες και τα άλλα νησάκια , ενώ εμείς έχουμε 13000 χλμ ακτογραμμή , δηλαδή το 1/3 της περιφέρειας του πλανήτη μας ...
Αρα μπορούμε να έχουμε πολύ πιο ήπια ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα .
Στον αστικό τομέα , δεν έχουμε τέτοια αύξηση πληθυσμού που θα μπορούσε να στηρίξει μαζικές δουλειές .
Δεν νομίζω όμως ότι το μέλλον θα είναι μόνο η ανακαίνιση των παλιών σπιτιών , γιατί εδώ δεν έχουμε τις λογικές των ξένων που διατηρούν στα κέντρα των πόλεων τα σπίτια των 300+ ετών .
Οι λόγοι πολλοί και ιστορικοί . Εκεί ήταν αυτοκρατορίες και τα κτίρια που είχαν φτιαχτεί ήταν κτίρια πλουσίων και αξιόλογα . Ακόμα εκεί δεν έχουν σεισμούς .
Εδώ αντίθετα τα κτίρια είναι νεότερα , είναι κτίρια ανάγκης και όχι πλουσίων , έχουν πρόβλημα σεισμών και γήρανσης , δεν έχουν βασικές ανέσεις , όπως μεγάλα μπαλκόνια , που είναι αναγκαία για το κλίμα μας και γενικά δεν είναι συμφέρουσα η διατήρηση τους .
Εχω ξαναγράψει ότι ο Νέος οικοδομικός κανονισμός του 2012 , δίνει σημαντικά μπόνους για γκρέμισμα ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων . Βέβαια όταν κατατέθηκε στην μέση της κρίσης , ίσως εξυπηρετούσε συμφέροντα , αφού είχαν αφήσει ασύδοτο τον καθένα να καταστρέφει , καταλαμβάνει , να μένει τζάμπα στην περιουσία των πολιτών , μαζί με το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας στην μισή Αθήνα και ιδιαίτερα αυτή που θα μπορούσε να ξαναχτιστεί .
Το ερμπιενμπι όμως χάλασε κάποια σχέδια , αλλά τώρα είμαστε σε μεταβατική κατάσταση .
Θεωρώ ότι πρώτα θα ξεκινήσει η κατασκευή κάποιων μεγάλων πρότζεκτ , μεγάλων από άποψη συνολικού μεγέθους και όχι περισσότερων τμ από όσο επιτρέπεται , ώστε να γίνει ελκυστική η λογική του ξαναχτισίματος της πόλης .
Προς το παρόν υπάρχουν διάφορες επιλογές για επενδύσεις στον χώρο , για τουριστικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς .
Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι αφελείς που κοντραριζόμαστε εδώ μέσα πριν 10 χρόνια , θα καταλάβουν ότι το κλείσιμο της οικοδομής και το γεγονός ότι δεν συνεχίστηκε η παραγωγή των 40-50000 σπιτιών τον χρόνο , λογικό για την κρίση έναντι των 80.000 τον χρόνο που είναι η μέση παραγωγή των τελευταίων 50 χρόνων , θα δημιουργήσει πρόβλημα στέγασης με την αύξηση των τιμών των ενοικίων .
Γενικά θα πρέπει κάποιες επιλογές του παρελθόντος να επανέλθουν , όπως η έκπτωση από το εισόδημα των τόκων των στεγαστικών δανείων για την Α΄ κατοικία , η μείωση του ΦΠΑ στα νεόδμητα , αφού ο ΓΑΠ μείωσε τον φόρο των μτχ από 11 στο 3 % και διάφορες άλλες λογικές που θα ξαναβάλουν την οικοδομή και τα 50 επαγγέλματα της πάλι στον χώρο της αγοράς .
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
@καταιγιδα, εγω λεω γιο ολα τα προγραμματα οχι μονο του αλεξη, και της νδ και του κιναλ.
Και αυτο επειδη υπαρχει ενα εθνικο προβλημα υπόγεννητικοτητας το οποιο λυνεται μεσω σταθερων και σύγχρονων συνθηκων εργασιας των γονεων.
Αλλο η ζωη στην επαρχια αλλο στην Αθηνα.Το κιναλ εβλεπα εχει καποιες ωραιες προτασουλες.
Εσυ με τις συνθήκες που σου επεβελαν να δουλευεις ακομα και να ηθελες θα εκανες απο τρια παιδια και ανω;
Να το ξαναγράψω.
Με μορφώματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, αλέξι, τσίρκο ηλιθίων δεν ασχολούμαι καν. Δεν διαβάζω, δεν με ενδιαφέρουν, δεν γουστάρω, ούτε να βλέπω τις σκ@τόφατσες τους. Είμαι ακραία αντιαριστερός, είμαι αντικομουνιστής και είμαι σε εμπόλεμη κατάσταση. Κατανοητό αυτό;Εγώ είμαι καμένο χαρτί. Η ζωή μου είναι τελειωμένη. Για μένα επόμενη στάση τα Πευκάκια.
Δεν ασχολούμαι ούτε με γάμους, ούτε με γυναικόπαιδα, ούτε με τίποτα.
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βρω τρόπο να απεμπλακώ από το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας και όλους αυτούς που από από την δική μου εργασία, παίρνουν θεσούλες, φτιάχνουν καριέρα, απολαμβάνουν προνομίων, έχουν εργασιακή εξέλιξη και κίνητρα. Αυτό είναι το βάσανο που έχω από το 2011 και μόνο αυτό με ενδιαφέρει.
Και οργίζομαι ακόμη περισσότερο που το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύει αυτό το καθεστώς μόνο και μόνο για να τακτοποιεί **τα κομματικά του πελατάκια **στον εργασιακό μου χώρο πάνω στις δικές μου πλάτες. -
Αν το πας απο αποψη στελεχων, ναι οι περισσοτεροι ειναι ψηλοηλιθιοι. Μονο 5 10 ατομα αξιζουν ως μυαλα εκει μεσα, καθως και καπιοι εξωτερικοι συνεργατες, καθηγητες κτλ.
Ολοι οι αλλοι ερασιτεχνες εως και πολυ ηλιθιοι.
Το θεμα ομως ειναι η γενικη θεωρηση και προσεγγιση γυρω απο θεματα οπως εγασιακα. Η φυση και τα αντανακλαστικα που εχουν γυρω απο τετοια θεματα, σε περιοδο μεσαιωνικών συνθηκων εργασιας. Δηλαδη εγω θα αισθνομουν πολυ πιο ανετα ακομα και με τον βαγγελα στο τιμονι της ν.δ. Υπαρχουν και αλλοι ακομα πιο φιλολαϊκοι μεσα στη νδ που θα μπορουσαν να συνεργαστουν με την κεντροαριστερα. οπως ο κακλαμανης. Ηρεμη δυναμη λογικης ο ανθρωπος. Το παρακολουθω σε οτι λεει, και ανετα θα τον εμπιστευομουν να διοικησει ανθρωπιστικα.
Ο συριζα πρεπει να ξεκολησει απο εκει και να το στριψει προς την κεντροαροστερα. Πρεπει να αφησει τους περιεργους να φυγουν, να φτιαξουν ενα κομματακι μεταξυ τους και να λενε τις βλακειες τους μονοι τους. Ειναι πλεον κομμα εξκυσιας και ευθυνης, καμια σχεση με το παρελθον.
Οι επιλογές στη ζωη σου ειναι σεβαστες αλλα σκεψου αλλους που παιδευονται σαν εσενα και θελουν να δημιουργησουν οικογενεια. Ποιος πιστευεις θα τους εξασφαλιζε αυτην την ευκαιρια; Εστω με χιλια δυο στραβα;
Αυτο ειναι το προβλημα σημερα και αυτο ειναι το φαρμακο. Αν η οικονομια και οι θεσεις ηταν προστατευμενες, δαγκωτο και εγω για ν.δ θα ημουν. Αλλα η πραγματικοτητα για μια ολοκληρη γενια ειναι διαφορετικη.
Αυτη η γενια εχει ρολοϊ με αντιστροφη μετρηση, δεν περιμενει οπως οι μεγαλυτεροι με τα παιδακια της και ενταξει τι να κανουμε υπαρχουν φοροι και βριζουμε να εκτονωθουμε. Εχει συγκεκριμενο χρονο που μπορει να τεκνοποιησει και χρειαζεται εργασιακη ασφαλεια και δικαιωματα.
Ειναι εθνικο το θεμα. Πατριωτικο. Οχι οικονομικο.
Μετα βλεπουμε και τις τεραστιες επενδυσεις και ολα τα αλλα, γιατι οχι; Πρωτος ειμαι σε αυτα.
Εμεις ομως, βιαζομαστε για αυτα χωρις να εχουμε εξασφαλισει εργασιακα μια ολοκληρη γενια. Θα υπαρξει τεραστια τρυπα στο μελλον στον πληθυσμό.
Δηλαδη θεωρω σε συτην την φαση ταιριαζει ο συριζα για ανθρωπιστικη αναπτυξη. Επειτα ιαως αλλο κομμα που ο κυκλος της οικονομκας θα βρισκεται σε αλλο επιπεδο. Δεν σημαινει οτι παντα ο συριζα θα ειναι απαραιτητος κοινωνικα. Θα κανει την δουλεια που χρειαζεται στα εργασιακα σε συγκεκριμενη χρονικη στιγμη και μετα να αφησει χωρο στους αλλους με πιο αναπτυξιακες ιδεες.
Μακαρι ο κυριακος να ειχε συμβουλοθς απο του βαγγελα την παρεα αλλα....δενΤο κιναλ ειναι μια καλη εναλλακτικη του συριζα και με πολυ πιο σοβαρα ατομα εκει μεσα αλλα ο λαος τους εριξε μαυρο, αρα η πιθανοτητα να επιβαλουν μια ανθρωπιστικη πολιτικη ειναι πολυ μικρη. Ποιος εμεινε λοιπον, να σωσει τους 30-40;;;
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Αλλά,πρέπει κι ο κόσμος να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι η δωρεάν δημόσια υγεία που επικαλούνται οι υπουργοί υγείας (και με ιδιαίτερο στόμφο ιδίως οι αριστεροί) δεν υπάρχει.Ακριβώς!! Βασικά δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ ΔΩΡΕΑΝ!! Όλα τα πληρώνουμε, απλά κάποια πληρώνονται άμεσα (π.χ. ιδιωτική υγεία) και κάποαι έμμεσα (π.χ. δημόσια υγεία). Όμως δωρεάν δεν είναι τίποτα και κάποια στιγμή οφείλουμε ως φορολογούμενοι πολίτες να συνειδητοποιήσουμε το απίστευτα μεγάλο ποσό που πληρώνουμε για 'δωρεάν' υγεία και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Εγώ ξέρω ότι με το 15% του ποσού που πληρώνω για δημόσια υγεία έχω πολύ καλύτερη δωρεάν ιδιωτική περίθαλψη....τροφή για ασκέψη στο που πάνε όλες οι εισφορές των εργαζομένων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ