-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Επίσης μετά τα 40 η γυναίκα έχει πάρει απόφαση τη μη δημιουργία οικογένειας
Στο τέλος της δεκαετίας των 30, είναι απεγνωσμένεςSent from my Mi A1 using Tapatalk
+1
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
μετά τα 40 οι γυναίκες
Εως επι το πλειστον μετα τα 40 ειναι εξαιρετικα δυσκολο μια γυναικα ξαφνικα να ανεχτει εναν μαντραχαλο και να του πλενει τα σωβρακα.Ακομα και αν το τολμησει,στο δευτερο καυγαδακι τον εχει στειλει.
Εγώ έχω διαπιστώσει ότι οι 'μεγαλοκοπέλες' θεωρούν δεδομένο ότι ένας εργένης (ηλικίας πάνω από τα 40) έχει γυναίκα στο σπίτι (κοινώς παραδουλεύτρα) που πλένει, καθαρίζει, σιδερώνει, μαγειρεύει κλπ...
Οπότε όταν διαπιστώνουν ότι ο εργένης καταφέρνει και ζει χωρίς να τα σκάει σε κάποια παραδουλεύτρα, τότε ξενερώνουν εντελώς. Εγώ προσωπικά έχω φάει πολλά άκυρα ακριβώς για αυτό το λόγο.
-
Διαφωνω καταιγιδα.
Ζουν μόνες τους, έχουν την δουλεια τους και πραγματικά ψαχνουν συντροφο για παρεα και γιατι όχι οικογενεια. Μπορουν να τεκνοποιησουν και στα 40 πλας. Μη το κανουμε τραγικο, ότι τρελαινονται. Νεοι ανθρωποι ειναι.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Διαφωνω καταιγιδα.Ζουν μόνες τους, έχουν την δουλεια τους και πραγματικά ψαχνουν συντροφο για παρεα και γιατι όχι οικογενεια. Μπορουν να τεκνοποιησουν και στα 40 πλας. Μη το κανουμε τραγικο, ότι τρελαινονται. Νεοι ανθρωποι ειναι.
Δεν λέμε ότι είναι γριές κλπ, αλλά ακριβώς επειδή έχουν παγιομένο τρόπο ζωής,δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες υποχωρήσεις που απαιτεί μια συμβίωση.
Και οι άντρες το ίδιο επίσης.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
+1
-
Για τις γυψοσανίδες είναι απάντηση σε προηγούμενη ερώτηση .
Τώρα για τις 40+ συγνώμη αλλά τις έχετε καλομάθει . Μάλλον γιατί είστε και εσείς στα 40 και δεν τηρείτε τον σοφό κανόνα περί της διαφοράς ηλικίας άνδρα - γυναίκας
Η γυναίκα πρέπει στην αρχή της σχέσης να έχει τα μισά χρόνια του άνδρα συν 7 .
Δείτε το και δουλεύει σε όλες τις ηλικίες...
Τώρα για τις άνω των 40 η μαγκιά τους έχει ισχύ αβγού . Αν την πιέσεις ελάχιστα συνθλίβεται...
Αλλά οι περισσότερες έχουν πολλά ζόρια στο κεφάλι τους . Θεωρούν ότι ο επόμενος θα πρέπει να τους κάνει όλα τα χατήρια συνολικά που δεν τους έκαναν οι προηγούμενοι . Οπότε κάποιοι καμμένοι δικοί μας δεν τις μαζεύουν και παίρνουν αέρα .
Βιολογικά είναι γριές . Οπως λένε οι γυναικολόγοι , η γονιμότητα τους είναι μονοψήφια επί τοις εκατό . Εως μηδενική όταν μπαίνουν στην εμμηνόπαυση . Αντίθετα ο άνδρας στα 40 του είναι στο τοπ της ισχύος του . Μην νομίζετε ότι αυτό είναι κάτι περίεργο . Είναι η φύση τέτοια . Οπως η γυναίκα από τα 12-13 έχει εμφάνιση και λειτουργία γυναίκας και τα αγόρια της ίδιας ηλικίας είναι 2-3 χρόνια πίσω πνευματικά και σωματικά , έτσι στα 40 αυτή η διαφορά μειώνεται και επέρχεται η ισορροπία στην επόμενη 10ετία .
Πριν λίγες μέρες άκουγα έναν γυναικολόγο στο ραδιόφωνο που έλεγε ότι η γονιμότητα στις γυναίκες είναι ίδια τις τελευταίες δεκάδες χιλιάδες χρόνια . Η καλύτερη ηλικία είναι τα 26 . Από τα 16 μέχρι τα 32 είναι καλή ηλικία , από εκεί και μετά η μείωση της γονιμότητας αυξάνεται ραγδαία .
Μία γυναίκα μετά τα 40 θα μπορούσε να είναι καλή σύντροφος . Αλλά λίγο το παρελθόν της και τα στραπάτσα της , λίγο οι ορμόνες της που τρελαίνονται με την εμμηνόπαυση , δεν την αφήνουν ήσυχη . Πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένη για να είναι σωστή σύντροφος . Να τις βοηθάτε σε αυτή την βάση , αλλά πάντα με αυστηρότητα γιατί ξεφεύγουν εύκολα και το μετανιώνουν μετά και η δική μας κατανόηση δεν είναι άπειρη , γιατί εκεί γύρω στα 50 αρχίζει και η δική μας κλιμακτήριος , η πνευματική κρίση της μέσης ηλικίας που σταδιακά γίνεται και σωματική .
-
Διαβάζω για τον χρυσό κανόνα περί διαφοράς ηλικίας και βάζω τα γέλια...
Η γυναίκα πρέπει να έχει τα μισά χρόνια του άντρα + 7 ...
Καλό...
Μου θύμισε Κωνσταντάρα! Ο μάμι μάμι, ο μάμι μάμι μπλου!!!!!Από την άλλη πλευρά στην Ελλάδα πρέπει να είσαι XXL για να βγεις με 40+ γυναίκα.
Να το φυσάς το μαρούλι.Με διαμερισματάκια και μισθουλάκους του κ@λου η μόνη γυναίκα που γυρνά να σε κοιτάξει είναι η ταμίας στο σούπερ μάρκετ για να σου πει με κοιμισμένο βλέμμα: '22euro, να την περάσω ανέπαφα;'
-
Ποντους θα εξαργηρωσετε;
Όχι
Ωραία εχετε έκπτωση απο τους ποντους.
Μα είπα όχι,
Αχ συγνωμη δεν ακουσα σωσταΛοιπόν καταιγίδα, κατεβαζεις αυτο, βαζεις ολες τις παραξενιες και αποψεις σου και σου δειχνει καποια με ιδιες παραξενιες και αποψεις. Να βγειτε τουλαχιστον παρεα και ότι προκυψει στο μελλον.
Youtube VideoΣκεψου να σου βγει η ταμιας στο σουπερμαρκετ που πηγαινεις
Αυτο που λεει ο κριου, ειναι μεγαλη διαφορα, στα γεραματα δεν φαινεται αλλα νωριτερα φαινεται.
Να ειναι η αλλη τρελοκαμπερο να βγαινει ως νεα γυναικα και εσυ λογω ηλικιας να σαι μαμουχαλος και να πρεπει να ακολουθεις, να ντυνεσαι τρεντυ μηπως και δειξεις μικροτερος και να σε βλεπουν οι φιλοι της σαν τον παππου της παρεας.
Μαρτυριο.Όσο για την τεκνοποίηση παιρνει καποιες ορμονες πιο πριν και γινεται φωτιά η γυναικα και μετα τα 40 μπορεί και μένει και εγκυος
-
Ξεφύγαμε εντελώς από το θέμα.
Ας γυρίσουμε στις οικοδομές και τις κατοικίες που έχουμε περισσότερα να πούμε.
-
Τι λέτε βρε σεις . Ο χρυσός κανόνας ισχύει πάντα . Αν είσαι 16 τα φτιάχνεις με 15άρα , αν είσαι 18 με 16άρα , αν είσαι 22 με 18άρα , αν είσαι 25 με 20άρα , αν είσαι 30 με 22άρα , αν είσαι 35 με 25άρα , αν είσαι 40 με 27άρα . Αυτά λέει και η βιολογία .
Τώρα αν είσαι 45 δηλαδή στην δεύτερη , τρίτη κοκ ευκαιρία... τα φτιάχνεις με 30άρα , αν είσαι 50 με 32άρα για να κάνεις παιδιά , ή με διάφορες για να κάνεις παρέα και επενδύσεις...
Αν είσαι 60 τότε με 37 πάλι για να κάνεις κανένα παιδί αν σου ξέφυγε ή πάλι επενδυτής ...
Αν είσαι πάνω από 60 έτσι και αλλιώς το λουκάνικο αρχίζει και έχει θέματα και οι φούρνοι έχουν πιάσει όλοι μάκα και θέλουν βοηθήματα για να ανοίξουν και δεν ψήνουν και καλά , οπότε ο κανόνας δεν έχει νόημα , παρά μόνο οι χορηγίες και επενδύσεις σε νέα μοντέλα για όσο αντέχεις , ή η παρέα με τους φούρνους παλαιάς τεχνολογίας...
-
Τώρα θα βγω offtopic αλλά ο φίλος cruiser επιμένει...
Ο χρυσός κανόνας λοιπόν στην εποχή μας είναι μία μπαρούφα εντελώς.
Δεν θα γράψω για μένα, γιατί και μόνο στη σκέψη ότι το δικό μου target group γυναικών πρέπει να είναι κάπου στα 30 με κάνει να βάζω τα γέλια. Άκου 30...Ο προϊστάμενός μου μάλλον είχε στο νου του τον χρυσό κανόνα. Αυτός του 1968, όταν ήταν 47 ετών πριν 4 χρόνια, πήγε και βρήκε ένα κοριτσάκι 30 ετών. 17 χρόνια διαφορά!
Αυτή ένα κοριτσάκι που ήθελε να ζήσει την ζωή του και ο μπάρμπας, ο 47άρης ένας αρκουδόμαγκας που είχε το μυαλό του μόνο στη δουλειά, στην εργασιακή εξέλιξη.Φυσικά χώρισαν δυο/τρεις φορές, παρόλο που έμεναν μαζί. Το κοριτσάκι να θέλει εκδρομούλες, βολτούλες, ταξιδάκια, παρεούλες, διασκεδάσεις και ο μπάρμπας να δουλεύει 10 και 12 και 14 ώρες την ημέρα αφού είναι Manager!!!!!!
Φυσικά παντρεύτηκαν λόγω εγκυμοσύνης.
Και ξαφνικά ο τύπος έγινε πατέρας.
Το ξέρει άραγε;
Δεν νομίζω. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο τύπος όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά του έχει κάτσει άσχημα που μπλέχτηκε με οικογένειες, κοριτσάκια και μία κατάσταση 'κατασκήνωση'. Εννοείται ότι συνεχίζει να εργάζεται 10 και 12 και 14 ώρες, δουλεύει και από το σπίτι, γιατί προέχει η εργασιακή εξέλιξη.
Έχει και παιδί. Ποιο παιδί; Το έχει δει ποτέ;Τέτοιους έχω και άλλους πολλούς συναδέλφους. Πάρα πολλούς.
Ωραίες οικογένειες...Τι θέλω να πω με όλα αυτά;
Δύο διαφορετικές εντελώς ζωές.
Δεν συναντιούνται πουθενά.
Ο 'χρυσός κανόνας' στην εποχή μας δεν ισχύει.
Το γυναικείο φύλο στην Ελλάδα έχει αλλάξει εντελώς και δεν έχει καμιά σχέση με τις γυναίκες της εποχής του 1980, του 1990 και του 2000.υ.γ. προς mods: οι απόψεις περί σχέσεων ας μεταφερθούν στο αντίστοιχο θέμα. Ευχαριστώ.
-
Οντως πρεπει να γινει μεταφορα σε αλλο θεμα...
Αν καποιος δουλευει 14 ωρες την ημερα...αυτο ισως ειναι απο μονο του προβλημα.Υπαρχουν γυναικες που θα φυγουν στη πρωτη στραβη,στο δευτερο προβλημα κτλ,δεν αντιλαμβανονται ολες το γαμο ως δεσμευση με τον ιδιο τροπο.Καποιες καθονται υπο απιστευτες συνθηκες,καποιες την κοπανανε τρεχοντας οταν καποιος τους ζητησει να πλυνουν ενα πιατο ή οταν μειωθει το εισοδημα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οντως πρεπει να γινει μεταφορα σε αλλο θεμα...
Αν καποιος δουλευει 14 ωρες την ημερα...αυτο ισως ειναι απο μονο του προβλημα.Υπαρχουν γυναικες που θα φυγουν στη πρωτη στραβη,στο δευτερο προβλημα κτλ,δεν αντιλαμβανονται ολες το γαμο ως δεσμευση με τον ιδιο τροπο.Καποιες καθονται υπο απιστευτες συνθηκες,καποιες την κοπανανε τρεχοντας οταν καποιος τους ζητησει να πλυνουν ενα πιατο ή οταν μειωθει το εισοδημα.
Να δουλευεις 14 ωρες την ημερα δεν νομιζω να εχουν θεμα αν φερνεις 4-5 χιλιαρικα στο σπιτι καθε μηνα. Αν δουλευεις για 1500 τοτε ισως.
Στο παραδειγμα του Στορμ δεν νομιζω η 30αρα να πηγαινε με τον 47 χρονο αν αυτος δεν ηταν μανατζερ αλλα ενας υπαλληλος των 900ε.
-
Αν πω τι έγινε με μένα θα γελάνε και οι πέτρες εδώ μέσα.
Το θέμα είναι ότι από την δική μου εμπειρία οι Ελληνίδες μετά τα 30 αναζητούν παντός τύπου μόνιμη αποκατάσταση αρκεί να μην κλονισθεί ο τρόπος ζωής που έχουν στο μυαλό τους και θέλουν να κάνουν.Και όσες είναι και λιγάκι πονηρεμένες (που στην ουσία η συντριπτική πλειοψηφία είναι) μόλις αντιληφθούν ότι η μόνιμη αποκατάσταση μπορεί να γίνει ορισμένου χρόνου τότε έχουν το τρόπο να τα διαλύουν όλα εύκολα και γρήγορα και ας περιμένει ο άλλος στα σκαλιά της εκκλησίας με τα λουλούδια στο χέρι.
Λίγο τους απασχολεί. Θα βρεθεί άμεσα άλλος.
Ουδείς αναντικατάστατος... -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στο παραδειγμα του Στορμ δεν νομιζω η 30αρα να πηγαινε με τον 47 χρονο αν αυτος δεν ηταν μανατζερ αλλα ενας υπαλληλος των 900ε.
Εννοείται πως δεν θα πήγαινε με τον 900άρη. Τι να τον κάνει άλλωστε;
Φυσικά τώρα έχουν σκάσει ένα τσουβάλι προβλήματα, αλλά ποιος ασχολείται;
-
Γυναίκα μετά τα 30 που είναι μόνη, δεν την ακουμπάς... Επίσης όταν βλέπεις μεγάλες διαφορές ηλικίας, συνήθως ο μεγαλύτερος-η έχει λεφτά. Τυχαίο γεγονός, μην πάει ο νους σας κάπου πονηρά....
Το συζητούσα με τον κουμπάρο μου.... Που δεν έχει παιδιά... Αν χωρίσω, λέει, θα πάρω μια χωρισμένη με παιδιά. Ούτε πιτσιρικά να μου σπάει τα @@ και να με κερατώσει για πλάκα όταν μεγαλώσω ακόμα λίγο, ούτε ελεύθερη μεγαλοκοπελα που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να φάω το παραμύθι...
Τα ζόρια των πρώτων μηνών των βρεφών, θα τα έχει φάει άλλος, και εγώ θα τα πάρω έτοιμα... -
Υπάρχει βέβαια και η άποψη: ' από το να τρώω κάθε μέρα παλιοπροβατίνα μόνος μου, ας τρώω κατσικάκι γάλακτος κι ας τσιμπολογούν κι άλλοι'...
-
Καλησπέρα.
Μια ερώτηση.
Σε παλιά πολυκατοικία, χωρίς γκαράζ/πυλωτή, ένοικος υπογείου τοποθέτησε εξωτερικά κάτι μεγάλα κουτιά, μάλλον για παροχή φυσικού αερίου.
Το πρόβλημα είναι ότι κάλυψε μάρμαρα, αλλοίωσε όλη την πρόσοψη της πολυκατοικίας, γενικά χάλασε την είσοδο.
Βλέπεις χοντρούς μεταλλικούς σωλήνες 10 εκ., 3 κουτιά, ευμεγέθη, με τζαμάκι μετρητή και ένα μικρότερο (αλλά μεγαλούτσικο) δεν ξέρω για τι πράγμα.
Αυτό, επιτρέπεται; Είναι έξω από την πολυκατοικία, ακουμπάνε στο πεζοδρόμιο και μάλλον στηρίζονται στον τοίχο.
-
Δυστυχώς ο νόμος για να υπάρξει ανάπτυξη του φυσικού αερίου το έχει πριμοδοτήσει σε κάτι τέτοια, και δεν ελέγχεται από πολεοδομία. Λογικά τα κουτιά είναι ο μετρητής και κάτι διατάξεις ασφαλείας που τοποθετεί η εταιρία όπου θέλει, έχω δει ακόμη και μέσα στο δρόμο οταν το πεζοδρόμιο είναι πολύ μικρό (βέβαια και λογικά να το δεις κάπου πρέπει να το βάλει, δεν μπορεί μέσα στο κτίριο). Από εκεί και πέρα, για την εγκατάσταση που ξεκινά από το κουτί δεν θέλει άδεια πολεοδομίας (η πριμοδότηση που έλεγα), και κάνει ο καθένας ο,τι θέλει (έχω δει να τρυπάνε και κολώνες τα αστέρια γιατί τους βόλεψε). Από όσο ξέρω μόνο ο κανονισμός της πολυκατοικίας αν προβλέπει κάτι, αλλά και εκεί κρατώ επιφύλαξεις λόγω της πριμοδότησης που γράφω, μήπως έχουν περάσει καμια ευνοϊκή διάταξη παρακάμπτοντας τον κανονισμό.
-
Τωρα το βαζουν και στην ταρατσα.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ