-
Νέα δημοσίευσηαπό stefan147 » 26 Φεβ 2019 12:58
Επομένως οι συνάδελφοί σου που ακόμα και σήμερα, με τις ίδιες φορολογικές επιβαρύνσεις, την ανάγκη για ίδιες εργατοώρες/μεροκάματα και αντίστοιχα σύγχρονα υλικά που χρεώνουν 500-600€+ΦΠΑ (αυτό το συν ΦΠΑ με σκοτώνει ) προφανώς μπαίνουν μέσα ή εργάζονται από χόμπυ?
Εσύ πολύ σωστά υπερασπίζεσαι τη θέση και τη δουλειά σου αλλά θα μου επιτρέψεις να βρίσκω λίγο υπερβολική την τοποθέτηση. Επιχειρηματίας είσαι και δεν τρέχεις καμιά ΜΚΟ. Ακόμα και με αυτή τα δεδομένα, λοιπόν, εξακολουθώ να βρίσκω τη δουλειά αυτή υπερκοστολογημένη για τους λόγους που προανέφερα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο τελευταίος πλυντηριάς της χώρας το χει γυρίσει στο detailing.
Ξαναλέω ότι για την ποιότητα της δουλειά ΣΟΥ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι κορυφαία. Μιλάει από μόνη της η πρόσφατη επένδυση στη Λυκόβρυση.
Δεν μπορω να γνωριζω τι χρεωνει ο καθενας και πως κοστολογει την δουλεια του και τι κοστη εχει,αλλα αυτο που μπορω να σου μιλησω με σιγουρια ειναι για τα προιοντα που δουλευω εγω.
Ειναι πολυ ευκολο με μια αναζητηση στο διαδικτυο,και επειδη τυχαινει να ειμαι και εισαγωγεας και αποκλειστικος αντιπροσωπος για το δικο μου προιον,τα οποια τα συζητησαμε και κατιδιαν αν θυμασαι,το κοστολογιο του Ceramic Pro ειναι κατα πολυ υψηλοτερο απο τον ανταγωνισμο,και σαν κοστος υλικου αλλα και σαν εφαρμογη,και η τοποθετηση του 9Η,απευθεινεται αποκλειστικα σε πιστοποιημενους εφαρμοστες οι οποιοι πληρουν τις απαραιτητες προυποθεσεις.
Με το δικο σου λοιπον σκεπτικο παντα,ακομα και με το προιον που αγορασες επεσες θυμα αισχροκερδειας, αφου θα μπορουσες να βρεις απο το ebay ενα κινεζικο με κοστος 5€ αφου κατεσενα κανουν ολα την ιδια δουλεια,χωρις αυτο να σημαινει οτι μειωνω το προιον που αγορασες,για να μην παρεξηγηθω.
Εαν κατι δεν μπορουμε να το καλυψουμε οικονομικα δεν σημαινει οτι ειναι και υπερκοστολογιμενο,για παραδειγμα και εγω δεν μπορω να καλυψω την αγορα μιας Ferrari αλλα αυτο δεν σημαινει απολλυτως τιποτα.
Και φυσικα μην μιλησουμε και συγκρινουμε κοστολογια εξωτερικου για την ιδια δουλεια και την ιδια ποιοτητα εργασιας.
Γιατι δυστυχως στο εξωτερικο η παροχη υπηρεσιας πληρωνετε οπως τις αναλογη ενω εδω θεωρουμε οτι οποιος κανει παροχη υπηρεσιων πρεπει να το κανει απο χομπυ. -
Ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι:
- θεωρώ δεδομένο ότι χρησιμοποιείς τοπ προϊόντα με το ανάλογο κόστος, αυτό δεν αποτελεί από μόνο του δικαιολογία
- εγώ ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι όλα τα προϊόντα κάνουν την ίδια δουλειά, κάθε άλλο, αλίμονο αν το cquartz που πήρα με 80€ κάνει την ίδια δουλειά με το δικό σου Ceramic pro
- το αν μπορεί ή δε μπορεί κάποιος να καλύψει κάτι οικονομικά είναι πολύ σχετικό αλλά σίγουρα άσχετο στη συγκεκριμένη περίπτωση
- οποιαδήποτε σύγκριση με εξωτερικό δε συμφέρει κανέναν μας
- άστοχο το σχόλιο περί παροχής υπηρεσιών, όλοι μας κάτι κάνουμε και αμειβόμαστε από αυτό, δεν τα βρίσκουμε στο λεφτόδεντρο και ούτε αυτοί που παρέχουν υπηρεσία δεν είναι καμιά αδικημένη κάστα. Μάλλον το αντίθετο.
Από κει πέρα ισχύει αυτό που αμυδρά θυμάμαι από τη σχολή περί προσφοράς και ζήτησης. Καλώς χρεώνεις όσο χρεώνεις. Καλώς κρίνω ότι υπερκοστολογείς. Αυτά και σόρρυ για τα επαναλαμβανόμενα off topic στο θέμα του αγαπημένου μου 3008.
-
3300 βαττ επι 20 λεπτα η κιλοβαττωρα επι 8 ωρες= 5 ευρω και 28 λεπτα.
Ασχετα με τα αλλα αυτο μου εκανε εντυπωση εμενα.
-
Ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι:
- θεωρώ δεδομένο ότι χρησιμοποιείς τοπ προϊόντα με το ανάλογο κόστος, αυτό δεν αποτελεί από μόνο του δικαιολογία
- εγώ ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι όλα τα προϊόντα κάνουν την ίδια δουλειά, κάθε άλλο, αλίμονο αν το cquartz που πήρα με 80€ κάνει την ίδια δουλειά με το δικό σου Ceramic pro
- το αν μπορεί ή δε μπορεί κάποιος να καλύψει κάτι οικονομικά είναι πολύ σχετικό αλλά σίγουρα άσχετο στη συγκεκριμένη περίπτωση
- οποιαδήποτε σύγκριση με εξωτερικό δε συμφέρει κανέναν μας
- άστοχο το σχόλιο περί παροχής υπηρεσιών, όλοι μας κάτι κάνουμε και αμειβόμαστε από αυτό, δεν τα βρίσκουμε στο λεφτόδεντρο και ούτε αυτοί που παρέχουν υπηρεσία δεν είναι καμιά αδικημένη κάστα. Μάλλον το αντίθετο.
Από κει πέρα ισχύει αυτό που αμυδρά θυμάμαι από τη σχολή περί προσφοράς και ζήτησης. Καλώς χρεώνεις όσο χρεώνεις. Καλώς κρίνω ότι υπερκοστολογείς. Αυτά και σόρρυ για τα επαναλαμβανόμενα off topic στο θέμα του αγαπημένου μου 3008.
Για να μην κουραζουμε οπως λες το θεμα του αγαπημενου σου 3008....
Αν θεωρεις οτι τα προιοντα και ολα τα συναφη κοστη, δεν επηρεαζουν την τελικη τιμη της υπηρεσιας τοτε οντως θυμασαι ελαχιστα πραγματα απο την οποια σχολη τελειωσες και καλο θα ειναι να σταματησουμε οποιαδηποτε κουβεντα και οποιος καταλαβε καταλαβε.
Καλη Συνεχεια.
-
Κατσε τωρα που σε βρηκαμε πες την αποψη σου για τις μεμβρανες της 3Μ. Για πρπατασια ποια θεωρουνται τα ελλατωματα τους.
-
Lap σε πάω γιατί έχεις γνώσεις αλλά κάνε μια προσπάθεια ρε φίλε να γράφεις με τόνους.
Και εσύ p.s βάζε τόνους εάν μπορείς. Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις ακόμα και εάν είναι απλησίαστα για τον πολύ τον κόσμο.
Και εσύ Tiger θα έπρεπε να έχεις μάθει τόνους μέχρι τώρα! -
Ο χρήστης p.s έγραψε:
Δεν μπορω να γνωριζω τι χρεωνει ο καθενας και πως κοστολογει την δουλεια του και τι κοστη εχει,αλλα αυτο που μπορω να σου μιλησω με σιγουρια ειναι για τα προιοντα που δουλευω εγω.
Καταρχάς, όπως μπορείς να ψάξεις, όλοι σε έχουν εκθειάσει εδώ μέσα. Ακόμα και ο Στέφανος ακριβό σε είπε (για τα δικά του μέτρα), όχι κακό επαγγελματία.
Σχετικά με το παραπάνω, είναι δυνατόν να μην γνωρίζεις τι κάνει ο ανταγωνισμός; Προφανώς και γνωρίζεις.Εαν κατι δεν μπορουμε να το καλυψουμε οικονομικα δεν σημαινει οτι ειναι και υπερκοστολογιμενο,για παραδειγμα και εγω δεν μπορω να καλυψω την αγορα μιας Ferrari αλλα αυτο δεν σημαινει απολλυτως τιποτα.
Αυτή ήταν για μένα μία άκυρη σύγκριση και προφανώς και δεν ισχύει στην περίπτωση που συζητάμε. Δεν πουλάς ένα 'προιόν' παγκόσμιως καταξιωμένο και με τρομερό κύρος, το καταλαβαίνεις αυτό.
3300 βαττ επι 20 λεπτα η κιλοβαττωρα επι 8 ωρες= 5 ευρω και 28 λεπτα.
Ασχετα με τα αλλα αυτο μου εκανε εντυπωση εμενα.
Άρχισε ο Λαπ! Να μπει και ο Σάμπας τώρα να λέει να το βάζεις με νυχτερινό.
@p.s. overall, έχεις καλή φήμη και αυτό είναι κάτι που πουλάς εν μέρει και καλά κάνεις (προσωπικά έψαχνα που είναι το μαγαζί σου σε προηγούμενες δημιοσιεύσεις ). Το αν είναι ακριβό για κάποιους δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τα Χ χρήματα στην άκρη, αλλά ότι με τα δικά τους κριτίρια δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Ούτε είναι καημένοι και φτωχοί, ούτε τπτ. Με αυτή την ρητορική προσβάλεις τους υποψήφιους πελάτες.
-
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... JJnTfByZLE
http://4.bp.blogspot.com/-mtMiSOuGBwQ/V ... F%2582.jpg
Φτανουν;
Οι κοστολογησεις ανωθεν κατα την ταπεινη κμου αποψη εχουν ενα θεματακι. Οι υπαλληλοι ειναι εμψυχο παγιο εξοδο λειτουργιας της επιχειρησης. Δεν ειναι ενα μεταβλητο κοστος ανα μοναδα. Δηλ η παραγωγη προχωρα σε εναν επιμερισμο του παγιου εξοδου και επειτα προστιθονται τα μεταβλητα.
Εκτος αν οι υπαλληλοι σου εχουν συμβαση εργου, και οχι εμμισθη.
Να πουμε και τα καλα για μια απαραιτητη ισορροπια απο οσο ακουω η επιχειρηση ειναι απο τις καλυτερςς στην χωρα.
Τεχον 1 σε πειράζω. . Έχεις δίκιο, θα το προσέξω όσο μπορώ.
-
Εσύ θυμάσαι περισσότερα από τη σχολή απ' ότι φαίνεται.
Κατά τα άλλα μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ξεκάθαρα premium υπηρεσία με ότι αυτό συνεπάγεται. Για κάποιον όμως που την ψάχνει και έχει κάποια μέσα δεν είναι και τίποτα το φοβερό είτε προϊοντικά (βρίσκεις ότι θέλεις πολύ εύκολα) είτε σαν craftmanship.
-
Κατσε τωρα που σε βρηκαμε πες την αποψη σου για τις μεμβρανες της 3Μ. Για πρπατασια ποια θεωρουνται τα ελλατωματα τους.
Φιλε μου αν σου πω την αποψη μου κινδυνευω να θεωρηθω αισχροκερδης,πλακα κανω ετσι,μην παρεξηγηθω,ειναι οτι καλυτερο για την προστασια,μιλαω παντα για τις διαφανες προστασιας χρωματος,αλλα αν ακουσετε τιμη θα γραφτει παλι τιποτα που δεν πρεπει,και θα βγουν και αυτες υπερκοστολογημενες.
Αν καποιος θελει να γλυτωσει απο πετραδακια και χαρακιες με κλειδια και μπορει να αντεξει το κοστος τοτε για εμενα ναι αξιζει,και σημειωτεων πρεπει να ειναι αψεγαδιαστο απο κατω το αμαξι.
Υ.Σ:Για τα 3300 vat υπολογιζουμε και ολα τα συναφη μεσα στο λογαριασμο που θα μας ερθει απο την αγαπημενη μας ΔΕΗ,οπως και εκτος απο τις λαμπες ολος ο χωρος θα πρεπει να εχει σταθερη υγρασια και θερμοκρασια για ολες τις μερες των εργασιων με οτι αυτο συνεπαγεται,απλα τα ανεφερα φιλε για να εχουμε μια εικονα σαν παραδειγμα.
Επισης το υλικο που ανεφερε ο Φιλος Στεφανος το αγορασε 80€ ενω το αντιστοιχο Ceramic Pro Light κοστιζει 145€,και μιλαω για το Light οχι για το 9Η,ετσι για να εχουμε και μια εικονα στις διαφορες τιμων των υλικων.Αυτή ήταν για μένα μία άκυρη σύγκριση και προφανώς και δεν ισχύει στην περίπτωση που συζητάμε. Δεν πουλάς ένα 'προιόν' παγκόσμιως καταξιωμένο και με τρομερό κύρος, το καταλαβαίνεις αυτό.
Εννοειται φιλε μου,αυτη την στιγμη δουλευω αυτο αλλα αυριο μπορει να βγει ενα καλυτερο και να δουλευω καποιο αλλο,δεν το συζηταμε,αυτο που ξερω ομως ειναι οτι στην Sema στην Αμερικη βραβευτηκε ως το Νουμερο 1 προιον.
Το αν είναι ακριβό για κάποιους δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τα Χ χρήματα στην άκρη, αλλά ότι με τα δικά τους κριτίρια δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Ούτε είναι καημένοι και φτωχοί, ούτε τπτ. Με αυτή την ρητορική προσβάλεις τους υποψήφιους πελάτες.
Αλλο ειναι το δεν εξιζει αυτα τα χρηματα,και αλλο ειναι η αισχροκερδεια αγαπημενε μου φιλε,αν γραφοταν δεν αξιζει τα χρηματα πιστεψεμε δεν θα ελεγα απολλυτως τιποτα,οπως και δεν εχω πει σε οσα γραφονται,αλλα οταν γραφετε οτι αισχροκερδω,Συγγνωμη κιολας αλλα αυτο ειναι προσβλητικο για εμενα.
Και αν διαβασεις το αρχικο μου ποστ ως απαντηση θα δεις οτι κανω πληρη αναλυση.
Σεβομαι ολους ειναι δεν ειναι πελατες μου,μπορουν δεν μπορουν να κανουν μια εργασια στο καταστημα μου,αλλα δεν μπορω να δεχομαι οτι αισχροκερδω και να παρουσιαζομαι ως ο πανακριβως συγκρινοντας ανομοια προιοντα ακομα και πακετου εργασιων. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ίσως τώρα καταλαβαίνεις γιατί σου λέω σε άλλο θέμα ότι στην Ελλάδα δεν αξίζει ούτε περίπτερο να ανοίξεις. Πόσο μάλλον σοβαρή επένδυση...
Δεν υπαρχει χωρα με ευκολα λεφτα παιδια
Εγω οποτε βγηκα απο τα συνορα ειτε δεν εκανα τιποτα γιατι βρηκα αλλους αντιπαλους εδραιωμενους πολυ καλυτερα λογω εντοπιοτητας,ειτε εφαγα τα μουτρα μου
Πηγαινετε ΗΠΑ αμα θετε,στην χωρα της ευκαιριας.Υπαρχει ενας αριθμος επαγγελματιων- που τεινει στο +απειρο- που κανει την δουλεια σας καλυτερα απο εσας,ειτε γιατι εχει μεγεθος,ειτε γιατι χρησιμοποιει αθεμιτες πρακτικες,ειτε γιατι ειναι πιο παλιος,ειτε γιατι εχει καλυτερα στελεχη.
Το εξωτερικο ειναι καλο για οποιον θελει πχ να γινει υπαλληλος στη Σουηδια αντι για τριμηνος συμβασιουχος δημου στο Καρπενησι ,αλλα μεχρι εκει,δεν ειναι παραδεισος,κανεις πουθενα δεν χαριζει λεφτα.Off-topic mode:
Επί της ουσίας συμφωνώ με αυτά, αλλά δεν είναι συγκριτικό το θέμα που έθεσα.
Αυτό που έγραψα αναφέρεται στην Ελλάδα και μόνο, όπου η επιχειρηματικότητα όχι μόνο δεν υποστηρίζεται από το νομικό και οικονομικό πλαίσιο της χώρας και την εφαρμογή του στην πράξη, αλλά στην ουσία αποθαρρύνεται. Ως εκ τούτου η χώρα μας ούτε ενδιαφέρον για τον ξένον επενδυτή έχει (πλην τουρισμού) ούτε για τον έλληνα. Ο έλληνας σίγουρα δεν θα τα βρει εύκολα έξω ούτε τους δρόμους στρωμένους με χρυσάφι, αλλά η εκτίμηση μου είναι ότι στην Ελλάδα δεν αξίζιε ούτε περίπτερο να ανοίξει (πλην τουρισμού και πάλι). -
Πω πω τι μικρός που είναι ο κόσμος.
Το σημαντικό για μένα πάντως είναι τι υποστήριξη έχει όλη αυτή η υπηρεσία μετά από κάποια χρόνια. Υποτίθεται δίνεται εγγύηση, αλλά νομίζω ότι τελικά όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα, είναι για γέλια και εξηγούμαι.
Όταν πέρασα το κεραμικό στο si (στον Πλάτωνα) η δουλειά ήταν όντως εξαιρετική. Μάλιστα αν ψάξει κάποιος τα ποστ μου θα το δει πόσο πολύ είχα εκθειάσει δουλειά και αποτέλεσμα σε σημείο παρεξήγησης.
Όμως μετά από λίγους μήνες κάτι παθαίνει και στο πορτ μπαγκάζ σκάει. Όταν το πήγα, ήρθαν και από τη Williams να το δούνε, απεφάνθη ότι τελικά εγώ φταίω και ότι το έβαψα λέει (που εννοείται ούτε καν) από πάνω ( ) και γιαυτό έγινε ό,τι έγινε. Μάλιστα κάτι λευκές ακαθαρσίες στο κάτω μέρος, στο πίσω φανάρι τις παρουσίασαν ως νερόστοκο (ή κάτι τέτοιο, πάνε πολλά χρόνια δε θυμάμαι ακριβώς πως το είχαν πει).
Λοιπόν, αυτά είναι αστεία πράγματα. Είχα δώσει ένα σκασμό λεφτά τότε και όταν είχα πρόβλημα αγαπητέ, όχι μόνο δε με κάλυψε η εταιρία ή το κατάστημα αλλά με έβγαλαν και τρελό. Εννοείται δεν έγινε τίποτα. Το άφησα, το παράτησα, δεν ασχολήθηκα άλλο.
Και επειδή δεν κρατάω κακίες Πλάτωνα, είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και τελικά πάλι δεν έμεινα ικανοποιημένος διότι όταν ήρθα να δεις το έβο μου έλεγες κάτι για ολογράμματα, ότι έχει γυαλιστεί στο παρελθόν και ότι ο προηγούμενος κατέβασε πολύ το βερνίκι (τα Ιαπωνικά είναι γνωστό ότι έχουν λεπτό βερνίκι αλλά πάμε παρακάτω παίζει να ισχύει δε το ξέρω), ότι δε ξέρεις, ότι πρέπει να το ξεκινήσεις να το δεις και τελικά έφυγα με την απορία πόσο θα κοστίσει. Γιατί ενώ ήρθα να σου ζητήσω τιμή για κεραμικό, μου είπες χμμμ να το γυαλίσουμε πρώτα να το δούμε και ΑΝ γίνεται θα το κάνουμε. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν τελικά γίνεται ή όχι.
Οπότε DIY αν κάποιος ξέρει να το κάνει σωστά, όπως ο Στέφανος και τουλάχιστον αν τα κάνεις σαλάτα θα ξέρεις τι έφταιξε.
Φιλικά και πάντα με αγάπη.
-
Δημοσίευσηαπό Nikos! » 26/02/19 20:27
Και επειδή δεν κρατάω κακίες Πλάτωνα, είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και τελικά πάλι δεν έμεινα ικανοποιημένος διότι όταν ήρθα να δεις το έβο μου έλεγες κάτι για ολογράμματα, ότι έχει γυαλιστεί στο παρελθόν και ότι ο προηγούμενος κατέβασε πολύ το βερνίκι (τα Ιαπωνικά είναι γνωστό ότι έχουν λεπτό βερνίκι αλλά πάμε παρακάτω παίζει να ισχύει δε το ξέρω), ότι δε ξέρεις, ότι πρέπει να το ξεκινήσεις να το δεις και τελικά έφυγα με την απορία πόσο θα κοστίσει. Γιατί ενώ ήρθα να σου ζητήσω τιμή για κεραμικό, μου είπες χμμμ να το γυαλίσουμε πρώτα να το δούμε και ΑΝ γίνεται θα το κάνουμε. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν τελικά γίνεται ή όχι.Γεια σου Νικολα Φιλε μου.
Φυσικα και ηρθες να δω το evo σου,οπως και εγινε,και το ειδαμε μαζι και φυσικα ειχε ολογραμματα τα οποια ηταν εμφανη και με γυμνο ματι και τα οποια ως γνωστον γινονται μονο απο κακη χρηση αλοιφαδορου,γνωστο σε ολους οσους ασχολουνται με το Detailing το πως δημιουργουνται τα ολογραμματα.
Και επειδη ακριβως ηταν εμφανη με γυμνο ματι γι αυτο και αν θυμασαι,το μετρησαμε μαζι με τον μετρητη χρωματος,και διαπιστωσαμε παρα πολυ χαμηλες μετρησεις,και οντως παρολο που τα ιαπωνικα εχουν λεπτοτερο βερνικι,στο δικο σου ηταν αφυσικα χαμηλες και μαλιστα σε ορισμενα σημεια ηταν εντελως οριακα.
Γι αυτο τον λογω σου ειπα και τοτε αν θυμασαι Νικολα,επειδη ειναι κριμα να ξεκινησουμε να το διορθωνουμε και στο τελος να μην εχουμε αποτελεσμα για εμενα ειναι προτιμοτερω να το δοκιμασουμε παρεα,δηλαδη να εισαι παρων στην δοκιμη,και αν δουμε οτι φτιαχνει χωρις να γινεται ανεπανορθωτη ζημια τοτε αποφασιζουμε τι θα κανουμε πως θα προχωρησουμε και λεμε και το κοστολογιο.Νομιζω σε ενα οχημα που εχουν επεμβει καποιοι αλλοι επανω και εχουν πληγωσει το βερνικι και μαλιστα σε καποια σημεια το εχουν φερει στα ορια του φαγκρισματος ηταν η καλυτερη και η ποιο τιμια απαντηση που θα μπορουσα να σου δωσω,οχι μονο σε εσενα αλλα στον καθενα που θα ερχοταν με ιδια κατασταση οχηματος.
Φυσικα και δεν θα επαιρνα ευθυνη οχι μονο στο δικο σου αλλα και σε κανενος το οχημα οταν θα μου το φερει με τοσο πολυ κατεβασμενο το βερνικι του,βασει παντα των μετρησεων του μετρητη,που δεν λεει ψεμματα στις μετρησεις,οχι μονο εγω αλλα και οι συναδελφοι μου,να ριψοκυνδυνευσω να φαγκρισει το βερνικι και να γινει ανεπανορθωτη ζημια και στο τελος να παει για βαφη το αμαξι.
Και μαλιστα οταν ηρθε ο Στεφανος με το Seat,για να δω το αμαξι του και μου ανεφερε οτι ειστε φιλοι αν θυμαμαι καλα στη συζητηση μας επανω του ανεφερα το περιστατικο.
Θεωρω ποιο τιμιο να πεις σε καποιον την αληθεια και ας χασεις την δουλεια αν δεν γινεται παρα να βαλεις σε κινδυνο το οχημα.
Οσο για το οτι δεν εχεις καταλαβει ακομα αν γινεται ή οχι,αν ειχες ερθει και ειχαμε δοκιμασει σε ενα σημειο που εχει τις πολυ χαμηλες μετρησεις θα ειχες δει και παρει την απαντηση σε ολα.Εκτος και αν για να εισαι ικανοποιημενος,να σου ελεγα ναι φερτο Νικο και μετα να σου ελεγα ξερεις Νικο λογω των μετρησεων φαγκρισε και τωρα πρεπει να παει για βαψιμο και θα σου πληρωσω εγω το βαψιμο και ας χασει την αξια του το αμαξι σου???
Οχι εγω δεν λειτουργω ετσι Νικο,εγω θα πω στον πελατη αυτα που βλεπω και κυριως την αληθεια ειτε αυτο αρεσει καποιες φορες ειτε στεναχωρει καποιες αλλες.
Γι αυτο και παντα το φωναζω και το λεω πριν αγορασετε ενα οχημα ειτε καινουργιο ειτε μεταχειρισμενο καντε πρωτα πολυ καλο ελεγχο πριν την τελικη παραλλαβη.Οσο για το παλιο περιστατικο που αναφερεις νομιζω οτι το προβλημα σου το ειχε επιληφθει η ιδια η εταιρεια που εισηγαγε τοτε το προιον,γιατι εγω ημουν απλος εφαρμοστης τους,που κατα τα λεγομενα τους και τα γραφωμενα τους απο μερους μου ειχαν γινει ολα τα προβλεπομενα και μαλιστα αν θυμασαι ημουν και αυτος που μαζι με εσενα τους πιεζε και τους φωναζε και στους ιδιους αλλα και στους τεχνικους τους που ειδαν το αμαξι σου.
Φιλικα και με εκτιμηση.
-
Δημοσίευσηαπό Nikos! » 26/02/19 20:27
Και επειδή δεν κρατάω κακίες Πλάτωνα, είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και τελικά πάλι δεν έμεινα ικανοποιημένος διότι όταν ήρθα να δεις το έβο μου έλεγες κάτι για ολογράμματα, ότι έχει γυαλιστεί στο παρελθόν και ότι ο προηγούμενος κατέβασε πολύ το βερνίκι (τα Ιαπωνικά είναι γνωστό ότι έχουν λεπτό βερνίκι αλλά πάμε παρακάτω παίζει να ισχύει δε το ξέρω), ότι δε ξέρεις, ότι πρέπει να το ξεκινήσεις να το δεις και τελικά έφυγα με την απορία πόσο θα κοστίσει. Γιατί ενώ ήρθα να σου ζητήσω τιμή για κεραμικό, μου είπες χμμμ να το γυαλίσουμε πρώτα να το δούμε και ΑΝ γίνεται θα το κάνουμε. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν τελικά γίνεται ή όχι.Γεια σου Νικολα Φιλε μου.
Φυσικα και ηρθες να δω το evo σου,οπως και εγινε,και το ειδαμε μαζι και φυσικα ειχε ολογραμματα τα οποια ηταν εμφανη και με γυμνο ματι και τα οποια ως γνωστον γινονται μονο απο κακη χρηση αλοιφαδορου,γνωστο σε ολους οσους ασχολουνται με το Detailing το πως δημιουργουνται τα ολογραμματα.
Και επειδη ακριβως ηταν εμφανη με γυμνο ματι γι αυτο και αν θυμασαι,το μετρησαμε μαζι με τον μετρητη χρωματος,και διαπιστωσαμε παρα πολυ χαμηλες μετρησεις,και οντως παρολο που τα ιαπωνικα εχουν λεπτοτερο βερνικι,στο δικο σου ηταν αφυσικα χαμηλες και μαλιστα σε ορισμενα σημεια ηταν εντελως οριακα.
Γι αυτο τον λογω σου ειπα και τοτε αν θυμασαι Νικολα,επειδη ειναι κριμα να ξεκινησουμε να το διορθωνουμε και στο τελος να μην εχουμε αποτελεσμα για εμενα ειναι προτιμοτερω να το δοκιμασουμε παρεα,δηλαδη να εισαι παρων στην δοκιμη,και αν δουμε οτι φτιαχνει χωρις να γινεται ανεπανορθωτη ζημια τοτε αποφασιζουμε τι θα κανουμε πως θα προχωρησουμε και λεμε και το κοστολογιο.Νομιζω σε ενα οχημα που εχουν επεμβει καποιοι αλλοι επανω και εχουν πληγωσει το βερνικι και μαλιστα σε καποια σημεια το εχουν φερει στα ορια του φαγκρισματος ηταν η καλυτερη και η ποιο τιμια απαντηση που θα μπορουσα να σου δωσω,οχι μονο σε εσενα αλλα στον καθενα που θα ερχοταν με ιδια κατασταση οχηματος.
Φυσικα και δεν θα επαιρνα ευθυνη οχι μονο στο δικο σου αλλα και σε κανενος το οχημα οταν θα μου το φερει με τοσο πολυ κατεβασμενο το βερνικι του,βασει παντα των μετρησεων του μετρητη,που δεν λεει ψεμματα στις μετρησεις,οχι μονο εγω αλλα και οι συναδελφοι μου,να ριψοκυνδυνευσω να φαγκρισει το βερνικι και να γινει ανεπανορθωτη ζημια και στο τελος να παει για βαφη το αμαξι.
Και μαλιστα οταν ηρθε ο Στεφανος με το Seat,για να δω το αμαξι του και μου ανεφερε οτι ειστε φιλοι αν θυμαμαι καλα στη συζητηση μας επανω του ανεφερα το περιστατικο.
Θεωρω ποιο τιμιο να πεις σε καποιον την αληθεια και ας χασεις την δουλεια αν δεν γινεται παρα να βαλεις σε κινδυνο το οχημα.
Οσο για το οτι δεν εχεις καταλαβει ακομα αν γινεται ή οχι,αν ειχες ερθει και ειχαμε δοκιμασει σε ενα σημειο που εχει τις πολυ χαμηλες μετρησεις θα ειχες δει και παρει την απαντηση σε ολα.Εκτος και αν για να εισαι ικανοποιημενος,να σου ελεγα ναι φερτο Νικο και μετα να σου ελεγα ξερεις Νικο λογω των μετρησεων φαγκρισε και τωρα πρεπει να παει για βαψιμο και θα σου πληρωσω εγω το βαψιμο και ας χασει την αξια του το αμαξι σου???
Οχι εγω δεν λειτουργω ετσι Νικο,εγω θα πω στον πελατη αυτα που βλεπω και κυριως την αληθεια ειτε αυτο αρεσει καποιες φορες ειτε στεναχωρει καποιες αλλες.
Γι αυτο και παντα το φωναζω και το λεω πριν αγορασετε ενα οχημα ειτε καινουργιο ειτε μεταχειρισμενο καντε πρωτα πολυ καλο ελεγχο πριν την τελικη παραλλαβη.Οπότε DIY αν κάποιος ξέρει να το κάνει σωστά, όπως ο Στέφανος και τουλάχιστον αν τα κάνεις σαλάτα θα ξέρεις τι έφταιξε.
Ισως καποιος προσπαθησε DIY να γυαλισει το αμαξι σου και για αυτο τωρα εχεις αυτο το προβλημα,οποτε μην σε παραξενευεουν οι χαμηλες μετρησεις και τα προβληματα που εχει το βερνικι σου Νικο μου,και ενας επαγγελματιας σου λεει την πραγματικοτητα και προσπαθει να σε γλυτωσει απο εξοδα.
Οσο για το παλιο περιστατικο που αναφερεις νομιζω οτι το προβλημα σου το ειχε επιληφθει η ιδια η εταιρεια που εισηγαγε τοτε το προιον,γιατι εγω ημουν απλος εφαρμοστης τους,που κατα τα λεγομενα τους και τα γραφωμενα τους απο μερους μου ειχαν γινει ολα τα προβλεπομενα και μαλιστα ολοσωστα,και αν θυμασαι ημουν και αυτος που μαζι με εσενα τους πιεζε και τους φωναζε και στους ιδιους αλλα και στους τεχνικους τους που ειδαν το αμαξι σου.
Αλλα οταν οι τεχνικοι βλεπουν εμφανη στοκονερα και τριψιματα,τα βγαζουν φωτογραφιες τα στελνουν στο εξωτερικο στα κεντρικα αντε μετα εσυ και εγω να τους πεισουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες.Φιλικα και με εκτιμηση.
-
Ρε σεις παιδιά μπήκε ο άνθρωπος να δώσει μερικές εξηγήσεις - διευκρινίσεις για τα κόστη του επειδή ακούγονται πολλά συγκρινόμενα με κάθε κινεζια που μπορεί να προσπαθήσει να βάλει ο καθένας πάνω στο αμάξι του και φτάσαμε να θυμόμαστε ιστορίες του παρελθόντος και να κανουμε δικαστήρια;
Κατηγορείται ο εφαρμοστής για τήρηση εγγύησης τρίτου ή για κατάσταση μεταχειρισμένου οχήματος ;
Μπορεί να μην θέλει ή να μην έχει κάποιος τα λεφτά να πάει στον Πλατωνα αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο, ειδικά όταν μιλάμε για επαγγελματίες με φήμη και αναγνώριση.
-
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου...
Οι τιμές των 900 και 1000+€ προσωπικά μου φαίνονται υπερβολικές, δυστυχώς όμως δεν ξέρω τα λειτουργικά έξοδα (έξοδα υλικών, ημερομίσθια κλπ) οπότε μπορεί να κάνω και λάθος, πάντως σε καμία περίπτωση δε θα τα έδινα εκτός αν είχα ferrari και με άφηνε να το κάνουμε μαζί και να διορθώνει τις μ@λ@κιες μου
Πάντως εκτός των άλλων πληρώνεται η υπηρεσία και η όλη επένδυση της επιχείρησης, φαντάζομαι ο swell και άλλοι 2-3 με τόσο μεγάλο όνομα δε δουλεύουν με αλοιφαδόρους parkside αλλά festool, makita ή κάτι αντίστοιχα που κοστίζουν κάμποσα κατοστάρικα, επίσης τα pads, πετσέτες μικροινών και πολλά άλλα αναλώσιμα κοστίζουν διότι καλώς ή κακώς ο χώρος του detailing είναι ακριβός και από κει ξεκινάνε όλα, όπως αντίστοιχα είναι και αυτός της βελτίωσης. Επίσης ο χώρος εργασίας δεν είναι καμία αποθήκη αλλά διαμορφωμένος με κάποιο πρεστίζ.
Όπως πας στο γιατρό και δίνεις 20€ για μια εξέταση 10 λεπτών πληρώνεις την επένδυση που έκανε ο γιατρός σε ώρες διαβάσματος, εξοπλισμού και χρημάτων για να μπορεί να σου δώσει μια γνωμάτευση μέσα σε λίγα λεπτά.
Αντίστοιχα φαντάζομαι και αυτοί οι άνθρωποι έχουν αφιερώσει χρόνο και χρήμα σε εκπαίδευση και σεμινάρια για να φτάσουν στο επίπεδο με την ταμπέλα ''επαγγελματίας''.Το σχόλιο του Στέφανου ότι και το τελευταίο πλυντήριο το χει γυρίσει στο detailing για μένα μόνο αρνητικό είναι και αυτό γιατί εκμεταλλεύονται την επιφανειακή ευκολία του detailing και πάνε να κάνουν αρπαχτή λόγω μόδας όπως άλλωστε γίνεται και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Το ότι κάτι μπορεί να γίνει diy δε σημαίνει ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τη δουλειά ενός επαγγελματία αλλά και να είναι αυτό δε σημαίνει ότι ο επαγγελματίας δεν έχει και άλλα έξοδα που πρέπει να προσθέσει στην τιμή.
Επίσης θεωρώ πλέον ότι και το όνομα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής, γι αυτό υπάρχουν αυτοί που ζητάνε 1000+€ και αυτοί που ζητάνε 500€ για την ίδια δουλειά.
-
Καλα νταξει μη μπερδευουμε τα χρονια π αφιερωσε ενας γιατρος (μια ζωη σχεδον) με καποιον π ασχολειται με το car detailing....
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Lap σε βρίσκω λιγάκι ρομαντικό. Πριν 40-50 χρόνια υπήρχαν γιατροί που έσωζαν κόσμο και δεν έπαιρναν μία. Ήταν η πλειοψηφία. Σήμερα υπάρχουν τέτοιοι γιατροί αλλά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεν είναι κακό να πληρώνεται ένας γιατρός για τις υπηρεσίες του. Κακό είναι να μην προσφέρει βοήθεια σε κάποιον που έχει ανάγκη αλλά όχι τα χρήματα για να πληρώσει και να γίνει καλά. Και επειδή ο άνθρωπος όσο πιο πολλά έχει τόσο πιο άπληστος γίνεται υπάρχουν πολλοί γιατροί που τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα. Γνωρίζω καρδιολόγο με δικό του ιατρείο που βγάζει μηνιαίως 8 χιλιάρικα καθαρά και του φαίνονται λίγα. Θα ανοίγει και τα Σάββατα το ιατρείο για να μην χάνει ραντεβού. Και χειρούργο σε δημόσιο νοσοκομείο που θεωρεί δεδομένο το φακελάκι αλλά δεν το ζητάει πλέον γιατί φοβάται. Αν δεν το δώσεις όμως πέφτεις στη λίστα αναμονής. Πρόσφατα αγόρασε μια macan turbo και μένει σε κυριλέ μονοκατοικία 2.000.000 ευρώ στα ΒΠ. Άγνωστον πώς τα δικαιολογεί με τα 2 χιλιάρικα μισθού του δημοσίου.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οχι αλλα και αλλοι εχουν κανει σπουδες και διδακτορικα αλλα δεν εχουν την ιδια απαιτηση σε οικονομικη αποκατασταση απο την κοινωνια. Ποσο μαλλον σε αρρωστους πονεμενους ανθρωπους.
Ενας φυσικος ή ενας οικονομικος αναλυτης με διδακτορικο θελει 4 χρονια σπουδων 2 ή 4 ετη για ενα ή δυο μεταπτυχιακα και 5 χρο ια για διδακτορικο, αντε και ενα ποστ ντοκ στα 3 χρονια.Υπερβολη; υπαρχουν πολλοι τετοιοι. Εχουν να παραθεσουν 16 ετη σπουδων. Δεν παταν πανω στον πονο του αλλου οταν αναζητουν τον πλουτο. Δεν τους χρωστά η κοινωνια μια ατυπη κατανοηση να πλουτιζουν παρανομα.
Φυσικα σε πληρωνει ο αλλος πολλα οχι διοτι εισαι ο θαυμα της φυσης αλλα γιατι θελει να ζησει, να παρατησει τον χρονο ζωης του πανω σε αυτον τον πλανητη.
Συνεπως τα πολλα χρηματα που δινονται ειναι για υπερτατους σκοπους. Πανω απο την κοινωνια την οικονομια και ολα.
Και ομως εκει πατουν ανθρωποι που απλα ειναι καλοι στην δουλεια τους, οπως πολλοι αλλοι σε αυτον τον πλανητη
Και ξαναλεω πολλοι εχουν διαβασει στη ζωη τους σιγα τα αυγα.Οταν περναμε απο μια γεφυρα και ουτε μας νοιαζει, ας ρωτησουν οι γιατροι που ζητουν φακελακια τι διαβασμα εριξαν οι μηχανικοι. Δεν πληρωνονται υπερβολικα, και ομως προσφερουν σε πολλα επιεπδα.
Εγω γνωριζω γιατρους με πολλα ποστ ντοκς σε διαφορους τομεις και με ενα 2 χιλιαρο ειναι ευτυχισμενοι. Βυθιζονται στην επιστημη τους και την ερευνα για να σωσουν την ανθρωποτητα. Κυριολεκτικα αυτο σκεφτονται μονο και τιποτα αλλο.
Χαμενοι στο διαστημα σκεφτονται συνεχως λυσεις να παρατηνουν το υπερτατο αγαθο ολων. Την ζωη.Και οι αλλοι σου λενε θελω και αλλα να φαω να φαω να ξανα φαω. Και τα δινεις διοτι παταν στον φοβο σου.
Αν ηταν μαγκες να βγαλουν λεφτα σε αλλους τομεις οπου η αποκτηση πλουτου θελει οντως υψηλοτατη νοημοσυνη και διορατικοτητα και οχι τον φοβο των αρρωστων και τις πονεμενης οικογενειας τους για την ζωη τους.
-
@λαπ καλα τα λες αλλα αναφερεσαι σε μια μικρη μειοψηφια. Ελαχιστοι εξασκουν το επαγγελμα τους για να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο στο δυτικο κοσμο. Ολοι για το απειρο χρημα δουλευουν (μακαρι να εγραφα -με, αλλα χλωμο).
Απλα οταν φοβασαι οτι θα παθεις κατι, δινεις οσα εχεις. Ενω στο μηχανικο θα πεις αντε στα δυαλα κ συ κ η γεφυρα σου...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ