-
Υπάρχει και τέτοια διαφοροποίηση; Δεν το γνώριζα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Υπάρχει και τέτοια διαφοροποίηση; Δεν το γνώριζα.Πολυ καιρο
-
Κανα καλο πλυντηριο κατα προτιμηση αυτοματο (χωρις τις σκληρες βουρτσες) θεσσαλονικη ξερουμε???
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Κανα καλο πλυντηριο κατα προτιμηση αυτοματο (χωρις τις σκληρες βουρτσες) θεσσαλονικη ξερουμε???Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Mετά τη διασταύρωση Μετεώρων όπως ανεβαίνεις από Νεάπολη, στο δεξί σου χέρι(μετά τον παλιό Σκορπιό, αν είσαι τόσο παλιός)
-
Δυτικά very good cleaning
Ανατολικά grizzlyΑυτόματο και καλό λίγο δύσκολα..
Έχει στο dazzle touchless αν θέλεις.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απο ονόματα σκίζει η Σαλόνικα [emoji4]
-
Κοιταω να παρω αφροποιητη απο Κίνα για το πιεστικο του λιντλ. Γνωρίζει κανείς τι σύνδεση έχει αυτό του lidl? Προσεχω κάτι στον αφροποιητη?
-
Ευχαριστω παιδια για τις προτασεις..θα τις δοκιμασω...Αντε γιατι στο τελευταιο πλυσιμο ο μαλ... μου γρατσουνισε το παρμπριζ...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμιτες!Σε λίγες μέρες παραλαμβάνω καινούργιο αυτοκίνητό οπότε μεταξύ άλλων ψάχνω για καλό πλυντήριο αυτοκίνητου στα Δυτικά. Υπάρχει κάποια πρόταση ;
Θα προτιμούσα βέβαια να το πλένω μόνος με δικά μου προϊόντα αλλά δεν έχω χώρο. Γνωρίζετε αν προσφέρετε κάπου αυτή η δυνατότητα; Δηλ. κάτι σαν τα Labiko αλλά να χρησιμοποιώ τα δικά μου σφουγγάρια και προϊόντα .Τι πιστεύεται για τα τύπου Labiko; Πήγα 2-3 φορές με τον 'χαμάλη' για να δω. Σίγουρα δεν θα χρησιμοποιούσα σε καινούργιο αμάξι το πλύσιμο με την βούρτσα όμως για τον αφρό, το κέρωμα και το απιονισμένο νερού για ξέπλυμα που χρησιμοποιούν τι γνώμη έχετε; -
Ο χρήστης pepes έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμιτες!Σε λίγες μέρες παραλαμβάνω καινούργιο αυτοκίνητό οπότε μεταξύ άλλων ψάχνω για καλό πλυντήριο αυτοκίνητου στα Δυτικά. Υπάρχει κάποια πρόταση ;
Θα προτιμούσα βέβαια να το πλένω μόνος με δικά μου προϊόντα αλλά δεν έχω χώρο. Γνωρίζετε αν προσφέρετε κάπου αυτή η δυνατότητα; Δηλ. κάτι σαν τα Labiko αλλά να χρησιμοποιώ τα δικά μου σφουγγάρια και προϊόντα .Τι πιστεύεται για τα τύπου Labiko; Πήγα 2-3 φορές με τον 'χαμάλη' για να δω. Σίγουρα δεν θα χρησιμοποιούσα σε καινούργιο αμάξι το πλύσιμο με την βούρτσα όμως για τον αφρό, το κέρωμα και το απιονισμένο νερού για ξέπλυμα που χρησιμοποιούν τι γνώμη έχετε;Καλορίζικο το αυτοκίνητο.
Θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο πλυντήριο στη γειτονιά σου και να του κάνεις την εξήγηση ότι θα πλένει το αυτοκίνητο με τα δικά σου προϊόντα (σφουγγάρι, κουβά, σαμπουάν και πετσέτες για στέγνωμα). -
Δε νομίζω να είναι και τόσο καλή ιδέα. Άλλωστε τα προϊόντα ναι μεν παίζουν ρόλο αλλά δεν είναι το παν, μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος. Αν ο άλλος πλένει πρώτα τα μαρσπιέ και μετά ανεβαίνει επάνω ή αν κάνει κυκλικές κινήσεις λες και καθαρίζει τζάμια ή αν σε ένα δύσκολο λεκέ βάλει νύχι απλά για να ξεμπερδεύει είναι πάλι δώρον άδωρον.
Το να του πεις και τον τρόπο μάλλον θα έχει σαν αποτέλεσμα να σου τα φέρει όλα στο κεφάλι και να σε διαολοστείλει.
Επίσης είναι και λίγο προσβολή για την επιχείρηση να πάει ο άλλος και να θέσει δικούς του όρους.Μόνη λύση ύπαρξη πιεστικού σε κάποιο βενζινάδικο ή τα κλασσικά self service.
-
Δεν έχει να χάσει κάτι ο άνθρωπος αν το προτείνει.
Προσωπικά με αυτό τον τρόπο ησύχασα με το θέμα πλύσιμο αυτοκινήτου πριν από κάποια χρόνια.
Με δέκα Ευρώ μέσα έξω, τα υλικά που βάζουν είναι της πλάκας μην πω τίποτα χειρότερο.
Εννοείται ότι αν αρχίσει και πλένει από κάτω προς τα πάνω, η παρεξηγηθεί από την πρόταση, πάει στο επόμενο.
-
Δυστυχώς τα σωστά πλυντήρια είναι πολύ λίγα. Οι περισσότεροι κοιτάνε απλά να σε ξεπετάξουν γρήγορα για να πάνε στον επόμενο. Πήγα πρόσφατα σε ένα που υπόσχεται πλύσιμο στο χέρι. Ξεκινάει ένας με πιεστικό και αφρό και μέχρι να πάρω έναν καφέ είχαν ήδη ξεκινήσει 2 τύποι με βούρτσες να το πλένουν. Όταν πήγα και τους είπα γιατί δεν το πλένουν με το χέρι όπως διαφημίζει η εταιρεία μου είπαν ότι από τη στιγμή που δεν μεσολαβεί μηχάνημα είναι πλύσιμο στο χέρι και ότι οι βούρτσες που χρησιμοποιούν είναι κορυφαίας ποιότητας. Φυσικά και μου έκαναν κάποιες αράχνες και δεν θα ξαναπατήσω. Κόστος 10 ευρώ μέσα-έξω. Αν είχα παλιό αυτοκίνητο δεν θα με πείραζε, ίσα ίσα που σε ένα τέταρτο έχουν τελειώσει. Είναι και αρκετοί που δεν έχουν τέτοια θέματα, πέτυχα άλλη μέρα μια bmw i8 να περιμένει την 'περιποίηση' [emoji44]
Βέβαια κατά 90% το πλένω μόνος μου τουλάχιστον 1 Κυριακή κάθε μήνα με 2 κουβάδες (θέλω γύρω στις 2 ώρες για ένα πολύ σχολαστικό μέσα-έξω). Χτες έβαλα και το quick wax σε σπρέι της 3m μετά το πλύσιμο. Πολύ εύκολη και γρήγορη εφαρμογή και με ωραίο αποτέλεσμα. Σαμπουάν τώρα τελευταία χρησιμοποιώ ένα της meguiars. Γενικά το πλύσιμο το γουστάρω πραγματικά και πάω σε πλυντήριο μόνο σε έκτακτες περιστάσεις.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα σε όλους ! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω πως θα αρχίσω να ρωτώ στην σειρά όλα τα βενζινάδικα για το αν μου επιτρέπουν να πλένω το αυτοκίνητο με δικά μου προϊόντα και χρησιμοποιώντας το πλυστικό και τον χώρο τους (εννοείται επί πληρωμή!)Κάτι δηλ. σαν το Labiko αλλά να επιτρέπει τα προϊόντα μου! Μου κάνει όμως εντύπωση πως κανένας από τους τόσους πολλούς συμφορουμίτες μας δεν θέλει ή δεν μπορεί να προτείνει κάποιο πλυντήριο αυτοκίνητων. Αυτό σημαίνει : ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν ή με άλλα λόγια αν ανοίξει κάποιος ένα σωστό πλυντήριο έχει πολλές πιθανότητες να τα πάει καλά μιας και μάλλον υπάρχει κενό στην αγορά! Τέσπα! Στο διαδίκτυο διάβασα ότι υπάρχουν κάποιο προϊόντα για πλύσιμο ‘χωρίς νερό’. Waterless τα ονομάζουν. Ποια είναι η γνώμη σας για κάτι τέτοιο ; Τα έχετε χρησιμοποιήσει ;Κάνουν δουλειά ή….. >Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Βέβαια κατά 90% το πλένω μόνος μου τουλάχιστον 1 Κυριακή κάθε μήνα με 2 κουβάδες (θέλω γύρω στις 2 ώρες για ένα πολύ σχολαστικό μέσα-έξω). Χτες έβαλα και το quick wax σε σπρέι της 3m μετά το πλύσιμο. Πολύ εύκολη και γρήγορη εφαρμογή και με ωραίο αποτέλεσμα. Σαμπουάν τώρα τελευταία χρησιμοποιώ ένα της meguiars. Γενικά το πλύσιμο το γουστάρω πραγματικά και πάω σε πλυντήριο μόνο σε έκτακτες περιστάσεις.
Το quick wax τι ακριβώς κάνει ; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καινούργιο αυτοκίνητο ; Είναι για ομορφιά- λαμπερότητα ή για προστασία π.χ από τις 'τοξικές βόμβες' των πουλιών ;Μου προτάθηκε να κάνω Κεραμική επίστρωση .Γνώμες ;
-
Ο χρήστης pepes έγραψε:
Μου κάνει όμως εντύπωση πως κανένας από τους τόσους πολλούς συμφορουμίτες μας δεν θέλει ή δεν μπορεί να προτείνει κάποιο πλυντήριο αυτοκίνητων. Αυτό σημαίνει : ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν ή με άλλα λόγια αν ανοίξει κάποιος ένα σωστό πλυντήριο έχει πολλές πιθανότητες να τα πάει καλά μιας και μάλλον υπάρχει κενό στην αγορά!Υπάρχουν πολλά καλά πλυντήρια...αλλά στον χαμό που γίνεται, προφανώς κανείς μας δεν τα ξέρει όλα. Προσωπικά ξέρω 2 καλά προς τα Βόρεια: τον Καλογρίτσα στην Αγ. Παρασκευή / Χαλάνδρι και τον Auto Star στην Λυκόβρυση. Προς τα μέρη σου δεν ξέρω κάποιον, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν!
-
Αν έχετε καινούργια-καλοδιατηρημενα αυτοκίνητα καλύτερα να απευθυνθείτε σε μαγαζιά detailing που πλένουν κι όλας.
Τα waterless/rinseless προϊόντα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους αρκεί να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης pepes έγραψε:
Το quick wax τι ακριβώς κάνει ; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καινούργιο αυτοκίνητο ; Είναι για ομορφιά- λαμπερότητα ή για προστασία π.χ από τις 'τοξικές βόμβες' των πουλιών ;Μου προτάθηκε να κάνω Κεραμική επίστρωση .Γνώμες ;
Υγρό κερί είναι που το βάζεις μετά το πλύσιμο. Πιο πολύ δίνει γιαλαδα και μια ελαφρά προστασία αλλά δεν έχει μεγάλη διάρκεια σε 2 πλύσιματα δηλαδή έχει φύγει.
Το κεραμικό είναι τελείως διαφορετικό αλλά μιλάμε και για πολλαπλάσιο κόστος.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ σωστά. Πρώτη φορά το έβαλα και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Το εφαρμόζεις σε ελάχιστο χρόνο, ψεκάζεις απευθείας πάνω στις επιφάνειες και σκουπίζεις. Προσδίδει μια γυαλάδα και όταν χαϊδεύεις τη λαμαρίνα είναι απαλή και λεία, γλιστράει. Όταν βρέξει θα γράψω και πόσο υδροφοβικό είναι.
Για σοβαρό κέρωμα χρειάζεται καλό πλύσιμο, αφαίρεση επικαθήσεων με πηλό και σχολαστική εφαρμογή κάποιου καλού προϊόντος, ιδανικά με αλοιφαδόρο (αρκεί να ξέρεις).
-
+1
Eγώ τους τελευταίους μήνες άρχισα να βάζω υγρό κερί με τη λογική να διατηρηθεί λίγο παραπάνω το σκληρό, το οποίο περνιέται με τη διαδικασία που είπες.
Βάζω το aqua wax της autoglym το οποίο έχει το θετικό το ότι το ρίχνεις μετά το πλύσιμο πριν το στέγνωμα και είναι αρκετά υδροφοβικό. -
Fanis75 » Προσωπικά ξέρω 2 καλά προς τα Βόρεια: τον Καλογρίτσα στην Αγ. Παρασκευή / Χαλάνδρι και τον Auto Star στην Λυκόβρυση.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου μπορεί να είναι λίγο μακριά αλλά είναι συγκεκριμένες!mrclouzo»* Το εφαρμόζεις σε ελάχιστο χρόνο, ψεκάζεις απευθείας πάνω στις επιφάνειες και σκουπίζεις. Προσδίδει μια γυαλάδα και όταν χαϊδεύεις τη λαμαρίνα είναι απαλή και λεία, γλιστράει.Για σοβαρό κέρωμα χρειάζεται καλό πλύσιμο, αφαίρεση επικαθήσεων με πηλό και σχολαστική εφαρμογή κάποιου καλού προϊόντος, ιδανικά με αλοιφαδόρο (αρκεί να ξέρεις).*
Καταλήγουμε λοιπόν πως : α) για ένα σοβαρό κέρωμα χρειάζεται κάποιος ειδικός (Ποιος ; Προτάσεις ; και πόσο θα μπορούσε να κοστίσει) και β) το υγρό κερί θα μπορούσε κάποιος να το εφαρμόσει μόνος του .Σωστά; Αν θα κάνω το σοβαρό κέρωμα σε κάποιον επαγγελματία θα μπορώ μετά να χρησιμοποιώ για λόγους ευκολίας το υγρό κερί που έχει το Labiko ; ή χρειάζεται κάποιο επώνυμο εξειδικευμένο προϊόν;
*
panos2171 » Το κεραμικό είναι τελείως διαφορετικό αλλά μιλάμε και για πολλαπλάσιο κόστος. *
Έχω μια συγκεκριμένη πρόταση για κεραμική επίστρωση της Williams F1 που θα κρατήσει (λένε) 5 χρόνια με κόστος 300e . Ποια είναι η γνώμη σου αν υποθέσουμε ότι ένα σοβαρό κέρωμα θα κοστίσει 150 (;);Εγώ κρατώντας μικρό καλάθι λέω και 2 χρόνια να κρατήσει –προστατέψει το κεραμικό είναι ο.κ!tharis » Αν έχετε καινούργια-καλοδιατηρημενα αυτοκίνητα καλύτερα να απευθυνθείτε σε μαγαζιά detailing που πλένουν κι όλας.Τα waterless/rinseless προϊόντα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους αρκεί να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς.
Θα μπορούσες να μου πεις κάποια από αυτά τα μαγαζιά ; καθώς και κάποια κατά την γνώμη σου καλά waterless προϊόντα ;Υ.Γ Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις προτάσεις σας .
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ