-
Διπλού συμπλέκτη με τον 1.3 δικίνητο. Στο 4κίνητο diesel νομίζω εξακολουθεί το XTronic (CVT). Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Διπλού συμπλέκτη με τον 1.3 δικίνητο. Στο 4κίνητο diesel νομίζω εξακολουθεί το XTronic (CVT). Διορθώστε με αν κάνω λάθος.Σωστό.
Βενζίνη με διπλό συμπλέκτη, πετρέλαιο με m-cvtSent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Εντυπώσεις απ' το (συγκεκριμένο) CVT κάποιος;
-
Ο χρήστης tsiliha έγραψε:
@Dimts
Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να σου απαντήσει σε αυτό. Όταν πήγα σε μια αντιπροσωπεία έκανα (εκτός άλλων) τις παρακάτω δύο ερωτήσεις.- Τι εξοπλισμό θα έχει η n-connecta και αν θα είναι ίδιος με αυτόν που είχε με το 1.6 πετρέλαιο.
- Αν θα έχει το καινούργιο infotainment.
Και στα δύο μου απάντησαν λογικά ναι, αλλά θα το ξέρουμε σίγουρα όταν έρθει η επίσημη ενημέρωση.
Λίγο γενικά και αόριστα τα πράγματα. Έχουν βγάλει τιμές και εκδόσεις και δέχονται παραγγελίες, αλλά ακόμα δε μπορούν να σου πουν με σιγουριά τι ακριβώς θα πάρεις. Πάντως για κάποιον που θέλει πετρέλαιο το 1.7 n-connecta φαίνεται εξαιρετική λύση.
Γενικά όσο έχω ψάξει ούτε και στο εξωτερικό έχουν βγάλει αναλυτικά τι έχει η κάθε έκδοση με τους νέους κινητήρες.
@gatsoulos
Σε back to back test drive για αρκετή ώρα στο ίδιο δρομολόγιο, QQ 1.2 και xtrail 1.6 163, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Άλλο αυτοκίνητο. Όταν ρώτησα τη γυναίκα μου ποιο σου άρεσε είπε με τη μια xtrail γιατί το άλλο είχε θόρυβο μέσα στην καμπίνα. Τώρα με τα καινούρια μοτέρ δεν ξέρουμε πως θα είναι ο θόρυβος της μηχανής μέσα στην καμπίνα και αν το 1.3 160 θα είναι μεγαλύτερος. Μόλις έρθει θα δούμε.Από ένα ισπανικό site (κάντε Google translate) ,μπορείς να πάρεις μια γεύση τι επίπεδο εξοπλισμού θα έχει. Για το infotainment, δεν έχει κάτι συγκεκριμένο
https://www.autofacil.es/nissan/x-trail ... 48317.html
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
Οι τιμές μετά από έκπτωση στην Ισπανία είναι πάρα πολύ καλές νομίζω.
27.400 και 28.900 τα DCT N connecta βενζίνη και Xtronic N connecta πετρελαίου αντίστοιχα .
Φοβερό ατού πλέον ο 1.7 dci με 150 άλογα και πολύ καλές επιδόσεις αντίστοιχες του βενζινοκίνητου.
Μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους επιταφίους 1.6 και 1.5 πετρελαίου με τα 110 - 120 άλογα.
Αυτό ναι είναι αξιοπρεπέστατη επιλογή σε diesel χωρίς φόρο πολυτελείας , με όφελος σε οικονομία και χωρίς να σέρνεται σε σύγκριση με τα βενζινοκίνητα.
Στα QQ και Kadjar πότε θα μπει ο 1.7 dci ;Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ο απερχόμενος 1.6 πετρέλαιο ήταν εξαιρετικός κινητήρας, τουλάχιστον στο QQ!
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Εγω δεν εξεταζω το που βασιζεται το καθενα.
Λεω οτι βλεπω 12 χρονια,ουσιαστικα το ιδιο αμαξι,απο πλευρας 'σουλουπιου'....
Αυτο εννοω συνεχες facelift.Δηλαδή για το Golf τι λές, ότι βλέπεις 25 χρόνια το ίδιο σουλούπι?
Τέσπα, δεν έχει και κανένα νόημα...αλλά για να ξέρουμε τι λέμε (γιατί ο καθένας εννοεί τα δικά του, αλλά η πρόταση 'συνεχές facelift' έχει συγκεκριμένη ερμηνεία).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αυτο εννοω συνεχες facelift.Δηλαδή για το Golf τι λές, ότι βλέπεις 25 χρόνια το ίδιο σουλούπι?
Τέσπα, δεν έχει και κανένα νόημα...αλλά για να ξέρουμε τι λέμε (γιατί ο καθένας εννοεί τα δικά του, αλλά η πρόταση 'συνεχές facelift' έχει συγκεκριμένη ερμηνεία).
To Golf ακομα χειροτερα
-
Χωρις να εχω κατι με το Kuga,μια χαρα αμαξι ειναι,αυτο που γραφω ειναι οτι αυτο που βγηκε το 2008...
https://ibb.co/st2DnWN
...ειναι το ιδιο με αυτο που κυκλοφορει το 2019...
https://ibb.co/TWCSdW2
Σορρυ αν σου'θιξα το αμαξι,αλλα ετσι το βλεπω εγω,και δεν προσπαθω να δικαιολογησω τιποτα...Εσένα μπορεί να σου φαίνεται ίδιο, αλλά η ουσία είναι ότι το πρώτο Kuga βασίζεται στο Focus mk2 και το δεύτερο Kuga στο Focus mk3.
Βασίζονται δηλαδή σε άλλη πλατφόρμα και είναι άλλα αμάξια!
Αυτο εννοω συνεχες facelift.Αν αυτό εννοείς εσύ ως facelift, μαλλον υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης, γιατί όλοι οι άλλοι άλλο πράγμα εννοούν!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Χωρις να εχω κατι με το Kuga,μια χαρα αμαξι ειναι,αυτο που γραφω ειναι οτι αυτο που βγηκε το 2008...
https://ibb.co/st2DnWN
...ειναι το ιδιο με αυτο που κυκλοφορει το 2019...
https://ibb.co/TWCSdW2
Σορρυ αν σου'θιξα το αμαξι,αλλα ετσι το βλεπω εγω,και δεν προσπαθω να δικαιολογησω τιποτα...Εσένα μπορεί να σου φαίνεται ίδιο, αλλά η ουσία είναι ότι το πρώτο Kuga βασίζεται στο Focus mk2 και το δεύτερο Kuga στο Focus mk3.
Βασίζονται δηλαδή σε άλλη πλατφόρμα και είναι άλλα αμάξια!
Αυτο εννοω συνεχες facelift.Αν αυτό εννοείς εσύ ως facelift, μαλλον υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης, γιατί όλοι οι άλλοι άλλο πράγμα εννοούν!
Δεν με νοιαζει κιολας τι εννοουν οι αλλοι.
Εγω εξεταζω το τι βλεπω...
Υπαρχει η κυριολεξια,υπαρχει και η μεταφορα.
Οταν δεν μπορεις να καταλαβεις ποτε κυριολεκτει ο αλλος και ποτε μιλαει μεταφορικα,οντως υπαρχει προβλημα...
Κυριολεκτικα λοιπον ειναι ενα εντελως αλλο αμαξι,αλλα
,οταν ενα αμαξι εχει απο τοτε που βγηκε μεχρι σημερα,το ιδιο πανω κατω σχημα,με μικροαλλαγες σε φωτα-προφυλακτηρες πχ,για εμενα μεταφορικα ειναι ενα συνεχες facelift....
To Xtrail τωρα,το Τ30 με το Τ31,που ειναι κοντινα σε εμφανιση,θα μπορουσα να πω το ιδιο με το Kuga,το Τ32 ειναι αλλο αμαξι,απο εμφανισιακης αποψης....
Αυτα,και οποιος θελει να καταλαβει καλως
P.s Kuga εχεις,ετσι; -
Αν αυτό εννοείς εσύ ως facelift, μαλλον υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης, γιατί όλοι οι άλλοι άλλο πράγμα εννοούν!
Οταν δεν μπορεις να καταλαβεις ποτε κυριολεκτει ο αλλος και ποτε μιλαει μεταφορικα,οντως υπαρχει προβλημα...
,οταν ενα αμαξι εχει απο τοτε που βγηκε μεχρι σημερα,το ιδιο πανω κατω σχημα,με μικροαλλαγες σε φωτα-προφυλακτηρες πχ,για εμενα μεταφορικα ειναι ενα συνεχες facelift....
To Xtrail τωρα,το Τ30 με το Τ31,που ειναι κοντινα σε εμφανιση,θα μπορουσα να πω το ιδιο με το Kuga,το Τ32 ειναι αλλο αμαξι,απο εμφανισιακης αποψης....
P.s Kuga εχεις,ετσι;Κατ' αρχάς καλώς η κακώς η γραπτή επικοινωνία έχει κάποιους κανόνες, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι η χρήση κοινής γλώσσας. Εσύ κάνεις ένα άλμα, χρησιμοποιώντας μεταφορικά (κατά την άποψη σου) ένα όρο που όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν κυριολεκτικά. Και χωρίς κατά κανένα τρόπο να διευκρινίζεις τη μεταφορική χρήση του όρου facelift στο αρχικό σου ποστ... Όταν κάποιοι (εμού συμπεριλαμβανομένου) σε διορθώνουν, εσύ δηλώνεις ότι 'δεν με νοιαζει κιολας τι εννοουν οι αλλοι' και κάνεις και ρελάνς επιπλήττωντας μας με το 'όταν δεν μπορεις να καταλαβεις ποτε κυριολεκτει ο αλλος και ποτε μιλαει μεταφορικα,οντως υπαρχει προβλημα'. Έτσι όμως δεν γίνεται διάλογος...
Kατά τ' άλλα, δεν έχω Kuga και δεν μου αρέσουν ενγένει τα SUV. Δεν είμαι κομπλεξικός για να υποστηρίζω με οπαδικό ζήλο το εκάστοτε αυτοκίνητο μου. Επίσης δεν είμαι κομπλεξικός ώστε να μην αναγνωρίζω το λάθος που θα κάνω, αλλά να προσπαθώ ντε και καλά να το δικαιολογήσω εκ των υστέρων...
Αυτά, φιλικά πάντα!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Αν αυτό εννοείς εσύ ως facelift, μαλλον υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης, γιατί όλοι οι άλλοι άλλο πράγμα εννοούν!
P.s Kuga εχεις,ετσι;Κατ' αρχάς καλώς η κακώς η γραπτή επικοινωνία έχει κάποιους κανόνες, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι η χρήση κοινής γλώσσας. Εσύ κάνεις ένα άλμα, χρησιμοποιώντας μεταφορικά (κατά την άποψη σου) ένα όρο που όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούν κυριολεκτικά. Και χωρίς κατά κανένα τρόπο να διευκρινίζεις τη μεταφορική χρήση του όρου facelift στο αρχικό σου ποστ... Όταν κάποιοι (εμού συμπεριλαμβανομένου) σε διορθώνουν, εσύ δηλώνεις ότι 'δεν με νοιαζει κιολας τι εννοουν οι αλλοι' και κάνεις και ρελάνς επιπλήττωντας μας με το 'όταν δεν μπορεις να καταλαβεις ποτε κυριολεκτει ο αλλος και ποτε μιλαει μεταφορικα,οντως υπαρχει προβλημα'. Έτσι όμως δεν γίνεται διάλογος...
Kατά τ' άλλα, δεν έχω Kuga και δεν μου αρέσουν ενγένει τα SUV. Δεν είμαι κομπλεξικός για να υποστηρίζω με οπαδικό ζήλο το εκάστοτε αυτοκίνητο μου. Επίσης δεν είμαι κομπλεξικός ώστε να μην αναγνωρίζω το λάθος που θα κάνω, αλλά να προσπαθώ ντε και καλά να το δικαιολογήσω εκ των υστέρων...
Αυτά, φιλικά πάντα!
Για να καταλαβω,φιλικα με αποκαλεις κομπλεξικοκαι οπαδο
Για ποιον διαλογο μιλας,οταν ενω εχω διευκρινισει τι εννοω,εσυ μου κανεις μαθημα ορολογιας;
Για εμενα το συγκεκριμενο αμαξι ειναι ενα συνεχες φρεσκαρισμα του αρχικου σχεδιου.
Αν δεν θες να το παραδεχτεις η να το καταλαβεις,δεν με πειραζει....
Ειναι η αποψη μου ομως,και δεν θυμαμαι να στην επεβαλα....
Αυτα απο μενα,και εννοειται οτι σου επιστρεφω τους χαρακτηρισμους....
Φιλικα παντα,ε; -
Εγώ δεν σε είπα κομπλεξικό και οπαδό. Είπα ότι εγώ δεν είμαι. Και νομίζω ότι είμαι ακριβολόγος.
Θα έλεγα όμως να σταματήσουμε εδώ το off topic που μάλλον δεν ενδιαφέρει και κανένα...
Εννοείται, πάντα φιλικά!
-
Σε εχω ηδη βαλει στην ignore list,οποτε αν εγραψες κατι προς εμενα δεν μπορω να το διαβασω,αλλα ουτε και να σου κανω την χαρη και να απαντησω...
Αν δεν σου αρεσουν γενικως αυτα που γραφω,μπορεις να το κανεις και εσυ... -
Να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα.
Οι απόψεις είναι πάντα υποκειμενικές και προσωπικές.
Να ρωτήσω κάτι, γιατί το xtrail δεν μπορεί να συγκριθεί με το Skoda Karoq και πάνε και το συγκρίνουν απευθείας με το Kodiaq?
Επειδή το Kodiaq βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με xtrail?
Ρωτάω, γιατί για να πάει κάποιος σε Xtrail, απορρίπτει το Qashqai λόγω χώρων. Έτσι με το xtrail έχει λίγο παραπάνω χώρους.
Αυτό το λίγο παραπάνω δεν έρχεται σε ευθεία σύγκριση με το Karoq?
Γιατί σε θέμα χώρων το Kodiaq είναι πολύ πιο ευρύχωρο.Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Το xtrail έχει πολύ καλύτερους χώρους από το qq και -φυσικά- καλύτερους από το karoq. Το kodiaq είναι πιο κοντά του αλλά ακόμα πιο ευρύχωρο.
-
Για όσους ενδιαφέρονται, στον ισπανικο configurator έχουν βγει τιμες αλλά και εξοπλισμοι για τα νέα μοτέρ.
Δεν ξέρω αν είναι ίδιες οι εκδόσεις πανευρωπαϊκά, αλλά η acenta εκεί έχει το safety pack αλλά όχι το infotainment. Για να το πάρεις χρειάζεται να πας στην n connecta.
Υγ: οι τιμές στις Ισπανία δεν είναι απλά καλές, είναι κλοπή! -
Ο εξοπλισμός μας έμεινε να μάθουμε.
Οι τιμές είναι γνωστές
https://www-europe.nissan-cdn.net/conte ... EDC-BT.pdfSent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Οι τιμές αυτές είναι προ φόρων.
Οι τελικές δεν βλέπω να αναφέρονται πουθενά.
Επίσης, δεν υπάρχουν και οι εκπομπές κατά wltp που υπάρχουν στην Ισπανία. -
Ρώτησα σε Νissan σήμερα για 1.7 N-Connecta 4x2 manual τιμή με όλους τους φόρους χωρίς προετοιμασία 28200€ και δωρεάν το μεταλλικό χρώμα. Δωράκια τα γνωστά, συναγερμός λαστιχένια πατάκια καμπίνα και χώρο αποσκευών και συζητάνε και κάτι ακόμα.
Έρχονται κάποια κομμάτια τέλος Φεβρουαρίου σε χρώματα άσπρο,μαύρο και γκρί. Σε 4χ4 κοστίζει 33.000€ λόγω αλλαγής κλίμακας. Εξοπλισμός ακριβώς ίδιος με τώρα και το ηχοσύστημα θα είναι το καινούργιο όπως του QQ. -
Άτιμη φορολογική κλίμακα! Πρέπει να είσαι πολύ συνειδητοποιημένος off-roader για να δώσεις 5 χιλιάρικα αποκλειστικά για την τετρακίνηση...
Nissan X-Trail 2013