-
Λύστε μου μια απορία γτ κολλάει το μυαλό μου, πως γίνεται σε δύο ίδια πρατήρια της Avin στο ένα να μπαίνει στο ρεζερβουάρ μου άψογο καύσιμο και στο άλλο να μου ανάβει συνέχεια το λαμπάκι κινητήρα και να εμφανίζεται πρόβλημα στον καταλύτη αλλά και να ξεκινάει να χτυπάει πυρακι;
Και στα δύο πρατήρια είναι ο ίδιος υπεύθυνος και τα δύο ανήκουν στην Avin Μακραιων
Στο προβληματικό πρατήριο έχω βάλει 3 φορές τη πρώτη γτ περνούσα απο εκείνο το δρόμο ενώ το δικό μου (το καλό δλδ) ήταν 3 χλμ και βαριόμουν να πάω, τη δεύτερη φορά έβαλα απο περιέργεια να δω αν όντως έφταιγε το καύσιμο ή κάποιο σκουπίδι και πάλι άναψε το check engine μετά απο 100 χλμ και τη 3η φορά περίμενα εσκεμμένα να αδειάσει το βυτίο (το πήρα απο πίσω) για να δω μην έφταιγε οτι ήταν στα τελειώματα η δεξαμενή του και τράβηξε σαβούρα και πάλι πρόβλημα, (πριν δυο βδομάδες αυτό)...
Τι φάση;;;
-
Έχει σκατά μέσα η δεξαμενή του ενός
Είτε έχει να καθαριστεί χρόνια, είτε ρίχνουν διάφορα μέσα.
Ακόμα και το βυτίο μπορεί να έβαλε μέσα μπιχλαSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ο προγραμματιστής μου είπε ΜΑΚΡΙΑ από V Power Racing καθώς έχει λίγο λάδι μέσα και δε δουλεύει σωστά το αυτοκίνητο.Παπαριά ακούγεται αυτό.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Ο προγραμματιστής μου είπε ΜΑΚΡΙΑ από V Power Racing καθώς έχει λίγο λάδι μέσα και δε δουλεύει σωστά το αυτοκίνητο.
Παπαριά ακούγεται αυτό.
Κι όμως δεν είναι καθόλου.
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί.
Σίγουρα ο συγκεκριμένος δε λέει παπαριες πάντως.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ο προγραμματιστής μου είπε ΜΑΚΡΙΑ από V Power Racing καθώς έχει λίγο λάδι μέσα και δε δουλεύει σωστά το αυτοκίνητο.
Παπαριά ακούγεται αυτό.
Κι όμως δεν είναι καθόλου.
Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί.
Σίγουρα ο συγκεκριμένος δε λέει παπαριες πάντως.
Sent from my G8141 using Tapatalk
Το λάδι πως κάνει το αμάξι να μην δουλεύει σωστά;
Και πως ξέρει ότι έχει λάδι η βενζίνη;Πρώτη φορά το ακούω πάντως. -
Πριν καμιά ώρα γύρισα από ταξίδι στην Τρίπολη.
Μόλις έφτασα Τρίπολη το μεσημέρι επειδή ήμουν κάτω από το 1/4 δεν ξέρω γιατί αλλά γέμισα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε μη εταιρικό πρατήριο πολύ γνωστό , με πολύ κόσμο να το προτιμα , το ξέρω χρόνια κλπ αλλά δεν είχα βάλει ποτέ βενζίνη εκεί.
Φεύγοντας το βράδυ και με το αυτοκίνητο κρύο ρεταρε αρκετά στο ρελαντί! Μόλις ζεστάθηκε και αφού είχα κάνει κάποια χιλιόμετρα μέσα στην πόλη σταμάτησε . Μπαίνοντας εθνική λόγω καταρρακτώδους βροχής και πολύ αέρα επιταχυνα χαλαρά μέχρι τα 120 . Μετά τα διόδια της Νεστάνης προσπαθώ να ανοίξω λιγο , στις χαμηλές στροφές ρεταρε και πάνω από τις 4.000 ανέβαζε δύσκολα! Έπρεπε να το σπάσω για να πιάσω 160 και δεν κρατούσε πάνω από 150 χιλιόμετρα στις ανηφόρες ούτε με τέρμα γκάζι!!!
Το μυαλό μου πήγε στο καύσιμο , τρελάθηκα λέω θα με αφήσει , του ήπια το αίμα με τέρμα γκάζι και πίεση και υψηλές στροφές , έφαγα σχεδόν το μισό ρεζερβουάρ στα 160 χλμ.
Αν το γεμίσω τώρα με καλή βενζίνη θα βελτιώθει η κατάσταση αν όντως ευθύνεται το καύσιμο για αυτό;
Τι μπορώ να κάνω άλλο για καταλάβω αν όντως φταίει το καύσιμο;
Εν τω μεταξύ με ένα - δύο τηλέφωνα σε φίλους έμαθα πως έκανα πατάτα που έβαλα εκεί.
Θεωρούσα πως είναι καλό πρατήριο με τόσα αυτοκίνητα που έβλεπα τόσα χρόνια , είναι δυνατόν ; Τι μπορεί να έχει μέσα το καύσιμο και να ρίχνει έτσι την απόδοση;
Μπορεί να έχω πάθει κάποια σοβαρή ζημιά;Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Θα σου ελεγα να γεμισεις με 100αρα να εξισσοροπησεις λιγο την κατασταση και θα δεις αν σταματησει ή βελτιωθει η κατασταση. Αν φτιαξει τοτε 100% θα ειναι λογω καυσιμου.
Καλο θα ηταν επισης το επομενο γεμισμα να το κανεις με 100αρα παλι για να καθαρισει το καυσιμο αυτο που εβαλες..
Δεν νομιζω να εχεις κανει καποια ζημια. Τοσα αυτοκινητα λες γεμιζουν εκει.. αν οντως ειχε βγαλει τοσα αυτοκινητα off το πρατηριο αυτο τωρα δεν θα εβαζε ουτε ο ιδιοκτητης εκει... -
Συμφωνω με τον απο πανω
Βαλε 100αρα και θα στρωσει .
Επισης , οταν δεν εχουμε καλη βενζινη δεν του πινουμε το αιμα , ισα ισα δεν το πιεζουμε το αμαξι μεχρι να την καψει -
Ωχ και σήμερα το οδήγησα καμια 40αρια χλμ λες και ήταν κλεμμένο!
Είμαι στο 1/3 τώρα του ρεζερβουάρ και έχει βελτιωθεί αρκετά η απόδοση του.
Θα του κάνω άλλα λίγα χλμ χωρίς να το ζορίσω όπως λέει ο Αλέξανδρος και θα το γεμίσω το Σάββατο μάλλον.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Το Σάββατο γέμισα με 100αρα της Ελιν , έκανα ταξιδακι πάλι Τρίπολη (έφαγα πολύ χιόνι και ταλαιπωρία με χιονοκουβερτες)
Η κατάσταση βελτιώθηκε 90% , αλλά μόλις είναι κρύο και ζητάω πολύ καύσιμο σχεδόν τέρμα γκαζι στο ρελαντί και με μεγαλύτερη σχέση ψιλορεταρει ακόμη.
Υπάρχουν καθαριστικά που να αφορούν το ντεπόζιτο ή την αντλία βενζίνης και γενικά το κύκλωμα του καυσίμου μέχρι τον κινητήρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν;Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ειχα βαλει εγω ενα της Wynn's αν θυμαμαι,λογω του οτι ακουγοταν η τρομπα να 'ζοριζεται'.Με αυτο καθαρισα.Λεει οτι διαλυει τα 'χοντραδια' και τα κατακαθια του ρεζερβουαρ...
Χρειαστηκα 2 μπουκαλακια των 5 ευρω... -
Ευχαριστώ accent , λογικά αυτό εννοείς https://markettools.gr/shop/wynns/sisti ... 701-wynns/
, μέσω Skroutz δεν συμφέρει λόγω μεταφορικών , θα κοιτάξω να το βρω σε κανένα καλό πρατήριο.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Εγώ πάντως βάζω εδώ και πολλά χρόνια V-Power σε εταιρικά της Shell.
Δέν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.
Αντίθετα όταν έβαλα στο Avensis άλλης εταιρείας ή την απλή Fuel Save είδα μεγαλύτερη κατανάλωση και κάπως πεσμένη απόδοση -
v-power εδω και χρονια οταν εχει προσφορα ( καθε τριτη) ,κανενα προβλημα ,οικονομια αξιοπιστία
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
v-power εδω και χρονια οταν εχει προσφορα ( καθε τριτη) ,κανενα προβλημα ,οικονομια αξιοπιστίαΤο ίδιο κι εγώ
-
Στο Χ3 βάζω 100αρα στη σειρά 1 απλή
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ πλέον βάζω σχεδόν αποκλειστικά σε εταιρικό Avin καθώς μαζεύοντας πόντους, δίνει εκπτωτικά κουπόνια των 3€.
Σε περίπτωση εκδρομής, ταξιδιού βάζω 100αρα για λίγο καλύτερη απόδοση. Στην πόλη η 100αρα είναι πεταμένα λεφτά. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εγώ πλέον βάζω σχεδόν αποκλειστικά σε εταιρικό Avin καθώς μαζεύοντας πόντους, δίνει εκπτωτικά κουπόνια των 3€.
Σε περίπτωση εκδρομής, ταξιδιού βάζω 100αρα για λίγο καλύτερη απόδοση. Στην πόλη η 100αρα είναι πεταμένα λεφτά.+1
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εγώ 1,5 χρόνο τώρα με το νέο αυτοκίνητο βάζω μόνο ΕΚΟ απλή αμόλυβδη, από συγκεκριμένο πρατήριο στην πόλη μου, το οποίο έχει μονίμως κόσμο, και όχι τη φτηνότερη βενζίνη.
-
Μετα απο ενα εξάμηνο με shell v power στο 1000άρι iQ άλλαξα σε avin απλή , οι κραδασμοί στις χαμηλές στροφές μειώθηκαν (τρικύλινδρο) και η κατανάλωση μειώθηκε ελαφριά , το ίδιο παρατήρησε και γιός που το οδηγεί πιο συχνά .
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????