-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Συνέπεια υπήρχε μεχρι τώρα, πάντα η πληρωμή γινόταν από το προηγούμενο μήνα, μια χαρά με όλους στη πολυκατοικία, δεν την ενοχλήσαμε ποτέ με κάτι ή κάποια απαίτηση.
criuser, υπάρχει αλλαγή στη νόμο; Ακόμα και αν άλλαξε πρόσφατα, λογικά δεν ισχύουν οι συνθήκες κατα την υπογραφή του συμβολαίου; Το λέω γιατι το συγκεκριμένο άρθρο το βλέπω σε πολύ πρόσφατες σχετικές αναφορές σε φορουμ νόμου, αρθρα δικηγόρων κλπ. Μιλάμε πάντα μόνο για κύρια κατοικια. Τωρα αν μιλάς για 'νόμους της αγοράς' οκ, αλλά θα έχει και συνέπειες για την ιδιοκτήτρια, όχι; -
Εχεις δίκιο . Για την κύρια κατοικία και μόνο υπάρχει η τριετία . Το κακό είναι ότι είναι δεσμευτικό αυτό εκατέρωθεν . Αρα καλό είναι να το κοιτάξεις απ΄ ευθείας με την ιδιοκτήτρια και να τα βρείτε .
-
Ευχαριστώ criuser . Ναι, βέβαια, απλά ήθελα πριν επικοινωνίσω να δω αν υπάρχουν εμπειρίες ανάλογες που είχαν πρόβλημα ωστε να ειμαι προετοιμασμένος.
-
Εχει συνεργαστέι κανένας σας με εταιρίες διαχείρισης/προωθησης ακινήτων σε πλατφορμες για βραχυχρόνια ή μεσοχρόνια χρήση; Γνωρίζετε από το μίσθωμα τι ποσοστό δεσμεύουν αυτές οι εταιρίες;
-
Αν είναι για Air BnB υπολόγισε 20-25% αλλά σε αυτό περιλαμβάνεται η πλήρης διαχείριση του ακινήτου (καθαριότητα,αλλαγη κλινοσκεπασμάτων,συντήρηση κλπ)
-
Ευχαριστώ kkostask!
-
Αλέξανδρε,θέλει πολύ προσοχή όμως αν επιλέξεις τέτοια εταιρεία. Ουσιαστικά τους παραδίδεις το ακίνητο σου να το διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που περιμένεις να πάρεις κάποια χρήματα και στο τέλος σου στέλνουν και λογαριασμό να τους πληρώσεις. Δυστυχώς δεν το έχω ψάξει παραπάνω αλλά έχω ακούσει ιστορίες ιδιοκτητών που έβλεπαν τα σπίτια τους νοικιασμένα αλλά λεφτά δεν έβλεπαν.
-
Αλέξανδρε,θέλει πολύ προσοχή όμως αν επιλέξεις τέτοια εταιρεία.
Ευχαριστώ Κώστα, το μισό σοϊ ειναι δικηγόροι οπότε θα ξεψαχνίσουν το όποιο συμβόλαιο. Αν ειναι να το δωσω θα ειναι στις γνωστες 1-2 εταιρίες και όχι σε πιο μικρές. Και πάλι το συμβόλαιο θα περάσει κόσκινο.
-
Αλέξανδρε,θέλει πολύ προσοχή όμως αν επιλέξεις τέτοια εταιρεία. Ουσιαστικά τους παραδίδεις το ακίνητο σου να το διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που περιμένεις να πάρεις κάποια χρήματα και στο τέλος σου στέλνουν και λογαριασμό να τους πληρώσεις. Δυστυχώς δεν το έχω ψάξει παραπάνω αλλά έχω ακούσει ιστορίες ιδιοκτητών που έβλεπαν τα σπίτια τους νοικιασμένα αλλά λεφτά δεν έβλεπαν.
Ειδικα στο AirBnB τα εξοδα καθαρισμου του διαμερισματος και πλυσιμο σεντονια πετσετες κλπ εκει παιζει πολυ κλοπη στο κοστος αν δεν τα κανεις μονος και εχεις εταιρειες. Πολυ ευκολα να μπει μεσα ο ιδιοκτητης. Επισης κοστος ρευματος θερμανσης εκει τρελλες σπαταλες απο τους επισκεπτες.
-
@wantone, Σωστές οι παρατηρήσεις σου. Θα κοιτάξω οι όροι να διασφαλίζουν καθαρό εισόδημα και όλοι οι λογαρισμοί να ειναι ευθύνη των εταιριών. Παντως οι 2 που κοιτάω στην ουσία σου δίνουν ενα ποσό Χ και μετά αυτές τρέχουν για όλα, πληρωμές, επισκευές ακόμα και κοινόχρηστα. Θα δω φυσικά τα συμβόλαια με δικηγόρους. Οπως και τί μένει/φευγει από το διαμέρισμα όταν λήξει η συνεργασία.
-
Εχεις δίκιο . Για την κύρια κατοικία και μόνο υπάρχει η τριετία . Το κακό είναι ότι είναι δεσμευτικό αυτό εκατέρωθεν . Αρα καλό είναι να το κοιτάξεις απ΄ ευθείας με την ιδιοκτήτρια και να τα βρείτε .
]
Η τιμη του ενοικιου τον τριτο χρονο ειναι ιδια υποχρεωτικα, δεν μπορει να σου την αλλαξει εκτος αν το θελετε και οι δυο. Αρα αν δε σε θελει και εσυ θελεις, αν συνεχισεις να πληρωνεις το ιδιο νοικι κανονικα μενεις ακομα ενα χρονο. Μετα το τριτο ετος ομως μπορει να ζητησει ο,τι τιμη θελει. Τωρα μονο τα ιδια. Αν εισαι συνεπης και δε κανεις ζημιες θα πας και αλλα χρονια αλλα αυτο ειναι πια μεταξυ σας. Μεχρι τοτε τον τριτο χρονο με ιδιο νοικι τον εχεις σιγουρο.
-
αυτο το νομο τον ξερω και εγω και ειναι παραλογο να κανεις συμβολαιο 2 χρονια που ισχυει για τρια! Βεβαια αντε τρεχα στα δικαστηρια πιο πολλα θα χασεις σε καθε περιπτωση
-
antonn, προφανώς απαντας σε ερώτημά μου που έθεσα πριν 1 χρόνο
Σωστά τα αναφέρεις όλα.
Κανενα πρόβλημα, όλα έμειναν ως είχαν και μαλιστα, τωρα στη λήξη της 3ετιας η ιδιοκτητρια με ενημέρωσε οτι μπορουμε να μεινουμε όσο θέλουμε και με το ίδιο ενοίκιο! Τυχεροί. -
αν ο ενοικιαστης ειναι κυριος πληρωνει στην ωρα του και δεν κανει φθορες, ειναι τυχερος ο ιδιοκτητης και θα ειναι χαζος να τον χασει
-
antonn, προφανώς απαντας σε ερώτημά μου που έθεσα πριν 1 χρόνο
Σωστά τα αναφέρεις όλα.
Κανενα πρόβλημα, όλα έμειναν ως είχαν και μαλιστα, τωρα στη λήξη της 3ετιας η ιδιοκτητρια με ενημέρωσε οτι μπορουμε να μεινουμε όσο θέλουμε και με το ίδιο ενοίκιο! Τυχεροί.Γιατι δεν μετακομιζεις στο διαμερισμα στο Φαληρο;
-
Γιατι δεν μετακομιζεις στο διαμερισμα στο Φαληρο;
Κοιτα, πια το σκεφτόμαστε να το κρατήσουμε. Το τίμημα που θα θέλαμε σαν ευκαιρία από ΚΙνεζους ή 'η οικονομία ανεβάινει' δεν υπάρχει πια. Το χάσαμε το κύμα. Ισως και για καλό τελικά.
Η λογικη ειναι οτι μάλλον σε 1-2 χρόνια φευγουμε παλι έξω, να το πουλούσαμε να μη μετακομιζαμε και μετά ξανα τα πράγματα έξωτερικο με κοντεινερ.
Αλλά τωρα λέμε έστω ισως να αφησουμε εκει κάποια πράγματα οταν φυγουμε μιας και έχουμε σπίτι έτοιμο έξω. Και αυτο στο ΠΦ να το δωσουμε για βραχυχρονιες μισθωσεις με πράγματά μας στην αποθηκη και σε κάποιο κλειδωμένο δωμάτιο. Θα κοιταξουμε μόνο τις 2 μεγάλες εταιριες του χώρου και οχι μικρές ή μεμονομένους διαχειριστές.
Υπάρχει και η σκέψη να γινει από εμάς η ανακαίνιση μιας και ισως παιξει μια μεταβατική φαση 6 μηνες εδω 6 μηνες έξω οπότε να έχουμε ενα δικό μας σπίτι. Ισως συνδιασμός. Μεσα στο 6μηνο που είναι διαθέσιμο για πώληση, είχαμε και το πρωτο μας παιδί και βλέπουμε πια και τα πράγματα διαφορετικά από όσο τα φανταζόμασταν. Θα δούμε.
είχε και ωραια θέα πριν 2-3 μέρες (αυτο που βλέπετε χ6 βασικά), χωρις το θόρυβο της παραλιακής. Κάθεσαι πολύ άνετα στο μπαλκόνι (40τμ....στάδιο σχεδόν..) -
Το βάζω εδώ, το έβαλα και στις αγγελίες.
Η αναζήτηση είναι για πολύ συγγενικό μου πρόσωπο και έχεις τα εξής συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
- Διαμέρισμα με οπωσδήποτε 2 υπνοδωμάτια.
- Περιοχές: Χαλάνδρι (όλο), Αγ. Παρασκευή (οπουδήποτε), Γέρακας, Σταυρός, Βριλήσσια, Πάτημα, Τούφα, Μαρούσι (στο κομμάτι Σωρού και εκεί γύρω, δλδ. δεξιά από την Κηφισίας όπως ανεβαίνουμε).
- Προτιμότερο να είναι ανακαινισμένο ή αλλιώς σε πολύ καλή κατάσταση.
- Να έχει θέρμανση (εαν δεν είναι αυτόνομη, να ανάβουν στην πολυκατοικία)
- Έξτρα παροχές (π.χ. πάρκινγκ, αποθήκη, επιπλωμένο, ηλεκτρικά είδη) θα συνεκτιμηθούν θετικά.
- Μέχρι €600, για κάτι πολύ ιδιαίτερο μπορεί να ανέβει λίγο ο προϋπολογισμός, σε σχέση πάντα και με το ύψος των κοινοχρήστων.
- Να είναι διαθέσιμο μέχρι το Πάσχα (υπάρχει ένα μικρό περιθώριο για +/- 1 μήνα).
Ο ενοικιαστής είναι 'εγγυημένος' τόσο στην πληρωμή στην ώρα του όσο και σε θέματα φθορών και προσοχής του διαμερίσματος.
Εαν κάποιος έχει κάτι που να καλύπτει τα παραπάνω ή λόγω επαγγέλματος γνωρίζει κάποιο διαμέρισμα ας με ενημερώσει παρακαλώ!
-
Φάνη χλωμό το βλέπω . Θα συνιστούσα να ψάξει να βρει σε περιοχές με μεζονέτες , όπου το τεκμήριο κατοικίας , λόγω των τμ, έχει αποθαρρύνει πολλούς και εκεί ίσως βρει κάτι καλό .
-
Φάνη χλωμό το βλέπω . Θα συνιστούσα να ψάξει να βρει σε περιοχές με μεζονέτες , όπου το τεκμήριο κατοικίας , λόγω των τμ, έχει αποθαρρύνει πολλούς και εκεί ίσως βρει κάτι καλό .
Γιατί το λές αυτό?
Δηλαδή που να ψάξει, σε ποιες περιοχές? Εαν δεν σου κάνει κόπο να μιλήσουμε με email ή και τηλεφωνικά, θα το εκτιμούσα.
-
Δεν ασχολούμαι με τον χώρο της ενοικίασης , απλά έχω ακούσματα . Δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο , αλλά έχω δει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση και είναι εντελώς λογικό για απλούς λόγους .
Μέχρι την κρίση τα σπίτια που έβγαιναν για ενοικίαση ήταν δύο κατηγοριών . Τα σπίτια της αντιπαροχής και τα σπίτια που αγόραζαν κάποιοι για τα παιδιά τους και μέχρι να παντρευτούν και να τα χρειαστούν , τα νοίκιαζαν .
Εδώ και δέκα χρόνια δεν χτίζονται καινούργια σπίτια , άρα δεν υπάρχουν αντιπαροχές και τα παιδιά μεγάλωσαν και έκαναν οικογένειες , οπότε τα σπίτια αποσύρθηκαν .
Φίλος πριν λίγο καιρό νοίκιασε καινούργιο σπίτι 120 τμ στο Χαλάνδρι 1200 σε 1-2 μέρες από την στιγμή που μπήκε η αγγελία και έγινε χαμός .
Γενικά πολλοί ζητάνε να νοικιάσουν .
Στις περιοχές του Γέρακα και των Πατημάτων Χαλανδρίου και Βριλησσίων και Σισμανογλείου , υπάρχουν περιοχές μεζονεττών .
Αυτές είναι συνήθως αρκετά τμ , 200-300 και περισσότερο , οπότε έχουν μεγάλο τεκμήριο , έστω και ως ενοίκιο για αυτόν που μένει σε αυτές . Ετσι δεν έχουν ζήτηση και ίσως βρει εκεί κάτι να νοικιάζεται .
Ιδιοκατοικηση ή ενοικιο?