-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Εν όψει Χριστουγέννων, είπα να αλλάξω τα λαστιχα μια ώρα αρχίτερα... Επειδή είναι η πρώτη χρονιά που θα το κάνω μόνη μου, θα ήθελα τη γνώμη σας. Γενικώς θέλω κάτι σε 50/50 -απ´ότι ξέρω [emoji39]
Σε μια μίνι έρευνα βρήκα τα παρακάτω. Τι λέτε;• Toyo
• Pirelli S-Verde
• Matador MP82
• Nexen
• Yokohama Geolander
• Continental
• Goodyear Wrangler
• Cooper Discoverer
• Kormoran
• Dunlop
• BFGoodrichSent from my iPad using Tapatalk
Έχω τα Wrangler (αλλά παλιότερο μοντέλο) φορεμένα σε Disco 1. Πολύ καλό εκτός δρόμου, αναμενόμενα απλά ΟΚ εντός, όπως όλα τα εκτός δρόμου λάστιχα. Τα Geolander και τα Goodrich επίσης είναι πολύ καλά εκτός. Τα Pirelli είναι πολύ πιο ασφάλτινα. Στα υπόλοιπα, 1st tier tyres, δεν αναφέρεις μοντέλο. Kormoran, Matador κλπ θα τα απέφευγα.
@W202: Ε όχι και καρφιά στην Ελλάδα, εκτός αν ζεις στον Μύτικα του Ολύμπου.
@REALZEUS Σ’ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθεια!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
με κάθε επιφύλαξη,νομίζω οτι με το 50/50 που λέει δεν εννοεί άσφαλτο/χώμα........αλλά κάτι καλό για χειμώνα και για καλοκαίρι!Εννοεί άσφαλτο/χώμα.
-
Ο χρήστης Lenia έγραψε:
με κάθε επιφύλαξη,νομίζω οτι με το 50/50 που λέει δεν εννοεί άσφαλτο/χώμα........αλλά κάτι καλό για χειμώνα και για καλοκαίρι!
Εννοεί άσφαλτο/χώμα.
Οκ εκεί παραδοσιακά πας σε yokohama geolandar και bridgestone dueler.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
με κάθε επιφύλαξη,νομίζω οτι με το 50/50 που λέει δεν εννοεί άσφαλτο/χώμα........αλλά κάτι καλό για χειμώνα και για καλοκαίρι!
Εννοεί άσφαλτο/χώμα.
Οκ εκεί παραδοσιακά πας σε yokohama geolandar και bridgestone dueler.
michelin latitude cross, continental atr
-
Continental EcoContact 5 205/45/16 91H
2.5 χρονων με 13000 χλμ.
Φθορα μπροστα θα ελεγα γυρω στο 5%, πισω κυριολεκτικα 0. Παιζει να βγαζουν ανετα 50.000χλμ χωρις ιδιαιτερη φθορα.
Αποδοση γενικως δεν εχει πεσει καθολου, ειναι ιδια οπως την πρωτη μερα.
Ελκτικη προσφυση δε μπορω να πω γιατι με το δικο μου δε σπαει ποτε.
Στο βρεγμενο αριστα (κλασικο χαρακτηριστικο continental), ποτε δεν εχουν δωσει ιχνος aquaplanning.
Στις στροφες αριστη προσφυση για φυσιολογικη οδηγηση - δε θα σε κρεμασουν ουτε θα σε ξαφνιασουν ποτε.
Ελαφρως σκληρα στις λακουβες σε σχεση με αλλα με μαλακοτερη γομα (πχ PremiumContact), αλλα απο πεζοδρομια δε καταλαβαινουν τιποτα οσο κι αν τα ακουμπησεις στο πλαι.
Μετρια στο φρεναρισμα, μπαινει το ABS πολυ ευκολα στα αποτομα.
Επισης στριγκλιζουν αρκετα στο ζεστο δρομο, απο καινουρια που ηταν, οποτε γενικα η πολλη ζεστη δεν ειναι το καλυτερο τους.
Γενικως ειναι αξχιοπιστα, ανθεκτικα, δε φθειρονται καλη επιλογη για οποιον κανει πολλα χλμ.
-
Για τα michelin primacy 4 υπαρχει καποια γνωμη η τα Pirelli P1 που μου ειπε ο realzeus,ενα μικρο review για φθορα,κρατηματα,προσφυση σε βρεγμενο/στεγνο?
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Continental EcoContact 5 205/45/16 91H2.5 χρονων με 13000 χλμ.
Φθορα μπροστα θα ελεγα γυρω στο 5%, πισω κυριολεκτικα 0. Παιζει να βγαζουν ανετα 50.000χλμ χωρις ιδιαιτερη φθορα.
Στο βρεγμενο αριστα (κλασικο χαρακτηριστικο continental), ποτε δεν εχουν δωσει ιχνος aquaplanning.
Στις στροφες αριστη προσφυση για φυσιολογικη οδηγηση - δε θα σε κρεμασουν ουτε θα σε ξαφνιασουν ποτε.
Ελαφρως σκληρα στις λακουβες σε σχεση με αλλα με μαλακοτερη γομα (πχ PremiumContact), αλλα απο πεζοδρομια δε καταλαβαινουν τιποτα οσο κι αν τα ακουμπησεις στο πλαι.
Επισης στριγκλιζουν αρκετα στο ζεστο δρομο, απο καινουρια που ηταν, οποτε γενικα η πολλη ζεστη δεν ειναι το καλυτερο τους.
Γενικως ειναι αξχιοπιστα, ανθεκτικα, δε φθειρονται καλη επιλογη για οποιον κανει πολλα χλμ.
Τα φοράει το i10 σε 175/65/14 εργοστασιακά. Τα λάστιχα στο βρεγμένο είναι ΆΘΛΙΑ !!! Στο στεγνό δεν έχω παράπονο. Η χιλιομετρική απόδοση είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει όταν νιώθω ότι δεν θα στρίψει/φρενάρει απ'την πρώτη μέρα!
Είχα να δω τόσο κακή απόδοση από κάτι bridgestone B250 που είχα βάλει στο γάτο...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Continental EcoContact 5 205/45/16 91H
2.5 χρονων με 13000 χλμ.
Τα φοράει το i10 σε 175/65/14 εργοστασιακά. Τα λάστιχα στο βρεγμένο είναι ΆΘΛΙΑ !!! Στο στεγνό δεν έχω παράπονο. Η χιλιομετρική απόδοση είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει όταν νιώθω ότι δεν θα στρίψει/φρενάρει απ'την πρώτη μέρα!
Είχα να δω τόσο κακή απόδοση από κάτι bridgestone B250 που είχα βάλει στο γάτο......Ισως δεν καθονται καλα στη γεωμετρια του i10 η με τη συγκεκριμενη διασταση; Δεν εχω κανενα τετοιο παραπονο προσωπικα. Και μαλιστα προσφατα (δες στο #Ζωα) σε συμβαν 'αποφυγης' που χρειαστηκε προσφυση δεν γλιστρησαν καθολου.
Θα εχω θεμα με το δικο μου μελλοντικα, τα μπροστα ελαστικα ειναι 185/50/16 και σχεδον τα μονα που βγαινουν σ αυτη τη διασταση ειναι EcoContact, τα παλια μοντελα PremiumContact (1&2), και κατι αλλες καμενιες: https://www.elastika-online.gr/search?vehicleTypes=PKW&vehicleTypes=RACE_PKW&vehicleTypes=LLKW&vehicleTypes=VINTAGE_PKW&vehicleTypes=OFF&season=so&width=185&profile=50&size=16&speedRating=&priceCategory=recommended&brand=&searchByCarModel=true&pageNoFull=1
Οποτε μαλλον θα ειμαι μακροχρονιος χρηστης EcoContact εκτος αν αλλαξει κατι.
-
Είπα ότι στο στεγνό δεν έχω να πω κάτι, άντε κάνουν λίγο θόρυβο παραπάνω. Στο βρεγμένο νιώθω ότι πάω με τις ζάντες!
Βγάζω κουτσά στραβά και αυτή τη χρονιά και τρώνε πόδι. Πρώτη φορά θα αλλάξω λάστιχα πριν την τριετία -
Καλησπέρα σας, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την βοήθειά σας για την επιλογή ελαστικών σε TOYOTA YARIS του 2008. Τα υπάρχοντα είναι τα Toyo Proxes T1-R 195/55R15 85V, διετίας που όμως χτες σε βρεγμένο,μεταξύ Βλαχέρνας και Βυτίνας σε επαρχιακή οδό μου επιφύλαξαν πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Το αυτοκίνητο διανύει 15-20.000km ετησίως.
-
Ο χρήστης esot έγραψε:
Καλησπέρα σας, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την βοήθειά σας για την επιλογή ελαστικών σε TOYOTA YARIS του 2008. Τα υπάρχοντα είναι τα Toyo Proxes T1-R 195/55R15 85V, διετίας που όμως χτες σε βρεγμένο,μεταξύ Βλαχέρνας και Βυτίνας σε επαρχιακή οδό μου επιφύλαξαν πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Το αυτοκίνητο διανύει 15-20.000km ετησίως.Σε ιδιο αμαξι εχω βαλει goodyear efficient grip performance. Mια χαρα. Και στο βρεγμενο εξαιρετικα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καλησπέρα σας, θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την βοήθειά σας για την επιλογή ελαστικών σε TOYOTA YARIS του 2008. Τα υπάρχοντα είναι τα Toyo Proxes T1-R 195/55R15 85V, διετίας που όμως χτες σε βρεγμένο,μεταξύ Βλαχέρνας και Βυτίνας σε επαρχιακή οδό μου επιφύλαξαν πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Το αυτοκίνητο διανύει 15-20.000km ετησίως.
Σε ιδιο αμαξι εχω βαλει goodyear efficient grip performance. Mια χαρα. Και στο βρεγμενο εξαιρετικα.
Συμφωνώ . Πολύ καλά στο βρεγμένο με ζητηματάκια όμως στην υδρολίσθηση (βέβαια τα δικά μου είναι φαρδύτερα: 225/55/16).
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε ιδιο αμαξι εχω βαλει goodyear efficient grip performance. Mια χαρα. Και στο βρεγμενο εξαιρετικα.Πάρα πολύ καλά ελαστικά!!
-
Πως πανε αυτα τα ελαστικα απο θεμα φθορας,υπαρχουν αναφορες οτι τελειωνουν σχετικα γρηγορα.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Πως πανε αυτα τα ελαστικα απο θεμα φθορας,υπαρχουν αναφορες οτι τελειωνουν σχετικα γρηγορα.μου βγάζουν περίπου 40000 χλμ .
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Σε ιδιο αμαξι εχω βαλει goodyear efficient grip performance. Mια χαρα. Και στο βρεγμενο εξαιρετικα.
Συμφωνώ . Πολύ καλά στο βρεγμένο με ζητηματάκια όμως στην υδρολίσθηση (βέβαια τα δικά μου είναι φαρδύτερα: 225/55/16).
Εγω τα φορούσα σε διάσταση 205/50/17 και μεχρι τα 45.000χλμ ηταν εξαιρετικά.Στην πολυ βροχή δεν κατάλαβα ποτέ υδρολισθηση.....
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,είμαι μεταξύ του goodyear efficient grip και του dunlop sport bluresponse. Σκέφτομαι όμως να πάω στο 185/60/15.Θα ψάξω τα + και τα - της μετάβασης σε 185 από 195 και θα αποφασίσω .
-
Ο χρήστης esot έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,είμαι μεταξύ του goodyear efficient grip και του dunlop sport bluresponse. Σκέφτομαι όμως να πάω στο 185/60/15.Θα ψάξω τα + και τα - της μετάβασης σε 185 από 195 και θα αποφασίσω .Πραγματικα φιλε μου, εχεις το χειροτερο λαστιχο που θα μπορουσες να φορεσεις(toyo t1-R). Μετα απο 2 χρονια ειναι ακαταλληλα για οδηγηση.
Δεν ειναι τυχαιο οτι στην αγγλια τα πουλανε 20-30 ευρω το τεμαχιο.
Ο,τι και να βαλεις θα ειναι σιγουρα ασφαλεστερο.
Εγω εχω προτιμηση και εμπιστοσυνη στην bridgestone. -
Καλησπέρα,
Τι ελαστικό θα προτείνατε σε διάσταση 195/60-65/R15 για Renault megane του 2003?
-
Καλησπέρα,
Κάποια καλή πρόταση για Tiguan σε 235/55/17;
Τώρα φοράω Continental ContiCrossContact αλλά παρόλο που δεν είχα ποτέ θέμα σε οδήγηση είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένο, είμαι αρκετά δυσαρεστημένος από θέμα αντοχής και φθοράς. Με λιγότερα από 20k km σε 3 χρόνια, ακόμα και στο γυμνό μάτι φαίνονται τόσο χάλια λες και τα φοράω 10 χρόνια... Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί ελαστικό να δείχνει (και να είναι) τόσο ταλαιπωρημένο στα km/χρόνια αυτά. Έλεγα να δοκιμάσω Bridgestone. Τι λέτε; Άλλη επιλογή; Μοντέλο;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]