-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όλα τα πλανητικά με μετατροπέα ροπής (τα dsg μαλλον οχι), τα οποία εφοσον συντηρούνται σωστά (αλλαγή λαδιων και φιλτρων καθε 100-120.000 χλμ) αντέχουν όσο και ο κινητηρας.Άπειροι ταξιτζήδες θα διαφωνήσουν...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ευχαριστω.
Τα διπλού συμπλέκτη σε ποια κατηγορία ανήκουν; Πλανητικά με μετατροπέα ροπής ποια αυτοκίνητα έχουν;Τα διπλου συμπλεκτη (dsg κατα vag, dct κατα bmw κλπ ονομασιες αναλογα με τον κατασκευαστη) ειναι ιδια με τα χειροκινητα κιβωτια αναφορικα με την επιλογη των σχεσεων και το συστημα γραναζιων αλλα εχουν 2 συμπλεκτες (παρομοιας τεχνολογιας με αυτπυς των χειροκινητων) για πολυ γρηγορες αλλαγες ταχυτητων. Για συχνη κινηση μεσα σε πολη δεν ειναινοτι καλυτερο γιατι ζεσταινονται και εχουν θεμα με την αξιοπιστια τους.
Πλανητικα με μετατροπεα ροπης (το λεγομενο πλεον και κλασσικο αυτοματο κιβωτιο) εχουν αρκετα αυτοκινητα οπως: bmw (δυστυχως απο 2λιτρα και πανω πλεον), καποιες mercedes, peugeot, citroen, suzuki βενζινη, jaguar, land/range rover, jeep (οχι ολα τα μοντελα) και αρκετα ακομα που δεν τα θυμαμαι ολα και δεν εχει και νοημα να τα γραψω.
Άπειροι ταξιτζήδες θα διαφωνήσουν...
Βρήκες και εσύ τωρα Αλέξανδρε κατηγορια οδηγων...αυτοι ουτε τα βασικα σερβις δεν κανουν!! Εδω ριχνουν λαδι στο πετρελαιο (οι παλιοι) για να αντεχει περισσοτερο η αντλια!!
Οι ταξιτζηδες δεν ειναι δειγμα....ασχετοι ειναι!
Στατιστικα τα ΖF που εχουν οι bmw αντεχουν παρα πολλες χιλιαδες χλμ εφοσον συντηρουνται σωστα. -
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Υπάρχουν οι κάφροι, υπάρχουν και οι τιτίζηδες. Σε γενικές όμως τα προσέχουν, γιατί είναι το εργαλείο της δουλειάς τους. Πολλοί επιλέγουν χειροκίνητο, γιατί έχουν καεί από τα αυτόματα...
-
Επανέρχομαι στο αρχικό ζήτημα.
Αποφάσισα λοιπόν να παραγγείλω το XC40 1.5 Momentum γιατί γενικά πιστεύω οτι ταιριάζει καλυτερα σε αυτά που θέλω.
Ένιωσα καλύτερα οδηγώντας το και πιστεύω πως δεν θα το μετανιώσω.Το μόνο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι αν θα το παραγγείλω σε απλό ή μεταλλικό μαυρο χρώμα. Η διαφορά είναι στα 909 ευρω και σκέφτομαι οτι θα μπορούσα να την αξιοποιήσω σε extra εξοπλισμό(π.χ κάμερα οπισθοπορείας) αντί για μεταλλικό χρώμα.
-
Μπράβο Κωνσταντίνε, με το καλό η παραγγελία!
Όσο για το δίλημμα, αν δε γίνεται να συνδυαστούν και μεταλλικό χρώμα και extra εξοπλισμός, διάλεξε αυτό που εσύ θεωρείς πιο σημαντικό σε βάθος χρόνου.Να πω μόνο ότι το χρώμα δεν προστίθεται ενώ κάποια εξτραδάκια ίσως είναι πιο εύκολο να μπουν στην πορεία.Δες επίσης αν και κατά πόσο αλλάζει ο χρόνος παράδοσης ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις.
Σκέφτεσαι για παράδοση μέσα στο 2018 ή θα πας για Ιανουάριο; -
Απ ότι γνωρίζω, ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου 4 μήνες εκτός και αν έχει επιλεγεί εξοπλισμός που καθυστερεί την παραγωγή. Αλλά αυτό το μαθαίνεις 2-3 μέρες μετά την παραγγελία και πάλι με επιφυλάξεις.
Ο πωλητής ήταν ειλικρινής νομίζω.
Σχετικά με το χρώμα, δεν επηρρεάζει το χρόνο παράδοσης απ' ότι γνωρίζω. -
Εγώ που το είχα δει στο άσπρο, νομίζω του ταίριαζε μια χαρά.
-
Εγώ που το είχα δει στο άσπρο, νομίζω του ταίριαζε μια χαρά.
-
Ο χρήστης kwnstantinos έγραψε:
Αποφάσισα λοιπόν να παραγγείλω το XC40 1.5 Momentum γιατί γενικά πιστεύω οτι ταιριάζει καλυτερα σε αυτά που θέλω.
Ένιωσα καλύτερα οδηγώντας το και πιστεύω πως δεν θα το μετανιώσω.Το μόνο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι αν θα το παραγγείλω σε απλό ή μεταλλικό μαυρο χρώμα. Η διαφορά είναι στα 909 ευρω και σκέφτομαι οτι θα μπορούσα να την αξιοποιήσω σε extra εξοπλισμό(π.χ κάμερα οπισθοπορείας) αντί για μεταλλικό χρώμα.
Με το καλό να παραλάβεις Σου είπαν μήπως ρύπους ή περίπου ποτέ θα ξέρεις ;
-
Δημοσίευση από kwnstantinos » 28 Οκτ 2018 10:04
Μπράβο φίλε μου με το καλό να παραλάβεις. ΠΛηροφοριακά πάντως και χωρίς να ξέρω αν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη η σειρά r-design, τον Αύγουστο που πήρα προσφορά για το momentum , μου έδωσαν προσφορά για την r-design κατά 1.000 ευρώ ακριβότερη περίπου, με τη αιτιολογία ότι σταματάει η παραγωγή της. Αρχική τιμή αν δεν κάνω λάθος ήταν στα 39.000
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Μου είπαν οτι δεν έχουν ούτε καν ανεπίσημη ενημέρωση για τους νέους ρύπους.
-
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Δημοσίευση από kwnstantinos » 28 Οκτ 2018 10:04
Μπράβο φίλε μου με το καλό να παραλάβεις. ΠΛηροφοριακά πάντως και χωρίς να ξέρω αν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη η σειρά r-design, τον Αύγουστο που πήρα προσφορά για το momentum , μου έδωσαν προσφορά για την r-design κατά 1.000 ευρώ ακριβότερη περίπου, με τη αιτιολογία ότι σταματάει η παραγωγή της. Αρχική τιμή αν δεν κάνω λάθος ήταν στα 39.000
Για R-design δεν ενδιαφερόμουν ωστόσο ακούω για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση.
-
Το μόνο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι αν θα το παραγγείλω σε απλό ή μεταλλικό μαυρο χρώμα. Η διαφορά είναι στα 909 ευρω και σκέφτομαι οτι θα μπορούσα να την αξιοποιήσω σε extra εξοπλισμό(π.χ κάμερα οπισθοπορείας) αντί για μεταλλικό χρώμα.Εφόσον το πάρεις μαύρο (περί ορέξεως....) δεν έχει νόημα να πληρώσεις το μεταλλικό, δεν κάνει κάποια διαφορά. Καλύτερα να βάλεις επιπλέον εξοπλισμό.
Με το καλό να παραλάβεις.
-
Συντάσσομαι με τον Φάνη!
Πάρε το λευκό, που δεν θα λερώνει και τόσο εύκολα ούτε θα ζεσταίνεται τόσο πολύ και αντί του μεταλλικού, βάλε ένα εξοπλισμό, που θα τον χαίρεσαι κάθε μέρα.
Γιατί καλά είναι τα 10 δευτερόλεπτα που χαζεύουμε το αυτοκίνητο μας απέξω, αλλά στην ουσία το αυτοκίνητο το ζούμε από μέσα! -
Το κακό με το άσπρο στο xc40 είναι οι προφυλακτήρες (που οι μισοί είναι μαύροι). Εμένα προσωπικά με χαλάει πολύ αισθητικά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο οπότε θα πήγαινα σε μαύρο (βέβαια καλό είναι να πάρεις αυτό που σου αρέσει εσένα και όχι τι αρέσει σε εμάς )
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
Το κακό με το άσπρο στο xc40 είναι οι προφυλακτήρες (που οι μισοί είναι μαύροι). Εμένα προσωπικά με χαλάει πολύ αισθητικά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο οπότε θα πήγαινα σε μαύρο (βέβαια καλό είναι να πάρεις αυτό που σου αρέσει εσένα και όχι τι αρέσει σε εμάς )Αυτό είναι που με χαλάει κι εμένα. Το άσπρο μου φαίνεται λίγο σαν Qashqai...
-
Μου είπαν οτι δεν έχουν ούτε καν ανεπίσημη ενημέρωση για τους νέους ρύπους.
Ειναι να απορει κανεις...H Volvo εχει προσαρμοσμενες NEDC τιμες καταναλωσης με βαση το WLTP απο τον προηγουμενο Νοεμβριο για ολα τα μοντελα της. Μαλιστα ολα εχουν περασει και το RDE (Real Driving Emissions test) με PEMS (Portable Emissions Measurement System) και παιρνουν το EURO 6d-temp...νουμερα απο αυτες τις δοκιμες εδω και για αλλους κατασκευαστες. Οι τιμες καταναλωσης και CO2 αλλαζουν αναλογα και με τη διασταση των ελαστικων..Για το 1.5 XC40 δινει:
Tyre class A Combined, NEDC*, l/100 km / CO² g/km 1 6,2 l/100 km / 144 g/km
Tyre class B Combined, NEDC*, l/100 km / CO² g/km 1 6,3 l/100 km / 146 g/km
Tyre class C Combined, NEDC*, l/100 km / CO² g/km 1 6,4 l/100 km / 148 g/km
Combined, WLTP (low-high) 7,1 - 7,7 / 160 - 174- NEDC figures correlated from WLTP based testing
Αναλυτικα για ολα τα μοντελα εδω
Ειναι τυχεροι βασικα, γιατι οι αλλαγες αυτες τους βρισκουν με μια νεα γεννια κινητηρων, κι ετσι ολα τα μοντελα τους σε correlated NEDC εχουν πολυ καλες τιμες! -
Και τις δυο τιμες βάζουν. Από του χρόνου θα μετράει το 160-174 Με τα τέλη τετρακοσαρες
-
Δεν ειναι τυχεροι, εξυπνοι ειναι. Χρονια ελεγαν πως θα γινει αυτο στους ρυπους. Εχω την αισθηση και η πεζω ετοιμαζοταν εδω και χρονια.
-
Με wltp απο Σεπτέμβρη 2019 θα ειναι 400 ευρω τα τέλη που ειδατε την εξυπνάδα?
Αγορα SUV με budget έως 35.000 Ευρώ