-
Το σκηνικό του βιάζομαι και κόβω το αστικό το έχω δει πολλές φορές, λυπάμαι τον οδηγό του αστικού και τους επιβάτες.
Όσο για την αστυνομία, να καταλάβω τα μπλόκα σε επικίνδυνα σημεία, αλλά συνήθως είναι για εισπρακτικούς λόγους. Μακάρι να είχαν συντήρηση και καύσιμο να γύριζαν και να έπιαναν επικίνδυνη οδήγηση και παραβιάσεις στοπ και φαναριών.
Να συνεισφέρω και εγώ ένα αστικό αυτή τη φορά που παραβίασε βράδυ το κόκκινο εισερχόμενο στην Αμφιθέας, νομίζοντας ότι επειδή ήμασταν δεξιά θα στρίψουμε και μάλλον βιαζόταν... ευτυχώς δεν τρέχαμε. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καλησπέρα από την Κω.
Ένα παράδειγμα των ντόπιων οδηγών..
Κανένας σεβασμός στα φανάρια. Βλέπετε είναι για τους άλλους, εμείς είμαστε στο χωριό μας άρα έχουμε και προτεραιότητα.Συγνώμη αλλά τα φανάρια στη Κω τα σέβονται πολύ περισσότερο απο την Αθήνα πχ...Σε καμία περίπτωση δεν αποτελει παράδειγμα ντόπιου.
Ειδικά το συγκεκριμένο φανάρι εγώ δεν έχω δει να το παραβιάζει κάποιος.
Επίσης ,δε μπορείς να ξέρεις αν όντως ο οδηγός ήταν ντόπιος ή κάποιος στρατιωτικός πχ από τους χιλιάδες που υπάρχουν στο νησί και εμπλέκονται πολύ συχνά σε τροχαία ατυχήματα λόγω τους τρόπου που οδηγούν.Να μη πω για όλους αυτους που δουλεύουν στο νησί το καλοκαίρι.Τι εχει ο τροπος που οδηγανε εκει οι στρατιωτικοι?Δηλαδη οι ντοπιοι οδηγανε καλυτερα?
Απο αυτους που θα εχουν γραψει δεκαδες χιλιομετρα σε εθνικους οδους πολεις κτλ?
Απλη ερωτηση.Ειδικά τα πρωινά που πάνε να μπούνε μέσα στα στρατόπεδα αλλά και το μεσημερι όταν σχολάνε,πολλοι απο αυτούς οδηγάνε δίχως αυριο παραβιαζοντας συστηματικά ,όρια ταχύτητας διπλές γραμμες κτλ.Εχουν γίνει πάρα πολύ σοβαρά ατυχήματα .
Το τελευταίο που θυμαμαι αυτο:
https://www.aegeanews.gr/featured/17872 ... to-vinteo/Κωστή απο το 2014 μένω μόνιμα στη Κω και απο το 2016 στο Πλατάνι περνώντας καθημερινά απο το εν λόγω διπλό φανάρι. Πίστεψε με έχω δει και καταγράψει πολλές φορές την παραβίαση του.
Επίσης καθημερινά είναι τα πετάγματα στον επαρχιακό απο το πουθενά (στενά, χωράφια κλπ) όλα με πινακίδες ΚΧ... Μέσα στην πόλη δε.. ότι μα ότι να ναι. Κάγκουρες να προσπαθούν να τρέξουν, αργόσχολοι να πηγαίνουν μόνοι τους σε άδειο δρόμο με 25-30. Δεν είναι κακό να παραδεχτεί κανείς ότι με 50χλμ. οδικό δίκτυο στη Κω δεν μπορείς να έχεις εμπειρία ίδια με κάποιον απο την ηπειρωτική Ελλάδα που έχει απο καρόδρομους μέχρι ολοκαίνουργιες Εθνικές στη διάθεση τουΜετά από το εν λόγω ατύχημα που λες πρέπει να έχει πέσει χέρι στους στρατιωτικούς καθώς προσωπικά έχω παρατηρήσει σαφή μείωση στις καγκουριές τους. Θυμάμαι ένα παλικάρι στη μονάδα είχε τρακάρει με το μηχανάκι χωρίς να φταίει (φαντάροι είμαστε κ οι δυο) και θα πέρναγε στρατοδικείο.. Φαντάζομαι ισχύει και με το παραπάνω για τα στελέχη.
Μου αρέσει που η Κως ζει απο τον τουρισμό ωστόσο μας πειράζουν τα άτομα που έρχονται για δουλειά το καλοκαίρι, μας πειράζουν και οι στρατιωτικοί αλλά στις αγγελίες για σπίτια πάντα προτιμούνται! Ότι μας βολεύει δλδ
Παραδέχομαι στον εαυτό μου ένα ποσοστό εμπάθειας καθώς 200.000χλμ και βάλε στην Αθήνα είχα μικροτρακαρίσματα ναι, αλλά ολική το αμάξι μου βγήκε εδώ στην Κω κάπου παραμέσα απο το εν λόγω φανάρι.
-
Και εγώ στο Πλατάνι μένω. Ελάχιστες φορές έχω δει να το παραβιάζουν.
Στην Αθήνα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα ειδικά σε αυτό το τομέα.Σε ΚΑΘΕ φανάρι σίγουρα θα περάσει ένας με κόκκινο. Οπότε μου έκανε εντύπωση που ανέφερες ότι είναι χαρακτηριστικό ντόπιου με τόση σιγουριά.Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι άμεσα συνδεδεμένη στο μυαλό μου με την Αθήνα και όχι με τη Κω.Στη Κω ακόμα και στις διαβάσεις στη Γρηγορίου 5ου τα αυτοκίνητα σταματάνε για να περάσουν οι πεζοί. Πράγμα ανήκουστο για Αθήνα πχ.
Για αυτό έκανα το σχόλιο για στρατιωτικό ή κάποιο από την ηπειρωτική Ελλάδα.Τίποτα περισσότερο ,τίποτα λιγότερο.
Προσωπικά δεν έχω κανένα είδους εμπάθεια με καμία από τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων ειδικά με τους στρατιωτικούς μιας και προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και φυσικά έχω και πάρα πολλούς φίλους στον ΕΣ.
Απλά το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς το έζησα από κοντά με πάρα πολλά σοβαρά τροχαία στο νοσοκομείο .Είχε γίνει τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση της ταξιαρχίας,ακόμα και μεικτά κλιμάκια Στρατονομίας -Αστυνομίας είχαν βγει κάποια εποχή.Προφανώς αν κάποιος δεν το έχει ζήσει δε μπορεί να ξέρει. -
Για τα φανάρια θα διαφωνήσω για Αθήνα - Θεσσαλονίκη όπου έχω κάποια χρόνια. Παραβίαση ερυθρού έχω δει α) νύχτα σε κενό δρόμο β) σε φανάρια που έχουν πρόβλημα και είναι γνωστό - ανάβει κόκκινο στο κάθετο αλλά μένει κόκκινο το άλλο γ) από απροσεξία δ) κλασσική επιτάχυνση σε πορτοκαλί για να προλάβουμε. Όχι ότι δεν γίνεται παραβίαση από ανόητους, αλλά όχι συστηματικά. Μιλάω για ΙΧ, όχι για μηχανάκια όπου κάνει ο καθένας ο,τι τον παίρνει. Για επαρχία και νησιά δεν μπορώ να πω. Όταν συνηθίσεις σε ένα τρόπο οδήγησης στο δρόμο, μετά άλλες συμπεριφορές σου φαίνονται περίεργες, και δεν εννοώ το σεβασμό ή όχι του ΚΟΚ. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στη συμπεριφορά από πόλη σε πόλη.
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Για τα φανάρια θα διαφωνήσω για Αθήνα - Θεσσαλονίκη όπου έχω κάποια χρόνια. Παραβίαση ερυθρού έχω δει α) νύχτα σε κενό δρόμο β) σε φανάρια που έχουν πρόβλημα και είναι γνωστό - ανάβει κόκκινο στο κάθετο αλλά μένει κόκκινο το άλλο γ) από απροσεξία δ) κλασσική επιτάχυνση σε πορτοκαλί για να προλάβουμε. Όχι ότι δεν γίνεται παραβίαση από ανόητους, αλλά όχι συστηματικά. Μιλάω για ΙΧ, όχι για μηχανάκια όπου κάνει ο καθένας ο,τι τον παίρνει. Για επαρχία και νησιά δεν μπορώ να πω. Όταν συνηθίσεις σε ένα τρόπο οδήγησης στο δρόμο, μετά άλλες συμπεριφορές σου φαίνονται περίεργες, και δεν εννοώ το σεβασμό ή όχι του ΚΟΚ. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στη συμπεριφορά από πόλη σε πόλη.Θα συμφωνήσω για τα φανάρια. Τουλάχιστον από την εμπειρία μου αυτό έχω δει. Σε αντίθεση με τα stop που για μερικούς είναι αόρατα. Προσωπικά και άγρια μεσάνυχτα να είναι περιμένω να ανάψει πράσινο για να ξεκινήσω ακόμα και αν δεν κινείται τίποτα.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Αδιανόητο σφάξιμο κόκκινου φαναριού στη Βουλιαγμένη από το αυτοκίνητο του Καραγκούνη. Ξέρω σίγουρα ότι ήταν το δικό του, μιας και το ξέρω καλά, αλλά δεν ξέρω ποιος το οδηγούσε.
Είδε το πορτοκάλι, τσίμπησε στιγμιαία τα φρένα, αναθεώρησε, στο μεταξύ άναψε κόκκινο, συνέχισε την πορεία του ανέμελος χωρίς να επιταχύνει έντονα, απλώς με τη φορά που είχε. -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Για τα φανάρια θα διαφωνήσω για Αθήνα - Θεσσαλονίκη όπου έχω κάποια χρόνια. Παραβίαση ερυθρού έχω δει α) νύχτα σε κενό δρόμο β) σε φανάρια που έχουν πρόβλημα και είναι γνωστό - ανάβει κόκκινο στο κάθετο αλλά μένει κόκκινο το άλλο γ) από απροσεξία δ) κλασσική επιτάχυνση σε πορτοκαλί για να προλάβουμε. Όχι ότι δεν γίνεται παραβίαση από ανόητους, αλλά όχι συστηματικά. Μιλάω για ΙΧ, όχι για μηχανάκια όπου κάνει ο καθένας ο,τι τον παίρνει. Για επαρχία και νησιά δεν μπορώ να πω. Όταν συνηθίσεις σε ένα τρόπο οδήγησης στο δρόμο, μετά άλλες συμπεριφορές σου φαίνονται περίεργες, και δεν εννοώ το σεβασμό ή όχι του ΚΟΚ. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στη συμπεριφορά από πόλη σε πόλη.
Θα συμφωνήσω για τα φανάρια. Τουλάχιστον από την εμπειρία μου αυτό έχω δει. Σε αντίθεση με τα stop που για μερικούς είναι αόρατα. Προσωπικά και άγρια μεσάνυχτα να είναι περιμένω να ανάψει πράσινο για να ξεκινήσω ακόμα και αν δεν κινείται τίποτα.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Εγω θα διαφωνισω εν μερη και με τους 2...Την νυχτα ειναι πλεον απολυτα φυσικο να περναει καποιος γιατι βαριεται να περιμενει το πρασινο σε κεντρικους δρομους της Θεσσαλονικης.Την ημερα παλι γινεται απο καποιους που πραγματικα θα ηθελα να ξερω τι εχουν μεσα στο κεφαλι τους Για τα μηχανακια ενα 80% απλα δεν υπαρχουν κοκκινα και πρασινα ολα ειναι ιδια.....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και εγώ στο Πλατάνι μένω. Ελάχιστες φορές έχω δει να το παραβιάζουν.
Στην Αθήνα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα ειδικά σε αυτό το τομέα.Σε ΚΑΘΕ φανάρι σίγουρα θα περάσει ένας με κόκκινο. Οπότε μου έκανε εντύπωση που ανέφερες ότι είναι χαρακτηριστικό ντόπιου με τόση σιγουριά.Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι άμεσα συνδεδεμένη στο μυαλό μου με την Αθήνα και όχι με τη Κω.Στη Κω ακόμα και στις διαβάσεις στη Γρηγορίου 5ου τα αυτοκίνητα σταματάνε για να περάσουν οι πεζοί. Πράγμα ανήκουστο για Αθήνα πχ.
Για αυτό έκανα το σχόλιο για στρατιωτικό ή κάποιο από την ηπειρωτική Ελλάδα.Τίποτα περισσότερο ,τίποτα λιγότερο.
Προσωπικά δεν έχω κανένα είδους εμπάθεια με καμία από τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων ειδικά με τους στρατιωτικούς μιας και προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και φυσικά έχω και πάρα πολλούς φίλους στον ΕΣ.
Απλά το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς το έζησα από κοντά με πάρα πολλά σοβαρά τροχαία στο νοσοκομείο .Είχε γίνει τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση της ταξιαρχίας,ακόμα και μεικτά κλιμάκια Στρατονομίας -Αστυνομίας είχαν βγει κάποια εποχή.Προφανώς αν κάποιος δεν το έχει ζήσει δε μπορεί να ξέρει.Για τις διαβάσεις θα συμφωνήσω απόλυτα. Εδώ και στην Ορεστιάδα το έχω δει αυτό!!
Στις μεγάλες πόλεις ο κόσμος είναι πιο εξοικιωμένος με τα φανάρια ίσως γιατί αυτά υπάρχουν επι χρόνια, εδώ από ότι μου έχουν πει την τελευταία δεκαετία ξεκίνησαν να μπαίνουν. Πρόλαβα και εγώ ένα αυτό της Μαρίνας...Πάντως για τους ντόπιους γνώμη δε μου αλλάζεις Στην Αθήνα ο πλυθησμός είναι και υπερπολαπλάσιος αυτό που εννοώ είναι πως αναλογικά με τον πλυθησμό είναι πάρα πολύς ο κόσμος που κάνει του κεφαλιού του. Μπαρμπάδια με αγροτικά και κοπελίτσες πριγκίπησες κινούμενοι σε απελπιστικά αργή κίνηση, κάγκουρες πόλης και χωριών που νομίζουν πως οι 3-4 ευθείες του σκάρτου χιλιόμετρου είναι η ευθεία της Θήβας και άλλα πολλά τραγελαφικά.. Επιπλέον υπάρχει και το πρόβλημα του ποτού, προχθές μόλις ένα 106 σε ευθεία στούκαρε μόνο του σε δέντρο με τέσσερα άτομα μέσα Βάλτε επιπλέον τουρίστες, πούλμαν, γουρούνες κλπ
ΥΓ: Για να πω και τα καλά εδω, δεν υπάρχουν κόρνες και δεν χώνονται στις μεγάλες ουρές να περάσουν πρώτοι
-
45αρα με μαυρο Polo με το τσιγαρο στο χερι μου κορναρε απο πισω επειδη σταματημενος με στοπ δεν βγηκα να κοψω μηχανακι που ερχοταν και ειχε προτεραιοτητα. Το θεωρει μαλλον υποδεεστερο οχημα κι οτι το αμαξι εχει δικαιωμα να του πεταχτει μπροστα;
Το ωραιο μαλιστα ηταν οτι στο επομενο φαναρι οπου ηταν πρωτη αρχισε να βαφεται στον καθρεφτη και καθυστερησε το φαναρι.Ελπιζω να μην αναπαραχθει, αν και αυτου του ειδους η σαπιλα ειναι που πολλαπλασιαζονται με τρελο ρυθμο.
-
Ναι αλλά καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο. Οπότε καλά να πάθουν. Μη σου πω και κρίμα που δεν τους πάτησαν.
https://www.facebook.com/zonacyclingcom ... 411122707/
-
πόσο αμοιβάδα πρέπει να είσαι για να κυκλοφορείς νύχτα στην παραλιακή (μετά την γλυφάδα προς αθήνα) με ποδήλατο (και μέχρι εδώ μου φτάνει) χωρίς φώτα?
και εγώ κάνω ποδήλατο (από πριν γίνει μόδα), αλλά δεν πατάω δρόμο. Στο σημείο εκείνο έχει από μέσα δρομάκι (από την πλευρά της παραλίας). -
Απολάυστε ένα μπόχαλο ντελιβερά να κόβει κάθετα τον επαρχιακό δρόμο της Κω πολύ έξω από την πόλη όπου οι ταχύτητες είναι αρκετά μεγάλες.
Προσωπικά πήγαινα με περίπου 80 χλμ. και τον είδα τελευταία στιγμή.
Σε περίπτωση που τον χτύπαγα και του έκανα ζημιά σωματική (εγκεφαλική έχει απο μόνος του) τι θα γινόταν?
Κανένα σεβασμό ούτε στην ίδια τους τη ζωή δεν έχουν.. -
Δυστυχως τα ντελιβερυ δεν φημιζονται για υψηλο IQ
Επιπλεον ειναι τετοια η φυση της δουλειας που επιβραβευει την γρηγορη παραδοση (περισσοτερα tips σε μικροτερο χρονο) κι επομενως εχει καποιος κινητρο για shortcuts.Φυσικα μπορει να επιλεξει να μην κανει τιποτε απο αυτα και να παει σπιτι με ~5-10 ευρω λιγοτερα. -
Ας γράψω κι εγώ τον πόνο μου. Πριν μια εβδομάδα σχεδόν, πρώτο ζώο με καλογυαλισμένο μπλε Fiesta
της αμέσως προηγούμενης γενιάς παρκάρει εμπρός στο γκαράζ μου (αρχοντικά και με την μούρη
προς την είσοδο, να κλείνει και το πεζοδρόμιο). Κάλεσα προφανώς τροχαία αλλά γνωρίζω
εκ των προτέρων ότι στην γειτονιά μου αργεί, ο τύπος γύρισε στα 3 τέταρτα και δεν είχαν έρθει.
Πολύ θα ήθελα να του είχαν πάρει τις πινακίδες, δεν ασχολήθηκα να του μιλήσω (παρόλο που μου φάνηκε ότι κοίταξε τριγύρω να δει ποιος θα τον κράξει...), έχω τσακωθεί άπειρες φορές, έχω μιλήσει
με το καλό και το κακό, έχω αφήσει σημειώματα και έχω αποδεχτεί μοιρολατρικά ότι μόνο αν προλάβει και έρθει
η τροχαία και πάρει τις πινακίδες καταλαβαίνουν κάτι τα εν λόγω ζώα. Κρατιέμαι με τα δόντια για να μην κάνω
ζημιά (έστω και ένα 'αθώο' ξεφούσκωμα σε λάστιχο) αλλά γνωρίζω -προφανώς- ότι είναι αδίκημα και δεν θέλω
να το κάνω, δεν μου αρέσει ο νόμος της ζούγκλας (γιατί μετά και ο άλλος μπορεί να αντιδράσει ανάλογα) αλλά η αλήθεια
είναι ότι σκέφτηκα πολύ σοβαρά να του πετάξω από το μπαλκόνι μου ένα αυγουλάκι στον ουρανό. Το πρόβλημα πάντως και εδώ η ελλειπής αστυνόμευση, με περιπολικό στο τεταρτάκι, πινακίδες και κλήση, όλοι μας θα είμασταν πιο προσεχτικοί.Έτερο ζώο το βράδυ 'έκλεισε' (στενό) δρόμο που περνάει λεωφορείο και μας έβαλε να τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα
να βρίσκουμε εναλλακτικές (κάνοντας όπισθεν σε μονόδρομο) για να πάμε τα παιδιά σε δραστηριότητες... -
εκλεισε ολοκληρο το γκαραζ για 45' ή ειχε αφησει καποιο χωρο οπου περναγες οριακα;
-
Ε όχι βέβαια. Τι οριακά; Γύρισα από την δουλειά και δεν μπορούσα να μπω, οπότε αναγκάστηκα εγώ να ψάχνω γύρω γύρω για να παρκάρω (έχουμε πρόβλημα εκεί που μένω) για να κάνει ο κύριος την δουλειά του και να μην ψάχνει αυτός.
-
αν είχα μόνιμο και σοβαρό πρόβλημα απο ''ζωα'' που μου κλείνουν το Parking θα είχα επενδύσει σε αυτά
https://www.amazon.com/Dragway-Tools-Hy ... B003W0F33O
η καθαρή λύση χωρίς ζημιές και λοιπές παρεξηγήσεις του μετακινείς το όχημα και κάνεις τη δουλειά σου
-
Δε νομιζω να ειναι και πολυ νομιμο, ο καθενας να μπορει να μετακινει το αμαξι του αλλουνου
-
Χαχαχα, μου θυμίζεις εποχές προ δεκαετίας που μαζί με ένα φίλο, είχαμε βοηθήσει έναν ηλικιωμένο. Του είχαν κλείσει το αυτοκίνητο, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Είδαμε τη φάση, ήμαστε κι οι δύο πάνω από 1.90 και 100 κιλά, ο άλλος απίστευτα γυμνασμένος, πιάσαμε το πίσω φτερό και σηκώσαμε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μετακινώντας το 90 μοίρες. Εννοείται ότι το αφήσαμε έτσι, σιγά μην του το βάζαμε ξανά στη σωστή θέση. Ο παππούς δεν ήξερε πώς να μας ευχαριστήσει.
Επίσης, γνωρίζω ότι ίσως προκαλέσω τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ: φίλε Screwdriver, που αποκαλείς ηλίθιο τον ποδηλάτη που βγαίνει στην παραλιακή, έχεις σκεφτεί μήπως εσύ είσαι λάθος κι όχι αυτός; Μήπως έχεις μάθει να τα κρίνεις όλα σύμφωνα με το εγωιστικό 'ο δρόμος ανήκει μόνο στα αυτοκίνητα κι οι υπόλοιποι να πάνε στα τσακίδια'; Προφανώς δεν αναφέρομαι στην έλλειψη φωτός, έχω βαρεθεί να κράζω στα ποδηλατικά φόρουμ για τα φώτα και τα σκούρα ρούχα. Αλλά όχι και να απολογούμαστε για τα αυτονόητα, τη στιγμή που δεν υπάρχει καν νομικό ζήτημα: ο νομοθέτης είναι σαφής, τα ποδήλατα μπορούν να κυκλοφορούν στην παραλιακή. Και προφανώς, το 99% αυτών είναι κούρσες με δυνατούς αναβάτες, που διασχίζουν όλη την παραλιακή με 30+, όχι τίποτα σούργελα που σέρνονται με άσχετα ποδήλατα με 10.
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Δε νομιζω να ειναι και πολυ νομιμο, ο καθενας να μπορει να μετακινει το αμαξι του αλλουνουδε πειράζει ας περιμένει το 'ζωο'' να έρθει η τροχαία κανα δύο ώρες και να δούμε τι θα πει και ποιους θα βρει , όπως λέει και ο dimsabas θα ψάχνουν να βρούνε τους μποντυμπιλτεράδες της γειτονιάς
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]