-
To Renault Arkana είναι ένα ακόμα SUV μοντέλο που από τις αρχές του 2019 θα ενταχθεί στην εμπορική φαρέτρα των Γάλλων.
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα μοντέλο της κατηγορίας C που αρχικά θα διατεθεί στην αγορά της Ρωσίας και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες. Η πλήρης αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί την επόμενη κιόλας εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 29 του μήνα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας.Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, το νέο Renault Arkana, το οποίο δανείζεται την ονομασία του από το λατινικό arcanum, που σημαίνει «μυστικό», θα βασίζεται στο ρώσικο Kaptur, που αποτελεί μία μεγαλύτερη εκδοχή του ευρωπαϊκού best-seller, Captur. Όπως είναι ήδη γνωστό, η κατασκευή του νέου Arkana θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Renault που βρίσκεται στη Μόσχα, από όπου και θα εξάγεται σε πολλές ακόμα χώρες που μένει να ανακοινωθούν από τους δημιουργούς του μοντέλου την προσεχή περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία αποτελεί για τη Renault μία πολύ σημαντική αγορά, με τις πωλήσεις της το 2017 να ανέρχονται στη χώρα στις 414.000 μονάδες.
-
To Renault Arkana είναι ένα ακόμα SUV μοντέλο που από τις αρχές του 2019 θα ενταχθεί στην εμπορική φαρέτρα των Γάλλων.
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα μοντέλο της κατηγορίας C που αρχικά θα διατεθεί στην αγορά της Ρωσίας και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες. Η πλήρης αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί την επόμενη κιόλας εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 29 του μήνα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας.Σύμφωνα με τις έως τώρα διαρροές, το νέο Renault Arkana, το οποίο δανείζεται την ονομασία του από το λατινικό arcanum, που σημαίνει «μυστικό», θα βασίζεται στο ρώσικο Kaptur, που αποτελεί μία μεγαλύτερη εκδοχή του ευρωπαϊκού best-seller, Captur. Όπως είναι ήδη γνωστό, η κατασκευή του νέου Arkana θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Renault που βρίσκεται στη Μόσχα, από όπου και θα εξάγεται σε πολλές ακόμα χώρες που μένει να ανακοινωθούν από τους δημιουργούς του μοντέλου την προσεχή περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία αποτελεί για τη Renault μία πολύ σημαντική αγορά, με τις πωλήσεις της το 2017 να ανέρχονται στη χώρα στις 414.000 μονάδες.
-
-
Προς το παρόν φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν (περιμένουμε όμως ότι θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό), ενώ οι μόνες επιπλέον πληροφορίες που δίνει η Renault είναι πως θα έχει full LED φώτα και 4κίνητες εκδόσεις.
Το νέο Renault Arkana θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, το οποίο θα κατασκευάζεται σε διαφορετικά εργοστάσια, αρχής γενομένης από τη Ρωσία (εκεί εξάλλου κάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα του, στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας) μέσα στο 2019. Αργότερα τόσο η παραγωγή του όσο και η διάθεσή του θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και Ηπείρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν το αυτοκίνητο είναι show car (έτσι το χαρακτηρίζει η ίδια η Renault), κάτι που σημαίνει πως μπορεί να δούμε μικροαλλαγές στην έκδοση παραγωγής.
-
Σκέτη αηδία...
-
Η χ6 του φτωχου ?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πράγματι .
Αυτή η αηδία η Χ6 έκανε σχολή . Ακολούθησε ένα Σανγιονγκ και μετά άρχισαν να βγάζουν και οι άλλοι .
Αν θυμάμαι καλά είχε προηγηθεί το Σανγιόνγκ και το είχαν κράξει , αλλά μετά βγήκε το Χ6 και έπαψαν οι χαχόλοι να το κράζουν... -
Χαχα...μην κράζετεεε
Τα SUV/Crossover πουλάνε και αφού πουλάνε, θα παράγονται διαρκώς νέα μοντέλα δημιουργώντας νέες (υπο)κατηγορίες! -
Πάρα πολύ όμορφο!!
Η Χ6 τα σπάει σε όλα...εξαιρετικό αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάρα πολύ όμορφο!!Η Χ6 τα σπάει σε όλα...εξαιρετικό αυτοκίνητο!
Μας τρολλάρεις τώρα, Φάνη;;;
Αυτά τα κουπωειδή suv είναι κακάσχημα.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Πιο πολύ με x4 μοιάζει σε στυλ. Δεν περπατάνε στην Ελλάδα τετοια σχέδια..
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Μας τρολλάρεις τώρα, Φάνη;;;Αυτά τα κουπωειδή suv είναι κακάσχημα.
Καθόλου τρολάρισμα Νίκο! Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα σχέδια και εχοντας οδηγησει για ενα ΣΚ μια Χ6 1ης γενιας για ενα ΣΚ, μου είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καθόλου τρολάρισμα Νίκο! Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα σχέδια και εχοντας οδηγησει για ενα ΣΚ μια Χ6 1ης γενιας για ενα ΣΚ, μου είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.
Σαν driving experience οκ.
Δεν λέω ότι δεν είναι καλό αμάξι.
Άσχημο (και όλα τα αντίστοιχα) είναι.
Τεσπα, τα γούστα είναι αυτά. Ο καθένας έχει το δικό τουSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Αν και δεν το έχω καθόλου με τα αντίστοιχα της BMW και Mercedes, μ' αρέσει αυτό. Θα τους πετύχει και θα ακολουθήσουν και άλλοι...
Και υπάρχει ήδη και το CHR που είναι και ένα κλικ πιο προχω και πέτυχε.
Δεν καταλαβαίνω γιατί εξαιρούν την Ευρωπαϊκή αγορά πάντως...
Σαν αντιQQ με τα σήματα της Nissan θα το καλοεβλεπα. -
Η ευρωπαική εκδοχή. Θα δώσει κ περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες η Renault
-
μονάδες το 2017;;;
-
Το 2017 δε νομίζω ότι κυκλοφορούσε το Arkana.
-
Μόνο υβριδικό το Arkana στην Ευρώπη:
https://www.newsauto.gr/news/atenizontas-to-ivridiko-renault-arkana-video/
Πρώτο εξάμηνο του 2021 λανσάρισμα. -
https://www.drive.gr/news/renault-arkana-e-tech-tha-erthei-ybridiko-koype-suv-stin-ellada
Μια πρόταση για αυτούς που τους αρέσουν τα κουπέ suv και με τιμή γύρω απο τις 33000€ στην Ελλάδα σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περιοδικού.
-
Εξωτερικοί χώροι που δεν αντιστοιχούν στους εσωτερικούς για τους πίσω επιβάτες, άρα ποιός ο λόγος να πας στα 4,57 από τα 4,4 ενός Kadjar πχ;
DCT αποκλειστικά (;) και ένα τιμόνι χωρίς feedback. Δεν τα λες και καλά δεδομένα.
Τιμή στα 33k αποτι λένε για Ελλάδα. Θα είναι έκπληξη αν πουλήσει με όσα προσφέρει σε αυτά τα λεφτά. Θα πρέπει να είναι κάποιος φανατικός της Renault. Εν αναμονή του νέου Kadjar κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι νομίζω θα είναι βασικά χωρίς προοπτική.
Το πίσω μέρος του αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος πρακτικός που είναι σηκωμένο σε σχέση με το μπροστά κάνει ένα περίεργο εμφανισιακά όχημα άσχημο.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Νότιο Κορέα όπου κυκλοφορεί για τις εκεί αγορές ως όχημα της Samsung. Αυτό δεν μπορώ να ψυχολογησω αν είναι καλό ή κακό.
Renault Arkana 2019