-
Ούτε τιμόνι δε Θέλει πλέον, άντε λίγο που και που:-)
-
χαχα δεν παίζεστε ρε σεις!!
Τα 2 άκρα είστε, και μιλάμε για πραγματικά άκρα...(όχι σαν τα γιαλαντζι της πολιτικής μας σκηνής!)@gkouk, ήρθε το αμάξι σου;
Εμένα μου είπαν ότι είναι Αθήνα και πρέπει να περάσει έλεγχο εκεί σε κάποιες εγκαταστάσεις (δεν κατάλαβα που) πριν δώσουν το ΟΚ να μπει στο καράβι να έρθει Κρήτη. Παίζει κάτι τέτοιο (δηλαδή να πούμε μπράβο στο Σαρακάκη για τη δέσουσα προσοχή;;) ή απλά μου το έχουν τρακάρει και κάθονται και το φτιάχνουν πριν το στείλουν; -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
@gkouk, ήρθε το αμάξι σου;
Εμένα μου είπαν ότι είναι Αθήνα και πρέπει να περάσει έλεγχο εκεί σε κάποιες εγκαταστάσεις (δεν κατάλαβα που) πριν δώσουν το ΟΚ να μπει στο καράβι να έρθει Κρήτη. Παίζει κάτι τέτοιο (δηλαδή να πούμε μπράβο στο Σαρακάκη για τη δέσουσα προσοχή;;) ή απλά μου το έχουν τρακάρει και κάθονται και το φτιάχνουν πριν το στείλουν;Έχει έρθει και το δικό μου και θα παραλάβω 2 με 3 Σεπτέμβρη γιατί τότε λήγει το leasing του τωρινού μου. Δεν μου είπαν για έλεγχο αλλά είμαι Αθήνα εγώ. Αύριο θα πάω να το δω.
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οπότε θα είσαι ταξινομημένος από 1η Σεπτέμβρη; Ξέρεις άραγε αν αλλάζουν τα CΟ2 που εκπέμπει σύμφωνα με τις καινούργιες μετρήσεις;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
συν ότι η κατανάλωση είναι πολύ καλύτερηΑυτό Πάνο δεν ισχύει, γιατί στις ανηφόρες προσπαθεί να κρατήσει την ταχύτητα και γκαζώνει περισσότερο, εκεί που ο οδηγός θα κρατούσε σταθερό γκάζι και απλά θα έπεφτε λίγο η ταχύτητα του.
Ούτε τιμόνι δε Θέλει πλέον, άντε λίγο που και που:-)
Πάντως αν σε έβλεπα να αφήνεις το αυτοκίνητο να στρίβει μόνο του, θα σου έλεγα να σταματήσεις για να κατέβω.
-
Parallel parking χωρίς χέρια, είσαι άνετος?

-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Οπότε θα είσαι ταξινομημένος από 1η Σεπτέμβρη; Ξέρεις άραγε αν αλλάζουν τα CΟ2 που εκπέμπει σύμφωνα με τις καινούργιες μετρήσεις;Δεν έχω ιδέα
-
Το τιμόνι αν το αφήσεις μετά από μερικά δευτερόλεπτα σφυρίζει. Πράγματι στρίβει μόνο του και είναι πολύ ξεκούραστο σε μεγάλες ευθείες όπως στη διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Την κατανάλωση τη μειώνει μόνο και μόνο επειδή δεν μπαίνεις στον πειρασμό να επιταχύνεις. Πιστεύω ότι ένας οδηγός μπορεί να πετύχει καλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το adaptive cruise control, γιατί όπως είπε κι ένας φίλος πριν, προκειμένου να κρατήσει την ταχύτητα που έχεις ορίσει θα πατήσει γερά το γκάζι σε ανηφόρα.
Γενικά είναι ωραίο χαρακτηριστικό και όσο το χρησιμοποιείς τόσο περισσότερο το εμπιστεύεσαι και δε σε αγχώνει.Να συμπληρώσω ότι στην έκδοση με το cvt έχει και το low speed follow που βοηθάει πολύ στο σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια. Ακολουθεί το μπροστινό όχημα χωρίς να κάνεις τίποτα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
συν ότι η κατανάλωση είναι πολύ καλύτερη
Αυτό Πάνο δεν ισχύει, γιατί στις ανηφόρες προσπαθεί να κρατήσει την ταχύτητα και γκαζώνει περισσότερο, εκεί που ο οδηγός θα κρατούσε σταθερό γκάζι και απλά θα έπεφτε λίγο η ταχύτητα του.
Στις ανηφόρες ναι ισχύει, γι αυτό και εκεί αναγκαστικά με το πεντάλ. Στις ευθείες όμως κρατάει σταθερότατα την ταχύτητα κάτι που με το πόδι δε γίνεται.
Επίσης κομπλάρισμα πάντα στην ταχύτητα που θέλουμε και όχι να τη φτάσει μόνο του γιατί και εκεί δίνει τέρμα το γκάζι και όχι γραμμικά. -
Βασικά εξαρτάται. Αν π.χ. είσαι 80 και το σετάρεις 120 και είσαι σε ανηφόρα τότε θα κάψει. Στις ανηφόρες όμως έχω διαπιστώσει ότι κρατάει πολύ καλύτερα και πιο οικονομικά την ταχύτητα το cruise. Βλέπω τις στιγμιαίες και νομίζω ισχύει.
Σε μεγάλα και βαρετά ταξίδια εθνικής προσωπικά με έχει βολέψει γιατί ξεκουράζεις τα πόδια σου και τη μέση σου. Έχει πλάκα να κόβεις και να επιταχύνεις αποκλειστικά με τα κουμπάκια στο τιμόνι για να μην βαριέσαι στις μεγάλες ευθείες. -
Στα μεγάλα ταξίδια η ακινησία των άκρων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας , εκεί βοηθάει το CC και το απλό ακόμα κάνει δουλειά , μπορείς να αλλάζεις θέση στο σώμα και στα πόδια αν μάλιστα η κύστη αντέχει -και δε πίνεις πολλούς καφέδες- δε χρειάζετε να σταματάς κάθε λίγο για να ξεπιαστείς, βέβαια στο πόσο θα αντέξεις παίζει ρόλο και το κάθισμα , τα καλλίτερα πιο ξεκούραστα σε πολύωρα ταξίδια από όλα τα αυτοκίνητα που είχα ήταν της Volvo.
-
Οπότε αν έχεις το cruise μπορείς να κουνάς πόδια και να μην μένει το πόδι στο γκάζι για πολύ ώρα αγκυλωμένο. Το σκληρό ή μαλακό κάθισμα έχει να κάνει και με τον καθένα. Είναι όπως το στρώμα. Στα καθίσματα του type R (ep3) π.χ. που είναι σχετικά σκληρά μπακετάκια και με όρθια θέση ταξιδεύω πολύ πιο άνετα από ένα μαλακό κάθισμα στο οποίο βουλιάζω. Στο σωματότυπο μου και στη μέση μου π.χ. τα ρεκάρο του dc2 του αδερφού μου που έχουν σκληρά bolsters αλλά πολύ μαλακό υλικό, δεν την παλεύω για πολύ ώρα, σε αντίθεση με τον αδερφό μου.
-
Σήμερα πήγα να δω το δικό μου... κουκλί
Σαν έξτρα θα του βάλω φωτισμό δαπέδου, ελαστικό τάπητα πορτ-μπαγκάζ, αλουμινινενια μασπιε στις πόρτες και φιμε ζελατίνες μπροστά

-
Αυτό το χρώμα οι Αμερικάνοι το λένε και ...battleship grey … προφανής ο λόγος πολύ στρατιωτικό χρώμα … μου αρέσει!
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Αυτό το χρώμα οι Αμερικάνοι το λένε και ...battleship grey … προφανής ο λόγος πολύ στρατιωτικό χρώμα … μου αρέσει!Εδώ το λέμε φρεγατί
-
όντως έτσι είναι βαμμένες οι φρεγάτες και τα mirage 2000!
Πάντως κάνει ωραία αντίθεση με τα μαύρα διακοσμητικά και τις ζάντες.
-
Ωραίος ο Gkouk! Αντε με το καλό να παραλάβεις!
Τυχαία λοιπόν, πήγα και εγώ σήμερα να δω το δικό μου .
Εμένα είχε φάει λασποβροχή και ήταν πολύ βρώμικο οπότε και δεν ποστάρω φωτο. Τους είπα να μην το πλύνουν για να μη γεμίσει αμυχές. Ελπίζω να μην έχει τίποτα γραντζουνιές που δεν φαίνονται. -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
όντως έτσι είναι βαμμένες οι φρεγάτες και τα mirage 2000!Πάντως κάνει ωραία αντίθεση με τα μαύρα διακοσμητικά και τις ζάντες.
Όλος ο στόλος είναι έτσι βαμμένος...........μπουλμεδι λέγεται το χρώμα!
-
Ο χρήστης gkouk έγραψε:
Σήμερα πήγα να δω το δικό μου... κουκλίΣαν έξτρα θα του βάλω φωτισμό δαπέδου, ελαστικό τάπητα πορτ-μπαγκάζ, αλουμινινενια μασπιε στις πόρτες και φιμε ζελατίνες μπροστά

Καλοταξιδο! Ιδιο με το δικο μου. Αν θες βαλε καποια φωτο με τον φωτισμο δαπεδου.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Α, ξέχασα να πω ότι σήμερα που έβλεπα προσεκτικά το αμάξι, συνειδητοποίησα ότι οι μαύροι μαρσπιέδες που το περιβάλλουν είναι κάτι σαν piano black και μάλλον θα γεμίζουν εύκολα αμυχές κ.α. Δυστυχώς και το δικό μου στο μαρσπιέ του οδηγού έχει κάτι ψιλές αμυχές που προφανώς ακούμπησε το πόδι κάποιου εκεί όπως πήγε να επιβιβαστεί. Θα είναι λίγο πρόβλημα αυτό γιατί όπως το είδα, σε λίγο καιρό θα είναι ολογραντζούνιστο σε αυτό το σημείο.
Honda Civic 2017