-
140 χώρες = τετελεσμένο γεγονός.
8 μήνες τώρα, ένας χαμός για το τετελεσμένο γεγονός.
Και όλα αυτά για να βάλει υπογραφή το Τσιπραίικο στο τετελεσμένο γεγονός.Και γκαμώ τις διαπραγματεύσεις.
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Και πράγματι ξεκάθαρο μήνυμα.
Ο Αλέξης επισημοποίησε με την 'ιστορική συμφωνία του κ@λου' μία νέα χώρα με όνομα Μακεδονία, με Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονική εθνότητα/ιθαγένεια.
Πραγματική επιτυχία. Να τον χαίρονται οι οπαδοί του.Εντάξει, μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας εδώ μέσα. Δεν είμαστε και τόσο χαϊβάνια.
Στάκα λίγο Storm, η ΠΔΓΜ έχει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ απο 140 χώρες ώς Μακεδονία, νέτα σκέτα, οι πολίτες ως μακεδόνες, μακεδονική γλώσσα κτλπ κτλπ. Τετελεσμένο. Εμείς προσπαθούμε να τους αλλάξουμε το όνομα και ότι άλλο μπορούμε. Οπότε θα επαναλάβω για τελευταία φορά ότι, η συμφωνία είναι ότι πιο σωστό και ρεαλιστικό έχει κάνει ο υπερξεφτίλας Τσίπρας για την υπερξεφτιλισμένη χώρα μας. Εγώ πραγματικά απορώ με όλους αυτούς που διαδηλώνουν, δεν βλέπουν τις πινακίδες με εθνόσημο ΜΚ; δεν τους ενοχλεί αυτό και θα τους ενοχλήσει το NMK, οεο, πόση ξεφτίλα πια, μα πόση ξεφτίλα.. Ο δέ Καμμένος είναι όλα τα λεφτά, το έχει τερματίσει.
ΥΓ: Ο φασιστερούλης που τσαμπουνάει φασιστερούλικες σαχλαμάρες μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του στο υπερπέραν ή πρέπει να τον υποστούμε;
Αυτό ακριβώς.
-
Μάιστα. Δηλαδή είχαμε τετελεσμένα με 140 χώρες και για να μην προλάβουν να γίνουν 141,
ξεκινήσαμε σκληρή διαπραγμάτευση όπου μετά από 7 μήνες καταφέραμε
να κάνουμε τα Σκόπια να αλλάξουν το όνομά τους καταφέρνοντας να παραχωρήσουμε μόνο την είσοδο στο ΝΑΤΟ,
την γλώσσα και την εθνότητα. Ομολογώ ότι δεν το είχα δει από μια τόσο θετική σκοπιά αλλά θα έλεγα
ότι έχουμε αγγίξει λίγο επίπεδα προπαγάνδας σταλινισμού...ΥΓ: Όπως έχω γράψει επανειλλημένα είμαι προσωπικά υπέρ της συμφωνίας αυτής χωρίς όμως να την θεωρώ
την καλύτερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί (ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες) και χωρίς να θέλω να βαφτίσω
το ψάρι κρέας σε όποιον τυχόν έχει (βάσιμες) διαφωνίες. -
Όσο συνοπτικά μπορώ, χωρίς (πάρα) πολλούς τεχνικούς όρους για να γίνω κατανοητός και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω γιατί βαρέθηκα...
-
Αν θεωρούμε ότι η διαπραγμάτευση έγινε επί ενός τετελεσμένου γεγονότος (140 χώρες αναγνωρίζουν 'Μακεδονία', κ.λπ.) πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, αν η συμφωνία προχωρήσει, εν μέρει αντιστρέφει ένα τετελεσμένο γεγονός (140 χώρες θα αναγνωρίζουν πλέον 'Βόρεια Μακεδονία', κ.λπ.). Αν δεν αναγνωρίζουμε το δεύτερο σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε και το πρώτο. Ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς. Το αν θεωρούμε τη συμφωνία επωφελή ή όχι είναι άλλη υπόθεση και εκεί σηκώνει συζήτηση.
-
Η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ γίνεται με σκοπό την ένταξη. Δε γίνεται για χαβαλέ. Αυτή τη στιγμή η υφιστάμενη πρόσκληση χαρακτηρίζεται ως 'conditional offer', όπερ και σημαίνει ότι σε προσκαλώ να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ μόνο αν κάνεις αυτά που σου λέω και συμφωνήσαμε. Επειδή εσύ δεσμεύεσαι ότι θα τα κάνεις (μέσω μιας διεθνούς συνθήκης όχι με λόγια του αέρα) ξεκινάμε διαπραγματεύσεις άμεσα. Αν στο τέλος του χρονοδιαγράμματος έχεις κάνει ότι συμφωνήσαμε τότε δεσμεύομαι ότι θα λάβω απόφαση για να ενταχθείς. Εδώ μια διευκρίνιση. Το ΝΑΤΟ είναι διακυβερνητικός οργανισμός και οι περισσότερες αποφάσεις του, ιδιαίτερα οι σοβαρές, λαμβάνονται με ομοφωνία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για ένταξη. Υπάρχει απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την ένταξη. Η ίδια η λήψη της απόφασης για την ένταξη παραπέμπεται στο μέλλον. Με τη λήψη όμως της απόφασης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ (και η Ελλάδα) δεσμεύονται πολιτικά ότι αν τα Σκόπια κάνουν αυτά που συμφωνήθηκαν το ΝΑΤΟ θα λάβει απόφαση στο μέλλον για να ενταχθούν. Αν δεν κάνουν αυτά που συμφώνησαν το ΝΑΤΟ τους λέει ξεκάθαρα ότι δε θα ενταχθούν, και για αυτό δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη διαδικασία, αφού μπορεί να γίνει πολύ εύκολα δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ δε θα λάβει καμία απόφαση για την ένταξή τους όπως απαιτείται. Και αν το ΝΑΤΟ λάβει απόφαση χωρίς να κάνουν αυτά που συμφώνησαν; Για να γίνει αυτό πρέπει να συμφωνήσει (και) η ελληνική κυβέρνηση. Μέχρι τότε διατηρεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο). Επαναλαμβάνω για να γίνει σαφές, στην περίπτωση των Σκοπίων η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δεν οδηγεί αυτόματα στην ένταξη στο ΝΑΤΟ αφού η απόφαση για την ένταξη δεν έχει ληφθεί και παραπέμπεται στο νομικά αβέβαιο μέλλον. Αν τα Σκόπια κάνουν ότι συμφώνησαν η Ελλάδα έχει δεσμευτεί πολιτικά, όπως είπα, ότι θα συμφωνήσει στην ένταξή τους και καλά θα κάνει να συμφωνήσει αφού αυτό είναι πολιτικά, διπλωματικά και ηθικά σωστό. Αν παρόλα αυτά η Ελλάδα παραδόξως αλλάξει γνώμη, είτε γιατί άλλαξε κυβέρνηση, είτε γιατί ο Τσίπρας είπε να τα κάνει για ακόμη μια φορά πουτάνα (όπως το 2015), είτε γιατί θέλουμε να μας βρίζουν (και με το δίκιο τους) όλοι, τότε όταν έρθει η στιγμή για τη λήψη της απόφασης η εκάστοτε κυβέρνηση βάζει βέτο και τα Σκόπια μένουν εκτός. Για αυτό απάντησα προηγουμένως ότι η Ελλάδα μπορεί να πει όχι στην ένταξη ακόμη και αν οι Σκοπιανοί κάνουν τα πάντα όλα... Αλλά η Ελλάδα, ευτυχώς, δεν είναι Τουρκία και οφείλει να σέβεται τις δεσμεύσεις της. Εκτός και αν κάποιοι ζηλεύουν το καθεστώς Ερντογάν (μέχρι και ίδιοι να συλληφθούν ως γκιουλενιστές βέβαια γιατί αυτό συμβαίνει εκεί με όποιον βρίζει την κυβέρνηση).
-
Υποκείμενα του διεθνούς δικαίου είναι τα κράτη, κ.λπ., και όχι τα κοινοβούλιά τους. Τα κοινοβούλια όπως και η εκτελεστική και η δικαστική λειτουργία είναι φορείς εξουσίας - όργανα των κρατών τα οποία έχουν τις αρμοδιότητες που τους απονέμουν τα συντάγματά τους. Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής σχεδόν πάντα απονέμεται στην εκτελεστική εξουσία. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες που έχουν υπογράψει της συνθήκη της Βιέννης περί διπλωματικών σχέσεων, κλπ. Είναι αδιάφορο για τους διεθνείς οργανισμούς αν οι συνθήκες κυρώνονται ή όχι από τα εθνικά κοινοβούλια, τα κράτη είναι αυτά που πρέπει να σεβαστούν τους εσωτερικούς τους κανόνες λειτουργίας. Με απλά λόγια η εκάστοτε κυβέρνηση δεσμεύεται μόνο από το Σύνταγμά της και όχι από τους κανόνες των διεθνών σχέσεων για το αν θα κυρώσει ή όχι μια διεθνή συνθήκη που η ίδια έχει υπογράψει. Στην περίπτωσή μας τώρα, η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να φέρει τη συνθήκη για κύρωση στη Βουλή μπορεί και όχι. Μπορεί να τη φέρει και να καταψηφιστεί και πάλι να μην την καταγγείλει. Μπορεί να τη φέρει να ψηφιστεί και μετά από μία ήμερα, ένα μήνα, έναν αιώνα, να την καταγγείλει. Αναφέρομαι στην καταγγελία βάσει του διεθνούς δικαίου. Η διαφορά είναι ότι αν δεν ψηφιστεί από τη Βουλή δεν ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη. Για το διεθνές δίκαιο εξακολουθεί να ισχύει. Αν όμως την καταγγείλει τότε η Ελλάδα παύει να δεσμεύεται διεθνώς από τη συνθήκη. Για τα Σκόπια τώρα, παρότι είπα ότι τα κοινοβούλια δεν ασκούν εξωτερική πολιτική πρέπει να γίνει η εξής επισήμανση. Στη συμφωνία των Πρεσπών και ακόμη περισσότερο στην απόφαση του ΝΑΤΟ αναφέρεται ότι για να ενταχθούν στον οργανισμό θα πρέπει να ακολουθήσουν και να σεβαστούν όλες τις εσωτερικές διαδικασίες που έχουν υπογράψει (δημοψήφισμα, αλλαγή συντάγματος, κ.λπ.). Επομένως στην περίπτωση αυτή τα Σκόπια έχουν δεσμευτεί βάσει του διεθνούς δικαίου ότι για να ενταχθούν θα πρέπει να αλλάξουν σύνταγμα, όνομα, κ.λπ.
-
Με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 προβλεπόταν ότι τα Σκόπια μπορούσαν να ενταχθούν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς με την 'προσωρινή' ονομασία 'πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας' και η Ελλάδα δεσμευόταν ότι δε θα προβάλει αντιρρήσεις. Το 2008 η Ελλάδα έβαλε βέτο για το ΝΑΤΟ παραβιάζοντας την ενδιάμεση συμφωνία πράγμα που οδήγησε στην καταδίκη μας από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Με τη συμφωνία των Πρεσπών καταργείται η ενδιάμεση συμφωνία άρα και η δυνατότητα των Σκοπίων να μπουν στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία και χωρίς προηγούμενη λύση στο όνομα. Για αυτήν την εξέλιξη ακούσατε ποτέ να μιλάει κανείς 'διεθνολόγος' ή δημοσιογράφος; Εγώ όχι...
-
-
@Lapin
Πολύ σωστά μου φαίνονται αυτά που γράφεις αλλά 'αποκρύπτεις' κυβερνητικές 'ακροβασίες'.- Λες 'θα βάλουμε βέτο αν αλλάξουμε γνώμη'. Επίσης μπορούμε και να τους βομβαρδίσουμε λέω εγώ
όπως λέγανε κάποιοι πιο παλιά. Το να έχουν κάνει τα πάντα όπως έχουν συμφωνηθεί και εμείς να πάμε
να ασκήσουμε βέτο, είναι τόσο γελοίο όσο το δεύτερο, ενδεχομένως δε πρακτικά πολύ βλαπτικότερο και μη
αναστρέψιμο για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις το γιατί αφού το γράφεις (απαλά) 'είτε γιατί θέλουμε να μας βρίζουν (και με το δίκιο τους) όλοι'... - Η κύρωση ή μη από την βουλή όπως συμφωνείς κι εσύ είναι διακοσμητική. Δεν δεσμεύεται
η κυβέρνηση από κάτι ώστε να την φέρει για ψήφιση. Το αν θα έπρεπε αυτό να γίνει ή όχι ας το κρίνει ο
κάθε ένας μόνος του. Ωστόσο, η κυβέρνηση απαρτίζεται από 2 κόμματα εκ των οποίων το δεύτερο
διαφωνεί. Συνεπώς ο μόνος τρόπος αν ήθελε να σταματήσει την συμφωνία, ήταν όντως μόνο
το να ρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής. Για αυτό άλλωστε και ο πανούλης έχει
καταντήσει ο μέγας γελοίος για όσους καταλαβαίνουν πέντε αράδες. - 'Η διαφορά είναι ότι αν δεν ψηφιστεί από τη Βουλή δεν ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη. Για το διεθνές δίκαιο εξακολουθεί να ισχύει.' . Πολύ σωστά. Οπότε; Θα τους ξαναπούμε εσωτερικά FYROM και στις συνόδους του ΝΑΤΟ θα τους λέμε Μακεδόνες; Θα τους σταματάμε στα σύνορα να μην μπαίνουν μέσα με μακεδονικό διαβατήριο;
Πολύ απλά, θα μπορούσαν όλα αυτά να έχουν ξεκινήσει ΑΦΟΥ πριν είχε συζητηθεί το θέμα και η κυβέρνηση είχε πάρει την (θέλεις άτυπη; ΟΚ) ψήφο της Βουλής. Εκεί δεν θα μπορούσε να πει κανείς κουβέντα.
- Λες 'θα βάλουμε βέτο αν αλλάξουμε γνώμη'. Επίσης μπορούμε και να τους βομβαρδίσουμε λέω εγώ
-
+1
Εδώ κρίνουμε/συζητάμε την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό και όχι αν θέλουμε ή όχι λύση.
Εκ' των πραγμάτων η κυβέρνηση δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε αυτό ακριβώς που πίστευε εδώ και πολλά χρόνια για το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιέφεραν καθόλου οι απόψεις των πολιτών ή των υπολοίπων κομμάτων. Απλά ήθελε η λύση να εναρμονίζεται με το πρόγραμμά του και την ιδεολογία του.Και επειδή ακόμη έχουμε δημοκρατία στην χώρα, μπορούμε να έχουμε άποψη για την στάση αυτή.
Και για την ιδεολογία τους και για τους ανθρώπους που την υποστηρίζουν. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν εσείς οι ροζ που χασκογέλατε με τις ειρωνικές ατάκες δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει για το ΝΑΤΟ η 'έναρξη ενταξιακών συνομιλιών για ένταξη στην Συμμαχία' αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.Αν εξαιρέσουμε την κακή εξέλιξη (ότι δηλαδή ακόμα μια χώρα μπαίνει στο μαντρί του ΝΑΤΟ), τι σημαίνει για την Ελλάδα; Απολύτως τίποτα...
'Αει σιχτίρ' δηλαδή με το 'ξανθό γένος'
Τι σκάλωμα έχεις εσύ τώρα με τους Ρώσους; Οι Ρώσοι, όπως και όλες οι μεγάλες δυνάμεις, κοιτάνε το συμφέρον τους. Αν αυτό ταυτίζεται με το δικό μας, καλώς. Αν όχι, πρόβλημά μας... Σε αυτήν την περίπτωση οι Ρώσοι δεν επιθυμούν την είσοδο της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί το επιθυμούν.
ΥΓ: Όπως έχω γράψει επανειλλημένα είμαι προσωπικά υπέρ της συμφωνίας αυτής χωρίς όμως να την θεωρώ
την καλύτερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί (ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες) και χωρίς να θέλω να βαφτίσω
το ψάρι κρέας σε όποιον τυχόν έχει (βάσιμες) διαφωνίες.Κοίτα, αναγκάζουμε μια χώρα να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν εμείς είμαστε ο νταής που κάνει bullying στον πιο αδύναμο. Έχουμε και παράπονα;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν εσείς οι ροζ που χασκογέλατε με τις ειρωνικές ατάκες δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει για το ΝΑΤΟ η 'έναρξη ενταξιακών συνομιλιών για ένταξη στην Συμμαχία' αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.
Αν εξαιρέσουμε την κακή εξέλιξη (ότι δηλαδή ακόμα μια χώρα μπαίνει στο μαντρί του ΝΑΤΟ), τι σημαίνει για την Ελλάδα; Απολύτως τίποτα...
Πλέον δεν ξέρω τι σημαίνει. Έχω χάσει την μπάλα πραγματικά.
Πριν λίγο έπεσα στις ειδήσεις του ΣΥΡΙΖΟΚΑΝΑΛΟΥ του Σαββίδη.
Το συγκεκριμένο κανάλι πανηγύριζε για την συμφωνία.
Λογικό. Του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Σαββιδοκάναλο, προπαγάνδα κάνει.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ υμνούν τον Αλέξη της καρδιάς τους.Αλλά! Τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει ένα καινούριο ποίημα με ατάκες όπως:
'Ο προκλητικός ΖΑΕΦ'
'Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων του ΖΑΕΦ'
'Ο Ερντογάν στηρίζει το φίλο του ΖΑΕΦ και αγκαλιάζονται'
'Οι Σκοπιανοί προκαλούν και αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες'
'Πάρτυ με προκλητικές αφίσες για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ'
'Ο ΖΑΕΦ έχει ξεχάσει ήδη τη συμφωνία και αποκαλεί τη χώρα του Μακεδονία'.Αυτά τώρα είναι φυσιολογικά;
Αυτοί που πανηγύριζαν να προσπαθούν τώρα να προκαλέσουν σύγχυση και οργή στο κόσμο και κυρίως αναστάτωση ότι υπάρχει νέο πρόβλημα με μία γειτονική χώρα; Πλέον έχουμε νέο εχθρό;;;;Αρχίζω να πιστεύω ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ υπογράφουν συμφωνίες για να δημιουργούν νέους εχθρούς.
-
Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα με το ξανθό γένος. Την δουλειά του κάνει πάντα. Με την 'ιδέα περί ξανθού γένους' τα έχω και με αυτούς που την στηρίζουν όταν δεν υπάρχει τα τελευταία 300 χρόνια 'δεξιός' ή 'αριστερός' που να μην έφαγε άκυρο παντοιοτρόπως...
Με τα Σκόπια δεν είμαστε νταήδες, συμφέροντα έχουμε κι εμείς.
-
Τι συμφέρον έχουμε ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση στο ονοματολογικό;
-
http://www.skai.gr/news/finance/article ... sta-nisia/
άδειασμα, προειδοποίηση, ή πάμε για εκλογές ; -
Κατι τετοια βλεπω:
https://newreport.gr/136074/aytotrolaro ... mitarakis/
...και σκέφτομαι ότι παρολη την επιθυμια πολλων θα καθισω εδώ μεχρι να βγαλει μαλλια ο Μηνας Γκεκος!
Και αν επεσε βαρυ στις ΝΔουλες, δεν μπορουν πια να πιουν μια...Σοδη----> να χωνεψουν. Μεχρι ΚΑΙ ΑΥΤΗ τους καταλαβε...
-
Για το Σκοπιανό το έχουμε πει . Ηταν μεγαλύτερο το κόστος να παραμείνει ΠΓΔΜ από το όφελος , οπότε έπρεπε να κλείσει το θέμα . Αρκεί να κάνει το πολιτικό σύστημα και την αυτοκριτική του και να μας πουν γιατί δεν πετύχαμε τότε την Σλαβομακεδονία σε μία λέξη και αμετάφραστη , που το έδινε ο Γκλιγκόρωφ , αλλά αντίθετα προβάλλαμε την φράση του Μητσοτάκη ότι σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει . Να μας θυμίσουν τις ευθύνες Σαμαρά και Παπανδρέου που τότε έκαναν καριέρα πάνω στο Μακεδονικό .
Το επόμενο που θα πρέπει να γίνει όπως έχω ξαναγράψει , είναι να αποκτήσουμε όσο πιο μπορούμε στενές σχέσεις με τους Σκοπιανούς , όπως και με τους Αλβανούς .
Για τον Τράμπ νομίζω ότι πλέον καταλαβαίνουν όλοι , ότι ο άνθρωπος έχει άποψη και είναι πολιτικός που ασκεί πολιτική και μάλιστα εφαρμόζει αυτά που στηρίζουν τα αμερικανικά συμφέροντα και όχι μόνο τα συμφέροντα του βαθέως κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος όπως έκανε ο Ομπάμα και οι προηγούμενοι .
Βάζει χέρι στους Γερμανούς , οι οποίοι χτες μας μπλόκαραν την δόση , γιατί λέει δεν είπαμε ότι το ΦΠΑ στα νησιά θα ανέβει το 19 . Ετσι οι Γερμανοί . Τζαμπατζήδες οι ίδιοι , μάγκες στους άλλους ...
Αντε να δούμε μήπως καταφέρουμε και πάψουμε να είμαστε Γερμανική Ευρώπη και η Γερμανία γίνει τελικά Ευρωπαϊκή .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι συμφέρον έχουμε ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση στο ονοματολογικό;Την ειρήνη στην περιοχή.
Το επόμενο που θα πρέπει να γίνει όπως έχω ξαναγράψει , είναι να αποκτήσουμε όσο πιο μπορούμε στενές σχέσεις με τους Σκοπιανούς , όπως και με τους Αλβανούς .
Αυτό δεν παίζει. Εδώ δεν είναι Ελβετία.
Εκτός αν θεωρείς ότι στενές σχέσεις είναι κάτι Eurobank Λάτση, κάτι άλλα τραπεζικά καταστήματα, κάτι σούπερ μάρκετ και Jumbo ...
-
Criuser ετσι όπως το θετεις το συμφέρον μας είναι πρωτα απ'ολα να εχουμε καλες σχεσεις με τη Βουλγαρια αφου αυτή είναι πιο κοντα στα σύνορα με τους λατρεμένους μας γειτονες και εστω και τυπικα εχει και τα 3 οπλα. Οι αλλοι δεν είναι καν αξιο συζητησης.
Θα μπορούσαμε (ναι ξερω, θελει το ΟΚ των αμερικανων) να τους δινουμε και τις οποιες παλιατζούρες μας και όλα καλα.
Οι αλλοι 2 θα είναι εντελως ακινδυνοι για αρκετες δεκαετιες ακομα. Αν μπουν στην ΕΕ κιολας, ησυχασαμε πλήρως (όχι ότι εχουμε κανενα θεμα τωρα, χαζομάρες).Τωρα η επιχειρηματικη διεισδυση είναι άλλο κομματι από τα διπλωματικα και αναλογα με τον κλαδο αν αξιζει τον κοπο, αλλα σιγουρα όχι τα καραγκιοζιλικια 'τα παω όλα Βουλγαρια' (βασικα τη σφραγιδα, γιατι το επαγγελματικο ρευμα αυξηθηκε προσφάτως ΑΛΛΟ ΕΝΑ 30% όπως μου ειπε μια πρωην πελατισσα οποτε ακριβαινει η οποια παραγωγη).
-
Κατ' αρχάς να πω πως η κυβέρνηση και κατ' επέκταση η χώρα έχει γίνει μια τσιχλόφουσκα προσκολλημένη στο τακούνι της γόβας της κυρίας Μέρκελ. Ο Τσίπρογλου πραγματικά δείχνει πως δεν έχει όρια στο να ξεφτιλίζεται και να ξεφτιλίζει ένα ολόκληρο έθνος. Το eurogroup αλλά και η διαχείριση του θέματος των δύο στρατιωτικών δείχνουν πόσο μα πόσο έχει πέσει η χώρα μας στην ανυποληψία. Στα 45 χρόνια που ζω τέτοιο πράγμα δεν έχω ματα δει. Από εκεί και μετά να σημειώσω πως δεν είναι απαραίτητο να ισχυροποιηθούν στρατιωτικά οι γείτονες χώρες που αναφέρονται πιο πάνω ώστε να καταστούν επικίνδυνες για την εδαφική ή κάθε είδους ακεραιότητα της πατρίδας μας. Αρκεί να κάνουν καλές συνεργασίες με τους Τούρκους και όλα ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα είναι πως συγκυριακά η χώρα στο ναδίρ της αξιοπιστίας της χάνει συνεχώς φίλους υποστηρικτές και ότι άλλο ενώ κάνεις δεν βλέπει το λόγο από τους δανειστές - αλληλέγγυους να διατηρηθεί η οντότητά της όπως αυτή ορίστηκε από την συνθήκη της Λοζάνης. Δεν έχουμε πια φίλους και σε λίγο θα μας θεωρούν παρείσακτους στον τόπο μας. Μέχρι τώρα μάλλον μας θεωρούσαν κάτι σαν αναγκαίο κακό.
Πάντως αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο μόνο με τους κούρδους και τους παλαιστίνιους θα προσομοιάζουμε σε οργάνωση υποδομές και μέλλον. Τόσο καλά... Για την ώρα συνεχώς στην δεξαμενή σωρεύονται όλες οι αμαρτίες της Ευρώπης και απλά κάποια στιγμή θα δούμε το κρίσιμο τριπλό σημείο όπου η ρευστότητα της ανθρώπινης ύλης θα δείξει πως θα πορευτεί η Χώρα στην συνέχεια. -
http://www.in.gr/2018/07/12/economy/oik ... as-sto-qe/
http://www.real.gr/oikonomia/arthro/h_g ... si-482451/
Κερδάμε σύντροφοι.
Σε ότι αφορά το 2ο link τα ίδια ακριβώς τραβάγανε και οι προηγούμενοι από τους ξένους. Απλά οι προηγούμενοι ήταν γερμανοτσολιάδες ενώ αυτοί είναι ΚΑηΜΕΝΟΙ...
Χρησιμοποιώντας απλή λογική, αναρωτιέμαι αν για 28 μύρια φάγαμε τέτοια σφαλιάρα από τους δανειστές, τι θα γίνει με τις συντάξεις-αφορολόγητο που μας τάζουν ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Την ειρήνη στην περιοχή.Μα προφανώς. Η ερώτησή μου είναι 'τι συμφέρον έχουμε να μουλαρώνουμε για ένα όνομα'.
-
Ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας και πως 'μουλαρώνει'.
Για παράδειγμα δύο απόψεις 'μουλαρώματος':
1. 'Δεν θέλω με τίποτα να έχουν σχέση με τη λέξη Μακεδονία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αισθάνομαι ότι μπορεί να υπάρξουν απειλές σε διαφόρους τομείς. Δεν θέλω νέες προστριβές και οξύνσεις με άλλους λαούς στην περιοχή μου, όταν αυτές μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργηθούν από τα πολιτικά και επιχειρηματικά κατεστημένα.'2. 'Θέλω να έχουν το όνομα Μακεδονία. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον και με το κατάλληλο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο να διεκδικηθούν τα εδάφη της μικρής Μακεδονίας (του Ζάεφ) για προσάρτηση στην Ελλάδα. Με ή χωρίς όπλα. Ανοίγει ο δρόμος για την μεγάλη Ελλάδα.'
Και στις δύο περιπτώσεις η ειρήνη γίνεται πλέον θέμα προς συζήτηση. Και προφανώς όλα εξαρτώνται από τα κέφια του εκάστοτε πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, αφού αυτοί χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Και όπως είπα και ποιο πριν, ήδη ξεκίνησε το επιχειρηματικό κατεστημένο που υμνεί τον Τσίπρα, να τορπιλίζει την ειρήνη.
Ότι κάνουν και με την Τουρκία.
-
https://www.newsbeast.gr/society/dikast ... s-tou-1999
Αθώοι όλοι!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ