-
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... FG46Or10Ds
Τι να πει κανείς για αυτούς τους 'πατριώτες' διαδηλωτές;
Η καλλιέργεια μίσους είναι εθνικό σπορ... Παντού εχθροί, προδότες, εφιάλτες, κ.λπ.
-
-
Πάνω που πήγα να ποστάρω το συγκεκριμένο θέμα...αυτός δεν πρέπει να διωχθεί επί εσχάτη προδοσία?
-
Ψυχραιμία φίλοι συνφορουμίτες. Η Φλώρινα (και όχι μόνο) έχει πολλούς σλαβόφωνους ('σλαβομακεδόνες'). Δεν είναι ούτε μυστικό, ούτε κακό.
-
Άλλο ένας δίγλωσσος πολίτης με ρίζες και στις δύο χώρες και άλλο ένας βουλευτής του κοινοβουλίου....
-
Δηλαδή όταν 'ένας δίγλωσσος πολίτης με ρίζες και στις δύο χώρες' εκλέγεται βουλευτής αλλάζει ρίζες ή κάτι άλλο;
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Άλλο ένας δίγλωσσος πολίτης με ρίζες και στις δύο χώρες και άλλο ένας βουλευτής του κοινοβουλίου....Δεν έχει δικαίωμα δια να ομιλεί δηλαδή;
-
Στην Φλώρινα και γενικά στην Δυτική Μακεδονία υπάρχουν δίγλωσσοι . Εκεί υπάρχει το Ουράνιο Τόξο και αυτό αφορούσε η απόφαση του ΑΠ περί μη ύπαρξης μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας .
Αυτά όμως τα δίγλωσσα ή ακόμα και τα μειονοτικά έχουν αμοιβαιότητες . Όταν πριν την εμφάνιση του ολοκληρωτικού Τίτο , ο οποίος ήταν Κροάτης και δεν ήθελε να είναι η Σερβία ισχυρή , οι απογραφές έβγαζαν σημαντική ελληνική μειονότητα στην περιοχή του Μοναστηριού και μετά σε αυτούς απαγορεύτηκε να υπάρχουν , όπως και στην Χειμάρα και αλλού , το να είσαι μόνο εσύ ο υπερδημοκράτης , απλά σε ωθεί σε ήττες όπως η χτεσινή που απλά ολοκλήρωσε την ήττα σε μια διαμάχη 70 χρόνων .
Τώρα για το αν έπρεπε να διωχθεί για εσχάτη προδοσία , να πω ότι απλά όλοι οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι γτπ .
Ούτε ο Μπαρμπαρούσης είπε κάτι βαρύτερο από αυτά που είπε η συριζαία το πρωί , ότι οι δεξιοί της Ελλάδας ήταν συνεργάτες των ναζί , ή από αυτό που είπε ο βουλευτής της ΝΔ το βράδυ ότι οι συριζαίοι πρέπει να πάνε για εσχάτη προδοσία , ο οποίος είπε βασικά το ίδιο με τον Μπαρμπαρούση , οπότε και για τον δίγλωσσο συριζαίο ισχύουν τα ίδια .
Αν το δούμε πολιτικά και νομικά , η συμφωνία δεσμεύει την χώρα σήμερα και αύριο αν φανεί ότι βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα , τότε πράγματι μπορεί να έχει θέματα ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς .
Δηλαδή αν αύριο μας πουν ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε ή να καταργήσουμε όλα τα Μακεδονικά , τότε προφανώς θα έχουμε χειροτέρευση της εθνικής μας θέσης και εκεί μπορεί να ζητηθούν ευθύνες .
-
Που ήταν κρυμμένο αυτό το αγόρι τόσο καιρό; Ποιος κακός μάγος Λαφαζάνης του είχε
κάνει μάγια; Το αγόρι έπαθε Κούλι και ο Κούλις έπαθε Τσίπρα αντισυστημικό.
Το '19 θα ψηφίζουμε Τσίπρα ως δύναμη σταθερότητας και εγγύησης της Ευρώπης.
Θα μπορούσα να επιλέξω και μερικές ατάκες για να σπάσουμε πλάκα με το
ακροατήριο που χόρευε στο Σύνταγμα, αλλά δεν περιγράφω άλλο...http://www.news247.gr/politiki/tsipras- ... 24826.html
-
Τώρα που τα κομφετί των πανηγυρισμών για τη συμφωνία έπεσαν, ας δούμε πως έχουν τα πράγματα πέρα από το επικοινωνιακό χθεσινό σόου στις Πρέσπες...
'Πανηγύρια τέλος για τη Βόρεια Μακεδονία – Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά, όπως και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και ένα είναι σίγουρο: Ότι θα τραβήξει πολύ μακριά αυτή η υπόθεση και μπορεί στο τέλος να ναυαγήσει
Είναι συμφωνία αυτό που υπεγράφη στις Πρέσπες σε μια φιέστα με καθαρά επικοινωνιακούς όρους ή μήπως πρόκειται απλά για έναν οδικό χάρτη που κάποια στιγμή μπορεί να οδηγήσει σε έναν τελικό συμβιβασμό;
Το ερώτημα αυτό κάνουν πλέον όλοι όσοι δεν θαμπώθηκαν από τα φλας των φωτογράφων, τους όρκους φιλίας, τις συμβολικές κινήσεις με τις γραβάτες και τα χειροκροτήματα των μεταφερόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυριακή 17 Ιουνίου είναι όντως μια ιστορική ημέρα, αλλά μένει να ξεκαθαριστεί αν η άρση της εκκρεμότητας με τους γείτονες είναι απλά ένα χαρτί υπογεγραμμένο από τους υπουργούς Εξωτερικών ή όντως μια ουσιαστική συμφωνία.
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι πολλά, όπως και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και ένα είναι σίγουρο: Ότι θα τραβήξει πολύ μακριά αυτή η υπόθεση και μπορεί στο τέλος να ναυαγήσει.
H επόμενη ημέρα μπορεί να βρίσκει χαρούμενες τις δύο κυβερνήσεις γιατί ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όμως, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και μπορεί οι επόμενοι μήνες να είναι γεμάτοι με σοβαρές πολιτικές εξελίξεις και στις δύο χώρες. Όχι μόνο για τον Ζόραν Ζάεφ που έχει να σηκώσει και το μεγαλύτερο βάρος, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα πρέπει να αντιστρέψει το σε βάρος του ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα.
Τα βήματα από εδώ και στο εξής είναι:Η συμφωνία θα πάει στη Βουλή της «Βόρειας Μακεδονίας» για να πάρει την έγκριση της πλειοψηφίας, κάτι που μάλλον θα γίνει μεθαύριο, Τετάρτη. Στη συνέχεια θα πάει για υπογραφή στον πρόεδρο Ιβάνοφ, αυτός θα την αποπέμψει και για δεύτερη φορά θα πάει στη Βουλή όπου θα χρειαστεί απλή πλειοψηφία την οποία ο Ζάεφ διαθέτει.
Η πρώτη κρίσιμη ημερομηνία είναι η Σύνοδος Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου όπου θα εγκριθεί η συμφωνία για να ανοίξει ο δρόμος των προενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η Ελλάδα από την πλευρά της θα πρέπει να αποστείλει στο ΝΑΤΟ μια επιστολή με την οποία θα αναφέρει ότι αίρει τις αντιρρήσεις της για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ατλαντική Συμμαχία. Στις 11 Ιουλίου το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα με το νέο της πλέον όνομα.
Τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου η κυβέρνηση Ζάεφ θα πρέπει να οργανώσει το δημοψήφισμα και να το κερδίσει. Αν δεν το πράξει απλά η συμφωνία καταρρέει, μαζί με την… βορειομακεδονική κυβέρνηση και όλα ξαναγυρίζουν στο μηδέν.
Συνταγματικές αλλαγές
Από αύριο κιόλας, ωστόσο, ο Ζάεφ θα πρέπει να προχωρήσει τις συνταγματικές αλλαγές για άρση των αλυτρωτικών αναφορών. Μια διαδικασία η οποία μπορεί να κρατήσει μήνες, κατ’ άλλους γύρω στους οκτώ. Αυτό σημαίνει ότι όλα θα τελειώσουν την άνοιξη του 2019, οπότε και η ελληνική κυβέρνηση αφού επιβλέψει τις αλλαγές θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για την κύρωσή της. Οπως είπε ο Νίκος Κοτζιάς στους δημοσιογράφους, στις Πρέσπες, πρόκειται σύντομα να επισκεφθεί την Βόρεια Μακεδονία, σε συνεννόηση με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ για να επιβλέψει την πρόοδο στα σημεία της συμφωνίας.
Κάποιοι, ωστόσο, που γνωρίζουν τα διπλωματικά και πολιτικά ζητήματα τονίζουν με νόημα: «Μέχρι τότε μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά. Να έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις και πολιτικές αλλαγές που θα επηρεάσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».
Τα εμπόδια, όμως, είναι πολλά και τα αγκάθια που έχει η συμφωνία περισσότερα. Εκτός από τις αλλαγές στο Σύνταγμα που πρέπει να γίνουν χωρίς καμιά παρέκκλιση, υπάρχουν ζητήματα που ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται. Για παράδειγμα, στην ομιλία του στις Πρέσπες ο Ζ. Ζάεφ αναφέρθηκε πέντε φορές στον «λαό της Μακεδονίας» επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι το Βόρεια Μακεδονία είναι για τους τύπους και θα επικρατήσει τελικά το σκέτο Μακεδονία και οι πολίτες θα είναι Μακεδόνες, όπως άλλωστε η συμφωνία προβλέπει.
Μεγάλα είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στα σχολικά βιβλία. Ηδη στην Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις ως προς την αναγκαιότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης, μακρά θα είναι η διαδικασία αλλαγής των δημόσιων εγγράφων, αυτών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό και αυτών στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε χρόνια. Ανάλογα δύσκολη μπορεί να αποδειχθεί η κατάσταση και για τα αγάλματα, τη σημαία με το αστέρι της Βεργίνας κ.λπ.
Οι πολιτικές αναταράξειςΚι αν όλα αυτά μοιάζουν διαδικαστικά, μακροχρόνια και γραφειοκρατικά, οι πολιτικές αναταράξεις και στις δύο χώρες είναι άμεσες και χειροπιαστές. Ούτε οι πανηγυρισμοί, ούτε οι υποσχέσεις για ιστορικές στιγμές κι ευκαιρίες μπορούν να καλύψουν την αγωνία των δύο πρωθυπουργών για το πολιτικό τους μέλλον. Ο Ζόραν Ζάεφ θα πρέπει να ξεπεράσει την αντίδραση των εθνικιστών του VMRO και του προέδρου Ιβάνοφ.
Ο δε Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να διαχειριστεί την οργή του κόσμου αλλά και τις διαλυτικές τάσεις που εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Ηδη οι μετρήσεις της διάθεσης του κόσμου είναι δραματικές για το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χάνουν σημαντικά τις δυνάμεις τους.
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να πετύχει μια καλή συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup που γίνεται αυτή την εβδομάδα. Αν το καταφέρει τότε εκτιμά ότι μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να ελπίζει σε μια νέα προσέγγιση των ψηφοφόρων του. Δύσκολο εγχείρημα που θα μοιάζει με Γολγοθά. '
http://www.in.gr/2018/06/18/politics/di ... golgothas/
-
Το κείμενο το διάβασα κι εγώ και εδώ υπάρχουν 2 πράγματα που δεν καταλαβαίνω.
- Αφού άρουμε την αντίρρησή μας στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν παρ ελπίδα δεν συμφωνήσουν οι γείτονες
σε κάποιο από τα επόμενα βήματά τους, πως την παίρνουμε πίσω; - Τι ακριβώς θα 'επικυρώσει' η ελληνική βουλή όταν και όποτε έρθει εκεί η συμφωνία; Αν υποθέσουμε
ότι τα εχουν κάνει όλα καλά οι γείτονες υπάρχει περίπτωση να πούμε 'όχι' (καμμένος γαρ, γι αυτό ήταν
και τόσο απλό ακόμη και για τον Κούλι να τον ξεμπροστιάσει με την πρόταση μομφής που είχε αυτόν και μόνο αυτόν σαν στόχο...). Και αν δεν τα έχουν κάνει όλα καλά και πούμε 'όχι' τι ακριβώς θα γίνει; Θα βγουν από το ΝΑΤΟ;
Στηριζόμαστε στην 'μπέσα' της άλλης πλευράς και στο ότι δεν θα γίνει κάτι απρόοπτο με τον Ζάεφ (π.χ. να πέσει για κάποιο λόγο). Προσωπικά λέω ΟΚ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γίνει. Και ο κόσμος που αντιδρά γι'αυτόν και μόνο τον λόγο ('του ρίσκου') έχει τα δίκια του.
- Αφού άρουμε την αντίρρησή μας στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν παρ ελπίδα δεν συμφωνήσουν οι γείτονες
-
Όλα για τα φράγκα και όλα για τα ψηφαλάκια.
Κατά τα άλλα δεν υπήρχαν οικονομικά ανταλλάγματα.
Άντε να πουλήσουν και τίποτα άλλο (π.χ. την μάνα τους) μπας και πάρω μία γενναία αριστερή νεοφιλελεύθερη αύξηση.**«ΗΤΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ»
Δ. Καμμένος: Στην ΚΟ μας είπαν ψηφίστε το Σκοπιανό για να μας δώσουν χρέος, συντάξεις και μειωμένο ΕΝΦΙΑ
**
Ψηφίστε τη συμφωνία για το Σκοπιανό γιατί θα μας δώσουν ανταλλάγματα. Αυτό φαίνεται να υποστηρίχθηκε στην τελευταία κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον διαγραφέντα Δημήτρη Καμμένο.Ο Δημήτρης Καμμένος, λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, καθώς στήριξε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, έκανε την αποκάλυψη για τα... ανταλλάγματα που αναφέρθηκε στην ΚΟ ότι θα υπάρξουν από τους δανειστές, αν προχωρήσει η συμφωνία με τα Σκόπια.
Ερωτώμενος ο Δημήτρης Καμμένος αν στην ΚΟ ειπώθηκε «ελάτε να ψηφίσουμε για να μας δώσουν το χρέος» εκείνος απάντησε: «Το χρέος, δεν θα περάσουν οι συντάξεις (σ.σ. οι περικοπές), 30% στον ΕΝΦΙΑ, επιμήκυνση χρέους μέχρι το 2018. Το είπε ο Παπαχριστόπουλος που προφανώς μιλάει με Τσακαλώτο».
Στην ερώτηση αν το υποστήριξε και κάποιος άλλος εκτός από τον κ. Παπαχριστόπουλο, ο Δημήτρης Καμμένος απάντησε: «Εγινε εισήγηση, το υποστήριξε και ο πρόεδρος».
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/424509/d- ... taxeis-kai
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
...Στηριζόμαστε στην** 'μπέσα' **της άλλης πλευράς και στο ότι δεν θα γίνει κάτι απρόοπτο με τον Ζάεφ (π.χ. να πέσει για κάποιο λόγο). Προσωπικά λέω ΟΚ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γίνει. Και ο κόσμος που αντιδρά γι'αυτόν και μόνο τον λόγο ('του ρίσκου') έχει τα δίκια του.
Δεν είναι τόσο αφελείς, γνωρίζουν ότι άμα το ματσάκι πάει στον πόντο και το κάνουν ντέρμπυ έχουμε στην ομάδα τον καλύτερο** μπεσαδόρο **και διαγώνιο που σπάει όλα τα συστήματα.
Οι καλοί παίκτες όμως έχουν και ακριβά συμβόλαια και μας στοίχησαν κάτι παραπάνω δυστυχώς! -
Από ότι έχω καταλάβει και με τις λίγες γνώσεις που έχω στο θέμα, αν πει η Ελλάδα ΟΚ για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαδικασίες της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο μόνος τρόπος θα ρίξει πόρτα στο υποψήφιο μέλος επειδή δεν τήρησε την διμερή συμφωνία για την Μακεδονία, είναι να πείσει και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να το κάνουν.
Δηλαδή το Βέτο ισχύει μόνο για την έναρξη ένταξης. Διορθώστε με αν θα κάνω λάθος.Πάμε στα πιο σημαντικά γιατί πέρασε νομίζω στα κρυφά το θέμα:
''Τσίπρας στη Die Welt για δημοψήφισμα: Αν ήξερα τι θα συμβεί δεν θα το έκανα''
https://www.eleftherostypos.gr/politiki ... -to-ekana/
''Τσίπρας στη Welt: Αναγνωρίζουμε τα στατιστικά του Γεωργίου - Θα καταθέσουμε υπέρ του αν χρειαστεί''
http://www.kathimerini.gr/970044/articl ... -xreiastei
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ;
Και συνεχίζουν και τον υποστηρίζουν κάποιοι...δεν είπε κανένας να αθωώσουν τους προηγούμενους των 30 ετών, αλλά τι άλλο να πει το παλικάρι;Έχει κάνει ρόμπα κάθε ψηφοφόρο του πραγματικά.
-
Ποιές αρχές, ποιά συνέπεια, ποιό ήθος. Εδώ μιλάει το χρήμα και τα συμφέροντα. Και αυτά ενδιαφέρουν πια τον έλληνα. Οπότε το βουλώνουμε όλοι μαζί και πάμε παρακάτω... Άντε και καλές διακοπές. Ήδη τα τουριστικά καταλύματα είναι γεμάτα. Κατά τα άλλα, κρίση 10 χρόνια. Μάλλον ζω σε παράλληλο σύμπαν...
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Ποιές αρχές, ποιά συνέπεια, ποιό ήθος. Εδώ μιλάει το χρήμα και τα συμφέροντα. Και αυτά ενδιαφέρουν πια τον έλληνα. Οπότε το βουλώνουμε όλοι μαζί και πάμε παρακάτω... Άντε και καλές διακοπές. Ήδη τα τουριστικά καταλύματα είναι γεμάτα. Κατά τα άλλα, κρίση 10 χρόνια. Μάλλον ζω σε παράλληλο σύμπαν...+1
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Από ότι έχω καταλάβει και με τις λίγες γνώσεις που έχω στο θέμα, αν πει η Ελλάδα ΟΚ για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαδικασίες της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο μόνος τρόπος θα ρίξει πόρτα στο υποψήφιο μέλος επειδή δεν τήρησε την διμερή συμφωνία για την Μακεδονία, είναι να πείσει και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να το κάνουν.
Δηλαδή το Βέτο ισχύει μόνο για την έναρξη ένταξης. Διορθώστε με αν θα κάνω λάθος.Υπάρχει ΠΟΛΥΣ δρόμος ακόμα.
Πολύ εύκολα η συμφωνία θα καταρρεύσει αν δε περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων, για παράδειγμα.
Επίσης δε ξέρουμε πότε η Ελλάδα θα άρει το βέτο. Σε ποιο σημείο εννοώ.
Δε ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος...
-
Στο ΝΑΤΟ η Μακεδονία έχει μπει ήδη. Αν δεν υπήρχε αυτή η προοπτική δεν θα γινόταν όλος αυτός ο ντόρος.
Η Ελλάδα δεν έχει την δύναμη ούτε να ακυρώσει συμφωνίες, ούτε να ασκήσει βέτο. Η ιστορία της στο ΝΑΤΟ δείχνει ότι απλά ακολουθεί οδηγίες κυρίως της Αμερικής.Βέτο ασκεί η Τουρκία τόσα χρόνια για να μην μπει η Αυστρία στο ΝΑΤΟ. Αλλά ποιος θα τα βάλει με την Τουρκία ή ποιος θα την πιέσει για να άρει το βέτο.
Από την άλλη όταν μία χώρα δέχεται πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αμέσως ο οργανισμός ξεκινά διάφορες διαδικασίες. Οι οποίες δεν είναι μόνο στα χαρτιά. Και αυτό αφορά και ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές και πολλά λεφτά που πρόκειται να σπαταληθούν. Χρήματα θα βάλει και η Ελλάδα όπως και οι άλλες χώρες. Μετά από όλα αυτά που θα γίνουν άμεσα, είναι αδύνατο να ακυρωθούν ξαφνικά και όλα να γίνουν όπως πριν την πρόσκληση για ένταξη.
Για την ΕΕ τα πράγματα είναι διαφορετικά και απαιτείται χρόνος για πλήρη ένταξη σε ΕΕ και ευρώ. Αλλά εκεί θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από την Γερμανία και σίγουρα θα ασκήσει πιέσεις για να ξεπεραστούν τυχόν σκόπελοι. Άλλωστε και το παράδειγμα της Ελλάδος που μπήκε στο ευρώ από την πίσω πόρτα νομίζω είναι πρόσφατο.
ΗΠΑμερικανοί και Γερμανοί τρέχουν να βάλουν την Μακεδονία κάτω από την ομπρέλα τους. Οι λόγοι γνωστοί.
Οι ελληνική εξουσία βρήκε ευκαιρία για να κάνει 'ανταλλαγή' ανόμοιων πραγμάτων, μπας και βρει προεκλογικό αφήγημα.
Δηλαδή μειώσαμε το χρέος, δώσαμε bonus Χριστουγέννων, δεν κόβουμε αφορολόγητο, μειώνουμε ΕΝΦΙΑ και διάφορες τέτοιες προεκλογικές φανφάρες.
Θεωρώ ότι τέτοιες φανφάρες είναι το ιδανικό δόλωμα για να κερδίσει το μέσο ψηφοφόρο. Λεφτά να είναι και για τα υπόλοιπα ποιος νοιάζεται; Κανείς. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ούτε ο Μπαρμπαρούσης είπε κάτι βαρύτερο από αυτά που είπε η συριζαία το πρωί , ότι οι δεξιοί της Ελλάδας ήταν συνεργάτες των ναζί , ή από αυτό που είπε ο βουλευτής της ΝΔ το βράδυ ότι οι συριζαίοι πρέπει να πάνε για εσχάτη προδοσία , ο οποίος είπε βασικά το ίδιο με τον Μπαρμπαρούση , οπότε και για τον δίγλωσσο συριζαίο ισχύουν τα ίδια .Πραγματικά αχταρμάς!
Φυσικά και η προτροπή Μπαρμπαρούση για επέμβαση των Ε.Δ. δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα δύο. Το ένα είναι προπαρασκευή για εσχάτη προδοσία, το δεύτερο είναι ιστορικό γεγονός και το τρίτο καλεί την Δικαιοσύνη να επιληφθεί, όχι να γίνει Χούντα (ασχέτως αν δεν ισχύει αυτό που είπε)!!! -
To δεύτερο είναι ιστορικό γεγονός...
Απλά η μόνη διαφορά είναι ότι την ΧΑ την κυνηγάνε , ενώ για τους άλλους δεν τρέχει τίποτα , ανεξάρτητα αν λένε τα ίδια .
Αλλά που να τα ξεχωρίσεις , κάθε βράδυ στην κόβα...Δυστυχώς όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει . Στο ΦΒ ακούγονται ακραίες απόψεις εκατέρωθεν , κάποιοι μαλακοαριστεροί ονειρεύονται την κατάκτηση του κράτους με αρχηγό την Περιστέρα και λαικά δικαστήρια , κάποιοι μαλακοδεξιοί , ονειρεύονται γουδιά κλπ .
Ασχημα πράγματα που η διαχείριση στα θέματα των βουλευτών , αντί να ηρεμεί , ανεβάζει τους τόνους και τον φανατισμό .
Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά .
Αλλά παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει αν αρχίσουν να μας ζητάνε να αλλάξουμε τα μακεδονικά ονόματα .
Τα Σκόπια πάντως προχωράνε την διαδικασία , κατέθεσαν το Σ/Ν στην Βουλή και την Παρασκευή θα είναι νόμος του κράτους . Δεν ξέρω αν μπορεί να τον επαναπέμψει ο πρόεδρος , αλλά μετά θα τον ξαναπεράσουν , οπότε μέχρι τέλος του μήνα θα το τελειώσουν . Δημοψήφισμα τον Σεπτέμβρη , Σύνταγμα μέχρι τον χειμώνα , αλλά το ερώτημα είναι ποιοί θα είναι εδώ βουλευτές όταν θα έρθει για ψήφιση η συμφωνία ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ