-
Δεν υπάρχουν συγκεκριμενες εργασιες συντηρησης για συγκεκριμένα χιλιομετρα απο τον κατασκευαστη που πρεπει να τηρουν οι αντιπροσωπειες; Μέχρι τωρα αυτο που φοβομουν ηταν οι αλλαγες ανταλακτικων νωριτερα απο το προβλεπομενο χρονο, για να κερδιζουν οι αντιπροσωπειες! τωρα θα τους κυνηγάμε να κανουν την προβλεπομενη συντηρηση; Τοσο εχουν αλλαξει τα πράγματα; Πως θα γνωριζω εγω τις εργασιες που πρεπει να γινονται σε καθε σερβις για να τους ελεγχω;
-
Βασικά αυτό που είχα προλάβει να δω εγώ στη νισσαν είναι ότι πολλοί έκαναν ότι πίστευαν ωα απολύτως αναγκαίο για να ρίξουν και το κόστος.
Το αν το ανέφερε στη λίστα η εταιρία μάλλον αδιάφορο.
Τα ίδια μου είχαν κάνει και εμένα στο σερβις δεύτερου χρόνου στο QQ.
Ούτε υγρά φρενών μου είχαν αλλάξει ούτε φίλτρο καμπίνας λόγω λίγων χιλιόμετρα μου είπαν (το φίλτρο καμπίνας μου το είχαν αλλάξει στο πρώτο ετήσιο).
Από τη μια καλό για τα λεφτά που τα μετράνε όλοι αλλά λίγο χύμα η κατάσταση έτσι -
Λογικά με την αγορά του αυτοκινήτου πρέπει να σου έχουν δώσει και πλάνο συντήρησης. Οι αντιπροσωπείες αλλάζουν σχετικά αργά κάποια ανταλλακτικά για να διαφημίσουν το χαμηλό κόστος συντήρησης και βασιζόμενοι στα δεδομένα άλλων ευρωπαικών χωρών. Σκέψου να αλλάξεις φίλτρο αέρα στα 60.000 χλμ στην Ελλάδα πως θα βγει. Ή το φίλτρο πετρελαίου πως θα είναι με την ποιότητα των καυσίμων εδώ. Παλιά το έκαναν αυτό που λες αλλά τότε ήταν παχιές οι αγελάδες. Θυμάμαι στο golf 4 άλλαζαν μπουζί σε κάθε σέρβις παρότι το βιβλίο έλεγε κάθε 60.000. Όπως μου είχε πει υπεύθυνος συνεργείου τότε 'εδώ είναι Ελλάδα,τι ξέρουν οι χαζογερμανοί?'
-
Φίλτρο καμπίνας κάθε 30κ. Κάθε 15κ ένα καθαρισματάκι δε βλάπτει με αυτή τη μάκα που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα..
-
Στο δικό μου nissan άλλαξα φίλτρο πετρελαίου στα 30000 KM. Μου είπαν ότι ήταν πολύ βρώμικο και ήταν ο λόγος που από τότε βάζω πετρέλαιο μόνο σε συγκεκριμένο πρατήριο.
Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε οδηγίες συντήρησης αυτοκινήτων στο internet;
Για να ξέρουμε τι προτείνει ο κατασκευαστής με κάθε λεπτομέρεια.
Σε κάποιο άλλο θέμα εδώ μέσα, κάποιος είχε αναφέρει τη σελίδα που υπήρχαν οι οδηγίες αυτές. Δυστυχώς το αμέλησα και τώρα δε θυμάμαι που ήταν!!! -
Εγώ κάνω κάτι απλό...σέρβις όταν έρθει η ώρα και αλλαγή φίλτρου αέρα,καμπίνας και πετρελαίου μια φορά το χρόνο. Προσωπικά τα κάνω εκτός αντιπροσωπείας βαζοντας ακριβώς τα ίδια με 40% χαμηλότερο κόστος.
-
Προσωπικά, ανεξαρτήτως Nissan ή όχι στα αυτοκίνητα που είχα μέχρι τώρα πέρα απο τα υποχρεωτικά σέρβις και λάδια μαζί με φίλτρο πάντα, κάθε χρόνο αλλαγή φίλτρο καμπίνας, φίλτρο βενζίνης, καθαρισμός και απολύμανση κλιματισμού.
Κάθε δύο χρόνια που έχω περίπου 30-35κ χιλιόμετρα, αλλαγή παραφλου, αλλαγή υγρών φρένων...
Το κόστος ακόμα και στην αντιπροσωπεία είναι μηδαμινό. -
Επειδή έχω σκοπό να το κρατήσω 12+ χρόνια αλλαγή λάδια φίλτρα λαδιού και αέρα κάθε 7500 χλμ.Φίλτρο πετρελαίου κάθε 30000χλμ.Θα το άλλαζα κάθε 20000 αλλά στο pulsar για να αλλάξεις το φίλτρο έχει πολύ ξήλωμα και στοιχίζει οπότε συμβιβάστηκα να κάνω την αλλαγή του κάθε 30000 χλμ.
Στα 50000 χλμ πρόσθετο για καθαρισμό μπεκ και dpf.Στα 100000-120000 χλμ βγάλσιμο egr και dpf καθαρισμός και επανατοποθέτηση τους. -
Έχουν κάποιο θέμα τα Pulsar με τα προβολάκια; Έχω πετύχει 4 Pulsar με καμένο το ένα μπροστινό προβολάκι....Ανάβουν από μόνα τους και την ημέρα; Γιατί και στα τέσσερα ήταν αναμμένα και την ημέρα.
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Επειδή έχω σκοπό να το κρατήσω 12+ χρόνια αλλαγή λάδια φίλτρα λαδιού και αέρα κάθε 7500 χλμ.Τρελές υπερβολές... Αυτά ίσχυαν πριν 40 χρόνια με τα ορυκτέλαια και τις ανοχές των κινητήρων εκείνης της εποχής.
-
ακου εκει καθε 7500 σερβις το pulsar , 5000 σερβις εκανα το scooter.... ελεος!!!
-
φιλε sarantism τα εμπροσθια προβολακια στα pulsar εχουν 2 λυχνιες μεσα το καθενα , 1 για φωτα ημερας και 1 για προβολεις ομιχλης.
-
Καλησπέρα! Το είδα και αυτό! χθες κατά το πλύσιμο του αυτοκίνητου σε βενζινάδικο με πιεστικό ενώ προσπαθούσα να καθαρίσω κάτω δεξιά το τμήμα που είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος άλλα πιο τραχύ ακριβώς πάνω στην καμπή, διαπίστωσα με τρόμο ότι έφευγε το χρώμα!! εκεί που χτυπούσε το νερό έχει κάνει πέντε χαρακιές!! Ευτυχώς κάτω από το χρώμα, σ αυτό το τμήμα, έχει ένα σκληρό υλικό σαν πλαστικό και δεν βρήκα μέταλλο!!
-
Και γω το έχω πάθει αυτό στο πίσω προφυλακτήρα, το χτυπούσα απο κοντά γιανα βγάλω πίσσα που κόλλησα απο φρέσκο δρόμο και τελικά την έβγαλα... ΜΑΖΙ με το χρώμα
Μάλλον πήγες την πίεση πολύ κοντά...
-
Για την αφαίρεση της πίσσας το πλυστικό είναι η χείριστη επιλογή. Υπάρχουν λιπαντικά για αυτή την δουλειά. Επίσης δουλειά κάνει και το ελαιόλαδο ειδικά για ρετσίνια πεύκων κλπ.
-
Καλημέρα. Πόσο κοστίζει το σέρβις του 2ου έτους; Τρέχει κάποια έκπτωση αυτές τις μέρες;
-
Ο χρήστης tzes81 έγραψε:
ακου εκει καθε 7500 σερβις το pulsar , 5000 σερβις εκανα το scooter.... ελεος!!!εγώ στο scooter κάνω service κάθε 3000χλμ.
-
Ο χρήστης giannis85 έγραψε:
Καλημέρα. Πόσο κοστίζει το σέρβις του 2ου έτους; Τρέχει κάποια έκπτωση αυτές τις μέρες;φιλε γιαννη αυτες ειναι οι τιμες των υλικων χωρις εκπτωση το φθινοπωρο που ειχα κανει.
-
Ο χρήστης tzes81 έγραψε:
Καλημέρα. Πόσο κοστίζει το σέρβις του 2ου έτους; Τρέχει κάποια έκπτωση αυτές τις μέρες;
φιλε γιαννη αυτες ειναι οι τιμες των υλικων χωρις εκπτωση το φθινοπωρο που ειχα κανει.
100 ευρώ περίπου; Που το έκανες αν επιτρέπεται; Εγώ ρώτησα στον Μουστάκα και μου είπε 150. Αν χρειαστεί φίλτρο πετρελαίου πάμε 210 έτσι μου είπε.
-
Γιαννη με τα εργατικα περιπου συνολο ολα μαζι στα 205.94
Θεοχαρακη καλοχωρι θεσσαλονικης
Περιπου 2 ωρες κρατησε.
Και δεν ετρεχε καμια εκπτωση τοτε.
Nissan Pulsar