-
παρέλειψες το άρθρο 19 που δικαιώνει τον προλαλήσαντα
ΑΡΘΡΟ 19: Ταχύτητα
Ο οδηγός οχήματος υποχρεούται να μην παρεμποδίζει την ομαλή πορεία άλλων οχημάτων κινούμενος με ασυνήθη βραδύτητα, χωρίς αποχρώντα λόγο.
Άρα ο χρήστης ποδηλάτου, όταν αναγκάζεται να κινείται εξαιρετικά αργά πρέπει να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να τον προσπερνούν.
Οδηγώ και ποδήλατο και αυτοκίνητο και καταλαβαίνω κάποια πράγματα γι αυτό όποτε χρησιμοποιώ το ποδήλατο φροντίζω να πηγαίνω όσο πιο δεξιά γίνεται. Αν όλοι οι ποδηλάτες είχαν το δικαίωμα να οδηγούν όπως ο 70χρονος του παραδείγματος,καταλαβαίνεις τι συνέπειες θα είχε αυτό στην κυκλοφορία. Και καλά έκανε και του μίλησε κιόλας γιατί μπορεί να μην ήταν αγενής και να το έκανε από απροσεξία, οπότε να καταλάβαινε το λάθος του και να πήγαινε δεξιά.
-
Δεν νομίζω φίλε μου:
ΑΡΘΡΟ 16: Θέση επί της οδού
Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να οδηγεί το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος και αν ακόμη ολόκληρο το οδόστρωμα είναι ελεύθερο.
Οι οδηγοί ποδηλάτων υποχρεούνται να κινούνται κατά μήκος οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας βατού ερείσματος της οδού, εφόσον υπάρχει και δεν προκαλείται δυσχέρεια στους χρησιμοποιούντες αυτό, άλλως πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος.Το ένα τρίτο της απόστασης από το δεξιό άκρο, πώς ικανοποιεί την συνθήκη 'πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος' ?
-
Tubarao3, πού αναφέρθηκε αυτό στα παραπάνω; Αν ο τύπος είχε σκασμένο λάστιχο και πήγαινε με 5, θα το είχε αναφέρει.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Tubarao3, πού αναφέρθηκε αυτό στα παραπάνω; Αν ο τύπος είχε σκασμένο λάστιχο και πήγαινε με 5, θα το είχε αναφέρει.γιατί με τα 15 που πηγαίνει το ποδήλατο είναι γρήγορος;
ο ΚΟΚ αναφέρει γενικά αργή ταχύτητα,όχι αργή για ποδήλατο. -
Αν ήταν έτσι, τότε ο ΚΟΚ θα απαγόρευε τα ποδήλατα από τους δρόμους, κάτι που δεν ισχύει.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν ήταν έτσι, τότε ο ΚΟΚ θα απαγόρευε τα ποδήλατα από τους δρόμους, κάτι που δεν ισχύει.από που προκύπτει αυτό; να μην εμποδίζει την κυκλοφορία των άλλων γράφει, άρα προφανώς να κινηθεί δεξιά για να χωράνε να τον προσπεράσουν και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν κι αυτοί με 15km/h
-
Ο παππους πηγαινε στο ενα τριτο του φαρδους της λωριδας απο το ακρο του δεξιου οδοστρωματος και οχι πλησιον. Και πηγαινε οχι με 15χιλ/ωρα αλλα με 5χιλ/ωρα. Το αμαξι θα εσβηνε. Ειχε και κατι ωραια δεντρα με λουλουδακια και τα χαζευε καθως εκανε ποδηλαταδα. Και απο πισω μικρη ουρα απο αυτοκινητα.
Αν τον προσπερναγα θα παραβιαζα διπλη διαχωριστικη. Αν δεν ηθελα να παραβιασω την διπλη επρεπε να τον προσπερναγα στο ενα εκατοστο αποσταση απο τον ποδηλατη
Θεωρω πως ο νομος - κοκ ειναι ελλιπης σχετικα με τα ποδηλατα και δημιουργει προβληματα σε ολους.
Πρωτα απο ολα οχημα χωρις πινακιδες και φανους ( φαναρια) των φρενων και φλας,κτλ πως υφισταται στους δρομους; χωρις καθρεπτες να βλεπει πισω του οταν αλλαζει κατευθυνση;
Σας εχει χτυπησει ποδηλατο να δειτε πως εκσφενδονιζεσαι; Εμενα ναι.
Εφυγα 4-5 μετρα μακρυα καθοτι ειχε αναπτυξει ταχυτητα.
Δυο χρονια ποναγε το ποδι μου. Το δε σιδερενιο του τιμονι μπηκε στα πλευρα μου, μου φαινεται πως ραγισε καποιο κοκκαλο εκει αλλα δεν το κοιταξα. Δεν εχει πλαστικα οπως στα μηχανακια για προστασια των πεζων. Μου ειπε ενα συγνωμη και εφυγε.
Δηλαδη ενα οχημα, χωρις πινακιδες ή καποιο μοναδικο διακριτικο σημα, που μπορει να πεσει πανω σε πεζο ειναι δυνατον να κυκλοφορει;Επισης ο κοκ ειναι εκτος πραγματικτητας. Στον ιδιο δρομο βαζει αυτοκινητα και ημιφορτηγα στις πολεις να κινουνται με 50 χιλ/ωρα και ποδηλατα διπλα στο κρασπεδο να κινουνται το πολυ με 15χιλ/ωρα. Σπανια υπαρχει ποδηλατης που μπορει να κινηθει γρηγοροτερα απο αυτην την ταχυτητα. Οι δρομοι στην ελλαδα ειναι στενοι συνεπως το πολυ μισο μετρο αποσταση χωριζει τον ποδηλατη απο το αυτοκινητο. Ποια η εκπαιδευση των αναβατων ποδηλατων σε σηματα και σε ικανοτητα οδηγησης; πως ειναι δυνατον να βγαινουν στον δρομο ετσι διπλα σε οχηματα τα οποια απαραιτητα ζητουν εκπαιδευση για την ομαλη μετακινηση τους.
Ως ποδηλατες εχει περασει ημιφορτηγο διπλα σας με 50 χιλ/ωρα. Κοντευετε να πεσετε κατω απο την εκτοπιση του αερα που δημιουργει το ημιφορτηγο. Και αν ερχεται αυτοκινητο απο πισω τι γινεται;Στην νεα μοδα και ταση της ηλεκτροκινησης τι θα γινει μιας και δεν ακουγονται καθολου αυτα τα οχηματα και οι ποδηλατες δεν εχουν δια νομου καθρεπτες;
Εχεις και την συμπεριφορα των ποδηλατων λες και καλυπτουν μια εσωτερικη ψυχικη αναγκη η οποια φυσικα υπερκαλυπτει τις αναγκες των αλλων. Βαθια εγωιστικη συμπεριφορα για μενα. Συμπεριφερονται σαν να πραττουν κατι πολυ ανωτερο με το να καβαλουν ενα ποδηλατο και η αισθηση ελευθεριας μετακινησης που την λατρευουν τους οδηγει, στην τεραστια πληοψηφια αυτων, να παραβιαζουν σχεδον ολο τον κοκ σε καθε μετακινηση τους.
Αν θελουμε να ειμαστε σοβαροι κατ'εμε τα ποδηλατα ειναι μονο για ποδηλατοδρομους. Ας φτιαξουν ποδηλατοδρομους και μαλιστα οχι πανω σε πεζοδρομια ( αλλη βλακεια και αυτο).
Δημιουργηται συμφωριση στους πεζους καθως στενευουν το πεζοδρομιο, δεν εισαι ποτε αμεριμνος και χαλαρος καθοτι το μονο που σε χωριζει απο τα ποδηλατα εινα μια γραμμη στο πεζοδρομιο και λιγα δεκαδες εκατοστα. Εχεις και τους φιτ που θεωρουν οτι στο λαιφσταιλ τους δεν χωρα περιορισμος στην ταχυτητα που αναπτυσουν και καλπαζουν πανω στο πεζοδρομιο, διπλα σε παιδια.
Ενας τετοιο ζωο με πετυχε. Πηγαινε καπως γρηγορα με καλο ποδηλατο σε ποδηλατοδρομο, φρεναρει ο μπροστινος του που δεν ειχε φυσικα φαναρια φρενου ( αφου δεν το λεει ο κοκ) και κανει ελιγμο για να μην πεσει πανω του και μπαινει στον χωρο των πεζων και απο πισω-πλαγια μου την δινει και εγω εκσφεντονιζομαι περα.
Ας κλεισουν δρομους στην μεση και ας φτιαξουν με μπαρες προστασιας ποδηλατοδρομους (για την προστασια των ποδηλατων απο τα οχηματα με ΜΕΚ) ας υποχρεωσουν τους φανους και τους καθρεπτες. Και τοτε ας καταργησουμε τα αυτοκινητα σε πολλες περιοχες.
Αυτο το αντε γιουργια ολοι εχουν δικαιωμα να οδηγουν οτιδηποτε στον δρομο...μην το περιγραψω.
Απορω με ποιο σκεπτικο και ποιες διαβουλευσεις θεσπιστηκε ο ισχυων νομος-κοκ. -
Σημερινό ζωάδι. Κάθεται στη μέση του δρόμου (διπλή γραμμή) λες και είναι δικός του. Ίσα πάνω μου ερχόταν...
-
Χθες το μεσημέρι, ανόητος με βουλγάρικες πινακίδες είχει σταματήσει στην είσοδο της Πυλαίας από περιφερειακό (λωρίδα επιβράδυνσης) όπου, λόγω φυτών, οι ερχόμενοι δεν έχουν ορατότητα. Να πω ευτυχώς που οι περισσότεροι αγνοούν τη λωρίδα επιβράδυνσης και στρίβουν τελευταία στιγμή ;
Η οδήγηση στο μέσο της οδού είναι αγαπημένο σπορ σε ορισμένες επαρχιακές οδούς.
Ίδια περίπτωση με το ποδήλατο έχω πετύχει και εγώ, ευτυχώς έστριψε και γλιτώσαμε. Είναι μεν ενοχλητικό, αλλά αν ήταν φορτηγό τι θα κάναμε ; Πόσες φορές δεν μας έχει πάει έτσι αποριματοφόρο, φορτηγό κ.λ.π., εντός πόλης ή σε εθνικές ; Ψυχραιμία, γιατί πάνω στο θυμό κάνει κανείς ταρζανιές... Οτι τα ποδήλατα την έχουν δει κάπως, το υποστηρίζω και ως οδηγός και, πολύ περισσότερο, ως πεζός. Θα ήθελα πιο σαφη ΚΟΚ για ποδήλατα. -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Θα ήθελα πιο σαφη ΚΟΚ για ποδήλατα.Ακόμα και να υπάρξει πιο σαφής ΚΟΚ, θα πρέπει να υπάρξει και καλύτερη αστυνόμευση μαζί, γιατί όσοι νόμοι και να μπουν, αν δεν υπάρχει τροχαία για να ελέγχει τις παραβάσεις, θα είναι σαν να μην υπάρχουν
-
Σωστός. Για παράδειγμα το κράνος τα φώτα κλπ θα έπρεπε να αποτελούν βασικά στοιχεία ώστε να κόβεται κλήση όπως συμβαίνει στην περίπτωση της ζώνης ασφαλείας στους οδηγούς. Κάποτε ίσχυε ακόμη να υπάρχουν και πινακίδες στα ποδήλατα...
-
Την Παρασκευή η μητέρα μου θέλησε μία δουλειά να κάνει στην αγορά. Ο πατέρας μου δεν παίρνει πλέον το αυτοκίνητο. Με ρώτησε αν μπορώ να φύγω από την δουλειά κάποια στιγμή και να την κατεβάσω να πάρει κάτι και να την πάω σπίτι. Την πήρα, πάρκαρα και πήγα μαζί της για να πάρω και εγώ κάτι που ήθελα. Περνάω τον δρόμο με τα πόδια για να πάω απέναντι όταν φτάνω κοιτώ πίσω μου και βλέπω την μάνα μου να περνάει χωρίς να κοιτάξει και τον οδηγό του αυτοκινήτου που ερχόταν ευτυχώς που ήταν ευθεία και την είδε από μακριά να έχει σταματήσει.
Του έκανα νόημα ότι εντάξει τι να κάνεις, άστο...πήγα την συνόδευσα μέχρι να περάσει τον δρόμο. Ξέχασα μου είπε να κοιτάξω....Τι να της πω; Βγήκε από το μαγαζί που ψώνισε και πέρασε τον δρόμο χαλαρά....Πάγωσε το αίμα μου. Είναι η ηλικία, το μυαλό που δουλεύει ποιο αργά....Θέλει προσοχή με τους ηλικιωμένους. Πετάγονται ξαφνικά.... -
Ανεβαίνοντας στενό που είναι μονόδρομος και καμπύλη, με κτίρια ώστε να μην έχω ορατότητα, βρίσκω απέναντί μου ποδηλάτη που κατέβαινε ανάποδα το μονόδρομο, στην τυφλή μου πλευρά. Ευτυχώς η θέση μου στο δρόμο ήταν τέτοια που δεν γνωριστήκαμε καλα, και η ταχύτητα ήταν μικρή. Κια όλο αυτό γιατί βαριόταν να κάνει τον κύκλο και να πάει από εκεί που έπρεπε (ή να το πάρει στο χέρι και να πάει με τα πόδια, η αποστάση ήταν μικρή).
-
Οτι θελουν κανουν οι περισσοτεροι ποδηλατες, δεν ισχυει για αυτους ο κοκ.
Το θεωρουν ισως και μαγκια να οδηγουν ποδηλατο στους δρομους στην πολη χωρις να προσφερονται οι καταλληλες υποδομες για ποδηλατα.
Δεν ακολουθουν σχεδον ποτε τον κοκ.Μου εχει συμβει και εμενα παρομοιο περιστατικο, αλλα σκεφτηκα να μην το γραψω (αλλα τελικα το γραφω) και ειχα καρφωσει τα φρενα.
Επαθα και ενα μικρο καρδιακο απο την τρομαρα μου.
Η πλακα ειναι οτι η ποδηλατισσα που ερχοταν αναποδα μιλουσε και στο κινητο και δεν μπορουσε να φρεναρει και η πορεια της ηταν να πεσει πανω μου με τα χιλια, αλλα ενστικτωδως και ευτυχως εκανα ελιγμο κατα το φρεναρισμα για να μην πεσει πανω μου.
Υποψιν οτι σταματησα στα 15 το πολυ εκατοστα απο τα πλαινα αυτοκινητα που ηταν παρκαρισμενα και δεν μου εφταιγαν σε τιποτα.Ουτε που ειπε τιποτα, εκανε ενα νοημα του στυλ (ουπς σορρυ ρε συ που δεν σταματησα) και συνεχισε το τηλεφωνο της
Στους φιλους της θα λεει, πως παιρνει το ποδηλατο και για αυτο κανει καλο στην κοινωνια -
Δεν έχει σχέση με ροδες αλλά πιο ΖΩΑ πεθαίνεις!!!!
http://www.zougla.gr/greece/article/opa ... riki-simea
Είμαστε η ντροπή των προγόνων μας πλέον............. -
Ζώο που βιαζόταν (προφανώς) σήμερα παραβίασε στοπ μπροστά μου και αμέσως μετά και κόκκινο σηματοδότη. Της κορνάρησαν οι άλλοι, αλλά τη δουλειά της την έκανε. Ελπίζω να μην σκοτώσει κανέναν...
-
http://www.pronews.gr/lifestyle/celebri ... rmpriz-toy
Λογικά έκανε μακακια και ούτε που κατάλαβε τι έκανε!!!!!!!
Ξουραφι λέμε...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.pronews.gr/lifestyle/celebrities/687956_aishro-yvristiko-minyma-kata-tis-mantoys-gasteratoy-sto-parmpriz-toy
Λογικά έκανε μακακια και ούτε που κατάλαβε τι έκανε!!!!!!!
Ξουραφι λέμε......Τον μπρίζωσε άγρια αυτόν που της άφησε το χαρτί.
-
Νομιζω το γεγονος οτι δεν καταλαβαινει καν πως εχει κανει μ@λ@κι@ για να λαβει τετοιο σημειωμα και αντιθετα το παιρνει στο χαβαλε και το επιδεικνυει επιβεβαιωνει οποιον της το αφησε. Τι ανθρωποι υπαρχουν γμτ.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Νομιζω το γεγονος οτι δεν καταλαβαινει καν πως εχει κανει μ@λ@κι@ για να λαβει τετοιο σημειωμα και αντιθετα το παιρνει στο χαβαλε και το επιδεικνυει επιβεβαιωνει οποιον της το αφησε. Τι ανθρωποι υπαρχουν γμτ.Αναίσθητοι, αλαζόνες. Αν είναι επώνυμοι που έχουν καβαλήσει και το καλάμι....Αν καλούσε την αστυνομία αντί να της αφήσει σημείωμα και ερχόταν η αστυνομία και της έριχνε ένα πρόστιμο και τις έπαιρνε τις πινακίδες (μου φαίνεται τις παίρνει) τότε θα το έπιανε το νόημα.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]