-
To θέμα είναι ότι το cooper είχε ''εκ γεννετής'' προβλήματα. Κατά βάση θέλει πολύ καλό έλεγχο το μοτερ σε όλα του κάτι που δε μπορείς πρακτικά να ελέγξεις (πχ, φλάντζες, τιμούχες, κατανάλωση λαδιού).
-
Είχα 2 Mini: ένα Cooper (R50) που πωλήθηκε στα 235.000χλμ και ένα Cooper S (R56) που πωλήθηκε στα 35.000χλμ.
Καταρχήν, 2006 μοντέλο σημαίνει ή από τα τελευταία R50 ή από τα πρώτα R56 (παρουσιάστηκε καλοκαίρι 2006). Οπότε το βασικό είναι για ποιο μοντέλο μιλάς.
Γενικά το R50 ήταν πολύ ζημιάρικο (άσχετο εάν εμάς βγήκε πολύ αξιόπιστο...θέμα τύχης ήταν!!) και είχε θέματα με:
- μοτέρ τιμονιού
- κάρτερ
- μίζα
- πολλαπλασιαστές
- σύστημα ψύξης
- κιβώτιο, συμπλέκτη και ντίζες
και διάφορα άλλα ψιλά.
2006 και 90.000χλμ είναι πολύ λίγα, οπότε θέλει προσοχή εάν τα χιλιόμετρα είναι σωστά. Μετά θέλει πολύ καλό έλεγχο. Επίσης για R50 ΜΑΚΡΙΑ από αυτόματο.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ,
Το mini ειναι 3/2006 , το αυτοκίνητο ξέρω ότι έχει 90.000 είμαστε σε νησί και τα χιλιόμετρα που κάνουμε
Γενικά εινσι πολύ λιγότερα σε σχέση με την ηπειρωτικές περιοχές -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Είχα 2 Mini: ένα Cooper (R50) που πωλήθηκε στα 235.000χλμ και ένα Cooper S (R56) που πωλήθηκε στα 35.000χλμ.Καταρχήν, 2006 μοντέλο σημαίνει ή από τα τελευταία R50 ή από τα πρώτα R56 (παρουσιάστηκε καλοκαίρι 2006). Οπότε το βασικό είναι για ποιο μοντέλο μιλάς.
Γενικά το R50 ήταν πολύ ζημιάρικο (άσχετο εάν εμάς βγήκε πολύ αξιόπιστο...θέμα τύχης ήταν!!) και είχε θέματα με:
- μοτέρ τιμονιού
- κάρτερ
- μίζα
- πολλαπλασιαστές
- σύστημα ψύξης
- κιβώτιο, συμπλέκτη και ντίζες
και διάφορα άλλα ψιλά.
2006 και 90.000χλμ είναι πολύ λίγα, οπότε θέλει προσοχή εάν τα χιλιόμετρα είναι σωστά. Μετά θέλει πολύ καλό έλεγχο. Επίσης για R50 ΜΑΚΡΙΑ από αυτόματο.
Γιατι δε λες οτι εβγαζε τα παντα για να μη καθεσαι να γραφεις ενα κατεβατο!!!!!!!
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
xaxaxaxa!!!! Σα να λέμε το όχημα μόνο ψυχολογικά προβλήματα δεν έβγαλε σε κατόχους του!!! Θα βάλω την γυναίκα μου να τα διαβάσει που θέλει να πάρει το countryman ή την Gla cross.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
xaxaxaxa!!!! Σα να λέμε το όχημα μόνο ψυχολογικά προβλήματα δεν έβγαλε σε κατόχους του!!! Θα βάλω την γυναίκα μου να τα διαβάσει που θέλει να πάρει το countryman ή την Gla cross.Εμάς μας έβγαλε ελάχιστα προβλήματα, αλλά γενικά ήταν αρκετά ζημιάρικο!
Το Countryman είναι πολύ πιο αξιόπιστο, γιατί βασίζεται στο R56.
-
Μακάρι γιατί δεν φαίνεται να το γλυτώνω...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μακάρι γιατί δεν φαίνεται να το γλυτώνω...Εαν θές, να μιλήσουμε πριν κάνεις την κίνηση.
-
Εγώ R50 δεν θα το κοίταγα.
το R56 βγάζει κάποια προβλήματα αλλά καμία σχέση με το R50.
Ξεκαθάρισε ποιό μοντέλο είναι και μπες και στο northamericanmotoring να διαβάσεις τι πρέπει να προσέξεις σε ΜΙΝΙ με αυτά τα χιλιόμετρα. -
r53 ή r56 τι λετε ?
-
Ο χρήστης manwlis13 έγραψε:
r53 ή r56 τι λετε ?Μακράν R56...πολύ καλύτερο αυτοκίνητο, με αρκετά λιγότερα προβλήματα, πιο ποιοτικό και αξιόπιστο.
-
Ά Γιατί εγώ άκουσα το ανάποδο
-
Βασικά όλα τα Mini είναι για το ανάθεμα, απλά όσοι πιο νέο τόσο λιγότερο μπουρδέλο...
-
και απο r56 ποια χρονολογια ειναι καλη?
-
Ο χρήστης manwlis13 έγραψε:
Ά Γιατί εγώ άκουσα το ανάποδοΠοιος στο είπες και ποια ήταν τα επιχειρήματά του?
Βασικά όλα τα Mini είναι για το ανάθεμα, απλά όσοι πιο νέο τόσο λιγότερο μπουρδέλο...
Από θέμα αξιοπιστίας εννοείς Αλέξανδρε? Γιατί αν και ακριβά, είναι καλά αυτοκίνητα, απλά όχι πολύ αξιόπιστα και ενίοτε και με μέτρια ποιότητα κατασκευής.
και απο r56 ποια χρονολογια ειναι καλη?
Καλύτερα από τα μέσα του 2007 και μετ. Σαφώς μετά το facelift είναι προτιμότερα εάν φτάνει το budget σου.
-
Ναι, από άποψη αξιοπιστίας το είπα.
-
Καλησπερα στην παρεα!Ηρθε η στιγμη που πουλησα το κουβαδακι μου(σμαρτ) και ελεγα να παω σε ενα λιγο μεγαλυτερο!Ενδιαφορμαι για mini cooper s και αν ειναι δυνατον facelift.Aπο οτι βλεπω υπαρχουν ελαχιστα στην ελλαδα και αρκετα ακριβα,σε σημειο που πλησιαζεις mini cooper s f55.Θα ηθελα να ρωτησω καμια πραγματακια,και καθε βοηθεια σας θα ηταν πολυτιμη!
Ενα μινι κοοπερ σ με 100000 χλμ,τι προβληματα θα αρχισει να βγαζει?Το μοτερ αντεχει η παμε για μοτερ?
Μου αρεσει αυτο το μινι: https://www.car.gr/11033741-mini-cooper-s
Αν και ελαφρως εκτος budget.Mηπως το ξερει κανεις?
Ενας καθαρισμος βαλβιδων ποσο στοιχιζει?Αξιζει?
Τι αλλο πρεπει να προσεξω??Βλαβες που βγαινουν?
Τα προβολακια και οι γραμμες που δεν μου αρεσουν,βγαινουν ευκολα?
Στο σπανο,θα ηταν καλα να το ελεξω?
Ευχαριστω προκαταβολικα,και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις -
Κανεις;;;[emoji52][emoji52][emoji52]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
101 σελίδες έχει το νήμα!
Ξεκίνα διάβασμα!! -
Ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή την απάντηση...
New MINI Forum