-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Απαντηση προφορική παπαβραμιδη-σφακιανάκη ότι η βλάβη στον λεβιέ ταχυτητων δεν καλύπτεται γιατι πραγματοποίηκε το τελευταίο σερβις σε ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΤΑΣΤΑΚΗΣ. Παρακαλώ τα σχόλια και τα φωτα σας.Εγω γνωρίζω οτι από την στιγμή που πας** σε ενα αναγνωρισμένο με κανονική άδεια από το κράτος **συνεργειο η αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμενη να σε καλύψη. Αυτα γνωριζα ως τώρα . Σήμερα έμαθα ότι στην SUZUKI αυτά δεν ισχύουν....
Φυσικά το ζήτησα αυτό γραπτώς με σφραγίδες!!! η γραμματεία μου είπε πρέπει να μιλήσω με τα αφεντικα μου και θα δουμε τι θα σου στείλουμε....Πως;;;
Νταιλιανη έχεις πάει καθολου; -
Εμείς γκρινιάζουμε και αυτοί πήγαν την εγγύηση στα 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ;
http://www.suzuki.gr/auto/mysuzuki/afte ... i-eggyisis
-
Η Suzuki είναι τρόπος ζωής.
Ξέρουμε ότι θέλεις το Suzuki σου δίπλα σου κάθε στιγμή, γι’ αυτό σου δίνουμε 4 επιπλέον χρόνια εγγύηση για το νέο σου Suzuki! (Ισχύει για αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μετά την 01/01/2018)Κάθε οδηγός Suzuki έχει έναν επιπλέον λόγω να αισθάνεται ασφαλής. Με την αγορά ενός νέου Suzuki αποκτάς εγγύηση καλής λειτουργίας για 7 έτη ή 140.000 χλμ (όποιο από τα δύο παρέλθει πρώτα).
Η επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης κατά 4 έτη προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μετά την 01/01/2018 -ανεξαρτήτως μοντέλου- και ισχύει ακόμα και στην περίπτωση μεταπώλησης του αυτοκινήτου.
Η επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης προσφέρει:
• Ίδιες καλύψεις με αυτές της 3ετούς εργοστασιακής εγγύησης
• Απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινήτου σας
• Ενίσχυση της μεταπωλητικής αξίας του αυτοκινήτου σας
• Εξασφάλιση και μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του αυτοκινήτου σαςΜοναδική προϋπόθεση για την απολαβή των παραπάνω προνομίων είναι η περιοδική συντήρηση των αυτοκινήτων να γίνεται αποκλειστικά στο Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Suzuki κατά τη διάρκεια των 7 ετών και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Αυτό αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Εμείς γκρινιάζουμε και αυτοί πήγαν την εγγύηση στα 7 ΧΡΟΝΙΑ, **ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ **;Κάθε άλλο! Απλά έκαναν την επέκταση από +2 που ήταν σε +4. Δεν αλλάζει κάτι, πάλι η ασφαλιστική τα καλύπτει και πάλι ισχύουν οι γνωστές εξαιρέσεις αλλά και όροι.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Απαντηση προφορική παπαβραμιδη-σφακιανάκη ότι η βλάβη στον λεβιέ ταχυτητων δεν καλύπτεται γιατι πραγματοποίηκε το τελευταίο σερβις σε ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΤΑΣΤΑΚΗΣ. Παρακαλώ τα σχόλια και τα φωτα σας.
Εγω γνωρίζω οτι από την στιγμή που πας** σε ενα αναγνωρισμένο με κανονική άδεια από το κράτος **συνεργειο η αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμενη να σε καλύψη. Αυτα γνωριζα ως τώρα . Σήμερα έμαθα ότι στην SUZUKI αυτά δεν ισχύουν....
Φυσικά το ζήτησα αυτό γραπτώς με σφραγίδες!!! η γραμματεία μου είπε πρέπει να μιλήσω με τα αφεντικα μου και θα δουμε τι θα σου στείλουμε....Πως;;;
Νταιλιανη έχεις πάει καθολου;πως να παω φιλε μου... το αμαξι είναι ακινητοποιημενο στον παπαβραμιδη! με οδικη το πηγα ....
-
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Εμείς γκρινιάζουμε και αυτοί πήγαν την εγγύηση στα 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ;http://www.suzuki.gr/auto/mysuzuki/afte ... i-eggyisis
Φίλε έχω κάνει ένα κάρο σέρβις ποτέ δεν είχα θέμα. Μια φορά χρειάστηκα κάτι επιπλέον εργασίες καλύφθηκαν όσο ήμουν εντος εγγυησης, αλλά η απάντηση που έλαβε ο φίλος είναι σα να του τη λένε που το πήγε σε άλλο συνεργείο. Που είναι και εξουσιοδοτημενο μαλιστα...
Φίλε tkin έχεις δίκιο ο,τι ναναι λέω. Μπορείς να ρωτήσεις όμως κάποια άλλη αντιπροσωπεία αν ισχύει αυτό που σου είπαν όντως, αν δηλαδή θα σου λέγαν το ίδιο και αυτοί. Λέω γω τώρα...
-
εστειλα ήδη email και σε σφακιανάκη και σε παπαβραμιδη, περιμενω μια επίσημη γραπτη ενημέρωση.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Εμείς γκρινιάζουμε και αυτοί πήγαν την εγγύηση στα 7 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ;
http://www.suzuki.gr/auto/mysuzuki/afte ... i-eggyisis
Φίλε έχω κάνει ένα κάρο σέρβις ποτέ δεν είχα θέμα. Μια φορά χρειάστηκα κάτι επιπλέον εργασίες καλύφθηκαν όσο ήμουν εντος εγγυησης, αλλά η απάντηση που έλαβε ο φίλος είναι σα να του τη λένε που το πήγε σε άλλο συνεργείο. Που είναι και εξουσιοδοτημενο μαλιστα...
Φίλε tkin έχεις δίκιο ο,τι ναναι λέω. Μπορείς να ρωτήσεις όμως κάποια άλλη αντιπροσωπεία αν ισχύει αυτό που σου είπαν όντως, αν δηλαδή θα σου λέγαν το ίδιο και αυτοί. Λέω γω τώρα...
Περιπαιχτηκά το λέω, από προσωπική εμπειρία στο προηγούμενο γερμανοτραφές ισπανόφωνο 1.8 TSI που είχα εκτός διετούς εγγύησης , αλλά στην επιπλέον διετή, από ασφαλιστική, μετά από ενάμιση μήνα που το είχα στην αντιπροσωπία, όπου έψαχναν την βλάβη, (σπάσιμο ελατηρίου βαλβίδας), αφού θα έστελναν το κεφαλάρι στην Αθήνα στα κεντρικά για να βρουν την βλάβη, κυριολεκτικά τα πήρα όλα σε σακούλα σκουπιδιών και χαρτόκουτα (κεφαλάρι, καπάκι, καδένα, βίδες, παξιμάδια κ.τ.λ.), το πήγα σε εξωτερικό συνεργείο και αφού έσκασα 1.200 € το πήρα καλύτερο από καινούργιο σε 15 μέρες. Ο δικηγόρος που απευθύνθηκα μου είπε ότι κάτι θα κερδίσουμε δικαστικά, αλλά εάν έχω υπομονή, σε μερικά χρόνια. Το μόνο που πήρα από την αντιπροσωπία, μια επιστολή μετά από εξώδικο ότι θα το φτιάχναμε εάν είχες υπομονή, ότι εμπλεκόταν η ασφαλιστική και διάφορα μασάλια και δικαιολογίες.
-
Στην αρχή διάβασα ότι ένα service είχε αργήσει να γίνει χρονικά (δεν ειναι και σπουδαίος λόγος) ενω μετα αναφέρεται ότι το τελευταίο service έγινε σε μη εξουσιοδοτημένο (εκτός δικτύου) δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να το καλύψει η εγγύηση που φαντάζομαι βασικός όρος είναι να γίνονται οι επισκευες στους εξουσιοδοτημενους.
Απο το συνεργείο που έγινε το τελευταίο service υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά αγοράς ανταλλακτικών εγκεκριμένων και η αποδειξη παροχής υπηρεσιών; Διαφορετικα τι να αποδείξεις; -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Στην αρχή διάβασα ότι ένα service είχε αργήσει να γίνει χρονικά (δεν ειναι και σπουδαίος λόγος) ενω μετα αναφέρεται ότι το τελευταίο service έγινε σε μη εξουσιοδοτημένο (εκτός δικτύου) δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να το καλύψει η εγγύηση που φαντάζομαι βασικός όρος είναι να γίνονται οι επισκευες στους εξουσιοδοτημενους.
Απο το συνεργείο που έγινε το τελευταίο service υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά αγοράς ανταλλακτικών εγκεκριμένων και η αποδειξη παροχής υπηρεσιών; Διαφορετικα τι να αποδείξεις;φυσικα φιλε μου υπάρχουν τα παντα τιμολογια εργασιών και παραστατικά γνήσιων ανταλλακτικών που τοποθετήθηκαν τα οποια ηδη κατατεθηκαν από το πρωι. Με βαση και αυτά αποφάνθηκαν οτι δεν το καλυπτουν. Τα σχολια περι καθυστερημενου σερβις τα εκανε ο αντιπρόσωπος πριν παρει την απαντηση απο την ασφαλιστικη! μεχρι τοτε ο αντιπρόσωπος δεν είχε κανει καποιο αρνητικο σχολιο για το 'μη εξουσιοδοτημένο' συνεργειο
Μαλλον δεν εισαι ενημερωμενος....
***Ο κανονισμός 1400/02 αποκαθιστά την αλήθεια για τα είδη που εμπορευόμαστε και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, κάνοντας βαθιές και ριζικές τομές στο κύκλωμα εμπορίας και επισκευής και καταγράφει επιτέλους με σαφήνεια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους για ορθότερη εφαρμογή του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού. Καταδεικνύει το αυτονόητο, επισημαίνοντας αυτό που χρόνια προσπαθούσαμε να περάσουμε στη συνείδηση των καταναλωτών:
-
Ότι δηλαδή η διάθεση γνησίων ανταλλακτικών δεν είναι προνόμιο και αποκλειστικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας και των αντιπροσώπων της, αφού και εμείς αγοράζουμε από τις ίδιες πηγές, πουλώντας μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.
-
Ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατασκευάζει παρά ελάχιστα από όσα χρειάζεται για τη συναρμολόγηση και εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων (μετά βίας περνάει το 10%), αλλά τα προμηθεύεται από τους ίδιους με εμάς κατασκευαστές.
-
Ότι γνήσια ανταλλακτικά είναι όσα έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με αυτές του κατασκευαστή, ασχέτως τύπου και εργοστασίου παραγωγής.
-
Ότι ανταλλακτικά εφάμιλλης ποιότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους εξουσιοδοτημένους και μη επισκευαστές, χωρίς καμία παρενέργεια.
-
Ότι κανένα ανταλλακτικό που έχει πιστοποιηθεί από την κατασκευαστή του δεν μπορεί να αποκλειστεί από την επισκευή.
-
Ότι καμία εγγύηση δεν εκπίπτει οπουδήποτε και αν γίνει η επισκευή και με οποιοδήποτε από τα ανωτέρω ανταλλακτικά.
-
Ότι υποχρεωτική χρήση ανταλλακτικών της αντιπροσωπείας κατά την περίοδο της εγγύησης γίνεται μόνο στις δωρεάν τοποθετήσεις.
viewtopic.php?f=5&t=27920
-
-
Μια χαρά ενημερωμένος είμαι γιαυτό σε ρωτάω αν έχεις τα παραστατικά που αποδεικνύουν την χρήση των σωστών ανταλλακτικών και την τοποθετησή τους διαφορετικά μπορουν να ισχυριστούνε για λάθος ανταλλακτικά ή ότι δεν τοποθετήθηκαν κάν.
Νομίζω θα πρέπει να σε καλύψουν. -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
Μια χαρά ενημερωμένος είμαι γιαυτό σε ρωτάω αν έχεις τα παραστατικά που αποδεικνύουν την χρήση των σωστών ανταλλακτικών και την τοποθετησή τους διαφορετικά μπορουν να ισχυριστούνε για λάθος ανταλλακτικά ή ότι δεν τοποθετήθηκαν κάν.
Νομίζω θα πρέπει να σε καλύψουν.Να δούμε... σου είπα για το κατα πόσο ενημερωμενος εισαι γιατι έγραψες κάτι που ερμηνεύεται ότι ορθώς δεν με καλύπτει γιατι δεν πήγα σε εξουσιοδοτημενο!:
'...ενω μετα αναφέρεται ότι το τελευταίο service έγινε σε μη εξουσιοδοτημένο (εκτός δικτύου) δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να το καλύψει η εγγύηση που φαντάζομαι βασικός όρος είναι να γίνονται οι επισκευες στους εξουσιοδοτημενους...'
-
Στο έγραψα γιατί θα μπορούσες να έχεις πάρει από οπουδήποτε και οτιδήποτε ανταλλακτικά με μια απλή απόδειξη όπου δεν θα αναγράφεται τίποτε και μπορεί να πήγαινες σε ένα συνεργείο της γειτονιάς χωρίς να κοπεί συνήθως απόδειξη και να τα έβαλες. Έτσι δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτε άσχετα αν το συνεργείο έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας.
-
Φιλε Tkin73 οταν λες στην Avin λες αυτη που ειναι κοντα στα Ελληνικα πετρελαια σωστα? Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι εγινε απο εκει η ζημια? Θελω να πω οτι δεν εβαζες απο αλλο πρατηριο ενδιαμεσα? Εμενα αν μου ελεγαν ειναι η ζημια απο το diesel που βαζεις θα το ζητουσα γραπτως και απο χημειο και θα τους ετρεχα.Στο λεω γιατι βαζω εκει περιπου 2χρ. και δεν εχω καποιο θεμα μεχρι στιγμης.Αν εχεις κατι σιγουρο που δεν μπορεις να το πεις εδω στειλε μου pm...
Τωρα οσο αφορα τις εγγυησεις αυτο το 3+2 ή 4+3 αφορα μονο στην αντιπροσωπεια τα servis και πουθενα αλλου.Πιστευω ειναι ενα τρικ της suzuki για να τσιμπουν οι πελατες, ρισκαρουν αλλα δεν εχουν χασιμο εκτος αν βρεθει καποιος μαγκας και τα ζητησει γραπτως και με την 1η στραβη τους σκισει.
Οταν εμενα Πατρα ειχε 2 αντιπ/ειες με servis SEAT την Α και την Β.Ολα τα servis τα εκανα στην Α γιατι ηταν διπλα στο σπιτι μου.Καποια στιγμη απο δικο τους λαθος μεσα στην εγγυηση(λαθος τοποθετηση φιλτρου καμπινας με αποτελεσμα να μπαινουν νερα μεσα στην καμπινα) πηρα τηλ. στα κεντρικα για βρω ακρη και σε ερωτηση μου για την Β αντιπ. ΔΕΝ ξεραν τιποτα. Ουτε πως καλυπτει εγγυησεις τιποτα ηταν σαν φαντασμα γι αυτους και οταν τελικα εβγαλα ακρη με την Α πηγα μια μερα στην Β και ειδα ολα τα χαρτια που ελεγαν επισημο δικτυο seat.Βεβαια οπως εμαθα απο φιλους η Β ηταν καποτε η επισημη αλλα την εχασαν και την πηρε ο Α και η Β ειχε ειδικη συμφωνια με την seat ισπανιας και τα καλυπτε ΟΛA...
Συγνωμη αν σας κουρασα με τα Α και τα Β απλα ηθελα να πω τι μπαχαλο επικρατει στην χωρα μας... -
Σε αυτήν αναφέρομαι. Εκείνη την περίοδο έβαζα για δύο τρεις μήνες διαρκώς από εκεί, νωρίτερα και μετά το περιστατικό έβαζα στην shell στην Μαρίνου Αντύπα πίσω από το πρακτικερ. Είχα κρατήσει δείγμα καυσίμου από αυτό που έβγαλα αλλά μετά βαρέθηκα και δεν το έτρεξα.
-
Η ζημια ποσο ειναι ρε παιδια; 2 ντιζες;
Ποσο εχουν; 30 ευρω; Τα εργατικα ποσο ειναι;Αν το κοστος ειναι μικρο, μεγαλη γυφτια απο τον παπαβραμιδη.Αυτα απο μενα.Ευχομαι να βρεις το δικιο σου Tkin....ευτυχως η ζημια ειναι οι ντιζες.
-
Τελικα Tkin73 σε εχει σκισει το υπερατου,μετα το μπεκ και την αντλια υψηλης
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
σε 2 χρονια σε αυτο το τοπικ θα διαβαζουμε τροπους αυξησης των επιδοσεων, μειωσεις κοπανηματων, τριγμων, ηχομονώσεων και ενα σωρο αλλα... Γενικά θα διαβάζουμε για το ποσο μπουρδελάκι βγηκε (και αυτη η γενια SX4). Δεν με πιστευετε? Καλα κάνετε. Σε 2-3 χρόνια εδώ θα μαστε να το ξαναδούμε το τοπικο...
Πραγματικα αυτα τα τόσο περίεργα προβλήματα τα αντιμετωπίζεις μονο σε τόσο χαμηλού κύρους μάρκες σαν την suzuki!
Δεν τα διαβάζεις ποτε σε τοπικ ευρωπαϊκών αμαξιων ! Πραγματικα σπανίζουν! Μας άνοιξες τα ματια! Απορώ πως δεν εχουν κλειςει ακομα αυτές οι τυποτενιες μάρκες!Ρε τον παλιοcorsair τι εγραφε το '14.
Φυσικα και δε χαιρομαι με αυτα που τραβας και φυσικα επιβεβαιωνομαι για πολλοστη φορα οτι δεν υπαρχουν χωρες στην αξιοπιστια πια αλλα ησουν κι εσυ λιγο προκλητικος στις δηλωσεις σου απο τη πρωτη μερα. Περαστικα (ειλικρινα ) και να ξεμπλεξεις με το παπαρα τον αντιπροσωπο.
-
Νονε άσε τους Γιαπωνέζους ήσυχους ρε ! Χωρίς πλάκα τώρα, ανεξάρτητα από ότι συνέβη στον φίλο tkin, δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα στο νέο sx4 όσο στην πρώτη γενιά..
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Σαφως και δεν ειναι αλλα αυτο δεν αναιρει αυτα που εχουν γραφτει στο νημα και τις αποψεις μου περι αξιοπιστιας. Για το συμπερασμα εγραψα οχι για να ενοχλησω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σαφως και δεν ειναι αλλα αυτο δεν αναιρει αυτα που εχουν γραφτει στο νημα και τις αποψεις μου περι αξιοπιστιας. Για το συμπερασμα εγραψα οχι για να ενοχλησω.Ε καλά, το συμπέρασμα ότι η αξιοπιστία δεν έχει σύνορα, δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να το αμφισβητήσει εν έτει 2018. Εκτός αν μιλάμε για αυτοκινητιστικό κομπλεξισμο. Μην προσβληθεί κανείς, κ μένα μέσα στους κομπλεξικους με βάζω .
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
SUZUKI SX4 SCROSS