-
To clio iv έχει αρκετά θέματα ποιότητας συναρμογής, τριγμών, αεροδυναμικών θορύβων.
Άλλαξε συνεργείο. Πολλά θέματα τριγμών μου τα έλυσαν με κατάλληλο λάδωμα, σπρεϊ σιλικόνης κλπ στην Τεορεν Κηφισού.
-
Δυστυχώς μένω Σέρρες...θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια με το συνεργείο εδώ και αν δε βγάλω πάλι άκρη θα δοκιμάσω στη Θεσσαλονίκη
-
Άσχετο με το θέμα που βάζει ο φίλος ..
Μιας και με ενδιέφερε και μένα αυτό το αμάξι πριν πάρω το Φιέστα, έτσι από περιέργεια, έχει κανείς το 0.9 tce για να μας πει πραγματικές καταναλώσεις εντός και εκτός πόλης?
ευχαριστώ
-
Μηπως εχεις πλαισιο πινακιδας?! Ειναι πολυ πιθανο ο θορυβος να ειναι απο το πλαισιο που παλεται πανω στη πορτα του χωρου αποσκευων στις ανωμαλιες.
-
Χθες πήγα πάλι στο συνεργείο…3 άτομα ασχολήθηκαν με το αυτοκίνητο σχεδόν 2 ώρες..το σηκώσανε, έλεγξαν τα πάντα, κολλήσανε την πινακίδα στο πλαίσιο, βάλανε ταινία για να μη χτυπάει η καπελιέρα. Κάναμε δοκιμή και δεν ακουγόταν τίποτα ούτε στο συνεργείο , ούτε στη διαδρομή της επιστροφής. Σήμερα το πρωί που το πήρα. ..πάλι το ίδιο ακριβώς…
-
Ο θόρυβος ξεκίνησε όταν άρχισε να κρυώνει και ο καιρός? Όταν ζεσταθεί το αμάξι μετά από ένα 10λεπτο -20λεπτο λειτουργίας σταματάει? Ακούγεται μόνο πίσω ή και μπροστά? Ένας γνωστός μου έχει παρόμοιο πρόβλημα (άλλη μάρκα αυτοκινήτου). Το καλοκαίρι δεν ακούγετε τίποτα ,ενώ μόλις πιάνουν τα πρώτα κρύα το Νοέμβριο εμφανίζεται και ο θόρυβος όσο το αμάξι είναι κρύο και γίνονται πιο έντονα όσο πέφτει η θερμοκρασία. Στην αντιπροσωπεία και σε άλλο συνεργείο του είπανε ότι πιθανόν να φταίνε τα σινεμπλοκ. Είναι σκληρά στην αρχή λόγω καιρού,ενώ όταν ζεσταίνονται μαλακώνουν και σταματάει ο θόρυβος. Πέρυσι δεν τα άλλαξε για να σου πω αν ήταν σίγουρα το πρόβλημα αυτό. Τώρα που του ξαναπαρουσιάστηκε ο θόρυβος περιμένει μέχρι τέλη Δεκεμβρίου να το πάει για service και για να το ξαναδούν. Αν βρεις τελικά λύση ενημέρωσέ μας.
-
Ο θόρυβος ξεκίνησε πριν από ένα μήνα περίπου. Έχει τύχει να είναι έντονος και σε χαμηλή θερμοκρασία το πρωί αλλά και το μεσημέρι. Ακούγεται στις χαμηλές ταχύτητες, μετά δεν ακούω τπτ. Όπως και να έχει θα τσεκάρω και τα σινεμπλοκ, ευχαριστώ φίλε. Θα ενημερώσω σχετικά μόλις βρώ τη λύση (αν τη βρω τελικα…)
-
Καλησπέρα.
Σκέφτομαι να πάρω ένα μεταχειρισμένο clio dci της γυναίκας μου.
Γενικά αυτή η γενιά του clio πως ήταν από αξιοπιστία.
Το μοτέρ ξέρω ότι είναι από τα καλύτερα και το φοράει και η a class.
Τα υπόλοιπα; Σασμάν, ηλεκτρικά, τριγμοί;Κάτι να προσέξω;
Ευχαριστώ πολύ
-
Οι πρώτες παρτίδες τρώγανε γρήγορα τακάκια.
Κάποιοι χρήστες αναφέρουν μικροτριγμούς από το εσωτερικό.
Κάτι άλλο δεν...Να προσέξεις να μην είναι εισαγωγής...έχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες γυρισμένα χιλιόμετρα όλα.
Δεν χρειάζεται να ονοματίσω εμπόρους. Υπάρχουν στο car μια παρτίδα 05/2016 και 06/2016 που έχουν σκορπίσει σε πολλούς εμπόρους και είναι άψογα. Και έχουν πραγματικά τα λίγα χιλιόμετρα που αναφέρουν. Υπάρχει επίσης μια τέτοια παρτίδα captur αυτό το διάστημα στο car που είναι επίσης άψογα.
-
Αυτό με τα τακάκια το έχω διαβάσει.
Γενικά από αυτά που υποτίθεται ότι λέγανε για τα renault στο παρελθόν(ηλεκτρικά, διακόπτες κτλπ) δεν τα βγάζουν πλεόν;
Το μοτέρ έχει τίποτα θέματα με αντλίες πετρελαίου ή DPF ;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!
-
Από αξιοπιστία γενικά είναι πάρα πολύ καλό. Μοτέρ, ηλεκτρικά, κανένα πρόβλημα, μη ζείτε με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Εκεί πλέον πάσχουν πολύ τα group Vag.
Επειδή το είχα για 2,5 χρόνια, τα μειονεκτήματά του εντοπίζονται σε τριγμούς, μέτρια ποιότητα εσωτερικού (όχι και χάλια όμως) και κυρίως σε ηχομόνωση , αεροδυναμικούς θορύβους. Αυτό το τελευταίο με ενόχλησε πολύ γιατί κάνω ταξίδια .
Κατά τ΄άλλα, οικονομικότατο, όμορφο και με ενδιαφέρον πάτημα στο δρόμο
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Αυτό με τα τακάκια το έχω διαβάσει.Γενικά από αυτά που υποτίθεται ότι λέγανε για τα renault στο παρελθόν(ηλεκτρικά, διακόπτες κτλπ) δεν τα βγάζουν πλεόν;
Το μοτέρ έχει τίποτα θέματα με αντλίες πετρελαίου ή DPF ;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!
Το μοτέρ αυτο ειναι αλεξισφαιρο. Στα ντιζελ η Ρενώ δεν παίζεται..
-
Ευχαριστώ κατ αρχήν για την αποδοχή στο forum και εύχομαι καλές γιορτές και ευτυχισμένες σε όλους σας.
Είμαι κάτοχος κι εγω ενός Renault clio IV (κόκκινο flame) εδω και 10 ημέρες και είπα να γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις.
Πολύ όμορφο εμφανησιακά (η γυναίκα μου βρίσκει συνέχεια δικαιολογίες για να το παίρνει), πολύ οικονομικό 4.2l/100km, ευχάριστο οδηγικά και πλήρης απουσία τριγμών (αν και είναι λίγο νωρίς ακόμη), ακόμη και σε κακή άσφαλτο.
Η ανεσή του πολύ καλή αλλά άτομα ύψους πάνω απο 1,80 θα έχουν πρόβλημα ειδικά στο κάθισμα του συνοδηγού.
Η ποιότητα υλικών στο εσωτερικό φαίνεται και είναι προσεγμένη με μαλακά πλαστικά στο πάνω μέρος του και τις πόρτες
Ελπίζω και η αντοχή του στο χρόνο να είναι ανάλογη των αρχικών (πολύ καλών ομολογουμένος) εντυπώσεων. -
Ο χρήστης nikos NR έγραψε:
Είμαι κάτοχος κι εγω ενός Renault clio IV (κόκκινο flame) εδω και 10 ημέρες και είπα να γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις.To ωραιότερο χρώμα για το Clio και από τα πιο όμορφα χρώματα της Reneault!! Πραγματικά το χαζεύω όποτε το πετύχω.
Να το χαρείς με υγεία και ασφάλεια.
-
1.5dci dynamic 30.000km
-
Στο ξεκινημα της 1ης ελαφρυ 'σκορτσαρισμα' στο συμπλεκτη. Ειδικα οταν οδηγει η συζυγος πολυ χειροτερα
-
Στα 130+ εντονο σφυριγμα στην δεξια μπροστινη πλευρα
Κανω κατι;
-
-
O κινητήρας έχει τόση ροπή από χαμηλά που πολλοί dusteraδες επιλέγουμε συχνά να εκκινούμε με δευτέρα λόγω και της κοντής πρώτης. Μήπως να ελαχιστοποιείσετε το πάτημα του γκαζιού κατά την εκκίνηση; Δεξιά μπροστά μήπως να δείτε αν κάποιο ακρόμπαρο έχει χτυπηθεί;
-
Στο clio είναι με 90ps και λιγότερη ροπή από το duster.. Και σίγουρα πολυ πιο μακρια 1η... ετσι είναι στα μικρά diesel.. θέλει γκαζάκι για να ξεκινήσουν λόγω του lag κάτω από τις 1500 στροφές...
-
Το κοριτσάκι μας όμως είναι και πολύ ελαφρύτερο. Σωστά; Ήδη ο φίλος γράφει πως όταν οδηγεί η σύζυγος (συχνά με γόβες... χαχαχαχα) τα σκορτσαρίσματα είναι πιο έντονα. Από εκεί και μετά shell v - power kai dci μας κάνουν το απόλυτο σκορτσάρισμα όπως το έχω δει πολλές φορές με το duster.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το κοριτσάκι μας όμως είναι και πολύ ελαφρύτερο. Σωστά; Ήδη ο φίλος γράφει πως όταν οδηγεί η σύζυγος (συχνά με γόβες... χαχαχαχα) τα σκορτσαρίσματα είναι πιο έντονα. Από εκεί και μετά shell v - power kai dci μας κάνουν το απόλυτο σκορτσάρισμα όπως το έχω δει πολλές φορές με το duster.Ακριβως! Καλα τις λεω τι επαθες ξεχασες να οδηγεις; να μου λεει με αυτα τα τακουνια το παθαίνω!
Κατα τα αλλα εκτος του σφυριγματος στα 130+ δεν εχω κατι αλλο
Επισης βσζω μονο v power
-
Σε όλες τις εκδόσεις του Clio παίζουν προσφορές από -1.000 έως -1.200 euro από τις τιμές καταλόγου.
Renault Clio IV