-
Για αντιψυκτικό όπως έγραψα έβαλα της GM. Στα λάδια τώρα. Ρώτησα έτσι από απορία την τιμή. Τα 5/30 Dexos2 το λίτρο η αντιπροσωπεία τα ζητάει 11€ το λίτρο. Φίλος σε Mercedes, από αντιπροσωπεία για MB229,31 κάπως έτσι γράφονται της Mercedes το αγοράζει 12€/λίτρο. Τι να πω....Δεν βγήκα τα Aral G Tronic, οπότε άλλαξα το ιξώδες με Ηigh Tronic, 5-40. Δεν νομίζω να κάψει λάδι. Θα δείξει τεσπα. Ο κινητήρας λειτουργεί ποιο 'ήρεμα'. Δεν ακούγεται όπως πριν και για εμένα έχει διαφορά στο ρελαντί. Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια
-
Sarantish έκανες πολύ καλή επιλογή με το aral. Να σου κάψει λάδι αποκλείεται ίσα ίσα αφού πέρασες σε 40αρι ιξωδες ακόμα και να είχες κατανάλωση θα φτιάξει, που δεν είχες. Στο είπα ότι τα higτhtronic g δεν τα βρίσκεις εύκολα. Το hightronic 5w40 έχει άριστες προδιαγραφές και είναι καλύτερες πχ από το motul χ-clean 5w40 που είναι και πιο ακριβό. Πόσο αγόρασες το 4λιτρο αν επιτρεπεται;
Εγώ το έχω βρει στα 23 ευρώ σε μαγαζί στο περιστερι. Αν σε βολεύει να σου το πω. Σε ανταλλακτικατζιδικα κυμαίνεται γύρω στα 30 με 40 ευρώ. Τα λάδια όταν τα αγοράζεις από την αντιπροσωπεία πάει ο κούκος αηδόνι. Τα gm dexos 2 τα βρίσκεις σε μαγαζιά με 23-25 ευρώ το πενταλιτρο.
Aral
Name Method Units Aral HighTronic 5W-40
Density @ 15°C, Relative ASTM D4052 g/ml 0.848
Viscosity, Kinematic 100°C ASTM D445 mm²/s 13.9
Viscosity, Kinematic 40°C ASTM D445 mm²/s 82
Viscosity, CCS -30°C ASTM D5293 mPa.s (cP) 5500
Viscosity Index ASTM D2270 None 174
TBN ASTM D2896 mg KOH/g 7,6
Ash, Sulphated ASTM D874 wt.% 0,8
Flash Point, PMCC ASTM D93 °C 210
Pour Point ASTM D97 °C -48Product Performance Claims
ACEA C3
API SN/CF
BMW Longlife-04
dexos2*
Meets Fiat 9.55535-S2
Meets Ford WSS-M2C917-A
MB-Approval 226.5/ 229.31/ 229.51
Porsche A40
Renault RN 0700 / RN 0710
VW 502 00/ 505 00/ 505 01Motul
PROPERTIES
Viscosity grade SAE J 300 5W-40
Density at 20°C (68°F) ASTM D1298 0.845
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 84.7 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 14.1 mm²/s
Viscosity HTHS at 150°C (302°F) ASTM D4741 3.6 mPa.s
Viscosity index ASTM D2270 172
Pour point ASTM D97 -39°C / -38.2°F
Flash point ASTM D92 234°C / 453.2°F
Sulfated ash ASTM D874 0.80% weight
TBN ASTM D2896 7.5 mg KOH/gPERFORMANCES
STANDARDS ACEA C3
API SERVICES SN / CF
APPROVALS BMW Long Life-04
Ford WSS M2C 917A
GM-OPEL dexos2TM (replaces GM-LL-A-025 & B-025) under n° GB2B0325011
MB-Approval 229.51
Porsche A40
Renault RN0710 under N° RN0710-08-012
Renault RN0700 under N° RN0700-08-018
VW 502 00 – 505 00 – 505 01
PERFORMANCES FIAT 9.55535-S2
RECOMMANDATIONS KIA / HYUNDAI, HONDA, MITSUBISHI, NISSAN, SUZUKI, SSANGYONG,…To αραλ εχει μικροτερο ιξωδες στο κρύο που ειναι θετικο μιας και εκεί προκύπτει η μεγαλύτερη φθορά και εκεί θες όσο το δυνατόν πιο λεπτορευστο λιπαντικό, ενω το άραλ έχει λίγο μικρότερο ιξωδες στους 100 βαθμούς πράγμα που εγώ προσωπικά το προτιμώ αλλα θεωρητικα το motul υπερεχει. Το αραλ όμως έχει καλύτερο δείκτη ιξωδους 174 έναντι 172 καθώς και tbn 7.6 έναντι 7.5 πραγμα πιυ σημαινει οτι διατηρει καλυτετα τα χαρακτηριστικα του σε βαθος χρονου. Φυσικά και τα δύο λάδια είναι κορυφή όταν όμως το αράλ εχει έστω και οριακά καλύτερα χαρακτηριστικά και είναι και πιο φτηνό γιατί να μην το προτιμησεις; Τα πάντα φίλε μου είναι στις προδιαγραφές και όχι στο μάτι μας στο αυτί μας και στην αφή μας. ΚΑΙ για να προλάβω κάποιους το αραλ έχει χαμηλότερο flash point καθώς είναι μετρημένο με pmcc μεθοδο και όχι με astm.
Σημ.: Η σύγκριση με το motul είναι τυχαία μιας και θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές σε 5w40 με dexos2 προδιαγραφή.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Sarantish έκανες πολύ καλή επιλογή με το aral. Να σου κάψει λάδι αποκλείεται ίσα ίσα αφού πέρασες σε 40αρι ιξωδες ακόμα και να είχες κατανάλωση θα φτιάξει, που δεν είχες. Στο είπα ότι τα higτhtronic g δεν τα βρίσκεις εύκολα. Το hightronic 5w40 έχει άριστες προδιαγραφές και είναι καλύτερες πχ από το motul χ-clean 5w40 που είναι και πιο ακριβό. Πόσο αγόρασες το 4λιτρο αν επιτρεπεται;Εγώ το έχω βρει στα 23 ευρώ σε μαγαζί στο περιστερι. Αν σε βολεύει να σου το πω. Σε ανταλλακτικατζιδικα κυμαίνεται γύρω στα 30 με 40 ευρώ. Τα λάδια όταν τα αγοράζεις από την αντιπροσωπεία πάει ο κούκος αηδόνι. Τα gm dexos 2 τα βρίσκεις σε μαγαζιά με 23-25 ευρώ το πενταλιτρο.
Aral
Name Method Units Aral HighTronic 5W-40
Density @ 15°C, Relative ASTM D4052 g/ml 0.848
Viscosity, Kinematic 100°C ASTM D445 mm²/s 13.9
Viscosity, Kinematic 40°C ASTM D445 mm²/s 82
Viscosity, CCS -30°C ASTM D5293 mPa.s (cP) 5500
Viscosity Index ASTM D2270 None 174
TBN ASTM D2896 mg KOH/g 7,6
Ash, Sulphated ASTM D874 wt.% 0,8
Flash Point, PMCC ASTM D93 °C 210
Pour Point ASTM D97 °C -48Product Performance Claims
ACEA C3
API SN/CF
BMW Longlife-04
dexos2*
Meets Fiat 9.55535-S2
Meets Ford WSS-M2C917-A
MB-Approval 226.5/ 229.31/ 229.51
Porsche A40
Renault RN 0700 / RN 0710
VW 502 00/ 505 00/ 505 01Motul
PROPERTIES
Viscosity grade SAE J 300 5W-40
Density at 20°C (68°F) ASTM D1298 0.845
Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 84.7 mm²/s
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 14.1 mm²/s
Viscosity HTHS at 150°C (302°F) ASTM D4741 3.6 mPa.s
Viscosity index ASTM D2270 172
Pour point ASTM D97 -39°C / -38.2°F
Flash point ASTM D92 234°C / 453.2°F
Sulfated ash ASTM D874 0.80% weight
TBN ASTM D2896 7.5 mg KOH/gPERFORMANCES
STANDARDS ACEA C3
API SERVICES SN / CF
APPROVALS BMW Long Life-04
Ford WSS M2C 917A
GM-OPEL dexos2TM (replaces GM-LL-A-025 & B-025) under n° GB2B0325011
MB-Approval 229.51
Porsche A40
Renault RN0710 under N° RN0710-08-012
Renault RN0700 under N° RN0700-08-018
VW 502 00 – 505 00 – 505 01
PERFORMANCES FIAT 9.55535-S2
RECOMMANDATIONS KIA / HYUNDAI, HONDA, MITSUBISHI, NISSAN, SUZUKI, SSANGYONG,…To αραλ εχει μικροτερο ιξωδες στο κρύο που ειναι θετικο μιας και εκεί προκύπτει η μεγαλύτερη φθορά και εκεί θες όσο το δυνατόν πιο λεπτορευστο λιπαντικό, ενω το άραλ έχει λίγο μικρότερο ιξωδες στους 100 βαθμούς πράγμα που εγώ προσωπικά το προτιμώ αλλα θεωρητικα το motul υπερεχει. Το αραλ όμως έχει καλύτερο δείκτη ιξωδους 174 έναντι 172 καθώς και tbn 7.6 έναντι 7.5 πραγμα πιυ σημαινει οτι διατηρει καλυτετα τα χαρακτηριστικα του σε βαθος χρονου. Φυσικά και τα δύο λάδια είναι κορυφή όταν όμως το αράλ εχει έστω και οριακά καλύτερα χαρακτηριστικά και είναι και πιο φτηνό γιατί να μην το προτιμησεις; Τα πάντα φίλε μου είναι στις προδιαγραφές και όχι στο μάτι μας στο αυτί μας και στην αφή μας. ΚΑΙ για να προλάβω κάποιους το αραλ έχει χαμηλότερο flash point καθώς είναι μετρημένο με pmcc μεθοδο και όχι με astm.
Σημ.: Η σύγκριση με το motul είναι τυχαία μιας και θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές σε 5w40 με dexos2 προδιαγραφή.
Ohristou μαζί με κάτι άλλα προιόντα που χρειαζόμουν τα παρήγγειλα από το onparts.gr. Πιστεύω να μην είναι τπτ νοθευμένα. Χαίρομαι πολύ από όσα γράφεις για τα Aral! Όπως έχω γράψει τα είχα σε Golf παλιότερα και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Τα έβαζα για 250.000 χλμ, το αυτοκίνητο δεν έκαψε λάδι και ο κινητήρας λειτουργούσε ομαλά. Θυμάμαι δε, ότι τότε η τιμή τους ήταν κοντά στις 1800 με 2200 δραχμές το λίτρο. Πρέπει να ήταν κοντά στο 1995. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα Aral και πιστεύω ότι θα παραμείνω. Kai εγώ φίλε μου βάσει προδιαφραφών κινούμαι είτε στο αμάξι, είτε στην μοτοσυκλέτα. Θέλω να έχω ήσυχο το κεφάλι μου, πως έκανα αυτό που έπρεπε. Δεν έχω διάθεση για πειράματα....
-
Από onparts ψωνιζω διάφορα πράγματα, σε μια μέρα έρχονται, άψογα όλα ως τώρα. Δε νομίζω να υπάρχει φόβος νοθείας.
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το onparts δεν έχει νοθεία. Βέβαια τα λάδια τα παίρνω από αλλού που είναι ακόμα πιο φτηνά. Τα ανταλλακτικά από πέρισυ τα παίρνω από onparts. Sarantish να χαίρεσαι το οπελάκι σου. Αν θες γράψου και ιστο http://www.opel-club.gr μιας και εκεί θα βρεις αρκετή βοήθεια όσον αφορά το οπελ σου. Έχω βοηθηθεί και έχω βοηθησει παμποπάμπολλες φορές και στο φόρουμ των 4τροχων και στο οπελ κλαμπ.
Να σου πω αξιόπιστα μαγαζιά και δοκιμασμένα από μενα:
Εξειδικευμένα ανταλλακτικά για οπελ είναι ο κοντολαιμακης στα Πατήσια και ο Μπουγάς κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη.
http://kontolemakis.gr
http://www.opelbouga.grΕπίσης www.onparts.gr και www.maxxparts.gr είναι αξιόπιστα μαγαζιά.
Λάδια εγώ αγοράζω από https://oil-stores.gr
-
Αυτό με το βίντεο με το Ρώσσο που έβαλε ο referravag έχει μπει τουλάχιστον 5 φορές στο thread. Το ίδιο ή άλλο παρόμοιο. Κάθε φορά λέμε ότι ακόμα και αν γίνει σωστά το τεστ (και υπάρχουν πολλοί τρόποι να 'κλέψεις' σε αυτό το τεστ) το αποτέλεσμα που δίνει είναι πολύ μικρή πληροφόρηση. Γιατί το λάδι πρέπει να κάνει δεκάδες πράγματα για να προστατέψει τον κινητήρα και αυτό είναι μόνο ένα από αυτά... Τέτοια είναι συχνή τακτική εταιρειών που τα προιόντα τους υστερούν. Επιλέγουν ένα σημείο εντυπωσιασμού για να πουλήσουν.
Το θέμα είναι ότι ο referravag είναι καιρό στο θέμα και σίγουρα έχει δει αυτές τις απαντήσεις... και όμως επιλέγει να το ξαναβάλει.
Αλλά βάζω άλλη μια φορά το βίντεο της Amsoil για υπενθύμιση.
-
Το βίντεο δεν παίζει nickolas.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Το onparts δεν έχει νοθεία. Βέβαια τα λάδια τα παίρνω από αλλού που είναι ακόμα πιο φτηνά. Τα ανταλλακτικά από πέρισυ τα παίρνω από onparts. Sarantish να χαίρεσαι το οπελάκι σου. Αν θες γράψου και ιστο http://www.opel-club.gr μιας και εκεί θα βρεις αρκετή βοήθεια όσον αφορά το οπελ σου. Έχω βοηθηθεί και έχω βοηθησει παμποπάμπολλες φορές και στο φόρουμ των 4τροχων και στο οπελ κλαμπ.Να σου πω αξιόπιστα μαγαζιά και δοκιμασμένα από μενα:
Εξειδικευμένα ανταλλακτικά για οπελ είναι ο κοντολαιμακης στα Πατήσια και ο Μπουγάς κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη.
http://kontolemakis.gr
http://www.opelbouga.grΕπίσης http://www.onparts.gr και http://www.maxxparts.gr είναι αξιόπιστα μαγαζιά.
Λάδια εγώ αγοράζω από https://oil-stores.gr
Πραγματικα αν και εκτος θεματος ηθελα να πω για την onparts. Ειναι πολυ καλο μαγαζι,εχει μεγαλη γκαμα προμηθευτων για να επιλεξεις μαρκα ανταλλακτικων, εχει απιστευτα πολυ δουλεια, οι υπαλληλοι δεν καθονται δευτερολεπτο , με οτι συναπαγεται αυτο για την σωστη εξυπηρετηση. Δεν εχουν χρονο να σε βοηθησουν για μια αγορα, αλλα αν ξερεις κωδικους ανταλλακτικων και εισαι ψαγμενος ειναι κορυφη, εχει τα παντα το μαγαζι. Οταν έμενα επαρχια για ενα διαστημα και εκανα παραγγελιες απο εκει για να μου τα στειλουν ταχυδρομικως(εχει και και πολυ καλες τιμες ταχυδρομικων μονο 3.7 για μεχρι 10 κιλα) κανανε λαθος επανηλειμμενα και μου τα στελνανε στη διευθυνση χρεωσης αντι στη διευθυνση αποστολης. Σε καθε παραγγελια ειχα αυτο το λαθος και το προλαβαινα με ενα τηλεφωνημα πριν το αποστειλλουν. Με ταλαιπωρησε πολυ αυτο.
Οσο αφορα τα ανταλλακτικα και τα λιπαντικα δινουν οντως γνησια, δεν αντιμετωπησα ποτε θεμα. Προσοχη στα φθηνα ιντερνετομαγαζα, εχω πετυχει μαιμου castrol λαδια σε καταστημα που τα ειχε προσφορα. Μεγαλες διαφορες τιμων απο ιντερνετομαγαζο σε ιντερνετομαγαζο να προκαλει υποψιες. Πουλανε ηδη πολυ φθηνοτερα απο οτι φυσικο καταστημα. Ποσο πιο κατω??Αυτη που με εχει δυσκολεψει παρα πολυ σε ανταλλακτικα ειναι η Ιαπωνικη. Βρισκω το ανταλλακτικο που ψαχνω δυο στις τεσσερις φορες, και αυτο θα ειναι η μια και μοναδικη μαρκα που προμηθευεται χωρις καμια δυνατοτητα επιλογης.
-
Έχει κάποια διαφορά το fully synthetic από το SHC Synthese Technology στα mobil; Mου ρθαν 3L με την 2η επιγραφή ενώ την προηγούμενη φορά με την 1η.
-
Είναι ακριβώς τα ίδια ίσως και καλύτερα ,απλά αυτά που πωλούνται στην Ευρώπη Γερμανία, Αυστρία,Βέλγιο κτλ είναι SHC SYNTHESE ενώ αυτά για Ελλάδα fully synthetic .
Παρομοίως και με τα Castrol. -
To θέμα είναι ότι πήρα 3L (και όχι 4) για να αδειάσω και το μισό που μου είχε μείνει. Θα χει θέμα αν τα μπερδέψω;
-
Τι να. Μπερδέψεις τις ετικέτες
-
Ξέρω γω
-
Απλά στην Γερμανία απαγορεύεται να αναγράφεται το Full Synthetic όταν είναι Ηydrocracked group III.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πραγματικα αν και εκτος θεματος ηθελα να πω για την onparts. Ειναι πολυ καλο μαγαζι,εχει μεγαλη γκαμα προμηθευτων για να επιλεξεις μαρκα ανταλλακτικων, εχει απιστευτα πολυ δουλεια, οι υπαλληλοι δεν καθονται δευτερολεπτο , με οτι συναπαγεται αυτο για την σωστη εξυπηρετηση. Δεν εχουν χρονο να σε βοηθησουν για μια αγορα, αλλα αν ξερεις κωδικους ανταλλακτικων και εισαι ψαγμενος ειναι κορυφη, εχει τα παντα το μαγαζι. Οταν έμενα επαρχια για ενα διαστημα και εκανα παραγγελιες απο εκει για να μου τα στειλουν ταχυδρομικως(εχει και και πολυ καλες τιμες ταχυδρομικων μονο 3.7 για μεχρι 10 κιλα) κανανε λαθος επανηλειμμενα και μου τα στελνανε στη διευθυνση χρεωσης αντι στη διευθυνση αποστολης. Σε καθε παραγγελια ειχα αυτο το λαθος και το προλαβαινα με ενα τηλεφωνημα πριν το αποστειλλουν. Με ταλαιπωρησε πολυ αυτο.
Οσο αφορα τα ανταλλακτικα και τα λιπαντικα δινουν οντως γνησια, δεν αντιμετωπησα ποτε θεμα. Προσοχη στα φθηνα ιντερνετομαγαζα, εχω πετυχει μαιμου castrol λαδια σε καταστημα που τα ειχε προσφορα. Μεγαλες διαφορες τιμων απο ιντερνετομαγαζο σε ιντερνετομαγαζο να προκαλει υποψιες. Πουλανε ηδη πολυ φθηνοτερα απο οτι φυσικο καταστημα. Ποσο πιο κατω??Αυτη που με εχει δυσκολεψει παρα πολυ σε ανταλλακτικα ειναι η Ιαπωνικη. Βρισκω το ανταλλακτικο που ψαχνω δυο στις τεσσερις φορες, και αυτο θα ειναι η μια και μοναδικη μαρκα που προμηθευεται χωρις καμια δυνατοτητα επιλογης.
Ενα θεματακι που εχουν ειναι οτι η database τους ειναι δικης τους εμπνευσης ή κατι τετοιο, οποτε πχ το αυτοκινητο μου απλα ΔΕΝ υπαρχει. Δεν παιζει ούτε σαν LCII ούτε καν σαν Excel που το εχουν αλλες, οποτε αν θελω κατι θα το βρω πηγαινοντας σε αλλα online μαγαζια ή κατευθειαν στην εταιρια παραγωγης και μετα ψαχνοντας με κωδικο ανταλλακτικου.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Έχει κάποια διαφορά το fully synthetic από το SHC Synthese Technology στα mobil; Mου ρθαν 3L με την 2η επιγραφή ενώ την προηγούμενη φορά με την 1η.Εχει αλλαξει ο τροπος παρασκευης τους . Δεν ειναι ακριβως ιδια
Απο ποια χωρα σου ηρθαν?To θέμα είναι ότι πήρα 3L (και όχι 4) για να αδειάσω και το μισό που μου είχε μείνει. Θα χει θέμα αν τα μπερδέψω;
Δεν θα εχεις θεμα, αλλά μην τα κρατησεις οσο θα τα κραταγες πριν
Δλδ αν τα κραταγες 10,000χλμ , τωρα κρατα τα πχ 7,000χλμ , οχι παραπανω -
Θα τα δω όταν πάω σπίτι. Ναι γενικά στα 7000 κάνω τις αλλαγές
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Θα τα δω όταν πάω σπίτι. Ναι γενικά στα 7000 κάνω τις αλλαγέςΣτάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ποια mobil ακριβώς είναι αυτα;
-
Αυτά είναι τα λάδια, made in France
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημερα
Ωραια, ισχυει οτι ειπαμε. Κρατα τα λιγο λιγοτερο απο οτι συνηθως
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]