-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Ελλάδα όμως (σε αντίθεση με την Γαλλία π.χ.), αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Δεν αντιλέγω. Απλά έγραψα τι θα ήθελα εγώ....δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο ή ότι γίνεται.
-
Θυμάμαι την εποχή του 1990 που ήμουν φοιτητής και πήγαινα στη σχολή με τα λεωφορεία. Εποχή Μητσοτάκη.
Και οι Κολλάδες του ΠΑΣΟΚ και οι Σταμούληδες του ΚΚΕ ξεκίνησαν την μεγάλη απεργία.
Κάποια στιγμή έβγαλε τα Ρέο τα στρατιωτικά ο Μητσοτάκης και εκτελούσαν μεταφορές.
Φυσικά και εγώ ήμουν στους επιβάτες.Το τι άκουσε τότε ο Μητσοτάκης επειδή έβγαλε τα στρατιωτικά οχήματα στο δρόμο ήταν κάτι το καταπληκτικό.
Ούτε στη χούντα δεν είχαν ακουστεί τόσα πολλά για τον Παπαδόπουλο...Εννοείται ότι όποιος πολίτης ανέβαινε στα Ρέο αμέσως ήταν φασίστας, χουντικός κλπ...κλπ...
Τότε ήταν που από τα νεύρα μου και το θυμό μου, τα βρόντηξα και παράτησα την αριστερά και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια και τα ξεφτιλίκια.Άρα και συνεπώς. Στην Βενεζουελλάδα κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Για την Ιταλία δεν γνωρίζω για την στρατιωτική της δύναμη.Σε συμβατικές δυνάμεις (ελλείψει πυρηνικών όπλων) η δεύτερη-τρίτη δύναμη στην Ε.Ε. με δυνατότητα προβολής υπερπόντιας ισχύος λόγω αεροπλανοφόρων και ελικοπτεροφόρων.
ΥΓ: Μητέρα φίλου μου, πολιτική υπάλληλος του Ε.Σ., έχασε το έμβρυό από τους κραδασμούς της όταν επέβαινε σε REO. Όχι όμως το '90, που τότε δεν ήταν REO αλλά Steyr, αλλά πολύ παλιότερα που είχε συμβεί πάλι μια τέτοια απεργία.
-
Πάντως στα διάφορα αμυντικά σάιτ γίνεται ο κακός χαμός για την αναβάθμιση . Και στα άρθρα και στα σχόλια .
Λένε ότι τα 35άριαν μπορούν να χτυπήσουν από μακρυά και να φύγουν , αλλά αν βρεθούν σε αερομαχία με τα 16άρια έχουν μεγάλο πρόβλημα . Αλλος ανέβασε σενάριο επίθεσης από τούρκικα 35άρια με συνοδεία 16αριών που αφού τα 35άρια χτυπήσουν πολλά δικά μας στο έδαφος μετά θα υπάρχει θέμα με τα αναβαθμισμένα 16άρια μας εναντίον των άδειων 35αριών και των μη αναβαθμισμένων 16αριών ...
Δηλαδή μπορεί να χάσεις το 1/3 του στόλου σου στο έδαφος , αλλά μπορεί να γυρίσουν πίσω ελάχιστα από τα υπόλοιπα ...
Ομολογώ ότι τα παιχνίδια πολέμου έχουν χαβαλέ όσο γίνονται επί χάρτου , αλλά αν ισχύουν αυτά με την σημείωση ότι η επιστροφή θα γίνει πάνω από εχθρικό έδαφος και ισχυρό ναυτικό , αν ισχύουν αυτά τότε το όλο σκηνικό γίνεται αλλιώς.
Ας μας πουν οι ασχολούμενοι με το θέμα τι παίζει γενικά...
-
Δεν υπαρχουν σενάρια πολέμου στο Αιγαίο . Κανας τσαμπουκας σε ξερονήσι όπως τα Ιμια που στα παπάκια μας αν τα πάρουν ή οχι. Δεν θα προλάβουν να πετάξουν αεροσκάφη. Θα πέσει τέτοιο μπλοκ απο τα ιπτάμενα ραντάρ και τους δορυφόρους που θα γελάσει καθε πικραμένος. Αν τα αφήσουν να πετάξουν τότε σημαίνει οτι η οποία επίθεση εχει παρει αλλο blessing και καθε αντίσταση ειναι μάταιη. Δεν ειναι 1940 που είπαμε οχι και ανεβήκαμε στα βουνά να υπερασπιστούμε τα κατσάβραχα (λες και αν έμπαιναν οι Ιταλοί να περάσουν απο τη χώρα θα έσταζε η ουρά του γαϊδάρου σιγά τους brutal κατακτητές με τις φτέρες - πέθανε τόσος κόσμος για να εξυπηρετηθεί ο Τσώρτσιλ και οι μεγάλες δυνάμεις παλι).
Με τέτοια τεχνολογια πόλεμοι γίνονται πια μονο με φανατικούς αποφασισμένους να πεθάνουν ανα πάσα στιγμή όπως isis κλπ. Τακτικοί στρατοί ειναι μονο για παρελάσεις, search and rescue και ανθρωπιστικές δράσεις, αντε και μονάδες ειδικών δυνάμεων για περίεργες επιχειρήσεις. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν υπαρχουν σενάρια πολέμου στο Αιγαίο . Κανας τσαμπουκας σε ξερονήσι όπως τα Ιμια που στα παπάκια μας αν τα πάρουν ή οχι. Δεν θα προλάβουν να πετάξουν αεροσκάφη. Θα πέσει τέτοιο μπλοκ απο τα ιπτάμενα ραντάρ και τους δορυφόρους που θα γελάσει καθε πικραμένος. Αν τα αφήσουν να πετάξουν τότε σημαίνει οτι η οποία επίθεση εχει παρει αλλο blessing και καθε αντίσταση ειναι μάταιη. Δεν ειναι 1940 που είπαμε οχι και ανεβήκαμε στα βουνά να υπερασπιστούμε τα κατσάβραχα (λες και αν έμπαιναν οι Ιταλοί να περάσουν απο τη χώρα θα έσταζε η ουρά του γαϊδάρου σιγά τους brutal κατακτητές με τις φτέρες - πέθανε τόσος κόσμος για να εξυπηρετηθεί ο Τσώρτσιλ και οι μεγάλες δυνάμεις παλι).
Με τέτοια τεχνολογια πόλεμοι γίνονται πια μονο με φανατικούς αποφασισμένους να πεθάνουν ανα πάσα στιγμή όπως isis κλπ. Τακτικοί στρατοί ειναι μονο για παρελάσεις, search and rescue και ανθρωπιστικές δράσεις, αντε και μονάδες ειδικών δυνάμεων για περίεργες επιχειρήσεις.Είσαι σοβαρός;;;;ξέρεις πόσο αίμα έχυσαν οι πρόγονοι μας για βράχια και ξέρες;;;πες μου οτι και η σημαία είναι ριγέ τραπεζομάντιλο!!!!
κρίμα....... -
Το 'χωριό' μας να είναι καλά και δεν πάνε να χεστούν όλοι οι άλλοι.
Απλά προκλητικά ανιστόρητος. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ξέρεις πόσο αίμα έχυσαν οι πρόγονοι μας για βράχια και ξέρες;;;πες μου οτι και η σημαία είναι ριγέ τραπεζομάντιλο!!!!
κρίμα.......Ναι, αλλά τότε υπήρχε Ελλάδα και Έλληνες. Τώρα υπάρχει κάτι άλλο, που το αποκαλούν Ελλάδα με πολίτες Χονγκ Κονγκ.
Όσο για την σημαία... όταν την καίνε τα καλά παιδιά που τα προστατεύουν κάποιες εξουσίες, κάποια κόμματα και κάποιες ιδεολογίες το φαινόμενο περνά απαρατήρητο... Οπότε τότε τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.
Στένσιλ στα Εξάρχεια...
-
Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια μερικοί με τα εξάρχεια και επί πλέον είσαι πολύ γκασμάς που ανεβάζεις στο φόρουμ προσβλητική εικόνα για την ελληνική σημαία
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Είσαι σοβαρός;;;;ξέρεις πόσο αίμα έχυσαν οι πρόγονοι μας για βράχια και ξέρες;;;πες μου οτι και η σημαία είναι ριγέ τραπεζομάντιλο!!!!
κρίμα.......Κρίμα και ντροπή.
Και για τον μηδενισμό της αντίστασης κατά των Ιταλών....+1 και στον vasvo
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια μερικοί με τα εξάρχεια και επί πλέον είσαι πολύ γκασμάς που ανεβάζεις στο φόρουμ προσβλητική εικόνα για την ελληνική σημαίαΚαίγεσαι για τα Ίμια, αλλά για τα Εξάρχεια στα παπάκια σου ε;
Εμ, έτσι. Το 'χωριό' μας να είναι καλά και δεν πάνε να χεστούν όλοι οι άλλοι.α! και φίμωτρο κανείς δεν θα μου βάλει. Τα παράπονά σας στον δήμαρχο.
-
Αν ήταν στο avatar ή στην υπογραφή του, να κατανοήσω την ευαισθησία, αλλά ως δεικτικό προστάρισμα δεν μπορεί να καταλογιστεί τίποτα.
Ας πάρουν και την Εύβοια, το πούλησα ένα σπιτάκι που είχα εκεί... -
Δεν αντέχω να διαβάζω απο υποτίθεται μορφωμένους νεοέλληνες περί εθνικών συμβόλων,εδαφών,εθνικής κυριαρχίας κτλ με το πρόσχημα ''αυτοί που μας κυβερνάνε'' και τα παιδάκια που καίνε την σημαία μας στα εξάρχεια.Ναι αμφότεροι θέλουν κρέμασμα,όμως το θέμα είναι εσυ τι κάνεις και πως σκέφτεσαι!Στην τελική η χώρα μας,δεν ανήκει στους εκάστοτε κυβερνώντες αλλά σε εμάς τους ίδιους.........
θα έλεγα πολλά αλλά ...... -
Υπάρχουν προτεραιότητες τι υπερασπίζεσαι. Δεν θα καταστρέψω το μέλλον των παιδιών μου για ένα ξερονήσι και για power games.
Η αντίσταση στην Πίνδο ήταν ηρωική αλλά άνευ λογικής. Δηλαδή θα έμπαιναν οι Ιταλοί στην χώρα και;;; οι ουνοι θα έμπαιναν; δηλαδή οι Δανοί που άνοιξαν την πόρτα στους Γερμανούς δεν υπάρχουν άκομα! Απλά στο φτωχό και αμόρφωτο και πετάς μεγάλες ιδέες για πατρίδες, σύμβολα και μεγάλα φούμαρα για να τον έχεις φθηνό κρέας στα κανόνια.
Δηκαδη θα κόψουν και άλλο τη σύνταξη του αρρώστου πατέρα μου που την έχει πληρώσει με εισφορές για Αναβαθμίσεις σε ηλεκτρονικά παιχνίδια ; να πάνε να γαμηθουν. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Λένε ότι τα 35άριαν μπορούν να χτυπήσουν από μακρυά και να φύγουνΑν δεν τα 'δεις' ισχύει. Αλλά δεν είναι αόρατα, απλά λιγότερο εμφανή στα ραντάρ και αυτό υπό προϋποθέσεις. Υπάρχουν και άλλα συστήματα (π.χ. θερμικοί ανιχνευτές) που μπορούν να τα ανιχνεύσουν. Το θέμα είναι σε τι απόσταση και αν θα έχουν προλάβει να εξαπολύσουν επίθεση.
Δεν υπαρχουν σενάρια πολέμου στο Αιγαίο
Φυσικά και υπάρχουν σενάρια. Πόλεμος ευρείας κλίμακας όντως δεν θα γίνει.
Θα πέσει τέτοιο μπλοκ απο τα ιπτάμενα ραντάρ και τους δορυφόρους που θα γελάσει καθε πικραμένος.
Καλό θα ήταν να σταματήσουν να αναπαράγονται γελοίοι αστικοί μύθοι.
σιγά τους brutal κατακτητές με τις φτέρες - πέθανε τόσος κόσμος για να εξυπηρετηθεί ο Τσώρτσιλ και οι μεγάλες δυνάμεις παλι
Ναι μεν οι Ιταλοί ήταν λιγότερο βάρβαροι από τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους αλλά ήταν κατακτητές και ως κατακτητές εξώθησαν τον λαό σε λιμό καθώς έπαιρναν όλα τα τρόφιμα για τις δικές τους ανάγκες. Φαντάζομαι έχεις διαβάσει ότι τα κάρα των Δήμων μάζευαν τους τουμπανιασμένους από την πείνα νεκρούς κάθε πρωί... Συν φυσικά την ανελευθερία. Και στην τελική αυτοί μας επιτέθησαν. Θα έπρεπε να πούμε 'περάστε' για να την σπάσουμε στον Churchill? Α και ο Άξονας δεν ήταν στις Μεγάλες Δυνάμεις δηλαδή;
Τακτικοί στρατοί ειναι μονο για παρελάσεις, search and rescue και ανθρωπιστικές δράσεις, αντε και μονάδες ειδικών δυνάμεων για περίεργες επιχειρήσεις.
Φυσικά και όχι. Πριν 9 χρόνια είχαμε πόλεμο ανάμεσα στον τακτικό στρατό μιας Υπερδύναμης (Ρωσία) με τον τακτικό στρατό ενός άλλου κράτους (Γεωργία). Για να μην μιλήσουμε για τις δεκάδες τοπικές συγκρούσεις όπου παίρνουν μέρος τακτικά στρατεύματα μεγάλων δυνάμεων.
Ναι, αλλά τότε υπήρχε Ελλάδα και Έλληνες. Τώρα υπάρχει κάτι άλλο, που το αποκαλούν Ελλάδα με πολίτες Χονγκ Κονγκ.
Την απάντηση δεν μπορούμε να την ξέρουμε παρά μόνον αν παραστεί ανάγκη. Φαντάζομαι και το '40 τα ίδια θα έλεγαν ορισμένοι για τους τότε Έλληνες.
Δεν θα καταστρέψω το μέλλον των παιδιών μου για ένα ξερονήσι και για power games.
Η αντίσταση στην Πίνδο ήταν ηρωική αλλά άνευ λογικής. Δηλαδή θα έμπαιναν οι Ιταλοί στην χώρα και;;; οι ουνοι θα έμπαιναν; δηλαδή οι Δανοί που άνοιξαν την πόρτα στους Γερμανούς δεν υπάρχουν άκομα!Σου απήντησα και παραπάνω, αλλά ειλικρινά με ξεπερνάει που μορφωμένος άνθρωπος γράφει τέτοια πράγματα. Όχι από καμία διάθεση πατριωτισμού κλπ, αλλά από την πλευρά της ιστορικής πραγματικότητας όπου λέει ότι ο κόσμος πέθαινε σαν το σκυλί στ' αμπέλι στην Κατοχή από την πείνα και τις κακουχίες, μέχρι τις εκτελέσεις!!! Στην τελική αν επιθυμείς ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο!
Δηκαδη θα κόψουν και άλλο τη σύνταξη του αρρώστου πατέρα μου που την έχει πληρώσει με εισφορές για Αναβαθμίσεις σε ηλεκτρονικά παιχνίδια ; να πάνε να γαμηθουν.
Τις συντάξεις των πατεράδων μας θα τις κόψουν ούτως ή άλλως επειδή αυτό ζητάτε οι δανειστές!!!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Υπάρχουν προτεραιότητες τι υπερασπίζεσαι. Δεν θα καταστρέψω το μέλλον των παιδιών μου για ένα ξερονήσι και για power games.
Η αντίσταση στην Πίνδο ήταν ηρωική αλλά άνευ λογικής. Δηλαδή θα έμπαιναν οι Ιταλοί στην χώρα και;;; οι ουνοι θα έμπαιναν; δηλαδή οι Δανοί που άνοιξαν την πόρτα στους Γερμανούς δεν υπάρχουν άκομα! Απλά στο φτωχό και αμόρφωτο και πετάς μεγάλες ιδέες για πατρίδες, σύμβολα και μεγάλα φούμαρα για να τον έχεις φθηνό κρέας στα κανόνια.
Δηκαδη θα κόψουν και άλλο τη σύνταξη του αρρώστου πατέρα μου που την έχει πληρώσει με εισφορές για Αναβαθμίσεις σε ηλεκτρονικά παιχνίδια ; να πάνε να γαμηθουν.ρε μπας και είσαι ο Τσίπρας και μας τρολάρεις;;;;
-
Έχω καταλάβει κάτι λάθος??
Δεν υποτίθεται ότι μην αφήνοντας τους Ιταλούς να μπουν στην Ελλάδα, αναγκάσαμε την Γερμανία να ασχοληθεί μαζί μας και την καθυστερήσαμε στα σχέδια της στη Ρωσία?? -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
και την καθυστερήσαμε στα σχέδια της στη Ρωσία??Άλλος μύθος κι αυτός από εκεί που διαιωνίζεται για λόγους προπαγάνδας.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Έχω καταλάβει κάτι λάθος??
Δεν υποτίθεται ότι μην αφήνοντας τους Ιταλούς να μπουν στην Ελλάδα, αναγκάσαμε την Γερμανία να ασχοληθεί μαζί μας και την καθυστερήσαμε στα σχέδια της στη Ρωσία??'***Η Μάχη της Κρήτης *υπήρξε καθοριστική κατά το Β’ ΠΠ, γιατί χάρη στην ηρωική αντίσταση των γενναίων Συμμάχων, των Ελληνικών τμημάτων και των ένοπλων και άοπλων Κρητικών, προξένησε καθυστέρηση έξι εβδομάδων την υλοποίηση του Σχεδίου «Μπαρμπαρόσα» προς εισβολή και κατάληψη της Σοβιετικής Ενώσεως, από το Γ΄Ράιχ.'
https://stratistoria.wordpress.com/9-ww ... hi-kritis/ -
Thanks και στους 2 για τις διευκρινίσεις.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)