-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
ΥΓ: Για την εσωτερική ανομία μια χαρά είναι ο στρατός....γενικό καθάρισμα χρειάζεται να τελειώνουμε μια και καλή!
Γουστάρω!
Αν και εχουν καταντήσει όλα τόσο Δημόσιο που αμφιβάλλω!Ναι αλλά αυτό παραπέμπει σε χούντα...
Και τέτοιες παραπομπές στην Βενεζουελλάδα είναι επικίνδυνες.
Εκτός αν άλλαξαν πλέον τα δεδομένα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ναι αλλά αυτό παραπέμπει σε χούντα...Χούντα μόνο εάν αναλάβει την εξουσία ο στρατός. Εάν ο στρατός εκτελεί εντολές της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, δεν είναι χούντα. Απλά, αντί για αστυνομία (λόγω ανεπάρκειας), χρησιμοποιείς τον στρατό.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ΥΓ: Για την εσωτερική ανομία μια χαρά είναι ο στρατός....γενικό καθάρισμα χρειάζεται να τελειώνουμε μια και καλή!
Γουστάρω!
Αν και εχουν καταντήσει όλα τόσο Δημόσιο που αμφιβάλλω!Ναι αλλά αυτό παραπέμπει σε χούντα...
Και τέτοιες παραπομπές στην Βενεζουελλάδα είναι επικίνδυνες.
Εκτός αν άλλαξαν πλέον τα δεδομένα...Ναι υπό αυτό το πρίσμα δεν το είδα
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
'Ο εκσυγχρονισμός των F-16C/D της ΠΑ έπρεπε να γίνει, και ευτυχώς γίνεται. Η ισορροπία δυνάμεων επιστρέφει στο Αιγαίο.'
https://www.ptisidiastima.com/why-not-to-buy-f35/Εχμ... Για τα Μιράζ κουβέντα, πάρα μόνο το ότι στοιχίζει πολύ ο εκσυγχρονισμός τους ! Τα οποία και πιο αξιόπιστα είναι και δομικά είναι ανέπαφα και στην αερομαχία οτιδήποτε μετά από το Block 30 (έχουν βαρύνει πολύ τα F-16) και έχουν εξαιρετικά όπλα.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Εμ. Μακρόν στην Αθήνα απ’ ότι γράφτηκε υπήρξε πρόταση για αναβάθμιση των Mirage.
Ακριβοί και δύσκολοι οι Γάλλοι, περιμένουμε εξελίξεις…
https://www.ptisidiastima.com/everythin ... rnization/ -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απλά, αντί για αστυνομία (λόγω ανεπάρκειας), χρησιμοποιείς τον στρατό.Στην Ελλάδα όμως (σε αντίθεση με την Γαλλία π.χ.), αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Aν δεν υπηρχε η ΕΕ θα ειχε γινει πολεμος τωρα. 80-100 εκατ Τουρκοι θα ηθελαν να πανε καπου. Αυριο θα ειναι 120 εκατ....
H EE πάντως δεν ανέτρεψε ποτέ τίποτα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα; Ίμια!!! Βασικά πλην Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας, δεν έχουν καν Ε.Δ! Οι Γερμανοί έχουν όλα κι όλα 400 άρματα και οι Ολλανδοί κανένα!!!
Συμφωνώ. Στα Ίμια οι ΗΠΑ βάλανε τον Χόλμπρουκ να επέμβει. Το πολεμικό μας ναυτικό τους είχε χαλαρά. Θα έπαιρναν ένα μάθημα μία για πάντα, αλλά....... Πλέον ουσιαστικά η Γαλλία έχει μείνει. Η Αγγλία βγαίνει από την Ε.Ε. Για την Ιταλία δεν γνωρίζω για την στρατιωτική της δύναμη.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι αλλά αυτό παραπέμπει σε χούντα...
Χούντα μόνο εάν αναλάβει την εξουσία ο στρατός. Εάν ο στρατός εκτελεί εντολές της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, δεν είναι χούντα. Απλά, αντί για αστυνομία (λόγω ανεπάρκειας), χρησιμοποιείς τον στρατό.
Το σκεπτικό σου παραπέμπει σε άλλες εποχές.......ευτυχώς ξεπερασμένες ανεπιστρεπτί !
Άσχημη εικόνα ο στρατός στους δρόμους,όπου τουλάχιστον στη χώρα μας τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης για το έργο του από τους πολίτες. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Ελλάδα όμως (σε αντίθεση με την Γαλλία π.χ.), αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Δεν αντιλέγω. Απλά έγραψα τι θα ήθελα εγώ....δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο ή ότι γίνεται.
-
Θυμάμαι την εποχή του 1990 που ήμουν φοιτητής και πήγαινα στη σχολή με τα λεωφορεία. Εποχή Μητσοτάκη.
Και οι Κολλάδες του ΠΑΣΟΚ και οι Σταμούληδες του ΚΚΕ ξεκίνησαν την μεγάλη απεργία.
Κάποια στιγμή έβγαλε τα Ρέο τα στρατιωτικά ο Μητσοτάκης και εκτελούσαν μεταφορές.
Φυσικά και εγώ ήμουν στους επιβάτες.Το τι άκουσε τότε ο Μητσοτάκης επειδή έβγαλε τα στρατιωτικά οχήματα στο δρόμο ήταν κάτι το καταπληκτικό.
Ούτε στη χούντα δεν είχαν ακουστεί τόσα πολλά για τον Παπαδόπουλο...Εννοείται ότι όποιος πολίτης ανέβαινε στα Ρέο αμέσως ήταν φασίστας, χουντικός κλπ...κλπ...
Τότε ήταν που από τα νεύρα μου και το θυμό μου, τα βρόντηξα και παράτησα την αριστερά και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια και τα ξεφτιλίκια.Άρα και συνεπώς. Στην Βενεζουελλάδα κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Για την Ιταλία δεν γνωρίζω για την στρατιωτική της δύναμη.Σε συμβατικές δυνάμεις (ελλείψει πυρηνικών όπλων) η δεύτερη-τρίτη δύναμη στην Ε.Ε. με δυνατότητα προβολής υπερπόντιας ισχύος λόγω αεροπλανοφόρων και ελικοπτεροφόρων.
ΥΓ: Μητέρα φίλου μου, πολιτική υπάλληλος του Ε.Σ., έχασε το έμβρυό από τους κραδασμούς της όταν επέβαινε σε REO. Όχι όμως το '90, που τότε δεν ήταν REO αλλά Steyr, αλλά πολύ παλιότερα που είχε συμβεί πάλι μια τέτοια απεργία.
-
Πάντως στα διάφορα αμυντικά σάιτ γίνεται ο κακός χαμός για την αναβάθμιση . Και στα άρθρα και στα σχόλια .
Λένε ότι τα 35άριαν μπορούν να χτυπήσουν από μακρυά και να φύγουν , αλλά αν βρεθούν σε αερομαχία με τα 16άρια έχουν μεγάλο πρόβλημα . Αλλος ανέβασε σενάριο επίθεσης από τούρκικα 35άρια με συνοδεία 16αριών που αφού τα 35άρια χτυπήσουν πολλά δικά μας στο έδαφος μετά θα υπάρχει θέμα με τα αναβαθμισμένα 16άρια μας εναντίον των άδειων 35αριών και των μη αναβαθμισμένων 16αριών ...
Δηλαδή μπορεί να χάσεις το 1/3 του στόλου σου στο έδαφος , αλλά μπορεί να γυρίσουν πίσω ελάχιστα από τα υπόλοιπα ...
Ομολογώ ότι τα παιχνίδια πολέμου έχουν χαβαλέ όσο γίνονται επί χάρτου , αλλά αν ισχύουν αυτά με την σημείωση ότι η επιστροφή θα γίνει πάνω από εχθρικό έδαφος και ισχυρό ναυτικό , αν ισχύουν αυτά τότε το όλο σκηνικό γίνεται αλλιώς.
Ας μας πουν οι ασχολούμενοι με το θέμα τι παίζει γενικά...
-
Δεν υπαρχουν σενάρια πολέμου στο Αιγαίο . Κανας τσαμπουκας σε ξερονήσι όπως τα Ιμια που στα παπάκια μας αν τα πάρουν ή οχι. Δεν θα προλάβουν να πετάξουν αεροσκάφη. Θα πέσει τέτοιο μπλοκ απο τα ιπτάμενα ραντάρ και τους δορυφόρους που θα γελάσει καθε πικραμένος. Αν τα αφήσουν να πετάξουν τότε σημαίνει οτι η οποία επίθεση εχει παρει αλλο blessing και καθε αντίσταση ειναι μάταιη. Δεν ειναι 1940 που είπαμε οχι και ανεβήκαμε στα βουνά να υπερασπιστούμε τα κατσάβραχα (λες και αν έμπαιναν οι Ιταλοί να περάσουν απο τη χώρα θα έσταζε η ουρά του γαϊδάρου σιγά τους brutal κατακτητές με τις φτέρες - πέθανε τόσος κόσμος για να εξυπηρετηθεί ο Τσώρτσιλ και οι μεγάλες δυνάμεις παλι).
Με τέτοια τεχνολογια πόλεμοι γίνονται πια μονο με φανατικούς αποφασισμένους να πεθάνουν ανα πάσα στιγμή όπως isis κλπ. Τακτικοί στρατοί ειναι μονο για παρελάσεις, search and rescue και ανθρωπιστικές δράσεις, αντε και μονάδες ειδικών δυνάμεων για περίεργες επιχειρήσεις. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν υπαρχουν σενάρια πολέμου στο Αιγαίο . Κανας τσαμπουκας σε ξερονήσι όπως τα Ιμια που στα παπάκια μας αν τα πάρουν ή οχι. Δεν θα προλάβουν να πετάξουν αεροσκάφη. Θα πέσει τέτοιο μπλοκ απο τα ιπτάμενα ραντάρ και τους δορυφόρους που θα γελάσει καθε πικραμένος. Αν τα αφήσουν να πετάξουν τότε σημαίνει οτι η οποία επίθεση εχει παρει αλλο blessing και καθε αντίσταση ειναι μάταιη. Δεν ειναι 1940 που είπαμε οχι και ανεβήκαμε στα βουνά να υπερασπιστούμε τα κατσάβραχα (λες και αν έμπαιναν οι Ιταλοί να περάσουν απο τη χώρα θα έσταζε η ουρά του γαϊδάρου σιγά τους brutal κατακτητές με τις φτέρες - πέθανε τόσος κόσμος για να εξυπηρετηθεί ο Τσώρτσιλ και οι μεγάλες δυνάμεις παλι).
Με τέτοια τεχνολογια πόλεμοι γίνονται πια μονο με φανατικούς αποφασισμένους να πεθάνουν ανα πάσα στιγμή όπως isis κλπ. Τακτικοί στρατοί ειναι μονο για παρελάσεις, search and rescue και ανθρωπιστικές δράσεις, αντε και μονάδες ειδικών δυνάμεων για περίεργες επιχειρήσεις.Είσαι σοβαρός;;;;ξέρεις πόσο αίμα έχυσαν οι πρόγονοι μας για βράχια και ξέρες;;;πες μου οτι και η σημαία είναι ριγέ τραπεζομάντιλο!!!!
κρίμα....... -
Το 'χωριό' μας να είναι καλά και δεν πάνε να χεστούν όλοι οι άλλοι.
Απλά προκλητικά ανιστόρητος. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ξέρεις πόσο αίμα έχυσαν οι πρόγονοι μας για βράχια και ξέρες;;;πες μου οτι και η σημαία είναι ριγέ τραπεζομάντιλο!!!!
κρίμα.......Ναι, αλλά τότε υπήρχε Ελλάδα και Έλληνες. Τώρα υπάρχει κάτι άλλο, που το αποκαλούν Ελλάδα με πολίτες Χονγκ Κονγκ.
Όσο για την σημαία... όταν την καίνε τα καλά παιδιά που τα προστατεύουν κάποιες εξουσίες, κάποια κόμματα και κάποιες ιδεολογίες το φαινόμενο περνά απαρατήρητο... Οπότε τότε τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.
Στένσιλ στα Εξάρχεια...
-
Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια μερικοί με τα εξάρχεια και επί πλέον είσαι πολύ γκασμάς που ανεβάζεις στο φόρουμ προσβλητική εικόνα για την ελληνική σημαία
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Είσαι σοβαρός;;;;ξέρεις πόσο αίμα έχυσαν οι πρόγονοι μας για βράχια και ξέρες;;;πες μου οτι και η σημαία είναι ριγέ τραπεζομάντιλο!!!!
κρίμα.......Κρίμα και ντροπή.
Και για τον μηδενισμό της αντίστασης κατά των Ιταλών....+1 και στον vasvo
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια μερικοί με τα εξάρχεια και επί πλέον είσαι πολύ γκασμάς που ανεβάζεις στο φόρουμ προσβλητική εικόνα για την ελληνική σημαίαΚαίγεσαι για τα Ίμια, αλλά για τα Εξάρχεια στα παπάκια σου ε;
Εμ, έτσι. Το 'χωριό' μας να είναι καλά και δεν πάνε να χεστούν όλοι οι άλλοι.α! και φίμωτρο κανείς δεν θα μου βάλει. Τα παράπονά σας στον δήμαρχο.
-
Αν ήταν στο avatar ή στην υπογραφή του, να κατανοήσω την ευαισθησία, αλλά ως δεικτικό προστάρισμα δεν μπορεί να καταλογιστεί τίποτα.
Ας πάρουν και την Εύβοια, το πούλησα ένα σπιτάκι που είχα εκεί... -
Δεν αντέχω να διαβάζω απο υποτίθεται μορφωμένους νεοέλληνες περί εθνικών συμβόλων,εδαφών,εθνικής κυριαρχίας κτλ με το πρόσχημα ''αυτοί που μας κυβερνάνε'' και τα παιδάκια που καίνε την σημαία μας στα εξάρχεια.Ναι αμφότεροι θέλουν κρέμασμα,όμως το θέμα είναι εσυ τι κάνεις και πως σκέφτεσαι!Στην τελική η χώρα μας,δεν ανήκει στους εκάστοτε κυβερνώντες αλλά σε εμάς τους ίδιους.........
θα έλεγα πολλά αλλά ......
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)