Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    SUV/Crossovers Forum
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. SUV/Crossovers Forum
    • 1
    • 2
    • 95
    • 96
    • 97
    • 98
    • 99
    • 315
    • 316
    • 97 / 316
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    93
    6309
    61380
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      iceman7 last edited by

Αμάξι και επένδυση δεν κολλάνε σαν έννοιες. Χαμένα λεφτά από το πρώτο λεπτό που φεύγεις από την έκθεση. Damage control είναι η κατοχή με ολίγη από ευχαρίστηση αν έχεις την πολυτέλεια χρόνου να το οδηγείς ενίοτε μόνος.
      Ειδαλλως με προσοχή και κατάναγκασμο μπορείς αν μιλάμε κι για εμπορικό μόντελο να περιορίσεις τη ζημιά.
      Γι αυτό και πια θα κοιτάω λύσεις leasing εταιρικού (το καλύτερο αμάξι είναι το εταιρικό) κλπ να πληρώνεις τη χρήση και να το σκίζεις άνετα.
      Καλα τα περί εξοχικού είναι αστεία στη σύγχρονη Ελλάδα. Εξοχικά και σπίτια σε χωριά πέρα από ηλιθια δέσμευση όπως ανέκαθεν ήταν είναι τώρα μεγάλη οικονομική πληγή.
      Αν έχεις λεφτά πας ταξιδάκια και βλέπεις μέρη. Τα ακίνητα δεν τα πήρε κανείς στον τάφο.
      Μόνο βασικό οικογένειακο σπίτι καλό να υπάρχει για να γλυτώνεις μετακόμισεις ειδικά όταν έχει μικρά παιδιά και εκβιαστικες αυξήσεις του ιδιοκτήτη.
      Γι σκάφος οκ τι να πεις.... Καλο να έχεις φίλους με σκάφος... Δικό σου,εκτός αν έχεις πολλά λεφτά για πλήρωμα, με την καμία

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • realzeus
        realzeus last edited by

Το αυτοκίνητο είναι καταναλωτικό αγαθό. Το αγοράζουμε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, που διαφέρουν στον καθένα. Σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ θα περίμενες βέβαια να κατανοούν και την έννοια της οδηγικής ευχαρίστησης...

Τα περί επένδυσης κλπ είναι αστειότητες, εκτός αν μιλάμε για υπερ-σπάνια και πανάκριβα μοντέλα!

• B
          blackie13 last edited by

Επενδυση ειναι κατι το οποιο το αγοραζεις μια συγκεκριμενη στιγμη και περιμενεις καποια στιγμη η αξια του να ανεβει...
          Επενδυση και αυτοκινητο(δηλαδη η περιουσια σου στο δρομο) ειναι εννοιες τελειως αντιθετες...

• realzeus
            realzeus last edited by

Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι και επενδύσεις. Οι Ferrari περιορισμένης παραγωγής για παράδειγμα.

• N
              nonos last edited by

Και τα κλασσικα αυτοκινητα βεβαια.

• C
                criuser last edited by

Μάλλον δεν έχετε κατανοήσει την έννοια της επένδυσης. Επειδή γράφω από κινητό θα πω απλά ότι το κόστος χρήσης είναι κάτι που δεν το βλέπετε καθόλου και το ξεχνάτε. Από την αξία αγοράς κάθε πράγματος θα πρέπει να βγάλετε το κόστος της χρήσης του και την ευχαρίστηση που σας δίνει. Αναλυτικά αργότερα .

Υ. Γ. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όλα που ανέφερα λογιστικά εγγράφονται στο Πάγιο Ενεργητικό των επιχειρήσεων εκεί που είναι και οι άλλες επενδύσεις.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• G
                  george1977 last edited by

Επένδυση είναι οπουδήποτε απασχολούμε κεφάλαιο χωρίς κατά ανάγκη να προσδοκούμε υπεραξία .

Η συζήτηση μου θυμίζει μια σπαρταριστή ιστορία που είχα ακούσει από ένα επαγγελματικό μου φίλο πριν μερικά χρόνια. Είχε μετακομίσει στο Ισραηλ από τις ΗΠΑ και ανάμεσα στα άλλα του είχαν δώσει ένα εγχειρίδιο γραμμένο από έναν ραββίνο (οι παπάδες τους). Ανάμεσα στα άλλα έδινε συμβούλες και σε θέματα οικονομικής διαχείρισης (ο ραβίνος). Ουτε λίγο ούτε πολύ απέρριπτε κατηγορηματικά την αγόρα καινούργιου αυτοκινήτου ενώ με διαγράμματα έδειχνε οτι ήταν προτιμότερο να αγοράστει ένα Honda, Toyota ή Mazda πενταετίας .

• I
                    iceman7 last edited by

Ο χρήστης george1977 έγραψε:
                    Επένδυση είναι οπουδήποτε απασχολούμε κεφάλαιο χωρίς κατά ανάγκη να προσδοκούμε υπεραξία .

Η συζήτηση μου θυμίζει μια σπαρταριστή ιστορία που είχα ακούσει από ένα επαγγελματικό μου φίλο πριν μερικά χρόνια. Είχε μετακομίσει στο Ισραηλ από τις ΗΠΑ και ανάμεσα στα άλλα του είχαν δώσει ένα εγχειρίδιο γραμμένο από έναν ραββίνο (οι παπάδες τους). Ανάμεσα στα άλλα έδινε συμβούλες και σε θέματα οικονομικής διαχείρισης (ο ραβίνος). Ουτε λίγο ούτε πολύ απέρριπτε κατηγορηματικά την αγόρα καινούργιου αυτοκινήτου ενώ με διαγράμματα έδειχνε οτι ήταν προτιμότερο να αγοράστει ένα Honda, Toyota ή Mazda πενταετίας .

Μορφη ο ραβίνος!!!!

• realzeus
                      realzeus last edited by

Ο χρήστης criuser έγραψε:
                      Μάλλον δεν έχετε κατανοήσει την έννοια της επένδυσης.

Κι ας έχουμε σπουδάσει οικονομικά ε; Για πες μας...

Το αυτοκίνητο βάσει οικονομικής επιστήμης είναι διαρκές καταναλωτικό αγαθό. Εγγραφή στα πάγια και απόσβεση (λογιστική, depreciation) γίνεται μόνο αν είναι περιουσιακό στοιχείο εταιρείας. Πολύ βαρετή συζήτηση πάντως που απασχολεί βαρετούς ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πάει να πει 'χαρά της οδήγησης'...

• C
                        criuser last edited by

Λοιπόν παιδιά ΚΑΘΕ αγορά παγίου είναι επένδυση . Θεωρητικά και κάθε χρήση .

Για παράδειγμα νοικιάζεις σπίτι και δεν αγοράζεις , γιατί το ενοίκιο είναι μικρότερο από την απόδοση που σου εξασφαλίζουν τα χρήματα σου , σύν τους τόκους του όποιου δανείου , συν το κόστος μετακομίσεων κλπ .
                        Αν αυτά είναι ίδια ή ακόμα και 20 % περισσότερα , τότε ο κίνδυνος να πετάς λεφτά σε ένα πηγάδι νοικιάζοντας είναι πολύ μεγάλος .

Μέχρι πριν 10 χρόνια , κανένα ενοίκιο δεν ήταν καλύτερη επένδυση από την αγορά , σε βάθος τουλάχιστον 20ετίας .

Τα τελευταία 10 χρόνια λόγω της κρίσης , αρχικά μέχρι το 2013 τα ενοίκια ήταν συμφερότερα , μετά άρχισαν να ανεβαίνουν αφού δεν χτίζονται καινούργια σπίτια και τώρα τα αξιόλογα σπίτια έχουν ενοίκια που πλησιάζουν την προηγούμενη δεκαετία ή νοικιάζονται στις πλατφόρμες .

Το 2030 που θα κρίνουμε την 20ετία από την αρχή της κρίσης , είναι πολύ πιθανό όσοι έχουν κρατήσει τα ακριβά τους σπίτια να είναι κερδισμένοι . αφού το κόστος κατασκευής έχει ανέβει 20-30 % από την περασμένη 10ετία , ενώ το κόστος γης έχει αρχίσει και σταθεροποιείται μετά από μεγάλη πτώση της τάξης του 50-60 % . Ετσι για να αρχίσουν να χτίζονται καινούργια σπίτια θα πρέπει η τιμή πώλησης να ανέβει αρκετά , πράγμα που προς το παρόν δεν συμβαίνει .
                        Οσο όμως δεν χτίζονται καινούργια , τόσο παλιώνουν τα πολύ παλιά , ενώ τα δεκαετίας παραμένουν καινούργια , αφού δεν υπάρχουν νεώτερα και δημιουργείται ένα χάσμα τιμών και ηλικιών .

Το ίδιο ισχύει και για την εξοχική κατοικία , στην οποία επενδύει κάποιος , όταν έχει ήδη κύρια , είτε αν την έχει κληρονομήσει . Αυτή την εποχή της κρίσης , οι Ελληνες κάνουν διακοπές τζάμπα , ακριβώς επειδή έχουν εξοχικά , ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να πάνε πουθενά . Αρα τώρα είναι σπουδαία επένδυση να έχεις εξοχικό , αφού το κόστος των διακοπών είναι τεράστιο για τα σημερινά εισοδήματα των περισσότερων .

Το σκάφος είναι επένδυση πλούτου για το 95 % , αφού τα ετήσια έξοδα του υπερβαίνουν τα 3-5000 , εκτός αν μιλάμε για βαρκάκι του τζάμπο . Εκεί μπαίνουν και άλλοι παράγοντες , ανάλογοι με την αγορά ενός αυτοκινήτου αξίας άνω των 50-60000 , που ενίοτε μπορεί να είναι και επενδυτικοί , όπως το πρεστίζ , η συναναστροφή με κόσμο που θα κάνεις δουλειές και άλλα πράγματα .

Το αυτοκίνητο είναι επίσης επένδυση , αφού η αγορά του , έχει όφελος σε χρόνο και χρήμα , στην αμεσότητα της χρήσης , στην ευχαρίστηση , στην βελτίωση της αποδοτικότητας της εργασίας σου και σε άλλους παράγοντες .

Προφανώς ΚΑΘΕ επένδυση από τις παραπάνω , απαξιώνεται με την πάροδο του χρόνου , αλλά έχουμε το όφελος της χρήσης που συνήθως είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ της απαξίωσης και έτσι η επένδυση είναι κερδοφόρα .

Οσο για τον φίλο που μιλάει για εταιρικό αμάξι , αν το πληρώνει ο ίδιος , να του πω ότι μετά από χρήση 8 ετών εταιρικών αμαξιών διαπίστωσα ότι η ενοικίαση , είναι 10-20 % ακριβότερη από την αγορά για τον ίδιο χρόνο , ενώ όσο περισσότερο κρατάς το ιδιόκτητο αμάξι το κόστος ενοικίασης εκτοξεύεται .
                        Δηλαδή αν η ενοικίαση είναι 4 χρόνια και στην 12ετία κάνεις 3 ενοικιάσεις , ή αγοράσεις 2 φορές αμάξι δικό σου και το πουλήσεις στην 6ετία , τότε θα είσαι 30 % και πλέον περισσότερο κερδισμένος στην αγορά .

• C
                          criuser last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

Το αυτοκίνητο βάσει οικονομικής επιστήμης είναι διαρκές καταναλωτικό αγαθό. Εγγραφή στα πάγια και απόσβεση (λογιστική, depreciation) γίνεται μόνο αν είναι περιουσιακό στοιχείο εταιρείας. Πολύ βαρετή συζήτηση πάντως που απασχολεί βαρετούς ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πάει να πει 'χαρά της οδήγησης'...

Δία μαθήματα οικονομικών κάνουμε και οι μηχανικοί . Και μάλιστα τα εφαρμόζουμε στην πράξη πολύ περισσότερο από τις λογιστικές εγγραφές των λογιστών , ή τις θεωρίες των οικονομολόγων ...

Τι διαφορά λοιπόν έχει αν είναι περιουσιακό στοιχείο εταιρείας και γράφεται στον ισολογισμό ? Τα νοικοκυριά δεν κάνουν ισολογισμό ?

Η έννοια του παγίου δεν ισχύει για όλους ?

Υ.Γ. Ασε που εμείς οι παλιοί κάναμε και στην ΣΤ Δημοτικού , ολόκληρο μάθημα με τόκους , κεφάλαια , επιτόκια και επενδύσεις

Βλέπεις τότε δεν ίσχυε το αίσχος της 9χρονης υποχρεωτικής 'εκπαίδευσης' που δεν μένει κανείς και ποτέ και έπρεπε να ξέρεις κάποια πράγματα αν σταματούσες τότε το σχολείο και έβγαινες στην παραγωγή ή πήγαινες σε τεχνική σχολή , κάτι που έκαναν οι μισοί περίπου εκείνη την εποχή .

• I
                            iceman7 last edited by

Πάλι οφ τοπικ αλλά ένα αξιοπρεπές εξοχικό για να συνάδει και με το εισόδημα μου ποσο θα κάνει ; και ποσά αλλά μέρη θα δω με παιδιά που θέλουν να δουν και πέντε πραγματα; ποσά έξοδα πάγια και έκτακτα θα μου βγάλει ; και στην τελικη πόσες διακοπές να κανεις πια ;
                            Άσε την υποχρέωση να πηγαίνεις και ΣΚ να τσεκάρεις τη γίνεται. Βάλε διόδια, βενζίνες...
                            έχουμε μεγάλο σπίτι στο χωριό της μάνας μας (στο δίωρο από Αθήνα) ανακαινισμένο από τους γονείς και ούτε εγώ ούτε ο αδελφός μου ούτε ο ξάδελφος μου το θελουμε και ματώνει ο θείος μας που δεν έχει και παιδιά μπας το το πάρουμε στο τέλος.
                            Τουλάχιστον εγώ του εξηγούμαι στα ίσια. Πουλά του λέω μπάρμπα να μαζέψεις για τα γεράματα σου.

• W
                              wantone last edited by

Mου ηρθε ο ΕΝΦΙΑ για το εξοχικο. Πρπ 700-800ε ετησιως. Περα απο αυτο υπαρχει καποιο μικρο κοστος σε ρευμα. Νερο εχει γεωτρηση.

Εχει μεγαλυτερο ΕΝΦΙΑ απο το διαμερισμα στα β. προαστεια παροτι ειναι στο πουθενα με μηδενικη αξια αυτη την στιγμη στην αγορα. Το διαμερισμα αν το ανακαινησω μπορει να φερει και 1300 το μηνα σε AirBnb τυπου ενοικιασεις. Το εξοχικο μηδεν.

• realzeus
                                realzeus last edited by

Ο χρήστης criuser έγραψε:

Δία μαθήματα οικονομικών κάνουμε και οι μηχανικοί . Και μάλιστα τα εφαρμόζουμε στην πράξη πολύ περισσότερο από τις λογιστικές εγγραφές των λογιστών , ή τις θεωρίες των οικονομολόγων ...

Τι διαφορά λοιπόν έχει αν είναι περιουσιακό στοιχείο εταιρείας και γράφεται στον ισολογισμό ? Τα νοικοκυριά δεν κάνουν ισολογισμό ?

Η έννοια του παγίου δεν ισχύει για όλους ?

Υ.Γ. Ασε που εμείς οι παλιοί κάναμε και στην ΣΤ Δημοτικού , ολόκληρο μάθημα με τόκους , κεφάλαια , επιτόκια και επενδύσεις

Βλέπεις τότε δεν ίσχυε το αίσχος της 9χρονης υποχρεωτικής 'εκπαίδευσης' που δεν μένει κανείς και ποτέ και έπρεπε να ξέρεις κάποια πράγματα αν σταματούσες τότε το σχολείο και έβγαινες στην παραγωγή ή πήγαινες σε τεχνική σχολή , κάτι που έκαναν οι μισοί περίπου εκείνη την εποχή .

Τα νοικοκυριά βλέπουν τι τους συμφέρει και τι όχι σε κόστος αγοράς και χρήσης, όχι αν έχει υπολειμματική αξία και αν γίνεται λογιστική απομείωση. Για αυτό και το αυτοκίνητο είναι αγαθό και όχι επένδυση (από οικονομολογικής απόψεως). Οπότε όχι δεν ισχύει για όλους.

Την είδα την δική σας εκπαίδευση και πόσο ωφέλησε την κοινωνία...

• A
                                  andreas-qashqai last edited by

Δεν έχεις μάθει ακόμα ότι οι μηχανικοί και οι δημοσιογράφοι ξέρουν τα πάντα??

Πολύ βαρετή συζήτηση πάντως που απασχολεί βαρετούς ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πάει να πει 'χαρά της οδήγησης'...

Αυτή είναι η ουσία....

• C
                                    criuser last edited by

Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
                                    Πάλι οφ τοπικ αλλά ένα αξιοπρεπές εξοχικό για να συνάδει και με το εισόδημα μου ποσο θα κάνει ; και ποσά αλλά μέρη θα δω με παιδιά που θέλουν να δουν και πέντε πραγματα; ποσά έξοδα πάγια και έκτακτα θα μου βγάλει ; και στην τελικη πόσες διακοπές να κανεις πια ;
                                    Άσε την υποχρέωση να πηγαίνεις και ΣΚ να τσεκάρεις τη γίνεται. Βάλε διόδια, βενζίνες...
                                    έχουμε μεγάλο σπίτι στο χωριό της μάνας μας (στο δίωρο από Αθήνα) ανακαινισμένο από τους γονείς και ούτε εγώ ούτε ο αδελφός μου ούτε ο ξάδελφος μου το θελουμε και ματώνει ο θείος μας που δεν έχει και παιδιά μπας το το πάρουμε στο τέλος.
                                    Τουλάχιστον εγώ του εξηγούμαι στα ίσια. Πουλά του λέω μπάρμπα να μαζέψεις για τα γεράματα σου.

Γιατί πρέπει να πηγαίνεις κάθε ΣΚ ? Ειδικά αν το σπίτι είναι σε χωριό και υπάρχουν γείτονες που μπορούν να σε ενημερώσουν .

Το τι σημαίνει αξιοπρεπές εξοχικό είναι σχετικό . Εχει σχέση με τα θέλω και την δουλειά του καθένα και το διαθέσιμο εισόδημα του .

Το πόσες διακοπές κάνεις , πάλι είναι σχετικό . Αν κάποιος έχει μικρά παιδιά και υπάρχουν παππούδες ή το ένα μέλος δεν εργάζεται ή είναι εκπαιδευτικός και έχει 2 μήνες άδεια , τότε να κάνεις 2 μήνες διακοπές είναι μεγάλο κόστος .

Τα πάγια έξοδα είναι το ρεύμα , το νερό και το τηλέφωνο . Λογικά 80-100 € τον μήνα . Τα έκτακτα στην Ελλάδα όπως συντηρούμε τα σπίτια είναι πρακτικά μηδενικά . Αμα δίνεις 2-3000 κάθε 30 χρόνια , προφανώς το ετήσιο κόστος είναι πρακτικά μηδενικό .

Εγώ έχω ένα παραλιακό εξοχικό σε κωμόπολη 2 ώρες οδικά από Αθήνα . Το κόστος μετάβασης με βενζίνες και διόδια είναι 38 € με επιστροφή . Αν είχα πετρέλαιο θα κέρδιζα 12 € .

Πηγαίνοντας εκεί έχω δωρεάν μπάνιο , ακόμα και με ξαπλώστρα , φτηνό φαγητό , αν δεν μαγειρέψουμε σπίτι , δυνατότητα απεριόριστης διαμονής στην διάρκεια του χρόνου , που μπορεί να φτάσει τις 60-70 μέρες χαλαρά για εργαζόμενους . Κοινωνικές επαφές . Το σπίτι είναι 140 ετών και έχει ανακαινιστεί ολικά πριν 25 χρόνια και φέτος χρειάστηκε μια μικρή συντήρηση στην στέγη κόστους 300 € .

Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει ένα εξοχικό 200 τμ με οικόπεδο 1 στρέμμα με πισίνα και να έχει και σκάφος εκεί και βέβαια και φύλαξη , οπότε το κόστος να είναι πολύ μεγάλο . Αλλά η εναλλακτική του είναι να πηγαίνει σε 5άστερα με 200-300 € ημερησίως , οπότε τα εναλλακτικά κόστη είναι μεγαλύτερα .

Το εξοχικό γενικά υπάρχει εκεί σε όλη την διάρκεια των ζωών των μελών της ευρύτερης οικογένειας .

Αν έχεις μικρά παιδιά και πολύ δουλειά μπορεί τα παιδιά να περνάνε ευχάριστο καλοκαίρι και να πηγαίνεις και μαζί τους κάπου αλλού για 1 εβδομάδα , 10 μέρες .

Οταν τα παιδιά μεγαλώσουν λίγο μπορούν να περνάνε περισσότερο εκεί , όταν ενηλικιωθούν μπορούν να ζουν εκεί σαν φοιτητές , όταν εσύ μεγαλώσεις και τα παιδιά έχουν την δική τους ζωή μπορείς εσύ να ζήσεις εκεί περισσότερο .

Τα πράγματα και οι ανάγκες αλλάζουν και είναι πάντα ανάλογες με την γενικότερη ζωή μας .

Ενας φίλος βιομήχανος , αγόρασε οικόπεδο εκτός σχεδίου 7 στρεμμάτων στην Αττική και έχτισε το σπίτι του , μεγάλο 400 τμ με χώρους άθλησης , πισίνα κλπ . Μόνο το κόστος του προσωπικού που έχει , ξεπερνάει τα 50 χιλιάρικα τον χρόνο . Αλλά στο σπίτι του υποδέχεται συνεργάτες του από το εξωτερικό , ανάλογου επιπέδου και εργασίας , οπότε δεν έφτιαξε απλά το σπίτι του , αλλά την βιτρίνα της επιχείρησης του .

Το ίδιο ισχύει και με κάποιους που έχουν μεγάλα σκάφη . Κλείνουν δουλειές μέσω αυτών .

Είναι και ο κόσμος τι περιμένει να δει σε σένα . Εγώ που δεν επενδύω σε πολυτέλειες γιατί δεν μου αρέσουν , έχω ακούσει πολλές απορίες από πελάτες που έχουν αγοράσει σπίτια , γιατί μένω σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα 110 τμ και όχι σε ένα μεγάλο σπίτι , αφού φτιάχνω τέτοια . Απλά μού φτάνει και μου περισσεύει . Και δεν έχω λόγω ύπαρξης βιτρίνας όπως ο προηγούμενος φίλος , ο οποίος είναι πολύ απλός και άνετα θα έμενε σε ένα ανάλογο σπίτι .

• C
                                      criuser last edited by

Οπως ίσως θα ξέρετε , οι μηχανικοί και ιδιαίτερα οι μηχανολόγοι , με ένα ΜΒΑ θεωρούνται παγκοσμίως οι πιο επιτυχημένοι μανατζαρέοι στις επιχειρήσεις , ακόμα και στον τραπεζικό τομέα . Βλέπε Παπαδήμος και αρκετοί ακόμα λιγότερο γνωστοί.

Ακόμα οι μηχανικοί ασχολούνται με την πραγματικότητα και την Φύση , προσπαθώντας ενίοτε να την δαμάσουν , οπότε οι συγκρίσεις με τους δημοσιογράφους , αλλά και με άλλα παρασιτικά επαγγέλματα της θεωρίας , μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν...

Αρκεί να δούμε την ματιά που έχει ο κόσμος μετά από ένα σεισμό απέναντι σε ένα μηχανικό , για να καταλάβουμε

Ακόμα όταν περνάτε από δρόμους , γεφύρια , σήραγγες , ταξιδεύετε με τρένα , αμάξια , πλοία και αεροπλάνα , ή μπαίνετε στο σπίτι σας . Οταν πίνετε νερό , ή δεν πνίγεστε από τα σκ..α σας , όλα αυτά σε μηχανικούς οφείλονται .

Οπότε μάλλον καλό είναι να ξεκαβαλλήσετε από το καλαμάκι σας...

• C
                                        criuser last edited by

Τα νοικοκυριά βλέπουν τι τους συμφέρει και τι όχι σε κόστος αγοράς και χρήσης, όχι αν έχει υπολειμματική αξία και αν γίνεται λογιστική απομείωση. Για αυτό και το αυτοκίνητο είναι αγαθό και όχι επένδυση (από οικονομολογικής απόψεως). Οπότε όχι δεν ισχύει για όλους.

Την είδα την δική σας εκπαίδευση και πόσο ωφέλησε την κοινωνία...

Οταν κάποιος κάνει μια μελέτη και βλέπει τι τον συμφέρει και δαπανά χρήματα για αυτό , μετασχηματίζοντας το περιουσιακό του κεφάλαιο , τι κάνει ΟΕΟ ? Μήπως επενδύει κάπου ?

Και ξέρεις δεν είναι όλα όπως στα βιβλία . Ρώτα και κανένα τραπεζίτη να σου πει ...

• I
                                          iceman7 last edited by

Ρε συ δεν υπάρχουν κανόνες. Και οσα λες μπορει να ισχύουν και οσα λέω εγω ή θα γράψει κάποιος άλλος, στον καθένα ταιριάζει αλλο είδος διακοπών.
                                          Για το ΣΚ που λες δεν έγραψα καθε ΣΚ αλλα ΣΚ γενικα.
                                          Καποια θα τα πας ετσι και αλλιώς αφού υπαρχει.
                                          Και αντε άνοιξη-καλοκαίρι οκ, χειμώνα; θα εχεις θέρμανση σωστή ; πέρα απο τα έξοδα πέρα δώθε.
                                          Ασε που χειμώνα δεν φεύγω απο την Αθήνα ειτε εχω ειτε οχι σπίτι. Δεν μου αρέσει μακριά απο τη θαλπωρή του σπιτιού μου πουθενά. Τι να κανεις μακριά απο το σπίτι χειμώνα που νυχτώνει απο τις 5,30 ; να κοιτάει ο ενας τον αλλο; κάθομαι σπίτι με τα Vdsl, τις νοβες και τα ΟΤΕ tv και χαλαρώνω....

Εξοχικά και σπίτια σε χωριά ειναι πρακτικά για συνταξιούχους και για πάρκινγκ παιδιών σε παππού - γιαγιά (με ολίγη απο δικές μας επισκέψεις για οσους αντέχουν στα 40+ να ξανακοιμηθούν στο ιδιο σπίτι με τους γονείς τους)

Αντίθετα με σωστα προγραμματισμένες διακοπές (ακομα και μεχρι νωρίς Ιουνίου να κλείσεις ή προσφορές απο γνωστά sites στο τέλος) μια χαρά διακοπές κανεις χωρις να κολλάς κάπου, χωρις να μεταφέρεις το νοικοκυριό στις διακοπές και βλέποντας και αλλα μέρη.

φέτος διακοπές 4 σχεδόν εβδομάδες για εμένα (5 μέρες και 2 long weekends τον Ιούλιο και 3 πλήρεις εβδομάδες τον Αύγουστο μαζι με 2 επιπλέον μεσοβδόμαδα τον Ιούλιο για γυναίκα - παιδια) δεν ξεπέρασαν τα 5Κ με πλήρη διατροφή κατα το 80% αυτών, χωρις συπραγκαλα για παραλίες (πάντα υπήρχε ομπρέλα - ξαπλώστρα) σε 4 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας (και νησί Κυκλάδων) σε ξενοδοχεία (2 έβδομαδες σε μικρο τοπικό και τα υπόλοιπα σε 4* + )
                                          Αν είχα αναλάβει όπως πάνε να με δίπλαρωσουν το οικογενειακό σπίτι στο χωριό θα είχα μείνει κολλημένος όλο το καλοκαίρι εκει (αντε να έφευγα 10 μέρες) με περισσότερα πέρα δώθε, ψώνια σαν στο σπίτι μου, τη γυναίκα μου να μαγειρεύει τουλάχιστον μια φορα καθημερινά, τα έξοδα του σπιτιού πάνω μου (ενφια 600 ευρώ και ρεύμα, νερό, τηλέφωνο) και το χειμώνα θα έπρεπε να πάρω και πετρέλαιο να έχουμε θέρμανση.
                                          Ωριαίο σπιτάκι αυτο αλλα αν αποφάσιζα να αφήσω την Αθήνα και να ζήσω επαρχία ή έπαιρνα σύνταξη και ακομα κράταγαν τα πόδια μου.....

• T
                                            techadmin admin last edited by

Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
                                            Πάνω στο 414 ενός τότε φίλου μάθαμε πολλά για το αυτοκίνητο. Πελάτης του Πατσουρεα ο φίλος του είχε πειράξει ότι πειράζοταν. Βέβαια όλο μαλακιες έκανε και του είχε αλλάξει τα φώτα στις στούκες. Παντως ήταν άνετο, με πινελιές πολυτελείας (ξύλινα φιλέτα, ηλιοροφή) και μάθαμε πολλά ! Ευτυχώς τότε που οδηγούσα το lantra του πατέρα μου που δεν έστριβε ούτε πάταγε όποτε μόνο σε ευθείες έτρεχα.

Θα συμπλήρωνα πως ευτυχώς που είχες επίγνωση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου και το σεβόσουν και δεν έβαλες σε κίνδυνο τον εαυτό σου και τους άλλους.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 95
                                            • 96
                                            • 97
                                            • 98
                                            • 99
                                            • 315
                                            • 316