-
Καλησπέρα σε όλους.
Αυτή την στιγμή οδηγώ ένα grand vitara 1.6 (το οποίο βρίσκω επιεικώς τραγικό!) και είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Τι θέλω; Μεσαίο, επαρκώς ευρύχωρο με καλό πορτ μπαγκάζ αλλά όχι τεράστιο (=sedan), επαρκώς 'γρήγορο', 5θυρο και φυσικά αξιόπιστο και όσο γίνεται οικονομικό. Ότι ψάχνουν όλοι δηλαδή, στο περίπου!
Γιατί τα παραπάνω; Τα 1.3 καλά και οικονομικά στα τέλη τους αλλά τα βρίσκω ντιπ ψόφια, τουλάχιστον στα χρήματα που ψάχνω. Τα saloon τα καραγουστάρω (όνειρο παρελθοντικής νυκτός που παραμένει έως και σήμερα μια Alfa 156...) αλλά είναι τσάμπα κόπος εντός πόλεως.Το budget είναι στα 2500, βία 3000 γιούρια.
Μέχρι στιγμής έχω στα υπ'όψιν Leon 1.4 ή 1.6 μοντέλα γύρω στο 2000, Almera 1.5 (N16), Astra 1.4/1.6 '99-00κάτι και λοξοκοιτάζω και προς xsara, χωρίς να τα συμπαθώ και ιδιαίτερα όμως.
Στο leon έχω μπει μόνο ως συνεπιβάτης και μου φάνηκε εξαιρετικά ευρύχωρο και αρκετά γρήγορο για τα κυβικά του και, μαζί με το almera, απ'το οποίο δυστυχώς δεν έχω καμία εμπειρία, είναι στην κορυφή της λίστας μου. Το astra μου'χει φανεί πολύ 'βαρύ' και βαρετούτσικο σε όλα του αλλά κυρίως πιο στριμωγμένο σαν χώρους. Για το xsara 'εν κατέω πράμα.Η χρήση θα'ναι εντός επαρχιακής πόλης, κοινώς τίποτα το ιδιαίτερο αλλά όσο κι αν μ'αρέσουν τα τεράστια sedan, δεν είναι ωραία εμπειρία το τουρ της πόλης μέχρι να βρω θέση για τριαξονικό. Ταξιδάκια-βόλτες που και που και κανα μεγαλύτερο ταξίδι άπαξ ή δις ετησίως. Τρις άμα βγούμε απ'τα μνημόνια!
Οποιαδήποτε άποψη-εμπειρία ευπρόσδεκτη και σαφέστατα δεκτές και προτάσεις γι'άλλα αυτοκίνητα, εφόσον πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις μου.
Ευχαριστώ προκαταβολικά, καλώς σας (ξανα)βρήκα!
-
Καλησπέρα σε όλους.
Αυτή την στιγμή οδηγώ ένα grand vitara 1.6 (το οποίο βρίσκω επιεικώς τραγικό!) και είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου. Τι θέλω; Μεσαίο, επαρκώς ευρύχωρο με καλό πορτ μπαγκάζ αλλά όχι τεράστιο (=sedan), επαρκώς 'γρήγορο', 5θυρο και φυσικά αξιόπιστο και όσο γίνεται οικονομικό. Ότι ψάχνουν όλοι δηλαδή, στο περίπου!
Γιατί τα παραπάνω; Τα 1.3 καλά και οικονομικά στα τέλη τους αλλά τα βρίσκω ντιπ ψόφια, τουλάχιστον στα χρήματα που ψάχνω. Τα saloon τα καραγουστάρω (όνειρο παρελθοντικής νυκτός που παραμένει έως και σήμερα μια Alfa 156...) αλλά είναι τσάμπα κόπος εντός πόλεως.Το budget είναι στα 2500, βία 3000 γιούρια.
Μέχρι στιγμής έχω στα υπ'όψιν Leon 1.4 ή 1.6 μοντέλα γύρω στο 2000, Almera 1.5 (N16), Astra 1.4/1.6 '99-00κάτι και λοξοκοιτάζω και προς xsara, χωρίς να τα συμπαθώ και ιδιαίτερα όμως.
Στο leon έχω μπει μόνο ως συνεπιβάτης και μου φάνηκε εξαιρετικά ευρύχωρο και αρκετά γρήγορο για τα κυβικά του και, μαζί με το almera, απ'το οποίο δυστυχώς δεν έχω καμία εμπειρία, είναι στην κορυφή της λίστας μου. Το astra μου'χει φανεί πολύ 'βαρύ' και βαρετούτσικο σε όλα του αλλά κυρίως πιο στριμωγμένο σαν χώρους. Για το xsara 'εν κατέω πράμα.Η χρήση θα'ναι εντός επαρχιακής πόλης, κοινώς τίποτα το ιδιαίτερο αλλά όσο κι αν μ'αρέσουν τα τεράστια sedan, δεν είναι ωραία εμπειρία το τουρ της πόλης μέχρι να βρω θέση για τριαξονικό. Ταξιδάκια-βόλτες που και που και κανα μεγαλύτερο ταξίδι άπαξ ή δις ετησίως. Τρις άμα βγούμε απ'τα μνημόνια!
Οποιαδήποτε άποψη-εμπειρία ευπρόσδεκτη και σαφέστατα δεκτές και προτάσεις γι'άλλα αυτοκίνητα, εφόσον πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις μου.
-
Καλησπέρα σε όλους.
-
Επειδή είμαι και εγώ στην αναζήτηση αμαξιού κοντά σε αυτά τα χαρακτηριστικά.. θα σου παραθέσω μερικά που έχω δεί που ίσως να σε ενδιαφέρουν:
https://www.car.gr/9691349-mitsubishi-colt
https://www.car.gr/10878556-volkswagen- ... 16v-125-up
https://www.car.gr/9014585-peugeot-307-turbo-150-hp
https://www.car.gr/10900447-ford-fiesta-5-2006Γενικά, κοίτα για πεζό 307 (που είναι αρκετά οικονομικά με πάμφθηνα ανταλλακτικά) ή και για κάποιο ford focus 2003-2004 sport έκδοση. Το δεύτερο δοκιμασμένο, με πάρα πολλούς χώρους και άνετο ενώ είναι και αρκετά αξιόπιστο.
-
Ευχαριστώ για την πρόταση φίλε. Τα είχα κοιτάξει αυτά αλλά όλα, εκτός ίσως του peugeot μου φάνηκαν μικρότερα απ'αυτά που ανέφερα και δεν με τρέλαναν ιδιαίτερα. Χώρια που δεν συμπαθώ/εμπιστεύομαι ιδιαίτερα τα Γαλλικά. Τα focus ήταν στα υπ'όψιν αλλά έχω ακούσει διάφορες απόψεις από κατόχους, από 'άσπαστο' μέχρι 'μακριά, μου'χει βγάλει ένα σωρό', και το περίεργο είναι πως αφορούν μοντέλα ίδιας πάνω-κάτω χρονολογίας! Ένα του '01 που οδήγησα πάντως δεν μου φάνηκε άσχημο στον δρόμο, μου φάνηκε όμως σημαντικά πιο νωχελικό απ'τα υπόλοιπα.
-
Εγώ θα έλεγα μακριά από Leon...
-
Γιατί; Σκέφτηκα κι εγώ πως είναι αυτοκίνητα που βρίσκονται συχνά καγκουρεμένα αλλά δεν είναι δυνατόν να'ναι όλα πια. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης NeonKnight έγραψε:
Γιατί; Σκέφτηκα κι εγώ πως είναι αυτοκίνητα που βρίσκονται συχνά καγκουρεμένα αλλά δεν είναι δυνατόν να'ναι όλα πια. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.Μια φίλη έχει ένα 1.6 από καινούργιο και είναι κάθε 2η μέρα συνεργείο...
-
Seg C 15ετιας 3 αμαξια διακρινονταν οδηγικα παντως και απο αποψη χαρακτηρα-πως εκαναν οτι εκαναν. H 147, το focus και η xsara. Αφου ξεπερνας το θεμα αξιοπιστια το οποιο παει περιπατο σ αυτες τις ηλικιες και εξαρταται απο το αν το αμαξι που θα παρεις το προσεχαν-και σε τετοιο στοχευεις, διαλεγεις και παιρνεις στα 1.6
Η 147 ναι καιει περισσοτερο απ ολα οποτε αν εχει φαει ακυρο η 156 τρωει και αυτη. -
Είναι πια τόσο καλά τα xsara; Αν είναι να πάρω xsara 1.6 να κοιτάω και xantia που τουλάχιστον μ'αρέσουν!
-
Εχω το Λεον του 2002 1.6 σπορ που του εχω βαλει και υγραεριο απο το 2011. Τον τελευταιο χρονο μου εχει βγαλει σασμαν, τρομπα βενζινης και τωρα immobilizer που ειναι και ο λογος που ειναι στο συνεργειο να δουμε τι φταιει. Αυτα ειναι ΤΑ ΜΟΝΑ σοβαρα προβληματα στα 16 σχεδον χρονια που το εχω και στα 230000 χμ που εχω κανει, τα 90+ απο τα οποια με υγραεριο. Κανω με 100 ευρα κοντα στα 1200+ χμ το μηνα οποτε μαλλον καλα θα ελεγα οτι τα παει. Αν μετα απο 16 χρονια ενα αυτοκινητο σου εχει βγαλει μονο αυτα τα προβληματα, ε δε θα ελεγα οτι ειναι και προβληματικο, ε?
-
Έχω μπερδευτεί λίγο είναι η αλήθεια με τις εμπειρίες πολλών, κι όχι μόνο για το leon αλλά για όλα. Προφανώς είναι τεράστιος ο παράγοντας ιδιοκτήτης και κατά πόσον το πρόσεχε και το συντηρούσε αλλά πιστεύω δικαιολογημένα υφίστανται κι οι φήμες περί αναξιοπιστίας των alfa romeo, για παράδειγμα, όσο κι αν με χαλάνε που'χω βρει μια 156 πρώτο χέρι χαρτί εδώ πέρα!
Όπως και να'χει, δυστυχώς στην περιοχή μου είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι επιλογές και η αγορά από Αθήνα ή οπουδήποτε εκτός είναι ασύμφορες, τόσο χρονικά όσο και οικονομικά, οπότε πιθανότατα θα επιλέξω ότι πιο καλοσυντηρημένο βρω, ανεξαρτήτως μοντέλου. Δυστυχώς μεν, αναπόφευκτα δε.
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
-
Είναι πια τόσο καλά τα xsara; Αν είναι να πάρω xsara 1.6 να κοιτάω και xantia που τουλάχιστον μ'αρέσουν!Επειδη εχω xantia 1.8 και εχει xsara 1.6 η μανα μου, με βεβαιοτητα σου λεω οτι ειναι εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας αυτοκινητα. Η xantia για εμενα ειναι ανωτερη, αλλα η 1.6 δε μπορει να παρει τα ποδια της. Επισης πιο ακριβη σε συντηρηση καθοτι και ανωτερη...
Για τη xsara μιλησα σα μηχανημα που ειναι καλοστημμενη, στριφτερη και ανω του μεσου ορου απο επιδοσεις γιατι κι εμενα αισθητικα δε μου λεει πολλα και ποιοτικα ειναι μεσος ορος το πολυ το εσωτερικο της. Η coupe vts τουλαχιστον ειναι αρκετα καλυτερη αισθητικα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για τη xsara μιλησα σα μηχανημα που ειναι καλοστημμενη, στριφτερη και ανω του μεσου ορου απο επιδοσεις γιατι κι εμενα αισθητικα δε μου λεει πολλα και ποιοτικα ειναι μεσος ορος το πολυ το εσωτερικο της.Για τις επιδόσεις της 1.6 προφανώς εννοείς για την εποχή της...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Είναι πια τόσο καλά τα xsara; Αν είναι να πάρω xsara 1.6 να κοιτάω και xantia που τουλάχιστον μ'αρέσουν!
Επειδη εχω xantia 1.8 και εχει xsara 1.6 η μανα μου, με βεβαιοτητα σου λεω οτι ειναι εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας αυτοκινητα. Η xantia για εμενα ειναι ανωτερη, αλλα η 1.6 δε μπορει να παρει τα ποδια της. Επισης πιο ακριβη σε συντηρηση καθοτι και ανωτερη...
Για τη xsara μιλησα σα μηχανημα που ειναι καλοστημμενη, στριφτερη και ανω του μεσου ορου απο επιδοσεις γιατι κι εμενα αισθητικα δε μου λεει πολλα και ποιοτικα ειναι μεσος ορος το πολυ το εσωτερικο της. Η coupe vts τουλαχιστον ειναι αρκετα καλυτερη αισθητικα.Τόσο αργό το 1.6, ε; Υπέθεσα πως στα περίπου 1200kg που είναι (απ'τις πληροφορίες που βρήκα στο internet) πως δεν θα'ταν και τόσο αργό αλλά αν όντως ο κινητήρας είναι στους 88 ίππους τότε φαντάζομαι πως δεν θα'ναι και τέρας ταχύτητας. Η αλήθεια είναι πάντως προτιμώ μακράν τα πιο saloon-άτα μοντέλα αλλά δεν φαίνεται να συμφέρουν και πολύ στην παρούσα φάση.
Το xsara θα το κοιτάξω κι αυτό μπας και μπορέσω να τ'οδηγήσω, αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά εδώ πέρα. Κανένα βασικά προς στιγμήν, απ'ότι θυμάμαι απ'την πιο πρόσφατη αναζήτησή μου.
-
Η 1.6 ειναι ταφος φιλε μου. Η 1.8 16v ειναι για μενα αμαξι ανωτερο απ ολα αυτα , μ εξαιρεση τις alfa,εχωντας επισης πολυ προσωπικη επαφη και απο αυτην καθοτι η δικια μου ειναι η 8βαλβιδη 1800αρα.
-
Τάφος επικός είναι το vitara, τα υπόλοιπα είναι απομιμήσεις τάφων!
Καλά θα'ταν ένα 1.8 αλλά ήδη στα 1.6 το πουσάρω λίγο το θέμα είναι η αλήθεια έτσι όπως τα'χουν κάνει με τα βλακώδη τέλη! Για alfa ας μην λέμε καλύτερα, απωθημένο θα μου μείνει το ρημάδι! -
Τάφος επικός είναι το vitara, τα υπόλοιπα είναι απομιμήσεις τάφων!
Καλά θα'ταν ένα 1.8 αλλά ήδη στα 1.6 το πουσάρω λίγο το θέμα είναι η αλήθεια έτσι όπως τα'χουν κάνει με τα βλακώδη τέλη! Για alfa ας μην λέμε καλύτερα, απωθημένο θα μου μείνει το ρημάδι!Καλά σου λέει ο Νονός. Η 1.6 ήταν τραγική! 0-100 σε 15.2!!! http://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article ... umber=2408
Οπότε παίζει να είναι πιο γρήγορο το Vitara σου... -
To μοτέρ που φορούσε, με τα 1600 κυβικά και τα 110 άλογα, τα πήγαινε πολύ καλά στο xcara. Η xantia λόγω βάρους είχε θέμα.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
To μοτέρ που φορούσε, με τα 1600 κυβικά και τα 110 άλογα, τα πήγαινε πολύ καλά στο xcara. Η xantia λόγω βάρους είχε θέμα.Δυναμομετρημένο το AMS το έδινε 113 άλογα
Άλλο ένα θέμα περί επιλογής μεταχειρισμένου...