-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ερώτηση προς ολους εσάς που διυληζετε τον κωνωπα και δεν καταπίνετε την καμηλον όσο αφορα στα λάδια, έχετε πετύχει στο εμποριο νοθευμένο επωνυμο λάδι ποτε? Έχει πεσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη σας ποτε?
Η ερώτηση μου γεννήθηκε απο τις μεγάλες διάφορες τιμών που βλέπω στα ίδια λάδια μεταξύ καταστημάτων.Έχεις τρόπο να το διαπιστώσεις ?
Αυτό ακριβως ρωτώ. Γιατί εγώ δεν μπορω.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ερώτηση προς ολους εσάς που διυληζετε τον κωνωπα και δεν καταπίνετε την καμηλον όσο αφορα στα λάδια, έχετε πετύχει στο εμποριο νοθευμένο επωνυμο λάδι ποτε? Έχει πεσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη σας ποτε?
Η ερώτηση μου γεννήθηκε απο τις μεγάλες διάφορες τιμών που βλέπω στα ίδια λάδια μεταξύ καταστημάτων.Κοιτούσα για αντιψυκτικό και είδα και εκεί διαφορές στην τιμή. Νομίζω ότι σχετικά ασφαλής είσαι όταν αγοράζεις από καταστήματα της εταιρίας. Δηλαδή, για τη μηχανή, αν θέλω να βάλω Motul πάω σε κατάστημά της. Ψάχνω να βρω στα λάδια στα official sites των εταιριών σε ποιους πουλάνε. Όμως και εδώ, ο ας πούμε επίσημος πωλητής της εταιρίας, σε μία πόλη, μπορεί να πουλήσει και σαβούρα λάδι, για γνήσιο. Οπότε......Παίζεις με τις πιθανότητες και με το αν είσαι τυχερός.
-
Πήγα σήμερα σε ενα μαγαζί να πάρω τα 5w-40 edge , και ψαχνοταν το μπετονι πριν το αγοράσω είδα οτι δεν ιριδιζει το γραφημα στην πίσω ετικέτα. Δεν το αγορασα και έφυγα. Οι υπόλοιπες σφραγίδες και σκαλιστά σήματα ηταν οκ.
-
Εεεε τους π@π@ρες που δεν μπορουν να φτιαξουν και να βαλουν μια ετικετα να ιριδιζει???
Ποσοι αραγε δυστυχως δεν το εχουν προσεξει???
Δεν τους ειπες τιποτα? Ετσι απλα το ειδες και το αφησες??
Μπορεις να πεις το ονομα του καταστηματος ωστε να προσεχουμε??
Κανονικα καταγγελιες πρεπει να γινονται και να μην τα αφηνουμε ετσι, θα δωσεις 50€ για να παρεις λαδι που δεν αξιζει ουτε 10€ και οχι μονο αυτο πιθανον ουτε το ιξωδες να ειναι το αναγραφομενο αλλα και ουτε και οι προδιαγραφες που αναφερει να καλύπτονται.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Εεεε τους π@π@ρες που δεν μπορουν να φτιαξουν και να βαλουν μια ετικετα να ιριδιζει???Ποσοι αραγε δυστυχως δεν το εχουν προσεξει???
Δεν τους ειπες τιποτα? Ετσι απλα το ειδες και το αφησες??
Μπορεις να πεις το ονομα του καταστηματος ωστε να προσεχουμε??
Κανονικα καταγγελιες πρεπει να γινονται και να μην τα αφηνουμε ετσι, θα δωσεις 50€ για να παρεις λαδι που δεν αξιζει ουτε 10€ και οχι μονο αυτο πιθανον ουτε το ιξωδες να ειναι το αναγραφομενο αλλα και ουτε και οι προδιαγραφες που αναφερει να καλύπτονται.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το εκανα θέμα, μιλήσαμε με τον προμηθευτή του, απλα είπε οτι είναι παρτίδα που δεν εκτυπωθηκε καλά το ιριδιζον. Τα λάδια λέει είναι γνησια. Το παιδι στο μαγαζί σαστισε και τσακώθηκε με τον προμηθευτή του. Θα το ψαξω με την ίδια την castrol και θα δω τι θα κάνω. Οι κομπίνες δυστυχώς γίνονται 2-3 σταδια πριν την τελική διανομή στο καταστημα λιανικής και πολλές φορες δεν το γνωρίζουν ουτε οι μαγαζατορες. Δεν θέλω να εκθεσω μαγαζί χωρίς αποδειξεις. Δεν το αγορασα, δεν ξερω αν οντως ηταν μαιμου. Εγω απλα αναφερω τι ακριβως παρατηρησα και πιο ακριβως σημα γνησιοτητας δεν ηταν σωστο ωστε να το προσεχετε και εσεις και να το επισημανουμε. Τα ματια σας ανοικτά.
-
Οι επιπτώσεις στα λιπαντικά από την οδήγηση στη πόλη σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, χαμηλών ταχυτήτων και παρατεταμένης λειτουργίας σε στάση επεξηγούνται σε αυτό το φυλλάδιο της Ford , αφορά τους Power Stroke Diesel κινητήρες της άλλα έχει νομίζω σημασία και ενδιαφέρων .
https://www.fleet.ford.com/truckbbas/no ... TIMESS.pdf
Τι θεωρεί η Ford λειτουργία σε δύσκολες συνθήκες κυκλοφορίας
-ρελαντί πάνω από 10 λεπτά ανά ώρα οδήγησης
-συχνή λειτουργία σε χαμηλές στροφές του κινητήρα
-κίνηση με λιγότερο από 40 χλμ την ώρα (25 MPH)και τέλος αναφέρει ένα νούμερο που το έψαχνα καιρό
Κάθε ώρα ρελαντί αντιστοιχεί με 40 χιλιόμετρα άρα 1000 ώρες είναι σαν 40.000 χλμ στο οδόμετρο!
*– One hour of idle time, is equal to approximately 25 miles of driving
*
Πάρτε λοιπόν χρονόμετρο και μετρήστε πόση ώρα ρελαντί δουλεύετε το dieselάκι σας κάθε μέρα και κλάψτε - την ακούει και το dpf σε αυτές τις συνθήκες - διπλό κλάμαΦυσικά τα βενζινοκίνητα είναι χειρότερα για τα περιπολικά της αστυνομίας με τους V8 η Ford λέει ότι 1 ώρα ρελαντί αντιστοιχεί με 50 χιλιόμετρα
http://www.crownvic.net/ubbthreads/ubbt ... er=2776363
-
Το φυλλαδιο αναφερεται για καποιο 6λιτρο ντιζελ ημιφορτηγο , μηπως τα νουμερα σχετικα με την αντιστοιχια ρελαντι και χιλιομετρων ισχυει για το μοντελο αυτο.
Ακομη και ισχυει και γενικα ως κανονας σε ολα τα ντιζελ 1000 ωρες ρελαντι αποκλεειται να εχεις καθολη τη ζωη του αυτοκινητου.
Επισης παρα το μποτιλιαρισματα που εχουμε 1 ωρα σε ρελαντι δεν συμπληρωνεται τοσο ευκολαΣτάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όποιος έχει ένδειξη για το επόμενο σέρβις δεν χρειάζεται να ψάχνεται για τις ώρες ρελαντί. Το υπολογίζει μόνο του (μαζί με πολλά άλλα) και του λέει πότε πρέπει να πάει για το επόμενο σέρβις. Αρκεί να είναι στην έξυπνη λειτουργία και να μην το έχουν ρυθμίσει σε απλό χιλιομετρητή στο συνεργείο...
-
Castrol κυκλοφορεί πάρα πολύ μαϊμού στην αγορά... Υπάρχει οδηγός που δείχνει τις διαφορές του γνήσιου μπετονιού από το μαϊμού για τα Castrol... Αν ψάξετε θα το βρείτε εύκολα...
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Castrol κυκλοφορεί πάρα πολύ μαϊμού στην αγορά... Υπάρχει οδηγός που δείχνει τις διαφορές του γνήσιου μπετονιού από το μαϊμού για τα Castrol... Αν ψάξετε θα το βρείτε εύκολα...Μήπως τελικά έχουν μαθει τα λαμογια τα σημαδια του γνήσιου μπετονιου και τα αντιγράφουν επακριβως?? Και παει στο διαλο η castrol έχει 2-3 ίχνη για να ξεχωρίσεις το μαϊμού απο το γνησιο. Τα motul τι εχουν?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Castrol κυκλοφορεί πάρα πολύ μαϊμού στην αγορά... Υπάρχει οδηγός που δείχνει τις διαφορές του γνήσιου μπετονιού από το μαϊμού για τα Castrol... Αν ψάξετε θα το βρείτε εύκολα...
Μήπως τελικά έχουν μαθει τα λαμογια τα σημαδια του γνήσιου μπετονιου και τα αντιγράφουν επακριβως?? Και παει στο διαλο η castrol έχει 2-3 ίχνη για να ξεχωρίσεις το μαϊμού απο το γνησιο. Τα motul τι εχουν?
Που μπορώ να βρω αυτόν τον οδηγό γιατί δεν γνωρίζω για τα ταμπελάκια που πρέπει να έχουν τα χρώματα της ίριδας.
-
Εβαλα τελικα τα LiquiMoly MoS2 10w40 +ενα μπουκαλακι 125ml MoS2 προσθετο.Προηγουμενως ειχα τα Mobil1 5w50 τα οποια και κρατουσα 20.000.
Εχω κανει γυρω στα 200 χιλιομετρα αλλα δν μπορω να πω πολλα εξαιτιας αλλαγης λαδιων στο αυτοματο σασμαν οπου και εριξα το αντιστοιχο προσθετο και πλεον το σασμαν στο πατημα του γκαζιου δεν 'πατιναρει'τοσο ο μετατροπεας ροπης αλλα 50-100 στροφες λιγοτερο.Το λαδι αρχικα ειναι τερμα μολυβι και καθολου διαυγες.Η αλλαγη ιξωδους δν εγινε αντιληπτη.Θορυβος ρελαντι πιο αθορυβο ελαφρος.Ευστροφια λιγο καλυτερη.Κρυο παιρνει καλυτερα και ενας ηχος απο ωστηριο(λογικα) στα πρωτα δευτερολεπτα δν ξανακουστηκε.Ζεστο παιρνει ενα χτυπημα της μιζας λιγοτερο.Θορυβος κινητηρα εν κινηση πανω κατω ο ιδιος.Προσπαθω να συγκρινω με οταν ηταν καινουργιο το mobil 1 5w50 γιατι σε συγκριση με πριν την αλλαγη ειναι η μερα με τη νυχτα.Αν και το διαβασα σε ξενα φορουμ κ το θεωρησα υπερβολη,το οργανο θερμοκρασιας(με αισθητηρα επαφης στο μπλοκ)δειχνει σταθερα 4-5 βαθμους κατω.
Παρολα αυτα περιμενω να κανω χιλιομετρα αφου στα ξενα φορουμ λενε οτι βλεπουν μεγαλη διαφορα μετα τα 500-800 μιλια.
Για ευστροφια και λιγοτερες αντιστασεις δν μπορω να μιλησω καθως υπηρξε αυτη η μικρη αλλαγη στο σασμαν. -
Υπερβολη δεν ειναι να βαλεις λαδι με mos2 και μαζι προσθετο με mos2?
Δεν ειναι σαν τα βαζεις διπλη δοση mos2?
To οποιο θεωρω οτι εως μια ποσοτητα που περιεχεται στη μηχανη μπορει να δωσει βελτιωση και απο εκει μερα τιποτα.
Σε παρομοια σκεψη-αναζητηση ειμαι, αλλα σκεφτομαι αντι για mos2, το liqui moly 10w40 low friction μαζι με το αντιτριβικο ceratec. Το οποιο η εταιρεια το προτεινει ως το καλυτερο απο ολα τα προιοντα της στην κατηγορια αυτη. Βεβαια λιγο ακριβο, η τιμη του ξεκιναει απο 25€ και παει και πανω απο 30€, ευτυχως αυτος που το δινει πιο φτηνα ειναι στη γεινονια μου και γλιτωνω και τα μεταφορικα.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
To οποιο θεωρω οτι εως μια ποσοτητα που περιεχεται στη μηχανη μπορει να δωσει βελτιωση και απο εκει μερα τιποτα.
Σε παρομοια σκεψη-αναζητηση ειμαι, αλλα σκεφτομαι αντι για mos2, το liqui moly 10w40 low friction μαζι με το αντιτριβικο ceratec. Το οποιο η εταιρεια το προτεινει ως το καλυτερο απο ολα τα προιοντα της στην κατηγορια αυτη. Βεβαια λιγο ακριβο, η τιμη του ξεκιναει απο 25€ και παει και πανω απο 30€, ευτυχως αυτος που το δινει πιο φτηνα ειναι στη γεινονια μου και γλιτωνω και τα μεταφορικα.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
'Ιδανικη' περιεκτικοτητα θεωρειται το 5%.Να πω την αληθεια χρωμα λαδιου vs χρωμα προσθετου καμια διαφορα το ιδιο πραγμα,ισως να εβαλα παραπανω.Το Ceratec το απεφυγα μονο κ μονο γιατι θα εχω ψυχολογικο οτι θα φευγει με την αλλαγη λαδιου,αν και καποιοι χρησιμοποιουν το 1/3 ή 1/2 σε καθε αλλαγη λαδιου.Παντως μετα απο 700 χιλιομετρα περιπου ζεστο παιρνει με το 2ο χτυπημα της μιζας παντα(με τα μοβιλ1 σπανια συνεβαινε αυτο) και γενικοτερα υπαρχει μια αισθηση οτι το αμαξι εχασε βαρος απο πανω του.Αυτη η αισθηση ειναι πιο εντονη με τον κινητηρα κρυο.Παραπανω εντυπωσεις αργοτερα με περισσοτερα χιλιομετρα και μικροτερες θερμοκρασιες.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίζετε με τα ιξωδες ,
Ξεχυλωνεται τον κινητήρα με καλά παχιά λιπαντικά και μετά το γυρίζετε σε σούπερ τεχνολογίες.
Αν βάλω και εγώ τα σούπερ μαγικά πρόσθετα πόσα χλμ να με βγάλει ο κινητήρας μου άραγε -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
'Ιδανικη' περιεκτικοτητα θεωρειται το 5%.Να πω την αληθεια χρωμα λαδιου vs χρωμα προσθετου καμια διαφορα το ιδιο πραγμα,ισως να εβαλα παραπανω.Το Ceratec το απεφυγα μονο κ μονο γιατι θα εχω ψυχολογικο οτι θα φευγει με την αλλαγη λαδιου,αν και καποιοι χρησιμοποιουν το 1/3 ή 1/2 σε καθε αλλαγη λαδιου.Παντως μετα απο 700 χιλιομετρα περιπου ζεστο παιρνει με το 2ο χτυπημα της μιζας παντα(με τα μοβιλ1 σπανια συνεβαινε αυτο) και γενικοτερα υπαρχει μια αισθηση οτι το αμαξι εχασε βαρος απο πανω του.Αυτη η αισθηση ειναι πιο εντονη με τον κινητηρα κρυο.Παραπανω εντυπωσεις αργοτερα με περισσοτερα χιλιομετρα και μικροτερες θερμοκρασιες.
Γνωρίζεις αν κάνει τίποτα σε κινητήρα που όταν είναι κρύος ακούγεται η βαλβίδα; Το οστήριό της ή κάτι παρόμοιο; Δεν είμαι καλός στα τεχνικά.
-
Ειναι αντιτριβικα αυτα που αναφερομαι και δεν νομιζω να κανουν για τη δουλεια που θες. Ισως για αυτο που θες να κανει δουλεια το hydraulic lifter της liqui moly.
Λεει οτι σταματάει το κροταλισμα των βαλβιδων, καθαριζει τα υδραυλικα ωστηρια κτλπ .Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
μπα ψιλοτερο λαδι, αν το ωστηριο ειναι φραγμενο, μονο το ψιλοτερο λαδι θα καταφερει να περασει κ ν μην ακουγεται
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Ειναι αντιτριβικα αυτα που αναφερομαι και δεν νομιζω να κανουν για τη δουλεια που θες. Ισως για αυτο που θες να κανει δουλεια το hydraulic lifter της liqui moly.
Λεει οτι σταματάει το κροταλισμα των βαλβιδων, καθαριζει τα υδραυλικα ωστηρια κτλπ .Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ Tedd θα το κοιτάξω.
μπα ψιλοτερο λαδι, αν το ωστηριο ειναι φραγμενο, μονο το ψιλοτερο λαδι θα καταφερει να περασει κ ν μην ακουγεται
Ψιλότερο....Βάζω 5/30. Αν πάω σε ψιλότερο μην το καίει. Έχει 150.000 χλμ ο κινητήρας....
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Ευχαριστώ Tedd θα το κοιτάξω.
Ψιλότερο....Βάζω 5/30. Αν πάω σε ψιλότερο μην το καίει. Έχει 150.000 χλμ ο κινητήρας....
Καλύτερα να το καίει αλλά να λιπαινεται σωστά, παρά το αντίθετο κατά τη γνώμη μου..
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]