Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Συνήθως αυτός που εκφέρει μια κατηγορία έχει και το βάρος της απόδειξη της. Εγώ πχ πιστεύω ότι ο δρόμος κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και προδιαγραφές. Εσύ πιστεύεις είτε.
α. ότι δεν κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις σωστές προδιαγραφές ή
β. ότι οι προδιαγραφές οι ίδιες δεν είναι σωστές
ποιο από τα 2 ισχύει;
Το ότι αν ο δρόμος δεν είχε αυτή την κατασκευή δεν θα γίνονταν το ατύχημα δεν λέει τίποτα. Και οι αεροδιάδρομοι αν δεν ήταν 3-4 χιλιόμετρα αλλά 100, δεν θα είχαν συμβεί όλα τα ατυχήματα με αεροπλάνα χωρίς φρένα που βγήκαν εκτός.
Τι σημαίνει, ότι οι αεροδιάδρομοι είναι κατασκευασμένοι λάθος;
εν πάση περίπτωση, σκοπός μου δεν ήταν να προσβάλω κανέναν, απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι τέτοια έργα περνάνε από μελέτες ετών, δεν ξεκινά ένα πρωί η μπουλντόζα και όπου βγει. Λάθη μπορεί να γίνουν βέβαια, αλλά δε μπορούμε να λέμε ότι όλοι οι σταθμοί πάρκινγκ είναι λάθος επειδή έγινε ατύχημα.
Πιστεύω στο:
γ. Εάν γίνει κάποιο ατύχημα που καταδεικνυει μια συγκεκριμένη αδυναμία του υπάρχοντος σχεδιασμού, δεν αρκούμαι στο να φορτώσω όλη την ευθύνη στον φταιχτη οδηγό, αλλά προσπαθώ να βελτιώσω όλες τις παραμέτρους για να αποφύγω παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.
Όλη μας ή τεχνολογική πρόοδος είναι στην πραγματικότητα η αέναη βελτίωση των υπαρχουσών προβλημάτων κάθε εποχής.
Έτσι πχ θα αναφέρω και άλλα προβλήματα που εντόπισα με αφορμη αυτό το δυστύχημα:
-
Η ασφαλιστική εταιρεία δεν έπρεπε να ασφαλίσει όχημα με λάστιχα 10ετίας. Θα έπρεπε πριν κάθε ανανέωση συμβολαίου να γράφει ότι το όχημα φέρει τα τάδε ελαστικά και αυτό να είναι στα κομπιούτερ της Τροχαιας. Έτσι αν ο οποιοσδήποτε πονηριδης πάει με άλλα ελαστικά σε ΚΤΕΟ, ασφαλιστική εταιρεία κτλ από αυτά που φοράει στην πραγματικότητα, όταν συλληφθεί στο μέλλον σε έλεγχο Τροχαιας ή ατύχημα να έχει μια 5ετια φυλάκισης μη εξαγορασιμη, ως συνειδητη εγκληματική πράξη που δεν χωράει αμφιβολία.
-
Οι παραβάτες που συλλαμβάνονται από κάμερες της Τροχαιας να τρέχουν με εξωπραγματικες ταχύτητες, να τους αφαιρείται το δίπλωμα για 5 χρόνια και να κατασχεται το όχημα.
-
Αστυνομικοί που χαριζονται σε παραβάτες λόγω πολιτικών πιεσεων να αποτασσονται από το Σωμα
κτλ κτλ κτλ
Όταν παραπονούμαστε ότι δεν υπάρχει Κράτος στην Ελλάδα αλλά μόνο φοροεισπρακτικος μηχανισμός έιναι γιατί καθημερινά δεν βλέπουμε να βελτιώνεται τίποτα. Ωχαδερφισμος, κουβέντα καφενειου μέχρι να ξεχαστεί το συμβάν και όλα τα ίδια μένουν.
Θα ήθελα να ξέρω τι άλλαξε στην Ελλάδα μετά το ναυάγιο του Σαμινα , το δυστύχημα στα Τέμπη, το ατύχημα με την Πορσε κτλ.
Λυπάμαι πράγματι που στο τέλος της ημέρας όλοι μας και εγώ μαζί, συμβιβαζομαστε με αυτήν την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk