-
Αποκλείεται επίσημο μαγαζί Llumar να έβαλε τόσο σκούρα μεμβράνη σε παράθυρα οδηγού-συνοδηγού και μάλιστα να σου έδωσε βεβαίωση ότι τα μπροστινά παράθυρα είναι σύννομα με την ΚΥΑ 29039/2123/07/08 του YME. Ρίξε μια ματιά στη βεβαίωση, είναι τικαρισμένα και τα δύο κουτάκια, ή μόνο αυτό για τα πίσω παράθυρα ?
Όταν ρώταγα εγώ και για το CX7 και για την C5 τώρα, όλοι οι 'μεγάλοι' μου απέκλειαν κατηγορηματικά την τοποθέτηση οτιδήποτε άλλο πέραν των 90% ή 75% στα μπροστινά παράθυρα, και οτιδήποτε άλλο πέραν της απλής UV για το parebrise (εφόσον ήθελα πλήρη συμμόρφωση με τη ΚΥΑ, αλλιώς με δική μου ευθύνη -και χωρίς βεβαίωση- βάζουν ότι ζητήσεις).
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αποκλείεται επίσημο μαγαζί Llumar να έβαλε τόσο σκούρα μεμβράνη σε παράθυρα οδηγού-συνοδηγού και μάλιστα να σου έδωσε βεβαίωση ότι τα μπροστινά παράθυρα είναι σύννομα με την ΚΥΑ 29039/2123/07/08 του YME. Ρίξε μια ματιά στη βεβαίωση, είναι τικαρισμένα και τα δύο κουτάκια, ή μόνο αυτό για τα πίσω παράθυρα ?Όταν ρώταγα εγώ και για το CX7 και για την C5 τώρα, όλοι οι 'μεγάλοι' μου απέκλειαν κατηγορηματικά την τοποθέτηση οτιδήποτε άλλο πέραν των 90% ή 75% στα μπροστινά παράθυρα, και οτιδήποτε άλλο πέραν της απλής UV για το parebrise (εφόσον ήθελα πλήρη συμμόρφωση με τη ΚΥΑ, αλλιώς με δική μου ευθύνη -και χωρίς βεβαίωση- βάζουν ότι ζητήσεις).
Έχω περάσει κι εγώ σε μεγάλο-γνωστό-επίσημο μαγαζί Llumar τις 45% μπροστα και πηρα και βεβαιωση
Δική σου ευθύνη είναι στο κάτω κάτω αν θα φας κλήση. -
Και ξαναρωτάω: είναι και τα δύο κουτάκια τικαρισμένα ? Γιατί προφανώς δίνουν βεβαίωση, αλλά μόνο για τα πίσω, αφού τα μπροστά δεν είναι σύννομα με την εν λόγω ΚΥΑ. Ρίξτε μια ματιά και πείτε μας...Εκτός και αν λέτε για την βεβαίωση εγκατάστασης, η οποία απλά βεβαιώνει ότι τοποθετήθηκαν πιστοποιημένες μεμβράνες...
-
Είναι τσεκαρισμένα και τα 3 κουτάκια, μπροστά πλευρικά, πίσω πλευρικά, πίσω παρμπρίζ.
Και γράφει 'Το αυτοκόλλητο ανταποκρίνεται στο αναφερόμενο πιστοποιητικό και της απαιτήσεις της Ελληνικής νομοθεσίας'
Τι εννοείτε με τα νούμερα 90% 75% ? Η Llumar σταματάει στο 67% που είναι το πιο σκούρο, αν είχε 90% θα ήταν κατράμι. -
Εγώ μιλάω με ποσοστά φωτοδιαπερατότητας, όπως αναφέρει και η σχετική ΚΥΑ. Οι 3Μ και Madico το πάνε έτσι, με φωτοδιαπερατότητα. Η Llumar το πάει ανάποδα, δηλαδή αναγράφει το ποσοστό φιλτραρίσματος/μπλοκαρίσματος του φωτός. Και νομίζω μόνο η Madico έχει τόσο διάφανες μεμβράνες (με ποσοστά 90 και 75%), οι άλλες δύο έχουν μέχρι 50 και 70%.
-
Οκ, τώρα το'πιασα...
-
Yπαρχει καποια γνωμη για μεμβρανες ASWF,εχει βαλει κανεις αυτη τη μαρκα μεμβρανων? Ακομη,καποια καταστηματα τοποθετησης,ξηλωνουν ταπετσαριες απο τις πορτες,ενω αλλα οχι,αυτα που δεν ξηλωνουν,εχουν διαφορετικη τεχνικη τοποθετησης?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Yπαρχει καποια γνωμη για μεμβρανες ASWF,εχει βαλει κανεις αυτη τη μαρκα μεμβρανων? Ακομη,καποια καταστηματα τοποθετησης,ξηλωνουν ταπετσαριες απο τις πορτες,ενω αλλα οχι,αυτα που δεν ξηλωνουν,εχουν διαφορετικη τεχνικη τοποθετησης?Τις είχα βάλει εγώ στο Mini, μια χαρά ήταν.
Για το ξήλωμα τις ταπετσαρίας έχει σχέση με το αυτοκίνητο και με την εμπειρία του μάστορα. Πλέον, δεν θα έπρεπε να αφαιρούν ταπετσαρίες στα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι εύκολο με το ειδικό εργαλείο (ουσιαστικά ένα πίεστρο είναι που χωράει μεταξύ κρυστάλλου και τσιμούχας) να τοποθετήσουν μεμβράνες χωρίς να αφαιρεθεί η ταπετσαρία.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Yπαρχει καποια γνωμη για μεμβρανες ASWF,εχει βαλει κανεις αυτη τη μαρκα μεμβρανων? Ακομη,καποια καταστηματα τοποθετησης,ξηλωνουν ταπετσαριες απο τις πορτες,ενω αλλα οχι,αυτα που δεν ξηλωνουν,εχουν διαφορετικη τεχνικη τοποθετησης?
Τις είχα βάλει εγώ στο Mini, μια χαρά ήταν.
Για το ξήλωμα τις ταπετσαρίας έχει σχέση με το αυτοκίνητο και με την εμπειρία του μάστορα. Πλέον, δεν θα έπρεπε να αφαιρούν ταπετσαρίες στα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι εύκολο με το ειδικό εργαλείο (ουσιαστικά ένα πίεστρο είναι που χωράει μεταξύ κρυστάλλου και τσιμούχας) να τοποθετήσουν μεμβράνες χωρίς να αφαιρεθεί η ταπετσαρία.
Φανη μια γνωμη και απο σενα θα ηθελα: το tig εχει εργοστασιακα φιμε πισω. Απ οτι ξερω οταν ο κατασκευαστης σου εχει φιμε πισω βοηθαει στο κοψιμο της βλαβερης ακτινοβολιας αλλα οχι στο να μη σε καιει ο ηλιος. Σε καιει μεν λιγοτερο απ το να ησουν εξω απ το αμαξι αλλα σε καιει. Οταν ειχα μεμβρανες στο γκολφ δε με εκαιγε καθολου.
Ειμαι σε διλημμα να βαλω μονο μπροστα με 65 ευρω ή σε ολο το αμαξι με 230. Τα λεφτα ειναι το τελευταιο και το λεω πληροφοριακα.
Επισης οταν βαζεις πανω σε φιμε εργοστασιακο μεμβρανη μου φαινεται σκουραινει κι αλλο. Ισχυει? -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τις είχα βάλει εγώ στο Mini, μια χαρά ήταν.
Φανη μια γνωμη και απο σενα θα ηθελα: το tig εχει εργοστασιακα φιμε πισω. Απ οτι ξερω οταν ο κατασκευαστης σου εχει φιμε πισω βοηθαει στο κοψιμο της βλαβερης ακτινοβολιας αλλα οχι στο να μη σε καιει ο ηλιος. Σε καιει μεν λιγοτερο απ το να ησουν εξω απ το αμαξι αλλα σε καιει. Οταν ειχα μεμβρανες στο γκολφ δε με εκαιγε καθολου.
Ειμαι σε διλημμα να βαλω μονο μπροστα με 65 ευρω ή σε ολο το αμαξι με 230. Τα λεφτα ειναι το τελευταιο και το λεω πληροφοριακα.
Επισης οταν βαζεις πανω σε φιμε εργοστασιακο μεμβρανη μου φαινεται σκουραινει κι αλλο. Ισχυει?Νικο χρονια πολλα ρε φίλε για τη γιορτή σου ! Με τα vag και αντι vag χάσαμε την ουσία! Υγεία και πολλα και καλα χιλιόμετρα με το εργαλείο !!
-
Επισης οταν βαζεις πανω σε φιμε εργοστασιακο μεμβρανη μου φαινεται σκουραινει κι αλλο. Ισχυει?Καταρχήν Χρόνια Πολλά για εχτές!!
Και εγώ την ίδια εμπειρία έχω. Στο Mini είχα φιμέ εργοστασιακά (όπως και εσύ) πίσω, αλλά αποφάσισα να τοποθετήσω μεμβράνες σε όλα τα τζάμια. Απλά, τοποθέτησα αρκετά ανοιχτόχρωμες, οπότε ναι έγιναν πιο σκούρα τα πίσω τζάμια, αλλά όχι πάρα πολύ. Εμένα μου άρεσε αυτή η διαφορά σε σχέση με τα μπροστά.
-
Στεφανε και Φανη ευχαριστω για τις ευχες! Να ειστε και εσεις καλα! Ναι Στεφανε να πανε στο δι@ολο τα σιδερα.
Φανη δηλαδη αμα βαλω τη μεσαια σκαλα πισω θα γινει κατραμι? Στο γκολφ αχνοφαινονταν οι επιβατες.
Ελεγα μηπως λογω φιμε πισω γλυτωναμε κατι αλλα... -
Φανη δηλαδη αμα βαλω τη μεσαια σκαλα πισω θα γινει κατραμι? Στο γκολφ αχνοφαινονταν οι επιβατες.
Ελεγα μηπως λογω φιμε πισω γλυτωναμε κατι αλλα...Κατράμι δεν θα γίνει, απλά θα σκουρίνει λίγο.
Μπορείς και να παραλείψεις τα φιμέ πίσω....μια χαρά δουλεύουν τα εργοστασιακά! Εγώ τα είχα βάλει γιατί η διαφορά τιμής ήταν πολύ μικρή τότε: μόνο για μπροστά κόστιζαν €120 και για τα πίσω μαζί ήταν στα €180. Με την διαφορά τιμής που λές εσύ, προσωπικά δεν θα έβαζα πίσω αλλά μόνο μπροστά!
-
Aυτη η προσφορα πιστευετε οτι αξιζει?
https://www.regroup.gr/default/388/sear ... paintbull/
99€ από 200€ για Αγορά-Τοποθέτηση Αντιηλιακών Μεμβρανών ASWF σε 4 Παράθυρα & Πίσω Παρμπρίζ & Κρυσταλλοποίηση Μπροστινού Παρμπρίζ
Aνεξαρτητα τι νουμερο θα επιλεξεις,δεν αλλαζει η τιμη?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Aυτη η προσφορα πιστευετε οτι αξιζει?https://www.regroup.gr/default/388/sear ... paintbull/
99€ από 200€ για Αγορά-Τοποθέτηση Αντιηλιακών Μεμβρανών ASWF σε 4 Παράθυρα & Πίσω Παρμπρίζ & Κρυσταλλοποίηση Μπροστινού Παρμπρίζ
Aνεξαρτητα τι νουμερο θα επιλεξεις,δεν αλλαζει η τιμη?
Παίζουν συχνά τέτοιες προσφορές.
Σημαντικό να ειναι πραγματι επώνυμες οι μεμβράνες γιατι η μάρκα ειναι καλή και φυσικά να ειναι σωστός ο μάστορας να τις βάλει σωστα. -
Αυτο ειναι το θεμα,με 100 ευρω τι μεμβρανη σου βαζουν,γιατι υπαρχει πχ 3M μαπε και 3M καλυτερης ποιοτητας.Απευθειας απο το site,εχουν τιμη 130 ευρω οι ASWF για supermini κατηγορια.
-
Λουμαρ με 10 χρονια χρηση στο προηγουμενο και ηταν οχι σαν καινουρια αλλα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ. Οριστε και μια σημερινη
-
Και εγώ σε δύο αυτοκίνητα με Λουμαρ από 8 χρόνια μέχρι που τα έδωσα ήταν σαν καινούργια. Τα Λουμαρ στο swift τα έβαλα ξανά πέρσι τον Μάιο εδώ στην Πάτρα με 140 ευρώ.
-
Γνωρίζεις κανείς κάποιον καλό επαγγελματία για τοποθέτηση μεμβρανών στην Θεσσαλονίκη;
Κανονικά θα ήθελα ένα πολύ ελαφρύ φιμέ για τα πίσω τζάμια (και ίσως ένα όσο πιο ανοικτό γίνεται στα μπροστά), αλλά όλοι μου πλασάρουν τα 20/ 35 παρά το γεγονός πως δεν θέλω να είναι σκούρο το τζάμι. Η φάση είναι πως επιμένουν κιόλας
Στην ιδανική θα ήθελα τις Crystalline της 3M, αλλά για τα πίσω μόνο μου ζητάνε πάνω από 200€
Το θέμα είναι πως η αμέσως φτηνότερη σειρά CS, ξεκινάει από 50άρα για την πιο ανοιχτή, που μου φαίνεται ήδη αρκετά σκοτεινή. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Γνωρίζεις κανείς κάποιον καλό επαγγελματία για τοποθέτηση μεμβρανών στην Θεσσαλονίκη;Κανονικά θα ήθελα ένα πολύ ελαφρύ φιμέ για τα πίσω τζάμια (και ίσως ένα όσο πιο ανοικτό γίνεται στα μπροστά), αλλά όλοι μου πλασάρουν τα 20/ 35 παρά το γεγονός πως δεν θέλω να είναι σκούρο το τζάμι. Η φάση είναι πως επιμένουν κιόλας
Στην ιδανική θα ήθελα τις Crystalline της 3M, αλλά για τα πίσω μόνο μου ζητάνε πάνω από 200€
Το θέμα είναι πως η αμέσως φτηνότερη σειρά CS, ξεκινάει από 50άρα για την πιο ανοιχτή, που μου φαίνεται ήδη αρκετά σκοτεινή.Αν θέλεις ανοιχτές, καλές και νόμιμες (για τα μπροστά), τότε θα πρότεινα τις WinCos90 και 70 της Madico. H 90αρα είναι σχεδόν διάφανη, ενώ και η 70αρα είναι θεωρητικά νόμιμη ακόμα και για τα μπροστά. Αν δεν τις θες άμεσα, συνήθως η Carglass βγάζει προσφορά γύρω στα μέσα/τέλη Απριλίου με 135€ αλλά με WinCos μόνο μπροστά (που είναι η ακριβή σειρά) και Onyx πίσω. Ίσως να μπορείς με κάποιο μικρό επιπλέον ποσό να βάλεις παντού WinCos, ώστε να πετύχεις αυτό που έχεις κατά νου....
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ